Dodaj do ulubionych

Do psiar..

24.01.23, 16:29
Informuję że:
Nareszcie ktoś wpadł na pomysł coby psy agresywne(ludzie ,zwierzęta)oznaczać żółtą wstąźką👏👏👏
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Do psiar.. 24.01.23, 16:30
      To już dawno funkcjonuje.
      • ajaksiowa Re: Do psiar.. 24.01.23, 16:43
        U mnie nie..
    • aamarzena Re: Do psiar.. 24.01.23, 16:37
      Żółta wstazka oznacza nie tylko agresywne, ale wszystkie, których z różnych powodów nie należy dotykać czy do nich podchodzić, bo np. są chore, lękliwe, podczas treningu itd włącznie z powodem, że właściciel sobie nie życzy, bo nie. Funkcjonuje od dawna, ale mało kto o tym wie.
    • slonko1335 Re: Do psiar.. 24.01.23, 16:41
      Żółte wstazki funkcjonują od dawna i nie oznaczają zwierząt agresywnych. Gdyby inni szanowali granoce to nie byłyby potrzebne w ogóle. Obcy ludzie i zwierzeta nie powinni w ogóle podchodzić do cudzych psów.
      • ajaksiowa Re: Do psiar.. 24.01.23, 16:46
        slonko1335 napisała:

> Żółte wstazki funkcjonują od dawna i nie oznaczają zwierząt agresywnych. Gdyby
        > inni szanowali granoce to nie byłyby potrzebne w ogóle. Obcy ludzie i zwierzeta
        > nie powinni w ogóle podchodzić do cudzych psów.
        >

Czyli psy nie powinny się witać,obwąchiwać,bawić się ze sobą?☹️☹️☹️
        • sumire Re: Do psiar.. 24.01.23, 16:48
          To nie jest sygnał dla psów.
        • slonko1335 Re: Do psiar.. 24.01.23, 16:52
          Oczywiście że nie powinny bez zgody ich właścicieli.
        • aamarzena Re: Do psiar.. 24.01.23, 16:52
          Psy sie rzadko "bawią ze soba", a przynajmniej z obcymi psami. Ty podchodzisz i "bawisz sie" z każdym napotkanym człowiekiem, czy tylko z wybranymi?
          • ajaksiowa Re: Do psiar.. 24.01.23, 17:00
            Ja nie jestem psem,natomiast moja sunia ma koleźanki i kolegów ..a My Ludzie nawet się pozdrawiamy🙂wiem że emamie trudno to zrozumieć😵‍💫
            • slonko1335 Re: Do psiar.. 24.01.23, 17:03
              Niby czemu trudno? To raczej normalne wśród znajomych pisarzy.
            • kocynder Re: Do psiar.. 24.01.23, 17:23
              Może nie jesteś psem, ale intelektualnie chyba stoisz niżej... Miałam psa, który nie lubił innych psów. Sam z siebie nie zaczepiał, ale kontaktu nie chciał, odsuwał się, ale jak jakiś "kolega" był namolny - to potrafił kłapnąć zębami. I nie powiem ci ile razy takim tępym tłukom tłumaczyłam, żeby zabrali swojego kundla, na co debilnie chichotali "Ale mój się tylko chce pobawić!"... A potem wielkie oburzenie, że mam "agresywne bydlę", że "do uśpienia" oraz inne. Miałam psa, którego układałam. I też ci nie powiem ile razy tłumaczyłam ograniczonym intelektualnie mamuśkom, że fakt, iż pies jest karny, waruje, tropi itp - nie jest jednoznaczny z tym, że jest zabaweczką dla jej bachorka.
              I tak, gdyby większość była normalna - żadne żółte kokardy nie byłyby potrzebne. Bo psy MOGĄ bawić się ze sobą, mogą mieć swoje koleżanki i kolegów - ale pod kontrolą i za zgodą właściciela!
          • szarmszejk123 Re: Do psiar.. 24.01.23, 17:01
            Mój by się chętnie bawił z każdym napotkanym psem:p
            • slonko1335 Re: Do psiar.. 24.01.23, 17:02
              Ale te psy niekoniecznie by się chcialy bawić z nim.
              • szarmszejk123 Re: Do psiar.. 24.01.23, 17:06
                A to jasne, ze nie każdy taki rozrywkowy, jak z ludźmi:p
                ale często zdarzają się psy bardzo chętne do zabawy. Więc trudno mi się zgodzić z tezą, że psy rzadko się ze sobą bawią.

• sumire Re: Do psiar.. 24.01.23, 16:43
      Nareszcie?
      W jakim uniwersum?
      Poza tym żółta wstążka nie oznacza z automatu agresji. Se doczytaj może.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka