Dodaj do ulubionych

Ukladanie wlosow

19.07.13, 12:50
Na czym to polega? Jak sie uklada wlosy? Prosze o dokladny instruktaz.
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 12:54
      Jakie wlosy, w jaki sposob smile
      Polecam filmiki z YouTube. Opisy malo daja.
      • mnb0 Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 12:59
        To tak w 3 slowach powiedz jak ukladasz swoje. Wklepujesz w nie zel? Nakrecasz walki? Jak w ogole czlowiek, ktory ma tylko 2 rece i wlosy glownie z tylu glowy moze sam sobie ulozyc wlosy?
        • cherry.coke Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 13:04
          Ja nie cierpie ukladania i wlasnie zapuszczam znowu smile
          Mam niedlugie, chodzi wiec o to, zeby konce nie sterczaly. Po myciu i podsuszeniu przeciagam serum, ktore je nablyszcza i odsztywnia konce, potem biore troche wosku, rozcieram w rekach i wyciagam ksztalt koncowek, przeczesuje nad czolem. To tyle...
        • niutaki Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 15:49
          Jak w ogole czlowiek, ktory ma tylko 2 rece i wlosy glownie z tylu glowy
          > moze sam sobie ulozyc wlosy?
          Normalnie? Te rece to tez mi sie do tylu wyginaja, potrafie korzystac z dwoch luster (szok nie?). Ja mam wlosy krotkie i czesciowo wygolone, ale moja mama np ma wlosy do linii brody i uklada je sama, wlosy ma geste i grube i jakos daje rade. Mozna naprawdesmile
        • angazetka Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 19:35
          Normalnie, tymi dwiema rękami big_grin One całkiem wyginające się są.
          Ja w ramach układania stosuję piankę i wałki. Ich obsługa zajmuje mi jakie dwie minuty. Żadna filozofia, a raczej mało zdolna manualnie jestem.
    • misiowamama-2 Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 13:32
      mnb0 napisała:

> Na czym to polega? Jak sie uklada wlosy?<

co za pytanie... tongue_out

>Prosze o dokladny instruktaz.<

big_grin big_grin
    • run_away83 Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 14:50
      Przecież to zależy od fryzury wink Inaczej układa się krótkie, inaczej półdługie, inaczej takie do pasa. Co innego proste, co innego kręcone.

Jak miałam półdługie a potem boba z grzywką to wgniatałam w mokre trochę pianki i układałam na grubej okrągłej szczotce, pasmo po paśmie. Teraz mam asymetryczną wariację na temat pixie cut, po umyciu czekam chwilę aż włosy podeschną i czochram je paluchami z odrobiną pasty do modelowania. Bardzo sobie chwalę.

Grunt to dobry fryzjer, który dobierze fryzurę nie tylko do owalu twarzy ale też do rodzaju włosów i ostrzyże je zgodnie z kierunkiem w jakim rosną - wtedy fryzura układa się naturalnie, trzeba czasem włosy podnieść dodać trochę objętości i utrwalić efekt, ale nie trzwba z nimi walczyć wink
    • maria.vermeer Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 15:56
      Ja to robię tak:
      1. Myję włosy
      2. Zawijam w ręcznik
      3. Odwijam z ręcznika po kilku minutach
      4. Szczotkuję
      5. Cieszę się, że wreszcie zdecydowałam się ściąć włosy i nie muszę z nimi robić nic więcej big_grin (a między punktem 2 a 3 akurat zdążę zjeść śniadanie wink)
      • jak.z.nut Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 22:32
        Oooo to i moja instrukcjasmile, tylko 5 to - cieszę się że mam długie i nie muszę za dużo wydziwiaćwink
    • iwles Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 19:56
      > Na czym to polega?

jak masz proste, to zakręcasz,
      jak masz kręcone, to prostujesz tongue_out
      • ida_listopadowa Re: Ukladanie wlosow 20.07.13, 02:40
        Iwles - boskie! I jakze prawdziwe...
    • peggy_su Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 20:18
      Ja ma teraz krótkie więc tylko nakłądam troche pianki i lekko strosze zeby nie były takie przyklepniete. Jak miałam takie do brody to po myciu suszyłam i układałam na suszarce z obrotową szczotką. Na to odrobina lakieru i juz.
      Pooglądaj sobie instrukcje na YT.
    • klubgogo Re: Ukladanie wlosow 19.07.13, 20:50
      1. Myję
      2. Owijam w ręcznik
      3. czeszę
      4. suszę
      5. suszę na szczotkę
      6. czeszę

I są ułożone big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka