noname2002 24.06.13, 07:56 W jednym z marketów budowlanych widziałam śliczne łóżko do spania na dworze, z moskitierą. I zdałam sobie sprawę że właściwie nigdy nie spałam na zewnątrz, bez dachu nad głową. A Wy spałyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 08:06 Raz, na dachu hotelu, 30 lat temu, w śpiworze, w Kolumbii. Bylo OK, nie przypominam sobie, żeby jakoś nadzwyczajnie. Natomiast mniej wiecej w tym samym czasie jechalam na dachu (pod gołym niebem ) autobusu andyjska drogą (cos jakby taka szersza Orla Perć), i to było fantastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
for_dummies Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 08:13 Dwa razy na promie na pokładzie. W życiu lepiej nie spałam! Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: Pod gołym niebem 25.06.13, 11:07 A nie smierdzialo spalinami? Podczas dwoch z moich podrozy promowych wiatr notorycznie zwiewal spaliny w kierunku pokladu, nie wytrzymalam nawet 5 minut. W czasie pozostalych z moich podrozy spaliny byly przynajmniej "czasowe" Odpowiedz Link Zgłoś
for_dummies Re: Pod gołym niebem 25.06.13, 15:28 malwa51 napisała: > A nie smierdzialo spalinami? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 08:19 Spałam. Na takim drewnianym balkonie w domu rodzinnym. Pamiętam, że wytargałam magnetofon i słuchałam przed zaśnięciem kasety Kultu (jakieś pirackiej z koncertu ). Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 09:09 raz na plaży a raz w lesie na polanie podczas obozu harcerskiego Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 09:16 kilkakrotnie jak mieszkalam w kraju o cieplejszym klimacie niz Polska. Ale nie zawsze bylo wygodnie no coz lozka z moskitiera nie mialam ))) Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 09:18 Nigdy, a bardzo chciałabym, najlepiej właśnie na takim łóżku z moskitierą Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 09:22 Pod namiotem bedac nad jeziorem, na pomoscie czasem, w ciepłe noce Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 09:34 Pod namiotem to NIE to samo, co pod gołym niebem Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 09:38 Nieee, na pomoscie zalegalismy po wypelznieciu z namiotu Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 09:23 Często przy ognisku w śpiworze (to na obozach harcerskich),z dziewczynami na plaży w Jastrzębiej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 09:27 W siebie w domu parę razy - na tarasie. Raz po imprezie rodzinnej - w ogrodzie na łóżku turystycznym. Impreza była tak huczna, że po prostu usnęłam tam gdzie padłam... Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 09:44 Na pokladzie na lodce na wakacjach w Turcji. Chcialabym niedlugo z synkiem na tarasie domku letniego tesciow (tez w turcji), mysle ze dla niego to bedzie atrakcja Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 09:49 Raz spalismy ze znajomymi na plazy. Jakie dziwne uczucie jak sie obudzilismy a tam juz ludzie zaczeli rozkladac reczniki i kocyki... Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 09:52 tak pare razy, w spiworach polozonych wprost na ziemie przy ognisku, ech bylo cudownie... Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 10:00 Na plaży w Langwedocji - lata temu wracałam stopem z Hiszpanii. Dziś wspominam cudownie, ale pamiętam że wtedy miałam lekki stres. Odpowiedz Link Zgłoś
imogen0 Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 10:07 Tak,w czasach wyjazdów pod namiot.Pamietam,że bladym świtem robiło się strasznie zimno,a potem po wstaniu słońca niewyobrażalnie gorąco... Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 10:55 Raz, jako nastolatka na plaży w Grecji. Pamiętam nieprawdopodobnie rozgwieżdżone niebo Chciałabym to kiedyś powtórzyć, w jakichś romantycznych okolicznościach Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 12:17 Kilka razy zdrzemnęłam się na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 12:20 W tym roku nie, bo komary wyjątkowo atakują, ale latem moja mama bardzo często śpi sobie na ławce na tarasie i bardzo to sobie chwali, bo nie jest tak duszno jak w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 12:24 jak młoda byłam,nastolatką znaczy się i za gorąco w namiocie było,to szło się pod chmurkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 12:25 Na plaży w Bułgarii, 25 lat temu, z moim mężem. Mieliśmy wtedy po 16 lat. Cudnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 12:38 W latach licealnych i studenckich wielokrotnie. Moi rodzice mieli dom na wsi, spędzałam tam część wakacji, zjeżdżali się do mnie kumple i przyjaciółka i w ciepłe noce spaliśmy w ogrodzie, w śpiworach na karimatach Jeszcze w liceum zaliczyłam też romantyczną wycieczkę szkolną z noclegiem w ruinach zamku (mieliśmy fantastycznego nauczyciela historii). Już z moim obecnym mężem wielokrotnie jeździliśmy pod namiot w bieszczady i czasem nocne dumanie przy ognisku przeciągało się do białego rana, ale to już nie było nocowanie sensu stricte, bo nikt nie spał Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: Pod gołym niebem 25.06.13, 11:32 a teraz mi sie przypomniało....W czasach podstawówki jeżdziłam na "rajdy nocne". Kurczę...szło się w nocy drogami,nie pamiętam kamizelek odblaskowych,spało się na sianie w stodołach w okolicznych wioskach...Kurczę teraz nie do pomyślenia. To były czasy .Ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 12:48 Spałam z przyjaciółką na podwórku u mojej babci. Gadałyśmy do trzeciej nad ranem i oglądałyśmy gwiazdy. Fajnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 13:11 Kiedyś w Bieszczadach. Zmarzłam okrutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 13:16 Jak już to w otwartym namiocie, ew. w takimś czymś na 4 palach i "dachu" z liści bananowca, ale to już jakby nie było dach Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 13:27 sypiamy na tarasie w upaly, moskitiere mocujemy do prasola, materace targamy z sypialni. jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Pod gołym niebem 24.06.13, 18:26 W którym sklepie widziałaś to łózko? Właśnie robimy taras i mamy zamiar parę nocy na nim spędzić. Tak. Spałam pod gołym niebem mnóstwo razy. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: Pod gołym niebem 25.06.13, 08:55 W "Praktikerze", dział z meblami ogrodowymi. Odpowiedz Link Zgłoś