morgen_stern 07.06.13, 11:26 Prośba do użytkowniczek tych telefonów, podajcie plusy i minusy. Zrobiłam porównanie, ale nadal nie wiem, który wybrać. Na Nokię jestem obrażona i wchodzą w grę tylko te dwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 11:30 Mam Xperię J i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
harrison_bergeron Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 11:32 Różnica we flaczkach jest bardzo niewielka. Jest taki miły serwis jak phonearena i tam porównanie pokazuje praktycznie to samo po lewej i prawej. Bierz ładniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 11:35 Flaczkach? Pisałam, że zrobiłam porównanie i wiem, że są parametrami do siebie bardzo podobne. Dlatego jestem ciekawa, jak się sprawują "na żywo" u kogoś, kto miał je w ręku i użytkował. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 11:32 Jak mają podobne parametry bierz ten, który Ci się bardziej podoba. PS. ja bym wzięła Samsunga, ale to ja. Lubię telefony tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 11:43 Mam samsunga i z ręką na sercu mogę przyznać, ze jest to najlepszy telefon, jaki miałam w życiu. Jest w miarę prosty w obsłudze, menu czytelne, bateria trzyma, robi ładne zdjęcia. Do tej pory używałam tylko nokii. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 11:45 Ale masz dokładnie ten model? Odpowiedz Link Zgłoś
kai_30 Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 11:48 Ja mam dokładnie ten model, zastąpiłam nim starego Galaxy S. Jestem bardzo zadowolona - jedyny minus to wyświetlacz, mógłby być lepszy, w słońcu niewiele widać. Ale nie wiem, jak Xperia, nigdy nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 11:55 Tak, dokładnie ten model mam. I jeszcze jeden plus: klawiatura dość duża, łatwo smsy sie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 11:56 O, i to jest dobry argument za jest autokorekta, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 20:20 jest. a treść tej wiadomości podyktowałam telefonowi. bo samsung ma taką opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 11:53 Ja parę meisięcy temy wymieniałam moejgo samsunga galaxy S2 i brałam pod uwage S3 i Xperie. Nie wybrałam Sony dlatego, że koleżanka mi odradziła: wyłacza się podczas rozmowy. Kolega potwierdził. W końcu nie kupiłam tez S3 bo mi sie wizualnie nie podobał, kupiłam LG ale zachwycona nie jestem, dużo lepszy był Samsung. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 11:55 Mam tez dwa LG do wyboru, ale od razu je odrzuciłam, słyszałam nie za dobre opinie zewsząd. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 12:03 ja mojego LG kupiłam za szybko, "poleciałam" na wygląd. Też nie mam dobrej opinii o nim: wyłacza się cały czas (tak1-3 razy dziennie) na "amen", musze sprawdzać czy działa. Do tego jest powolny, np: mam ustawione szybkie wybieranie i jak kliknę na ikonke to zanim wybierze nr moge policzyć do 20. Samsung łączył od razu. Niby tylko te dwie rzeczy mnie denerwują ale w codziennym użytkowaniu to bardzo istotne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 13:09 Mam Ace'a 2, jestem bardzo zadowolona. Zwiesił się może ze dwa razy w ciągu całego czasu użytkowania (od stycznia). Bateria nie jest zła - używam aplikacji rejestrującej ruch, więc bez przerwy włączony jest GPS i praktycznie non-stop wifi. Trzyma bez problemu do wieczora. Gdy z aplikacji nie korzystam, trzyma nawet 2-2,5 dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 13:24 Swoja drogą - "trzyma nawet do wieczora"!!! Co za czasy, stare z nokią trzymającą dwa tygodnie już nie wrócą Odpowiedz Link Zgłoś
sudwind Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 18:34 mam od miesiąca Samsunga Ace 2 i jest to najlepszy telefon jaki do tej pory miałam Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 18:50 Nie mam Ace, ale miałam Galaxy i Galaxy Young. Obydwa mają mankamenty, które na zawsze wyleczyły mnie z samsungów galaxy. Bateria niknie w oczach. Nawigacja świetna, tylko bez ładowarki samochodowej ujedziesz na telefonie 80km. Obydwa modele po ok pół roku użytkowania mają taką wadę, że bez powodu na pełnej baterii potrafią się wyłączyć. Zdarzyło mi się, że budzik nie zadzwonił, bo w nocy wyłączył się tel. albo pół dnia telefon milczał, bo się wyłaczył leżąc bezczynnie na biurku. Powyższe obserwacje potwierdzają moi koledzy z pracy, którzy mają galaxy. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 20:18 Mam teraz Nokię Lumię i też mi się nagle wyłącza w środku dnia, a bateria trzyma krótko... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 23:38 Dopiero 2 miesiące mam Xperię. Nie wyłącza się znienacka, nic się nie dzieje złego z wyświetlaczem, zdjęcia ładne, filmiki też. Bez korzystania z netu bateria wytrzymuje do 3 dni. Złego słowa nie powiem. Chociaż o samsungach też nic złego nie powiem, tablet starszaka działa b. sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stuletnia_stokrotka Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 19:32 mój mąż od grudnia ma xperię obecnie już drugi raz jest w serwisie.za pierwszym razem,po 2 m-cach używania padł dotyk, teraz zaś coś jest nie tak z przekazem połączeń. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 20:23 ace 2 jest genialny. mam go od pół roku i uwielbiam go. Odpowiedz Link Zgłoś
askastar Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 21:34 a ja za xperią oodam glos mialam najp-erw sony ericcsona walkmana-bez zarzutu....działa tak dlugo bez resetu,ze jak mi upadl i wypadla bateria mialam problem z pine'em..zapomnialam, procek 1 gH sprawia,ze nie wiesza sie na bajkach dla dziecka zmienilam na xerie J bo wiekszy wyswietlacz i byl za zeta. ponadto ladne kolory wyswietlacza z samsungiem mialam kiedy zla przygode i generalnie sie wystrzegam co do aparatu to sie nie wypowiem bo nie robie zdjec wartych uwagi komorka Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 21:46 Samsung, Htc, Xperia - w tej kolejności u mnie jest ranking - generalnie: byle nie Nokia czy iPhone. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: za szybko kurka 07.06.13, 21:50 Minusów nie widzę specjalnych poza zdychającymi bateriami, ale to każdy użytkowany intensywnie smartfon ma. Nie mam porównania androida z windowsem, więc nie wiem który system sprawniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: za szybko kurka 07.06.13, 22:50 demonii.larua napisała: > każdy użytkow > any intensywnie smartfon ma. Nie kazdy, bo nie każde mają duze dotykowe ekrany. Ja ostatnio kupowałam tel. leciwy już, nokie z fizyczną klawiaturą qwerty - E72. Telefon jest wszystkomający, choć z 2009 roku - wtedy kosztował z 1300 zł, teraz kilka stów. Intensywnie uzytkowany wytrzymuje z 3-5 dni. Normalnie zapominam o tym, ze trzeba go ładować. Ja nie lubię dotykowych klawiatur, zawsze coś zle muszę kliknać, fizyczna o niebo lepsza, nie lubię też ciągłego ładowania. Ma tez w pełni darmowy gps i kontrolowane połączenie z internetem (tel za kazdym razem pyta czy sie połączyć i w jaki sposób, nie ma opcji by sobie nabić przez przypadek rachunek). Córka ma dotykowca i wiecznie ma jedną kreskę baterii Owszem, dotykowa obsługa ekranu jest bajeczna i zbyt łatwo sie do niej przyzwyczaić ale telefon nie ma wielu funkcji, które dla mnie są oczywiste - np. przypisanie głosu z dyktafonu do dzwonka i wiele innych. Moja nokia ma tez od razu zainstalowany programik do blokowania niechcianych numerów, u córki musziałam szukac w online store (choc fakt, łatwo znależć) Odpowiedz Link Zgłoś
alpha.sierra Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 23:24 Wsio rawno, podobno xperia smiga na procesorach samsunga. Weź ten, co Ci wizualnie lepiej leży. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Xperia J czy Galaxy Ace2? 07.06.13, 23:31 a co to są "procesory samsunga"? nim zaczniesz bredzić, dowiedz się o czym pisze Odpowiedz Link Zgłoś