Dodaj do ulubionych

krem na noc

25.05.13, 12:53
jako ze nieuchronnie zbliza sie trzydziestka postanowilam zrobic krok w doroslosc i w koncu zaczac regularnie stosowac krem na noc big_grin

tylko jaki ?
przeciwzmarszczkowego chyba nie musze jescze ?big_grin

poleccie cos
ma byc niedrogi i kremowy ( zadne tam zel krem i inne wynalazki )
i zeby nie smierdzial , najlepiej bezzapachowy zupelnie
cere mam mieszana
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: krem na noc 25.05.13, 14:48
      > przeciwzmarszczkowego chyba nie musze jescze ?big_grin

dlaczego nie? są dwa rodzaje (z grubsza) działania PRZECIWzmarszczkowego, jeden to taki żeby zmarchy wygładzac, a drugi to taki żeby im zapobiegac - i taki jak najbardziej mozesz sobie kupić.
      • varna771 Re: krem na noc 25.05.13, 14:57
        jak juz pojawią sie zmarszczki to krem niewiele pomoże ... ziaja ma fajne kremy.
      • lady-z-gaga Re: krem na noc 25.05.13, 15:12
        są dwa rodzaje (z grubsza) działania PRZECIWzmarszczkowego, jeden
        > to taki żeby zmarchy wygładzac, a drugi to taki żeby im zapobiegac

To pierwsze wyłącznie w reklamach big_grin
        • naplaze Re: krem na noc 25.05.13, 15:33
          Retinoidy potrafią w pewnym stopniu spłycić już istniejące zmarszczki, i to są chyba jedyne kremy o autentycznym działaniu przeciwzmarszczkowym, ale to tylko na receptę od dermatologa. Poza tym są dość niewygodne w stosowaniu (konieczność równoległego używania kremów z wysokim filtrem, "obłażenie" skóry, możliwe podrażnienia), mimo to - polecam się zainteresować.
    • lady-z-gaga Re: krem na noc 25.05.13, 15:14
      Przeciwzmarszczkowy jak najbardziej, tyle, że odpowiedni do wieku.
      Krem to nie lekarstwo, które bierze się dopiero po wystąpieniu objawów smile
      • czwarteczek Re: krem na noc 25.05.13, 15:26
        Ja kiedys mialam fioła na punkcie kremow, maseczek i innych mazidel. Zappatrywalam sie z tuby matisa, payot'a i mary kay. Dopiero moja ciotka ( wyklada na akademi medycznej dermatologie) uswiadomila mi, ze to wszystko to jest pic na wode.
        Zgodnie z jej sugestia odkilku lat uzywam kremu ziaja oliwa z oliwek i jestem bardzo zadowolona, raz na jakis czas ide do ciotki na mezoterapie iglowa i to mi wystarcza.
        • przeciwcialo Re: krem na noc 25.05.13, 16:29
          Ta igłówka boli?
          • czwarteczek Re: krem na noc 25.05.13, 16:45
            Prztjemne nie jest, ale spokojnie mozna robic. Raz nawet sama sobie zrobilam smile
      • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 16:26
        ale juz przeciwzmarszczkowy
        skoro patrzac na rodzicow to pierwsze zmarszczki bede miala za 20lat albo wiecej ?
        • dziennik-niecodziennik Re: krem na noc 25.05.13, 21:41
          a tego to akurat nie mozesz byc pewna na 100%. nie lepiej zapobiegac niz leczyc? tym bardziej ze leczenie trudne i umiarkowanie skuteczne?...
          • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 22:08
            no adoptowana przeciez nie jestem big_grin

ale jesli zapobiegac to wlasnie cyzm ?
            jak dalej nie wiem ktory wybrac i juz nie wkurza szukanie i czytanie o kremach uncertain
    • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 16:28
      ziaja odpada

moze cos z nivea albo dax
      poleccie cos o kremowej konsystencji
    • thorgalla Re: krem na noc 25.05.13, 16:39
      Gdybym była złośliwa to bym napisała,że nic Ci już nie pomoże ale nie napiszę wink

Najważniejsze jest nawilżanie więc proponuje coś nawilżająco-odżywczego (skoro to na noc).
      Na wizaż zajrzyj,tam wiedzą wszystko.
      • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 16:47
        nie chce sie logowac na wizaz
        przeciez ematki wiedza wszystko

i kurde wyjasniam bo temat dziwne zszedl na kremy przeciwzmarszczkowe
        ja nie mam zmarszczek
        i przez najblizsze 20 lat raczej nie bede miala

i poleccie mi konkretne kremy z fajna konsystencja a nie "cos"
        • an_ni Re: krem na noc 25.05.13, 22:40
          fajna konsystencje to ma sperma i swietny zastrzyk bio tongue_out
    • marychna31 Re: krem na noc 25.05.13, 16:46

> jako ze nieuchronnie zbliza sie trzydziestka

aaach- to ty dziecko jesteśwink a nie myslałam bo dojrzale piszeszsmile

W kwestii kremu dla tak młodej osoby- nic nie doradze bo ja w tym wieku bambino uzywałam i świetnie się sprawdzałsmile

Teraz, 10 lat później (polecam na przyszłość) stwierdzam, ze vichy lift aktive to jakas magiasmile
    • paul_ina Re: krem na noc 25.05.13, 16:51
      Ja przeciwzmarszczkowego używam od 28 roku życia, minęło 6 lat i zmarszczek nadal nie ma a jestem po dwóch ciążach (każda +30 i potem -30 kg). Polecam firmy apteczne - Avene, LRP.
      • mruwa9 Re: krem na noc 21.06.13, 08:25
        a ja nie uzywam przecwzmarszczkowego i po 3 ciazach i mimo wieku 40+ , tez nie mam zmarszczek.
        Te kremy to jeden wielki pic na wode.
    • iuscogens Re: krem na noc 25.05.13, 17:35
      a olejów nie chcesz?? Ja jestem w wiesz jakim wieku i używam mieszanki olejów z koenzymem Q.
      • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 18:06
        nie
        na noc musze miec cos takiego co mi nie bedzie "przeszkadzac" zasnac
        wiec musze idealnie trafic w odpowiednia konsystencje
        do tej pory sie niczym na noc nie smarowalam
        no poza tym jak uzywalam no scar
        • iuscogens Re: krem na noc 25.05.13, 19:37
          A w czym Ci olej przeszkadza w spaniu tongue_out
          • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 20:15
            nie umiem tego wytlumaczyc big_grin
            schiz takibig_grin
            • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 20:20
              no i do lepkiej twarzy sie kocie wlosy kleja :<
              • iuscogens Re: krem na noc 26.05.13, 11:52
                ale działają!
                • rhaenyra Re: krem na noc 26.05.13, 12:04
                  ale nie na noc bo bym zwariowalatongue_out
                  i na spiocha zaczel sobie twarz pumeksem szorowactongue_out
                  • iuscogens Re: krem na noc 26.05.13, 12:18
                    No ale ty przecież nie smażysz na twarzy jak na patelni, nakładasz trochę!!
                    • rhaenyra Re: krem na noc 26.05.13, 12:20
                      hehe
                      wiem
                      ale serio nawet troche bede czuc
                      • iuscogens Re: krem na noc 26.05.13, 12:24
                        znaczy lenisz się w ciagu dnia tongue_out
                        jakbyś padała na ryjek, to byś nie miała siły myśleć o oleju.
                        Za mało zwierzaków masz!
                        • rhaenyra Re: krem na noc 26.05.13, 12:29
                          haha smile
                          pare kozek by sie przydalo tongue_out
        • igge Re: krem na noc 01.04.22, 13:55
          O, mi też przeszkadza wiele, większość pielęgnacyjnych specyfików w zaśnięciu...toteż wolę fajne serum zamiast kremu na noc.
      • nutka07 Re: krem na noc 25.05.13, 18:37
        A jakie oleje polecasz?

I co pod oczy?
        • iuscogens Re: krem na noc 25.05.13, 19:42
          Pod oczy raczej to co na twarz ewentualnie można do olei dodać jakieś masło.
          moje ulubione to:
          olej z róży piżmowej, skwalan i frakcja sojowa ale wybór jest ogromny.
          Do tego koenzym Q, witamina E.
          No i musi być jakiś olej który można podgrzać, żeby koenzym rozpuścić.
          No i zawsze polecam serum z witaminą C.
    • mayaalex Re: krem na noc 25.05.13, 18:16
      Sprawdz cos z mocno nawilzajacych kosmetykow aptecznych, najlepiej z kwasem hialuronowym. Chyba wszystkie maja wersje do cery tlustej/normalnej i do suchej, zazwyczaj mozesz tez poprosic o probke - i sprawdzisz, co Ci pasuje, a co nie. Na przyklad La Roche Posay, Avene, SVR, Eucerin a z polskich pharmaceris - na pewno cos wybierzesz.
    • sonniva Re: krem na noc 25.05.13, 18:34
      Ze złej strony zaczynasz. Dużo ważniejsze sprawy dla zdrowej skóry i ładnej cery to
      1. Zdrowe odżywianie - warzywa, owoce, żadnych wysoko przetworzonych produktów, sprawdzaj opisy na opakowaniach, naucz się rozumieć co jest na nich napisane itd., zacznij zdrowo jeść.
      2. Zero solarium i opalania - no powiedzmy że opalanie w minimalnych dawkach, ale uwaga tylko słońce nigdy solarium
      3. Sport
      4. Nie palimy i nie pijemy alkoholu - no raz na miesiąc może lampka wina
      5. Geny - zobacz jak starzeje się skóra Twojej mamy, siostry, jaki masz rodzaj skóry? Sucha - no to masz przechlapane.
      6. Teraz możesz dopiero zastanowić się nad kremem i do czego ma służyć: nawilżania, matowania, ochrony itd., ale NIGDY nie zapominaj: krem to nie lekarstwo! I dlatego patrz pkt.1-5. Powodzenia.
      • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 18:59
        przeciez nie pytam o to co robic zeby miec wiecznie piekna skore
        ja pytam jaki krem na noc do skory mieszanej ma gesta kremowa nieżelowa konsystencje

miałam cichą nadzieje ze sypniecie nazwami a ja sobie cos wybiore
        • gemmavera Re: krem na noc 25.05.13, 20:03
          rhaenyra napisała:

> przeciez nie pytam o to co robic zeby miec wiecznie piekna skore
          > ja pytam jaki krem na noc do skory mieszanej ma gesta kremowa nieże
          > lowa konsystencje

No co Ty, od wczoraj na emamie siedzisz? wink wink
        • an_ni Re: krem na noc 25.05.13, 22:46
          jak gesta kremowa konsystencja moze nie przeszkadzac, jak mozna jej nie czuc na twarzy?
          sama nie wiesz czego chcesz
          • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 22:56
            normalnie
            ja wiem
            i wiem ze ty chcesz sie podop*** jak zwykle
            to ze czegos nie rozumiesz to juz twoja sprawa
            • an_ni Re: krem na noc 25.05.13, 22:59
              to jak wiesz to idz do sklepu i sobie wybierz z tego co przeczytasz z etykietek
              bo na kazda porade marudzisz a ten to nie i tamten tez nie
              • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 23:00
                z etykietek tego nie wyczytam uncertain
                jakbym mogla to bym nie pytala
                • an_ni Re: krem na noc 25.05.13, 23:12
                  to wyczytasz z wizazu
                  ale ci sie nie chce
                  • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 23:18
                    za to tobie sie chce widze
                    • iuscogens Re: krem na noc 26.05.13, 11:51
                      ale wizaz jest fajny, trochę nawiedzony ale jest mnóstwo cennych informacji.
                      • rhaenyra Re: krem na noc 26.05.13, 12:05
                        no tylko ze bez zadnych wskazowek i poleconych kremow to bymm musiala przejzec wszystkie kremy na noc
                        a to by chyba miesiac zajelo wink
        • przeciwcialo Re: krem na noc 26.05.13, 09:44
          Pharmacerisy mają fajne konsystencje. Te z serii dla alergików, czy naczynkowe. To rozbudowana seria.
          Ja maziam się kremem z Rymanowa Zdrpoju na tamtejszej wodzie mineralnej i ziołach. Fajniutki.
        • wuika Re: krem na noc 21.06.13, 06:48
          Rilax, oddychaj, złość piękności szkodzi.
          Wiem, o co Ci biega. O porządny krem na noc, który zaraz się wchłonie i nie będzie zostawiał burdlu na twarzy wink Polecam nivea, różne na noc miałam, nie zawiodłam się na żadnym. Pachną cudnie, jak to nivea smile Moja matka też ich używa (oczywiście z odpowiedniej pól 50+), a ona jest z gatunku takich, co to czasem maseczki nie są w stanie wytrzymać, bo coś im na twarzy siedzi. Konkretne nazwy chcesz? Co Ty, ematka mnie zje, że kremów do 20zł używam tongue_out
    • salsadura Re: krem na noc 25.05.13, 18:44
      Polecam Physiogel. Bezzapachowy, zero konserwantów i barwników, fajnie się wchłania. Do kupienia w aptece.
      • przeciwcialo Re: krem na noc 26.05.13, 09:46
        Przecież to okropieństwo, nie rozumiem peanów na jego cześć. On nie ma krempwej konsystencji ale jak....lepiej nie będę pisać.
        • salsadura Re: krem na noc 26.05.13, 13:51
          To, że Tobie nie podchodzi, nie znaczy, że nie będzie odpowiedni dla założycielki wątku smile.
          Mam suchą, wrażliwą cerę i ten krem dla mnie jest super. Rano czuję, że skóra jest nawilżona i miękka, a to jest dla mnie najważniejsze smile. Inne kremy, również polecane w tym wątku, sprawiały, że twarz wieczorem była tłusta i błyszcząca, rano nieprzyjemnie się ściągała, a ja miałam wrażenie, że cała obiecywana kremowa "dobroć" zostawała na poduszce wink.
          W aptekach są próbki, można poprosić i sprawdzić, czy krem odpowiada skórze, czy nie.
          • przeciwcialo Re: krem na noc 26.05.13, 13:58
            No ale on nie ma kremowej konsystencji a takich kremó szuka autorka wątku.
            • salsadura Re: krem na noc 26.05.13, 14:19
              A jaką wg Ciebie ma konsystencję? Jest to jak najbardziej normalny, nawilżający krem smile.
              • przeciwcialo Re: krem na noc 26.05.13, 14:45
                napewno nie okresliłabym go jako kremowy.
    • gemmavera Re: krem na noc 25.05.13, 18:44
      Ja od dłuższego czasu mam swój typ na noc - Ultra Lift Garniera, taki w czerwonym szklanym słoiczku. Mam ciut więcej niż 30 lat, wink ale nie używam go ze względu na zmarszczki, bo nie wierzę, żeby cokolwiek je wygładziło.

Krem ma przyjemną konsystencję, nie pieką mnie po nim oczy (a mam mocno wrażliwe), nie jest tłusty na maksa, ale też nie ma żelowej konsystencji - jak dla mnie jest idealny, bo ma się wrażenie, że jest bogaty i odżywczy, ale niezapychający. wink
      Rano skóra jest rozjaśniona i świeża (serio piszę smile), ale nie świeci się za mocno. Mam mieszaną cerę, więc to dla mnie też ważne.
      Krem nie jest bezzapachowy, ale jak dla mnie zapach może być.
      Cena jest przyjemna.
      Ogólnie polecam do wypróbowania. Bo wiadomo, że nie ma kremu, który by był idealny dla każdego.
      • magda1104 Re: krem na noc 25.05.13, 19:09
        Ja używałam Perfecta cera mieszana, przeciwzmarszczkowy (ljakby lepszy dla mnie) albo dotleniający. Teraz mam Linoderm Acne, (to malutki słoiczek, dostępny w aptekach) w zasadzie specyfik do punktowego stosowania, ale ja smaruję lekko całą twarz. Cerę mam mieszaną z tendencją do przesuszania, czasem coś wyskakuje, zmarszczek nie za wiele, a już dochodzę do 40.
        A na Wizaz nie trzeba się logować, zeby przejrzeć recenzje, spróbuj, warto.
        • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 19:16
          a jaka konsystencje maja te z perfecty ?
          • przeciwcialo Re: krem na noc 26.05.13, 09:49
            W pracy kobietka się zachwycała Perfectą, ja nigdy chyba z Dax nic nie miałam.
            • rhaenyra Re: krem na noc 26.05.13, 12:07
              jak bylam nastka to uzywalam takich z 20 i strzlka w dol
              one chyba daxa byly
    • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 21:55
      juz sprzatanie jest przyjemniejsze niz szukanie kremu uncertain
    • ashraf Re: krem na noc 25.05.13, 22:29
      A próbowałaś Loreal Revitalift? Ja używam, ma lekką konsystencję i ładnie utrzymuje napięcie skóry, dodatkowo jest niedrogi. Jest jeszcze z tej serii coś pod oczy, też próbowałam i byłam zadowolona.
      • rhaenyra Re: krem na noc 25.05.13, 22:35
        > ma lekką konsystencję i ładnie utrzymuje napięcie skóry
        znaczy sciaga ?
        ja musze miec taki zeby mi nie przeszkadzal
        wiem ze to trudno zrozumiec, ale ja nawet lakieru mimo wielu prob nie moge miec dłużej na paznokciach bo go czuje uncertain
        • ashraf Re: krem na noc 25.05.13, 22:39
          Nie nie, ja też nie lubię ściągających, może źle się wyraziłam, po prostu skóra jest po nim taka... świeża. Polskie kremy (Ziaja, AA) były dla mnie za ciężkie.
    • karro80 Re: krem na noc 25.05.13, 23:45
      do retinola i kwasów podejdź se na jesieni - opłaca sięsmile - dziewczyny mają rację - krem przeciwzmarszczkowy to jest przeciwzmarszczkowy(coby się wolniej/później pojawiały) - nie anihilującywink

Ja mam fajny składowo krem Ziaji teraz - mimo nazwy z której wynika, że pewnie tłuścioch ma miłą konsystencję i dobrze się wchłania - ale to zależy pewno od potrzeb skóry. W aptece mają zwykle próbki a sam krem gorsze kosztuje i można ew. na dekolt.
      Kuracja lipidowa krem naprawczy - dzień/noc <odnowa skóry alergicznej atopowej, po naświetlaniach> - nie jest gęsty i tłusty, konkretny, ale u mnie filmu nie zostawia. Ma dużo naturalnych olejów w składzie, kwas hialuronowy - wydaje mi się, że dla mieszanej ok - wbrew pozorom oleje normalizują. Nie zapycha.
      Ma olej rzepakowy, glicerynę<nawilżacz>olej z macadamii<bardzo fajny-uzywalam w czystej postaci>jakieś ceramidy, substancje łagodzące<alantoina i panthenol>, trocha oliwki z oliwek, kwas hialuronowy<bardzo dobry nawilżacz> i jeszcze jakieś ale nie chce mi się teraz szukać w necie tych substancji, których nie znam.
      aha - seria ziaja med<baaardzo ją lubię - dużo fajnych produktów>

Moja skóra lubi się też z Olay<wieloma produktami> choć rozumowo skład do mnie nie przemawiawink, lubię także avonowski nawilżający aqua youth, ale to żel jest<faktycznie nawilża>
    • malwa51 Re: krem na noc 26.05.13, 16:16
      moze Nutriganics z the body shop?
      ale ma zapach (dla mnie fajny, taki "lisciasty") i nie znam ceny w Polsce
    • lonely.stoner Re: krem na noc 26.05.13, 16:37
      Ziaja ma fajne i nie drogie kremy na noc i na dzien. Ja za to ostatnio uzywam na twarz masla do ciala orzech brazylijski z the body shop (lat 31). a wczesniej roznie- olejek jojoba, masc z wit A, zel z aloesu albo wlasnie rozne kremy Ziaja. W drogie markowe reklamowane kosmetyki nie wierze - w tym wypadku tylko czasem kolorowka ma pierwszenstwo - ale tak to patrze glownie na sklad i tym sie radze sugerowac.
    • misterni Proszę bardzo: 20.06.13, 23:39
      Oto bardzo miły w użyciu, o lekkiej kremowej konsystencji i niedrogi specyfik smile
      • barbibarbi Re: Proszę bardzo: 21.06.13, 12:40
        misterni napisała:

> Oto bardzo miły w użyciu, o lekkiej kremowej konsystencji i nied
        > rogi specyfik smile

potwierdzam, bardzo dobry krem. Vit C rozjaśnia, E łagodzi.

Jeżeli krem ma mieć jakieś działanie opóźniające starzenie to warto aby miał Vit C, oraz retinol (najlepiej apteczne maści) - pozostałe składniki właściwie nic nie robią na dłuższą metę.
    • mruwa9 Re: krem na noc 21.06.13, 08:32
      a ja w ogole nie patrze, czy krem na dzien, czy na noc. Lubie nawilzajace, niedrogie soraya, AA, Ziaja, moze byc Garnier albo Olay, czy jaki mi wpadnie w reke w sklepie. Niewazne, czy pisze na nim, ze jest na dzien czy na noc, i tak uzywam tylko na noc.
      Zadnych p/zmarszczkowych nie uzywalam ani nie uzywam. An zadnych koszmarnie drogich, gdzie placi sie za ladne opakwanie i naiwne zludzenie luksusu.
      Zmarszczek nie mam, mimo weku 40+.
      To bardziej kwestia genow.
      A czasem, gdy patrze na kolezanki, regularnie chadzajace do kosmetyczki i poddajace sie tamze roznym egzorcyzmom skornym, czy kolezanki/krewne, wyglupiajace sie z niezliczona iloscia kosmetykow do demakijazu, mleczka, lotiony, plyny do oczyszczania twarzy, cuda wianki, to odnosze wrazenie, ze moja twarz wyglada i tak najlepiej. A uzywam zwyklego mydla w kostce do mycia twarzy i zwyklego, niedrogiego kremu nawilzajacego.
    • kawka74 Re: krem na noc 21.06.13, 08:36
      Fajny jest nawilżający krem celestinu ziołowo-arganowy chyba, niedrogi, ma lekką konsystencję i nieźle się wchłania. Z minusów - nie jest bezzapachowy.
      • przeciwcialo Re: krem na noc 22.06.13, 20:23
        Uwielbiam, uzywam juz chyba 3 opakowanie. Całą serię Celestin lubie.
    • kamelia04.08.2007 Re: krem na noc 21.06.13, 10:36
      od dawna uzywam kremów przeciwzmarszczkowych, na pewno zaczełam je stosowac przed trzydziestka.

Uzywam z avon z serii anew, teraz bedzie serum vegetal ives rocher.
    • kam.ien Re: krem na noc 21.06.13, 13:05
      Kremową konsystencję (ale nie lepiąca) i bardzo dobre działanie maja kremy Tołpy merlin.pl/tolpa-planet-of-NATURE-Relaksujacy-krem-nawilzajacy_Torf-Corporation/hb/product/219,789160.html
      i Lirene
      merlin.pl/Lirene-Dermoprogram-Anti-Aging-Liposomowy-krem-przeciwzmarszczkowy-SPF5_Dr-Irena-Eris/hb/product/219,542942.html
      Teraz wypróbowuje nowość Sorai z olejami i są niczego sobie
    • d.o.s.i.a Re: krem na noc 21.06.13, 13:15
      > tylko jaki ?
      > przeciwzmarszczkowego chyba nie musze jescze ?big_grin

I to jest podstawowy blad.
      Bo kazdy krem to krem przeciwzmarszczkowy. Bez wzgledu na to czy nawilzajacy, natluszczajacy z takim skladnikiem, czy innym - to podstawowym jego zadaniem jest utrzymywanie skory w dobrej kondycji poprzez dostarczanie skladnikow, ktore sa jej potrzebne.
      Wiec KAZDY krem ma tak naprawde za zadanie przeciwstawiac sie starzeniu skoru.

Mnie sie tez zawsze wydawalo, ze przeciwzmarszkowe to nie dla mnie itp. BLAD.

W utrzymaniu skory w dobrej kondycji, pomijajac juz kwestie odzywiania/niepalenia itp. sluzy:
      - uzywanie ROZNYCH kremow/serum i CZESTE ich zmienianie. Ja robie tak, ze mam 5 roznych kremow/serum w danym czasie i codziennie uzywam innych. Kazdy krem jest inny i co innego zawiera, a taka rotacja zapewnia dostarczanie skladnikow, ktorych skora potrzebuje, na biezaco. Zauwazylam, ze sprawdza sie to duzo lepiej niz uzywanie ciagle tego samego kremu i zmienianie go wtedy gdy sie konczy. I wcale nie musza byc to kremy drogie.

- to samo z maseczkami. W tym tygodniu taka, w nastepnym inna.

- uzywam maseczek oczyszczajacych raz w tygodniu, i pory mam super.

- uzywam tonika Clinique do skory super suchej z... kwasem salicylowym. Smierdzi spirytusem ale zmusza skore do szybszej odnowy. Dziala o wiele lepiej i lagodniej niz peelingi.

- nie nalezy naduzywac kremow nawilzajacych, musza miec skladnik lekko natluszczajacy, inaczej skora bedzie sie szybciej przesuszala.

- osobiscie kupuje kremy tzw. przeciwzmarszczkowe, ale bardziej ze wzgledu na roznorodnosc roznych skladnikow, jak to napisalam wyzej. Kremy te maja rowniez skladniki przyspieszajace metabolizm komorkowy dlatego dzialaja szybko. NIE PATRZE na metryke. Uzywam zarowno kremow dla 30-tki, jak i 50-tki. Od kiedy zaczelam tak robic moja skora ma sie duzo lepiej. Tylko trzeba uwazac na uczulenia ewentualne.
    • tosterowa Re: krem na noc 21.06.13, 13:18
      Mój ulubiony krem na noc to Svr Xerial 5,
      w aptece/ na all kosztuje ok 40 zł.
    • aagnes Re: krem na noc 22.06.13, 21:24
      Bardzo podpasowaly mi ostatnio kremy z olejkami soraya, probowalam z arganowym i z amarantusa (seria swiat natury czy cos takiego), kosztuja ok 15 zl. z tym, ze ja lubie kremy poltluste, sprobuj, najwyzej zuzyjesz do stop

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka