krolowa_online
20.05.13, 06:12
dla swoich obywateli.
Poniewaz TAKIEGAO watku ja tu jeszcze nie widzialam, a jak nie widzialam, to znaczy ze nie bylo, chcialabym poczytac, dlaczego Polska jest fajnym krajem do zycia, co oferuje, i dlaczego zycie w Polsce a nie gdzie indziej jest najfajniejsze,
Zaczne od siebie, teoretycznie i subiektywnie:
1.Jest sie u siebie, w swoim domu(chociaz moglabym troche polemizowac, ale niech bedzie)
2. Rodzina blizsza i dalsza (no i tu tez moglabym polemizowac, bo czasami lepiej byc daleko i miec swiety spokoj)
3.Wiecie co, ja dopisze pozniej, bo mi nie idzie, ale tak szczerze, tym razem bez zadnych minusow, chcialabym poczytac dobre rzeczy o Polsce.
Jestescie u siebie, macie swoich wokol-rodzina, mnostwo przyjaciol, ale co jeszcze, dlaczego Polska? Co takiego fajnego jest w Polsce?
Pewnie niektorzy maja swoje kariery, a Ci co pracuja na srednich i niskich szczeblach, co Was cieszy w PL?
aha, przypomniala mi sie jedna rzecz, teraz, z perspektywy czasu, doceniam to ze nadal PRAWDZIWE studia sa bezplatne, na razie Polacy tego nie doceniaja (minus taki ze te PRAWDZIWE studia i tytuly po nich sa pomieszane z _ownem, ktorego jest masa w kazdym najmniejszym miasteczku, i absolwenci dostaja takie same tytuly po nich), ale poki co prawdziwe uniwersytety, politechniki oferuja wiedze za darmo, co teraz wydaje mi sie czyms niezwyklym, a nie docenialam mieszkajac w Polsce.
No wiec slucham pochwal na temat PL.