01.08.13, 10:05
Wybieram sie do Japonii.
Ale mam jedno ale. Nie można plleciec z dzieckiem. Tzn można w ten sposób że trzeba zapłacić za dwa pokoje i być osobno, nie ma znaczenia kto bedzie w tym pokoju. Innej opcji nie ma bo pokoje sa tylko dwuosobowe. Jakos mi się odechciało, do tego 3 osoba musi zapłacić 40% wiecej za ten drugi pokój. Czy wybralibyscie się tak?
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: Japonia 01.08.13, 10:09
      A w jakim wieku jest dziecko?

3 osoba musi zapłacić 40% wiecej za ten drugi pokój

Nie rozumiem, 40% więcej od czego/kogo? Od osoby, pokoju?
      • moje.m Re: Japonia 01.08.13, 10:12
        joa66 napisała:

> A w jakim wieku jest dziecko?
        >
        > 3 osoba musi zapłacić 40% wiecej za ten drugi pokój
        >
        > Nie rozumiem, 40% więcej od czego/kogo? Od osoby, pokoju?

40% wiecej od kwoty za osobę kóra będzie w dwójce. Bo single mają dopłaty.
        • joa66 Re: Japonia 01.08.13, 10:22
          A dlaczego nie poszukacie pokoju trzyosobowego??

np:

www.booking.com/hotel/jp/taito-ryokan.pl.html?sid=1804926a48baa340319029f1eb44178c;dcid=1;checkin=2013-09-16;checkout=2013-09-22;group_adults=2;group_children=1;age=5;srfid=be257c66c54d6d2203433769628779a4f0c4870dX2
          • moje.m Re: Japonia 01.08.13, 10:37
            joa66 napisała:

> A dlaczego nie poszukacie pokoju trzyosobowego??

dlatego że jade przez biuro podróży, nie organizuje sama
        • kajak75 Re: Japonia 01.08.13, 10:23
          to nie kupuj dla 3. osoby jedynki, tylko opcje, ze ktos moze byc dokwaterowany.

albo poszukaj innego biura
          • moje.m Re: Japonia 01.08.13, 10:38
            kajak75 napisała:

> to nie kupuj dla 3. osoby jedynki, tylko opcje, ze ktos moze byc dokwaterowany.
            >
            > albo poszukaj innego biura

ja sobie nie wyobrazam być w oddzielnym pokoju, czy dziecko czy mąz, chore jakieś
            • jamesonwhiskey Re: Japonia 01.08.13, 10:46
              > ja sobie nie wyobrazam być w oddzielnym pokoju, czy dziecko czy mąz, chore jaki
              > eś

dwie osoby w dwu osobowym pokoju
              czego nie mozesz pojac ?
              • moje.m Re: Japonia 01.08.13, 10:47
                jamesonwhiskey napisał:

> > ja sobie nie wyobrazam być w oddzielnym pokoju, czy dziecko czy mąz, chor
                > e jaki
                > > eś
                >
                >
                > dwie osoby w dwu osobowym pokoju
                > czego nie mozesz pojac ?

ze biuro proponuje mi rozmiwązanie: najpierw że dziecko moze mieć oddzielny pokój, a później jak sie oburzyłam ze moze byc jedno z nas osobno. Tego nie moge pojąć, moze do innych hoteli wysłac 3 osoby
                • jamesonwhiskey Re: Japonia 01.08.13, 10:50
                  zabukowali najtanszy w promieniuu 300km to jak cie maja gdzie indziej wyslac
    • sumire Re: Japonia 01.08.13, 10:24
      dziwna jakaś zasada... to organizowane przez biuro?
    • magdakingaklara Re: Japonia 01.08.13, 11:00
      Nie wiem w jakim wieku masz dziecko. Ale moi rodzice byli z biurem na objazdówce w Japonii i stwierdzili, że ta takie wycieczki nie bierze się dzieci. Tempo jest duże, że sami mieli juz dosyc.
      Ja osobiscie bym nie wzieła na taką wycieczke swego dziecka. Mam 4 latke. Biorąc poduwage to, że dziecko może być marudne, zmeczone i przeszkadzać innym współtowarzyszą wycieczki
      • magdakingaklara Re: Japonia 01.08.13, 11:13
        Sorry pomyliło mnie się. Byli w Chinach a nie w Japonii. Do Japonii lecą teraz ale już na właśną ręke
        • moje.m Re: Japonia 01.08.13, 11:22
          mam prawie 10 letnie dziecko, i bardzo lubi z nami podróżować.
          • una_mujer Re: Japonia 01.08.13, 13:48
            1) Pojechać z innego biura
            2) Pojechać na własną rękę. Do Japonii może to nie jest najłatwiejsze ze względu na słabą znajomość angielskiego przez Japończyków, ale da się. Poczytaj trochę relacji w internecie, kiedyś czytałam fajnego bloga z wyjazdu do Japonii z dzieckiem, ale nie pamiętam, jak tam wchodziłam. Chyba przez travelbit albo przez Małego Podróżnika (ale nie relacje Kobusów, tylko podróże przyjaciół).

Polityki biura nie zmienisz. A skoro dziecko lubi z Wami jeździć, to przecież nie pojedziecie sami, bez niego.
            • anjaka1983 Re: Japonia 01.08.13, 23:43
              da się na własną rękę, ale faktycznie może być trochę ciężko. ja mam męża japończyka, będąc tam mieszkałam u teściów i zawsze wszędzie ktoś mi towarzyszył, ale gdybym miała sama podróżować, to nie wiem, czy dałabym radę - właśnie ze względu na pewne trudności komunikacyjne. proponowałabym jednak znaleźć inne biuro z bardziej elastycznymi zasadami
              • burina Re: Japonia 02.08.13, 01:12
                A ja byłam ledwie dukając po japońsku i było super: faktycznie mało osób posługuje się angielskim, ale tam gdzie trzeba można się dogadać. A w sklepach, restauracjach, na ulicy - ludzie są przeważnie bardzo mili i super domyślni. Człowiek się znów czuje jak turysta, a nie jak lokals robiący zakupy tylko na miejscowych targowiskach.
              • arya82 Re: Japonia 02.08.13, 06:51
                A ja powiem tak - tylko na wlasna reke. Japonia tak smakuje najlepiej moim zdaniem.
                Mieszkalismy z mezem w Japonii przez pewien czas, mieszkanie w Tokio zorganizowane przez firme meza. Ale tylko tyle. Zrobilismy sobie objazdowke po calej Japonii sami, wymagalo to troche planowania I siedzenia na necie- ale wlasnie-mimo ze japonczycy z angielskim ciezko, a my ni w zab japonskiego, to z bookowaniem przez Internet noclegow nie ma problemu wiekszego. Nawet w mniejszych miejscowosciach spokojnie znajdziesz domy goscinne I hotele gdzie bez problemu zalatwisz nocleg. Z przjazdami i cala reszta jest bardzo ok, bo to swietnie zorganizowany kraj. Nawet nie musisz bardzo kombinowac z pociagami, w wiekszosc turystycznych miejsc dojedziesz Shinkansenem, do mniejszych miejscowosci przesiadki sa mega latwe. Rail pass mozesz kupic jeszcze w kraju o ile sie nie myle. Na miejscu wcale nie jest tak ciezko, zawsze trafi sie ktos z kim sie dogadasz, japonczycy sa bardzo pomocni I zyczliwi. Trzeba miec dobry przewodnik( lonely planet polecam) i troszke poczytac o swojej trasie planowanej w necie ( pomocne sa millions blogow pisanych przez podroznikow )...Ja nawet na pare wypadow daleko poza Tokio wybralam sie sama
            • sumire Re: Japonia 02.08.13, 07:38
              paradoksalnie Japonia jest krajem, po którym łatwo podróżować samodzielnie. wiem, bo byłam tam zupełnie sama. nawet słaba znajomość angielszczyzny nie przeszkadza. dobry przewodnik w plecaku i da się radę smile
              • ona39 Re: Japonia 02.08.13, 13:58
                Już trochę odbiegamy od pytania wątkotwórczyni, ale gdyby ktoś chciał, a nie znał tej strony, polecam:
                www.japan-guide.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka