misterni 23.06.13, 02:25 Pod wpływem wątku Iuscogens postanowiłam sobie poszukać starych piosenek Die Toten Hosen, zwłaszcza jednej: "Zwei Mädchen aus Germany" I jakże się zdziwiłam, że to był cover! Nie miałam pojęcia, że wcześniej śpiewał to Paul Anka Paul Anka - Zwei Mädchen aus Germany Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misterni Drugie apropos ;) 23.06.13, 02:28 Nene pamiętacie? Nena - 99 Luftballons 1984 Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Drugie apropos ;) 23.06.13, 06:43 Ta piosenka Neny to pierwsze, co mi się kojarzy z hasłem "niemiecka piosenka". Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 08:21 Oooo, dobry wątek, lubię niemiecką muzykę, ja na vivie chowana U Die Toten Hosen UWIELBIAM jeden kawałek, naprawdę rewelacyjny plus klimatyczny teledysk. Tylko miłość się liczy... Die Toten Hosen - Was zählt Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 11:56 Tak, to piękne. I bardzo, bardzo lubiłam "Alles aus Liebe" Die Toten Hosen - Alles aus Liebe Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 08:22 A z lżejszej muzyki kto nie pamięta Falco?? Nie żyje już biedak. Falco - Jeanny (HQ) Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 08:57 Falco byl z Austrii, o ile pamietam. A ten stary hicior niemiecki ktos pamieta ? Peter Schilling - Terra Titanic (Long Version) - 1984 Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 08:25 A która lubi Xaviera?? Xavier Naidoo - Wo willst du hin [;Official Video]; Xavier Naidoo - Frei sein [;Official Video]; Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 12:51 Moj chlop lubi,mi nie podchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 08:26 Schiller i magnetyczny wokal: schiller | i feel you Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 08:31 A z rave to oczywiście Blümchen Blümchen - Boomerang No a Scooter? Byłam na ich koncercie w latach 90-tych Scooter - Endless Summer (Official Video HQ) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 08:34 No i OCZYWIŚCIE mój ukochany Rammstein, królowie niemieckiej muzyki na świecie: Rammstein - Mein Herz Brennt Piano Version (OFFICIAL MUSIC VIDEO) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 08:34 Oopmh! z legendą - Niną Hagen: Oomph! feat. Nina Hagen ~ Fieber ~ Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 08:37 No a Kraftwerk? Ci to mają styl: Kraftwerk - Das Model Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 08:41 Mniej znany, ale ja ich bardzo lubię - Die Krupps: Die Krupps - Der Amboss Jak widać - od wyboru do koloru, a wszystko rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 09:31 die toten hosen to moja młodość i imprezy w liceum rammstein wielka miłość Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 11:55 Toten Hosen też rządził na naszych imprezach licealnych Rammstein jest w ogóle poza wszelką konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 12:46 misterni napisała: > > Rammstein jest w ogóle poza wszelką konkurencja rozumie się samo przez się niestety jestem odosobniona w moich upodobaniach muzycznych- mam 40 lat i większość znajomych jest zaskoczona,że w TYM wieku nie słucham "czegoś normalnego" -czyli jakiegoś tam popu czy w tym stylu. no nie słucham i już. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 12:54 www.youtube.com/watch?v=8S6TOYT0tpA ostatnio nr 1 na mojej prywatnej liście przebojów R+ Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 16:22 Oooo tak, taki Rammstein lubię najbardziej i taki: Rammstein Buck Dich Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 12:18 Die Toten Hosen sa z mojego miasta Kto lubi ich musi tez lubic Die Ärzte. Herbert Grönemeyer Bushido Cro “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest M. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 12:54 No i ze starych Spider Murphy Gang. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Die Toten Hosen 23.06.13, 13:17 Umiem wkleić tylko link, chlip... Uwielbiam to www.youtube.com/watch?v=FHY5ss2LOV8 Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 13:41 taki żarcik www.youtube.com/watch?v=EsjSkbmxo70 Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Apropos piosenki niemieckiej :) 23.06.13, 16:45 Eeee, strasznie przyciężkawy gust macie drogie Panie! Rozmija się on dość znacznie z gustem narodu niemieckiego, który -gdy ja tam przebywałem- wielbił cichcem Flippersów, Costę Cordalisa z rodzinką, Stephanie Hertel i Stefana Mrossa oraz biesiadnego Karela Gotta. Odpowiedz Link Zgłoś