Dodaj do ulubionych

ratunku....ciaza

31.07.04, 11:12
witam,jestem dosc czesto biernym obserwatorem tego forum.
W marcu urodzilam blizniaki i dowiaduje sie ze jestem w 3 tyg ciazy,,dodam
nieplanowanej,mam 28lat,ciaza blizniacza byla dla nas zaskoczeniem nie wiem
jak powiem partnerowi o kolejnym dziecku,nie wiem co mam robic?
Obserwuj wątek
    • melanie Re: ratunku....ciaza 31.07.04, 11:50
      mamiczkax3 napisała:

> nie wiem co mam robic?
      masz i bedziesz miala. Bo wiadomo, ze pracy przy takiej gromadce nie zabraknie.
      Ale radosci tez bedziesz miala potrojnie!
    • taissa1 Re: ratunku....ciaza 31.07.04, 12:21
      Gratulujęsmile
      Dzieciaczki to wielkie szczęście.Obowiązków z pewnością przybędzie ale maluszki
      odpłacą Ci wielką miłością.
      Ja powiedziałabym mężowi otwarcie o ciąży i to jak najszybciej.Jestem pewna,że
      gdy minie Wam pierwszy strach spojrzycie na całą tę sytuację zupełnie
      inaczej.Trzymam za Was kciuki.Pozdrawiam gorąco.taissa
    • paulaula Re: ratunku....ciaza 31.07.04, 16:13
      Wyobrażam sobie, jak jesteś zamordowana przy dwójce takich maluchów. Ja sama
      jeszcze niedawno oddałabym wszystko za jeden dzień, kiedy mogę odpocząć i
      porządnie się wyspać. Poza tym dziecko to także jego przyszłośc, którą chcemy
      dać mu najlepszą. Ale nie rozpaczaj i tak tego nie zmienisz, a potwierdzam
      słowa poprzedniczek. Dzieci to NAJWIĘKSZE szczęście. Mam dwie córeczki (11 lat
      i 16 miesięcy)i choć nie planuję już dzieci to przecież nigdy nie wiadomo.Mąż
      na pewnoo będzie zaskoczony, ale na pewno nie załamany. Myślę ze dzieci to
      największy sukces naszego zycia, radośc i duma. Nic tego nie zastapi.
      Poradziłabym Ci jednak pokolejnym porodzie pomysleć o zabezpieczeniu. Ja
      zachodzę w ciążę expresem i gdyby nie antykoncepcja rodziłabym pewnie co roku.
      6 tygodni po porodzie zaczęłam już brać pigułki. Pozdrawiam Cię cieplutko i
      tzymam kciuki. Oby wszystko było bez komplikacji.
      • mamiczkax3 Re: ratunku....ciaza 31.07.04, 16:18
        dzieki dziewczyny za slowa otuchy,co do antykoncepcji to stosowalam globulki z
        prezerwatywa tabletek nie bralam bo karmie piersia moje zarloki,teraz juz tak
        pol na pol.dzis powiedzialam mezowi o ciazy,zrobil oczy,zrobil sie blado-
        zielony i usiadl,przytulil mnie po chwili i powiedzial bedzie dobrze,damy
        rade.ulzylo mi i juz nie widze tego tak czarno a Jas i Malgosia bede miec
        jeszcze braciszka lub siostrzyczke

pozdrawiam
    • julkaisyn Re: ratunku....ciaza 31.07.04, 16:55
      Ciesze sie , ze maz to tak przyjal - super !!!!

GARTULUJE

pozdrawiamy
      • joasiiik25 Re: ratunku....ciaza 31.07.04, 17:06
        gratulacje
        • aprze Re: ratunku....ciaza 31.07.04, 17:19
          Cześć
          ja mam dwoje dzieci i tak miało zostać ale okazało się, że będziemy mieli
          trzeciego dzidziusia. To dobrze, że w mężu masz przyjaciele, to bardzo pomaga.
          Ja jak się dowiedziałam o ciąży byłam załamana i dzięki mężowi cieszę się z
          trzeciej dzidzi.
          pozdrawiam
          Agnieszka
          • utalia Re: ratunku....ciaza 31.07.04, 22:03
            Ale super dlas im imiona Jas i Malgosia...Bomba! A jak bedzie mialo na imie to
            Trzecie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka