krejzimama 31.05.13, 08:23 W czasie uroczystości Bożego Ciała na warszawskim Ursynowie doszło na ataku na wiernych. Ateiści i poganie w haniebny sposób zaatakowali spokojnych nikomu nie przeszkadzających katolików. ATAK POGANSTWA PODCZAS PROCESJI BOZEGO CIALA NA URSYNOWIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panidemonka Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 08:32 W dodatku jak to poganie nieskromnie ubrani! Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 08:54 jakiego mnie panie boże stworzyłeś, takiego mnie masz ja wczoraj okna dwa sobie w domu umyłam kim w takim razie jestem? a tak na marginesie - leczyć się trzeba, leczyć Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 08:55 egoistka moglas mi umyc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:05 też przez moment przeszło mi przez myśl, że nazbyt egoistycznie postąpiłam i mogłam owym myciem podzielić się z innymi no ale cóż, jak to poganka, o sobie tylko myślałam, nie to co ci zjednoczeni chrześcijanie podczas wczorajszych pochodów Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 08:55 ha, a moj mąż z moim synem przypuścili podobny atak. Stary zabrał dzieciaka na rower, gdy wokół osiedla krążyła procesja. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 08:58 Poganie powinni w domu się zamknąć na 4 spusty, okin nie myc, prania nie wieszac, do kina nie chodzić. Dozwolony jest spacer- ale późnym popołudniem, gdy już wszystkie procesje przejdą, by nie wrowadzać zgorszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:10 Ja zamknęłam się w domu z psem i żadnego zgorszenia nie wprowadzałam, nawet psicy nie wyprowadziłam o odpowiedniej porze.. Jednak przyznam się, że to wcale nie z dobroci serca tylko ze względu na psicę-ona boi się takich hałasów, a procesja krążyła głównie po moim osiedlu. Swoją drogą... ja się nie boję tylko odrobina mojego słuchu muzycznego cierpi. A mi cierpła skóra kiedy patrzyłam te dziewczynki sypiące kwiaty w ulewnym deszczu. Przez cały czas przemarszu procesji lało jak cebra, momentami grzmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:19 jak ten gość tam na górze zobaczyć co i jak, to wkurzył się i niczym Zeus Gromowładny zesłał na chodzących w tych pochodach burzę Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:22 Nie wiem co mam myśleć sama o sobie Najpierw poszłam z dziećmi na procesję a potem radośnie zrobiłam dwa prania i wywiesiłam na ogródku Na swoje usprawiedliwienie mogę dodać , że pranie mogło zobaczyć tylko dwóch sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:24 Tak sobie dywagowaliśmy w domu. Zaraz, zaraz... a może ta bramka była poświęcona? Teraz różne rzeczy się święci. Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:43 Ja mysle, ze walka na boisku symbolizowala zmagania ludzkiej natury z pokusą grzechu, sily nieczyste w postaci przeciwnika atakują tj.kuszą do grzechu - bramkarz broni. Strzelenie gola=ulegniecie podszeptom złego. Takie czynne uczczenie swieta to wiec było.... Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:27 A ten co nagrywał to nie lepszy. Zamiast słuchać księdza to gołych facetów filmował. PS.To z tego roku?Boże Ciało już było? Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:30 Wczoraj było. stąd kolejny długi "łikend". Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:40 Oniemiałam. Panu poj...o się w główce dość konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:56 Wystarczy poczytać o tym panu. Nazywa się Eugeniusz Sendecki. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 11:17 A to on na poważnie? Ja myślałam, że gość sobie jaja robi. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Łykasz jak pelikan. 31.05.13, 13:28 Facet sobie pewnie jaja zrobił i specjalnie dla żartu nagrał ten komentarz, a wy łykacie jak pelikan. Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: Łykasz jak pelikan. 31.05.13, 14:43 Facet sobie jaj nie zrobił. poproś wuja googla o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:41 No i świetnie - zalałam się ze smiechu niemalze wrząca herbatą. kara jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:47 No to się dowiedziałam, ze wczoraj było Boże Ciało. Gdyby nie forum, nadal zyłabym w nieświadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
bella_roza Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:51 mea culpa - przy innym ursynowskim kościele wraz z wieloma innymi rodzinami radośnie korzystaliśmy z placu zabaw gdy szła procesja - średnia wieku 75 lat Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 09:54 Bo, jak ksiądz zaznaczył, na Ursynowie dzieją się TAKIE rzeczy. Straszne miejsce ;p Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Ciekawi mnie wymiar kary za ten czyn 31.05.13, 09:59 wg prawa boskiego, które to, wg. Dziwisza nadrzędne jest wobec świeckiego. Zna ktoś te paragrafy? Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: Ciekawi mnie wymiar kary za ten czyn 31.05.13, 10:03 U mnie na osiedlu jedyną karą była ulewa i burza. Dość łaskawie czyż nie? Tylko dzieci sypiących kwiatki szkoda, bo rytuał musiał być zachowany od A do Z. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 10:10 Moja kuzyn tez zaatakowal, bo probowal sie przebic (procesja blokowala dojazd do szpitala, a zona kuzyna rodzila). Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 10:11 Jakby nie mogła zaczekac Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 10:18 Powinna była zajść w ciążę w takim terminie, żeby nie zakłócać przebiegu tegorocznej procesji. Ktoś inny powinien zaplanować zawal serca, udar czy inną chorobę;/ Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 12:57 Tylko ze zaczela rodzic 3 m-ce przed terminem . Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: pogan chyba, n/t 31.05.13, 12:59 A pana Poganka to ktos jeszcze pamieta? NIE MA RÓŻY BEZ OGNIA - SĄSIAD Z DOŁU - BOGUŚ POGANEK Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: pogan chyba, n/t 31.05.13, 13:09 Hehe a ta laseczka na początku to pani Perepeczko chyba ? Odpowiedz Link Zgłoś
5kocur Re: Atak poganów na procesje. 31.05.13, 13:16 OJP! dobre A wie ktoś jaki wynik był? Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Łykacie jak pelikany. 31.05.13, 13:31 Ktoś sobie żarty stroił i specjalnie nagrał ten komentarz, a niektórzy myślą już że jakiś katolik był tym naprawdę przerażony. Odpowiedz Link Zgłoś
5kocur Re: Łykacie jak pelikany. 31.05.13, 13:38 nie czytałem wszystkich postów, ale trzeba być debilem, żeby nie widzieć iż to kawał Odpowiedz Link Zgłoś
soczek_bez_gazu Re: Łykacie jak pelikany. 31.05.13, 13:52 To sory chłopaki ale wyszliście na debili, pan Eugeniusz Sendecki, autor filmiku, to znany polski patriota i tropiciel żydowskich spisków. Zwłaszcza polecam go tobie Josef, pooglądaj, może błyśniesz w towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja To być może prowokator. 31.05.13, 14:08 A obstawiam, że ten film to niezłe jaja. I nie wiadomo czy on go nagrał osobiście, czy tylko wrzucił. Odpowiedz Link Zgłoś
soczek_bez_gazu Re: To być może prowokator. 31.05.13, 14:28 To źle obstawiasz. Nagrał osobiście, słychać jego głos. Poza tym on zawsze filmiki tą komórką nagrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: To być może prowokator. 31.05.13, 14:46 Życie mnie nauczyło, że nie ma co serio brać kanapowych prowokatorów typu Bubel, Sendecki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
soczek_bez_gazu Re: To być może prowokator. 31.05.13, 14:51 Sądzisz że to lewaccy prowokatorzy? SPISEG Odpowiedz Link Zgłoś
josef_to_ja Re: To być może prowokator. 31.05.13, 14:58 Raczej świry, aczkolwiek część z nich ma niejasne korzenie polityczne. Bubel - dziwnie szybko dostał dyplom złotnika, był w Polskiej Partii Przyjaciół Piwa. Może jakiś TW albo cinkciarz? Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: Łykacie jak pelikany. 31.05.13, 14:48 josef_to_ja napisał: Nie był przerażony. Każdy pretekst doby, żeby promować ideologię i przy okazji siebie. Przeczytaj sobie coś o tym...kimś. > Ktoś sobie żarty stroił i specjalnie nagrał ten komentarz, a niektórzy myślą ju > ż że jakiś katolik był tym naprawdę przerażony. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Padlam! :))))) 31.05.13, 14:58 Odszczekuje to, co napisalam w watku <co w Polsce jest lepsze niż na emigracji>. Wlasnie TEGO mi brakuje . Odpowiedz Link Zgłoś