Dodaj do ulubionych

Gdzie na weekend

22.07.13, 15:11
Ematko ratuj.
Mam 4 dni wolnego i muszę wyjechać, bo ledwo żyję. Na stanie mam psa i dziecko w wózku.
Macie jakiś pomysł, gdzie z takim wózkowiczem niechodzącym można odpocząć? W grę wchodzi tylko Polska południowa, żeby nie tracić czasu na dojazdy.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Gdzie na weekend 22.07.13, 18:09
      Kraków.
      • helka.pentelka Re: Gdzie na weekend 23.07.13, 16:03
        Nie lubię Krakowa. Ongiś moja wielka miłość zdradziła mnie -szuja- w krzakowie. Sorry
    • black_dorian Re: Gdzie na weekend 22.07.13, 18:47
      Wisła, Ustroń, Kudowa Zdrój - byłam, polecam, na pewno bez problemu zwiedzisz z wózkiem.
    • run_away83 Re: Gdzie na weekend 22.07.13, 19:03
      Rok temu byliśmy tutaj: www.paszkowka.pl, to jest jakieś 30 km na pd-zach od Krakowa.

Jak nie chcesz zwiedzać i brykać tylko się poobijać to polecam. Pałacyk jest na totalnym zadupiu, w popegieerowskiej wsi. Ma ogromny ogród z pięknymi starymi drzewami i mnóstwo miejsca do rozłożenia się z kocykiem na trawce, restaurację z tarasem, staw po którym można pływać łódką, odkryty basen z podgrzewaną wodą i jazzuzi, do dyspozycji leżaki, ręczniki, suszarki do włosów, jest jakaś sauna. W restauracji niezłe jedzenie. Rodziny z dziećmi są mile widziane można przyjechać z psem. Tylko poza nicnierobieniem nie bardzo jest tam co robić wink Ale odpocząć się da smile
    • klubgogo Re: Gdzie na weekend 22.07.13, 19:27
      Co to znaczy Polska południowa? Z Krakowa w Karkonosze trzeba dojechać ładny kawał drogi, tak samo z Jeleniej Góry do Krakowa.
      • yenna_m Re: Gdzie na weekend 22.07.13, 21:38
        dokładnie - za mało danych
    • lama-sama Re: Gdzie na weekend 23.07.13, 08:48
      Podłącze się, a jakieś fajne miejsce na kilka dni w okolicach Krakowa? Wyjazd z dzieckiem. Ceny trochę niższe niż w pałacyku...
      • run_away83 Re: Gdzie na weekend 23.07.13, 10:06
        A może Bochnia? Tam jest fantastyczna kopalnia soli do zwiedzania, trasa o niebo ciekawsza dla dzieci niż w Wieliczce (multimedialna, z gadającymi portretami i wyświetlanymi na skale "hologramami" przedstawiającymi dawnych górników przy pracy) i nie trzeba stać trzy godziny w kolejce do wejścia, bilety też sporo tańsze. Dodatkowo w centrum Bochni jest bardzo przyjemny park z genialnym placem zabaw.

Noclegu konkretnego Ci nie polecę, ale są w Bochni i jakieś hoteliki i prywatne kwatery, poszukaj czegoś co Ci będzie odpowiadało.
        • gazeta_mi_placi Re: Gdzie na weekend 23.07.13, 12:38
          Za Bochnią jest też fajny park krajobrazowy, ale nie pamiętam nazwy.
          • misiowamama-2 Re: Gdzie na weekend 23.07.13, 13:45
            Może chodzi ci o Wiśnicko-Lipnicki Park Krajobrazowy. No jest. Ale wg. mnie ładniejszy w Rabce. W Nowym Wiśniczu do zwiedzenia zamek, ale nic poza tym, zwłaszcza dla matki z dzieckiem w wózku. Okolice ładne ,owszem, jednak obie mi znane i na weekend wybrała bym jednak Rabkę smile
      • paulina872 Re: Gdzie na weekend 09.01.14, 14:43
        Zapraszam serdecznie do skorzystania z oferty rodzinnego wyjazdu na Tropical Island pod Berlinem. Państwa dzieci znajdą tam swoisty raj na ziemi w klimacie równikowym. Atrakcje zapewnią m.in. Klub dziecięcy Tropino, największa zjeżdżalnia wieżowa w Niemczech, Laguna Bali, Morze Południowe i Las równikowy z mnóstwem gatunków roślin i egzotycznym ptactwem.
        Najbliższy wyjazd 08.02 w promocyjnej cenie 79zł/os!

Gwarantujemy atrakcyjne ceny biletów wstępu dla pociech.
        Szczegóły na stronie:
        www.funclub.pl/oferty/wyjazdy-weekendoweberlin-tropical-islands_funclubpl-lato_1001074.html?label=681
        oraz pod nr telefonu 61 222 39 66
    • misiowamama-2 Re: Gdzie na weekend 23.07.13, 10:32
      Może Rabka Zdrój. Park piękny, są dwa extra (!) place zabaw dla dzieci, przejażdżki na kucykach, teatr lalek Rabcio. Jest tężnia, pijalnia wód mineralnych. Można skorzystać z propozycji zorganizowanych wycieczek pieszych po otaczających pasmach górskich Rabkę. Miejsc na spacery, że hoho! smile
      Poza tym korzystny mikroklimat i walory krajobrazowo-turystyczne smile
      Polecam. Byłam z maluchami, naprawdę jest fajnie smile
    • helka.pentelka Re: Gdzie na weekend 23.07.13, 16:02
      Dzięki kobity. Na pałace mnie nie stać, chociaż uwielbiam takie klimaty.
      Ta Bochnia mnie zastanowiła, ale czy da się zjechać wózkiem pod ziemię w tych okropnych klatkowych windach?
      Rabka, Kudowa - dobry pomysł smile
      • run_away83 Re: Gdzie na weekend 23.07.13, 18:17
        Ten pałac który zalinkowalam ma też pokoje hotelowe w osobnym budynku - tańsze. My się rok temu załapaliśmy na jakąś promocję, i mimo że zakwaterowanie mieliśmy z tychvdroższych (w budynku pałacu, nie w hotelu) to i tak wyszło za tygodniowy pobyt taniej niż np. za tygodniowe wakacje w Zakopanem.

My rok temu zwiedzaliśmy kopalnię w Bochni z pięciolatkiem i półtoraroczniakiem. Szczerze mówiąc nawet nie wiem czy da się zjechać tam z wózkiem, bo my mieliśmy chustę, ale coś mi się kojarzy że na trasie chyba są schody, więc wózek mógłby być problematyczny. Mój starszy syn był kopalnią zachwycony, młodszy w połowie zwiedzania stwierdził że on się teraz napije mleka i pójdzie spać i tak też uczynił wink Przy samej kopalni jest też park archeologiczny - rekonstrukcja średniowiecznej wsi, warsztaty rzemieślników - bardzo fajna.

Rabki nie znam, ale Kudowa Zdrój to kolejne miejsce, które mogę polecić - fajny park zdrojowy, jest Muzeum Zabawek, Muzeum Żaby, szlak ginących zawodów, kilkanaście km od Kudowy jest fajny park dinozaurów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka