Dodaj do ulubionych

Zasady handlu.

01.07.13, 13:07
Postanowilam zamowic w ciemno buty z netu.I spotkalam sie z nastepujaca sytuacja.Kazdy kolor inna cena,kazdy rozmiar inna cena.
Wg czego sa ustalane ceny?
Rozmiar 39 jest drozszy niz 36.Wiec ilosc materialu wykorzystanego nie ma wplywu.
W dodatku przez noc te ktore zamowilam. podrozaly o 20€ i zastanawiam sie ki diabel.
W stacjonarnych takich cenowych roznic ze wzgledu na kolor i rozmiar nie spotkalam.

Nie mam innych problemow,forumkom,ktore chca po raz tysieczny napisac,ze jestem glupia,bo przeciez to oczywista oczywistosc z gory dziekujetongue_out

W dodatku od zamowienia czyli od piatku buty w tym kolorze i roxmiarze zdrozaly o 20€
“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
Autorem powyzszego zdania jest M.
Obserwuj wątek
    • jamesonwhiskey Re: Zasady handlu. 01.07.13, 13:11
      Wg czego sa ustalane ceny?

wedlug zainteresowania
      • edelstein Re: Zasady handlu. 01.07.13, 13:14

Tzn.ze jak kupilam jedne buty nagle stwierdzili,ze teraz zainteresowanie wzrosnie?tongue_out bo wg danych na stronie nie sprzedali zadnej pary procz tej jednej.
        • jamesonwhiskey Re: Zasady handlu. 01.07.13, 13:16
          nikt tego nie stwierdza , to jest automat
          wystarczy ze duzo ludzi ogladoalo
    • dziennik-niecodziennik Re: Zasady handlu. 01.07.13, 13:38
      w handlu jest jedna zasada - sprzedac za tyle ile ktoś bedzie w stanie zapłacić. nie ma znaczenia jaki rozmiar, jaki kolor, jak beda chcieli to nawet na takie same dwie pary butów nałożą inne ceny.
      • jamesonwhiskey Re: Zasady handlu. 01.07.13, 14:00
        > w handlu jest jedna zasada - sprzedac za tyle ile ktoś bedzie w stanie zapłacić

nie to jest zasada tempych polaczkow
        zasada w handlu jest ze ma byc obrot nawet na minimalnej marzy
    • lykaena Re: Zasady handlu. 01.07.13, 13:56
      Npisałaś : "Rozmiar 39 jest droższy niż 36.Wiec ilosc materialu wykorzystanego nie ma wplywu"

No chyba ma właśnie wpływ.
      Jak dla mnie to całkiem sporo materiału.
      Zależy oczywiście jaka różnica w tej cenie.
      • edelstein Re: Zasady handlu. 01.07.13, 14:13

Moj blad,rozmiar 39 jest tanszy niz 36.
        O ile moge pojac wzrost cen bo jest zainteresowanie,to nie pojme czemu ceny roznia sie tak znacznie ze wzgledu na kolor i rozmiar.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
        Autorem powyzszego zdania jest M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka