Dodaj do ulubionych

stara wanna

27.05.13, 18:52
Jak wyczyścić starą wannę? Ma ona ślady kamienia(?) w miejscu gdzie leci woda zkranu. Nie mogę jej teraz wymienić, a renowacji nie chcę. Czym to doczyścić?
Obserwuj wątek
    • aanna6 Re: stara wanna 27.05.13, 19:36
      jak wynajmowałam mieszkanie to był taki zaciek i wyszorowałam go w 5 kamien i rdza z lidla , ale musisz poszorowac i troche wanna sie zrysuje .
    • gulcia77 Re: stara wanna 27.05.13, 20:20
      Sposób męczący, ale skuteczny. Nasypać na wilgotną gazę zamoczoną w occie spirytusowym paczkę sody oczyszczonej i przyłożyć wzdłuż zacieku. Jak wyschnie powtórzyć. Przy zmianie "opatrunku" szorować normalnym mleczkiem, czy żelem (ja lubię granatowy ajax w spreju). I tak do skutku. Mnie zajęło to dwa dni, ale wanna, stara, żeliwna, jak nowa.
      • jak-nie-ja-to-kto Re: stara wanna 28.05.13, 08:34
        U mnie dno wanny już jest chropowate. Czyli porysowane i zniszczone.
    • redheadfreaq Re: stara wanna 27.05.13, 23:05
      "Swój" zaciek zlikwidowałam traktując go kilkukrotnie Cilit Bang do armatury. Praktycznie nie ma po nim śladu, a był wielki i wydawał się być nieusuwalny.
    • misterni Re: stara wanna 27.05.13, 23:09
      Papka z sody i octu spirytusowego powinna załatwić sprawę.
    • dorotakatarzyna Re: stara wanna 28.05.13, 10:44
      Domestos kamień i rdza. Dla mnie rewelacja.
      • dolores12 Re: stara wanna 28.05.13, 11:02
        Płyn anty-kamień z Lidla na gąbkę i okłady robić wielokrotnie. POwinno pomóc.
        • clio_1 Re: stara wanna 28.05.13, 11:04
          Mozna jeszcze spróbować z kwaskiem cytrynowym - nasypać na zaciek, zostawić na jakiśczas a potem wyszorować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka