jak-nie-ja-to-kto 27.05.13, 18:52 Jak wyczyścić starą wannę? Ma ona ślady kamienia(?) w miejscu gdzie leci woda zkranu. Nie mogę jej teraz wymienić, a renowacji nie chcę. Czym to doczyścić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aanna6 Re: stara wanna 27.05.13, 19:36 jak wynajmowałam mieszkanie to był taki zaciek i wyszorowałam go w 5 kamien i rdza z lidla , ale musisz poszorowac i troche wanna sie zrysuje . Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: stara wanna 27.05.13, 20:20 Sposób męczący, ale skuteczny. Nasypać na wilgotną gazę zamoczoną w occie spirytusowym paczkę sody oczyszczonej i przyłożyć wzdłuż zacieku. Jak wyschnie powtórzyć. Przy zmianie "opatrunku" szorować normalnym mleczkiem, czy żelem (ja lubię granatowy ajax w spreju). I tak do skutku. Mnie zajęło to dwa dni, ale wanna, stara, żeliwna, jak nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jak-nie-ja-to-kto Re: stara wanna 28.05.13, 08:34 U mnie dno wanny już jest chropowate. Czyli porysowane i zniszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: stara wanna 27.05.13, 23:05 "Swój" zaciek zlikwidowałam traktując go kilkukrotnie Cilit Bang do armatury. Praktycznie nie ma po nim śladu, a był wielki i wydawał się być nieusuwalny. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: stara wanna 27.05.13, 23:09 Papka z sody i octu spirytusowego powinna załatwić sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: stara wanna 28.05.13, 10:44 Domestos kamień i rdza. Dla mnie rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: stara wanna 28.05.13, 11:02 Płyn anty-kamień z Lidla na gąbkę i okłady robić wielokrotnie. POwinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: stara wanna 28.05.13, 11:04 Mozna jeszcze spróbować z kwaskiem cytrynowym - nasypać na zaciek, zostawić na jakiśczas a potem wyszorować. Odpowiedz Link Zgłoś