Dodaj do ulubionych

Co takiego czego nie mają Polacy

08.08.13, 13:30
mają Panowie z innych narodowości, że Polki na nich lecą?
Ja obstawiam tak:

Niemcy/Francuzi - gruby portfel
Egipcjanie/Tunezyjczycy/Bobowie z hotelu Roma - grubą gadkę i zero oczekiwać co do wyglądu/wieku/osobowości "wybranki", coś w stylu ogłoszenia matrymonialnego które raz widziałam w gazecie: "Szukam kobiety (...), wiek, wygląd i waga - nieistotne big_grin "
Afrykańczycy - grube co innego wink
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 13:33
      Pewnie chodzi o zamożność, poziom finansowy i wszystko co za tym idzie.
      • edelstein Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 13:54

Jasneeeeeeebig_grin szczegolnie Tunezyjczycy i murzyni milionami szastajabig_grin
        • kropkacom Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 13:58
          Myślałam, że piszemy o Europie.
          • edelstein Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:01
            Egipt w Europie lezy?czytalas Post gazety?
            • kropkacom Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:04
              Nie skupiłam się big_grin Straaaszneee...
      • gazeta_mi_placi Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 13:55
        Myślę, że się zgadza się, za wyjątkiem "Bobów z hotelu Roma".
        • kropkacom Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 13:58
          No raczej...
        • annajustyna Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:43
          W przypadku Boba to prawdziwa milosc byla! BTW czy ktos wie, co z ta laska, co w nim w ciazy byc miala?
    • cherry.coke Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 13:39
      Moze nie oczekuja obslugiwania misia?
    • edelstein Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 13:52
      Napisala gazeta,ktora niektore z tych nacji widziala w tv ewentualnie jakis Niemiec przejechal kolo niej autem.
      • gazeta_mi_placi Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 13:54
        Dlatego właśnie pytam.
        • bi_scotti Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 13:57
          Nie wiem jak inne nacje ale wedlug wszystkich polls & stats z ilus tam ostatnich lat, najlepszymi ojcami na swiecie sa Holendrzy wiec przynajmniej te Polki, ktore sie lacza z Holendrami maja jasno okreslone priorytety wink
          • duzeq bi_scotti :) 08.08.13, 15:46
            Polaczylam sie bez czytania statystyk, ale statystyki na przykladzie najdrozszego i znajomych dookola faktycznie nie klamia wink. Czy Holendrzy sa najlepszymi ojcami NA SWIECIE - tego nie wiem, ale dobrze im idzie wink
            • bi_scotti Re: bi_scotti :) 08.08.13, 17:36
              duzeq napisała:

> Czy Holendrzy sa najlepszymi o
              > jcami NA SWIECIE - tego nie wiem, ale dobrze im idzie wink

Podobno konkurowac moga tylko z konikami morskimi i pingwinami tongue_out
          • ga-ti Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 21:57
            A to by się zgadzało. Sąsiad Holender i faktycznie z dzieciakami się świetnie bawi, zajmuje, opiekuje. A i z żoną na szczęśliwych wyglądają smile
        • edelstein Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 13:58

Niemcy,w wiekszosci przystojni,dobrze wychowani,chetnie zahmujacy sie obowiazkami domowymi i dziecmi,sympatyczni, rozrywkowi,praworzadni,dobrze ubrani,punktualni I pracowici.
          Oczywiscie sa wyjatki,ale takich znam akurat wiekszosc.

Najwiekszym wrogiem czlowieka jest i bedzie alkohol.Jednak w biblii jest napisane,ze wrogow nalezy kochac.
          • mnb0 Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:07
            Lecz jak czulbys sie w tym domu czystym oczywistym, gdyby w kuchni ktos przy dziecku mowil po niemiecku?
            • edelstein Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:18

Bormalnie,mam tak na ci dzien i zdradze ci tajemnice,dziecko tez po niemiecku mowi.Glownie po niemieckutongue_out
              • duzeq edel 08.08.13, 15:49

> Bormalnie,mam tak na ci dzien i zdradze ci tajemnice,dziecko tez po niemiecku m
                > owi.Glownie po niemieckutongue_out

Oczywiscie klasycznego cytatu nie rozpoznalas...
                • edelstein Re: edel 08.08.13, 19:34

Nie znam tego,jakos obowiazek jest znac wszystkie cytaty?sam sobie reke uciac,ze ty niemieckich tez nie znasz,a wiec.
                  • arwena_11 Re: edel 08.08.13, 19:48
                    Edel, ale to jest klasyksmile

najwiecej witaminy mają polskie dziewczynysmile
                  • duzeq Re: edel 08.08.13, 21:59
                    Nie musisz znac takich klasykow. Mozna sie pozniej przynajmniej z ciebie posmiac.

sam sobie reke uciac,z
                    > e ty niemieckich tez nie znasz,a wiec.

Jasne, ty holenderskich ani hiszpanskich ani chinskich tez nie, a wiec. (odpowiedz na twoim poziomie).
            • yenna_m Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:25
              a po francusku?

rozmarzyłam się smile
              • edelstein Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:33

Po angielsku.Francuski bedzie mial w szkoletongue_out
              • gazeta_mi_placi Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:31
                Francuski brzmi jak muzyka.
                Mi Niemiaszki wizualnie też się podobają i finansowo.
                Najlepiej żeby takie Niemiaszek mówił po francusku przy tym i był Polakiem - ideał.
          • mx3_sp Statystyczny Niemiec 08.08.13, 14:09
            https://images.inmagine.com/img/fstop/fs634/fs634086.jpg
            • edelstein Re: Statystyczny Niemiec 08.08.13, 14:21

www.rmf24.pl/ciekawostki/news-gorale-maja-niezawodne-sposoby-rozpoznawania-turystow,nId,629125
              Statystyczny Polak wyglada wiec tak,zdjecie w linkubig_grin
              • mx3_sp A skąd!! 08.08.13, 14:29
                tak:
                https://pvn.wisja.net/wordpress/wp-content/uploads/2012/04/kabaret.jpg
                • edelstein Re: A skąd!! 08.08.13, 14:34
                  To ubranie weselne.
          • heet_joe Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:18
            Ty na serio? Niemcy dobrze ubrani? Nieśmiertelne koszulki polo, sweterki zarzucone na ramiona i mokasyny lub skórzane trampki. Do tego szale. Rozrywkowi owszem. Po alkoholu zachowują się jak bydło, krzyczą, nie potrafią prowadzić rozmowy. Do tego są przeraźliwie sztuczni. Przystojni są, jeżeli ktoś lubi kwadratowe szczęki. Obowiązki domowe? Większość tych których znam mają sprzątaczki i gosposie i nie odnoszą nawet gaci do prania. Sympatyczni może tak, ale dopóki nie dojdzie do bliższych kontaktów. Niemców najbardziej charakteryzuje moim zdaniem to, że nie śmieją się oczami jak Polacy. Są mistrzami w sztucznych uśmiechach i mówieniem tego przeciągłego Haaaalo, wie geeeht's?????

PS. To oczywiście generalizowanie z mojej strony. Tak czy siak, Polacy wypadają duuużo lepiej niż Niemcy.
            • edelstein Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:29

Polacy niesmiertrlne adidasy i dresy,skarpetki z "marka"nacigniete do pol lydki,by bylo widac.Do tego skorzane klapki i skorzana saszetka.Koszulki na ramiaczkach,ktore sa koszulkami pod koszule.Po alkoholu zachowuja sie jakby wyszlo z wiezienia,dzgaja sir nozami,bija,rzygaja gdzie stoja,przewracaja,leza na srodku ulicy,wsiadaja za kolko i Jako przecinek uzywaja wulgaryzmow.
              Jesli ktos lubi niskich,trupio bialych o mysim kolorze wlosow lub napakowanych sterydami Jak byki kto jest w raju.
              Obowiazki domowe?a od czego zona?przynies,wynies,pozamiataj,Jak zupa za slona to dostanie w leb.
              Wcale sie nie smieja,bo po liicznych bojkach i upadkach brakuje im przedniego uzebienia.
              Sa mistrzami kombinatorstwa i chetnie pisza anonimy,uprzejmie donosze,ze...

Najwiekszym wrogiem czlowieka jest i bedzie alkohol.Jednak w biblii jest napisane,ze wrogow nalezy kochac.
              • heet_joe Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:35
                teraz opisałaś przeciętnego Polaka w Niemczech na robotach tongue_out
                • jematkajakichmalo Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:00
                  Niemcy oprocz sztywniarstwa charakteryzuje to (opinia miedzynarodowa) ze sa tzw. Leere Flasche... ci co w de mieszkaja doskonale wiedza co to znaczy ...wink
              • anulka.p Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 16:50
                edelstein napisała:

>
                > Polacy niesmiertrlne adidasy i dresy,skarpetki z "marka"nacigniete do pol lydki
                > ,by bylo widac (...)
                > Sa mistrzami kombinatorstwa i chetnie pisza anonimy,uprzejmie donosze,ze...

Matko w jakim ty środowisku środowisku się obracasz, że znasz tylko Polaków... koszmar.
                Skarpetki do pół łydki powiadasz, gdzie takich widujesz??? (chciałabym też zobaczyć). I pod tymi dresami zaglądasz, że widzisz te skarpetki? To musi być b. bliski kontakt! Nie zazdroszczę.
                • anulka.p Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:03
                  tylko takich Polaków - miało być
                • gazeta_mi_placi Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:37
                  Też nie widziałam od lat 80-tych mężczyzny w skarpetkach do łydki.
                  A gdzie Edel widziała takich i w jakiej liczbie? Może jakiś pojedynczy przypadek jak pewien gość, którego podczas śnieżnej zimy widziałam w szortach i koszulce z krótkim rękawem. Co nie oznacza, że większość tak się ubiera czy choćby jedna czwarta podczas śnieżnej zimy.
                • edelstein Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 19:39

W takim sie nie obracalam nigdy,als wystarczylo wyjsc na Gdanska w Bydzi,by zobaczyc te kwiaty.Teraz jeszcze podjezdzaja do Aldika Jak wracaja z robot w Anglii.Tak,wiec zdaje sie,ze nic sie nie zmienilo.
              • pade Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:28
                big_grinbig_grinbig_grin
                Edel, fajnie Ci to wyszłosmile Ale trochę Cię rozczaruję, opisujesz pokolenie dzisiejszych pięćdziesięciolatków.
                • anulka.p Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:35
                  Ale trochę Cię rozczaruję, opisujesz pokolenie dzis
                  > iejszych pięćdziesięciolatków.

Pięćdziesięciolatki dźgają się nożami, rzygaja gdzie stoją, przewracają, leżą na srodku ulicy??
                  Kurczę, czego ja się dziś dowiaduję na tym forumbig_grin
                  Muszę wyjrzec przez okno, czy nie leży tam jakiś pięćdziesięciolatek w naciągniętych skarpetkach!
                  • pade Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 18:01
                    no może się nie dźgająsmile ale cała reszta pasuje do panów, których ogladam codziennie w komunikacji miejskiej
                    młodsi opisani przez Edel jeżdżą pewnie inną liniąbig_grin
              • jamesonwhiskey Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:41
                niemiaszki z fryzurka krotko z przodu dlugo z tylu
                skorka ze sciagaczem od turka i spodnie zwezane u dolu z adidaskami to krole smaku i stulu
                wez ty sie troche ogarnij
                • edelstein Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 19:42

Zatrzymales sie w latach 80big_grin
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:30
              > Tak czy siak, Polacy wypadają
              > duuużo lepiej niż Niemcy.

Myślę, że jakby w krajach UE albo i na całym świecie przeprowadzić ankiety wśród pań, Polacy byliby na szarym końcu. Niemcy na pewno wyżej, sama bym wolała Niemca niż Polaka.
              • heet_joe Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:37
                To zależy na czym się skupimy. Ja uwielbiam w Polakach szczerość i nieudawaną serdeczność. Tego brakuje mi w Niemczech. Cała reszta to indywidualne gusta. Polacy wypadają gorzej dla większości Polek, bo po prostu gorzej zarabiają. To jest sedno i nie doszukujmy się drugiego dna.
                • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:46
                  Ja piszę o sobie i zapewniam, że nie o zarobki chodzi. Myślę, że większości Polek też nie chodzi o zarobki, a o patriarchalną kulturę, w której Polacy zostali wychowani. Chyba fajniej jest mieć partnerski związek niż być służącą bez wsparcia choćby emocjonalnego.
                  • heet_joe Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:52
                    Źródła doszukiwałabym się w mentalności. Niemiec nie oczekuje usługiwania, bo przeciętna Niemka popukałaby mu w głowę. Polacy wiedzą, że mogą, bo Polki kochają usługiwać swoim misiom. Nie wierzę, że para poznaje się w wieku 23 lat i ten młody chłopak oczekuje od dziewczyny, że ta będzie gotować dla niego obiadki i przynosić piwo po pracy. Wszyscy przyjaciele, mojego męża mają związki partnerskie, wszystkie moje koleżanki nie, bo tam skąd pochodzę to normalne, że kobieta wraca z pracy, odbiera dziecko od dziadków, gotuje obiad i czeka na męża, aby zmyć po nim naczynia. Kobiety same są sobie winne i same wychowują dwie lewe rączki dla przyszłych pokoleń.
                    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:03
                      Jasne, Polki są same sobie winne, przecież nie misie... Typowe.
                      Tak, 23letni chłopak oczekuje od dziewczyny usługiwania, bo widzi, że w jego domu rodzinnym, u wujków, ciotek, u sąsiadów i kolegów kobiety usługują, a faceci leżą z piwem.
                      Dziwne, że te same Polki tak chętnie wyręczają ze wszystkiego Polaków, a obcokrajowców nie. Naprawdę ciekawe.
                      • heet_joe Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:10
                        A czy ja napisałam, że misie nie są winni? Gdybym trafiła na takiego misia, zostałby pogoniony w ciągu dwóch minut. Nie interesuje mnie jak jest u niego w domu rodzinnym. To nie te czasy, kiedy kobiety nie pracowały i marzyły aby zajmować się domem. Jeżeli tego nie zrobiły, to tak, są same sobie winne. No bo kto?
                        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:19
                          Obydwoje.
                          Ja nie zamierzam usługiwać żadnemu misiowi, związek inny niż partnerski jest dla mnie nieakceptowalny, ale istnieje większe prawdopodobieństwo że trafi się na szowinistę wśród Polaków niż takich Islandczyków czy NowoZelandczyków. Unikam patriarchalnych panów, z tego też powodu jestem sceptyczna np. co do Włochów. I np. wcale nie dziwi mnie, że Polki lecą na Anglików, w końcu ktoś dał im coś od siebie, a nie tylko miał wymagania.
                          • wtopek Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 18:24
                            oj studenteczki, młodziutkie jeszcze jesteście big_grin
                  • jematkajakichmalo Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:02
                    Pytanie gdzie jest partnerski zwiazek jak samochod jest wazniejszy od kobiety?? WIerz mi, znam takie przypadki... baba, zeby umierajaca byla i chocby do szpitala jechac chciala to setaksowke musi wziac, bo od samochodu meza wara! big_grin
                    • heet_joe Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:14
                      Ja też znam. Moja mama całe życie nosiła siaty ze sklepu (do ryneczku mamy 10 min szybkim krokiem plus częściowo pod górkę), bo mój ojciec uważał, że nie będzie marnował benzyny żeby ją wozić skoro tak blisko. Nigdy w swoim życiu nie przyniósł zakupów więc nie wiedział ile ważą.
                • edelstein Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:51

Szczerosc i serdecznosc?big_grin do dzis jestem 4tys Euro w plecy po tym jak Polak w potrzebie wyciagnal raczke.G.zobaczylam nie kase.Pomijajac to,ze jeden bardzo ladnie podlozyl mi noge,niemalze przyplacilam to utrata pracy.Od tamtej pory nie spotykam sie z polonia.
                  Nikt cie w Niemczech tak nie wych..a jak polak jest Prawda.

• jematkajakichmalo Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:04
                    A to akurat inny temat. Pwoedzmy, ze trzymamy sie kwestii: niemcy w niemczech i polacy w polsce.
                    To powszechnie wiadome, ze polak na obczyznie to rodakowi tylko noz w plecy wsadzi. Ja niestety tez sie od wszystkich z dala trzymam, choc czasem ciezko ich unikac ze wzdgledu na zawod jaki wykonuje.
                  • heet_joe Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:17
                    Edel, mieszkając w DE powinnaś wiedzieć o jaką szczerość i serdeczność mi chodzi. Polacy w Niemczech to akurat inny temat. Wystarczy wejść na popularne forum społeczności polskiej w Niemczech (pewnie wiecie o jakim piszę). Grono hien i cwaniaków.
                  • gazeta_mi_placi Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:33
                    Zasadniczo za granicą (nie tylko w Niemczech) lepiej od innych polskich emigrantów trzymać się z daleka.
                    Ale to tylko w sumie też świadczy o tym jaka to "elita" tam wyemigrowała.
                    • heet_joe Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:54
                      Otóż to. Taką właśnie elitę opisała edel w poście dot. ubioru.
                • ma_dre Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 16:49
                  Ale za to poczucie humoru maja do bani. Prymitywne. Jak ogladam polskie kabarety to noz sie w kieszeni otwiera. A z ta serdecznoscia tez bym nie przesadzala, czesta gburowaci niestety.
                • jamesonwhiskey Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 16:59

nie zgodze sie
                  znajomy architekt z polkami w zaden sposob nie mogl sie dogadac
                  okazywalo sie ze polak to wypad a potem sie sie te panienki grzmocily z jakimis mocniej opalonymi bezrobotnymi czy miejscowa zulernia moze wiesniary mysla ze s aprzez to jakeis bardziej "swiatowe" ciezko wyczuc
                  • gazeta_mi_placi Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:30
                    A skąd kierowca miejskiego autobusu zna architektów?
    • mnb0 Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 13:58
      Urode?
      • yenna_m Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:05
        mocno egzotyczną

to by z punktu widzenia zdrowia przyszłego potomstwa (zupełnie niespokrewnione osobniki) miało jakieś uzasadnienie
        • ma_dre Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 16:47
          Egzotyczna, nie egzotyczna, zawsze to uroda. Przecietny Polak brzydki jest i tyle : brzuchaty, albo chudzielec, albo i jedno i drugie paradoksalnie, blady, wlosy albo mysie albo wcale, zeby zaniedbane, zero usmiechu, no bo czym... a do tego ten styl, zawsze podkoszulek, rozdeptane bambosze, bo butami tego nazwac nie mozna, nawet do pracy na stanowisku... krosciasty, albo zarosniety. Slowem przez 6 mcy pobytu w kraju raz, RAZ mialam na czym oko zawiesic, a i to mlodziuchny, za pare lat pewnie bedzie taki jak wszyscy. No i spojrzmy na polskich aktorow, same ropuchy uncertain
          • gazeta_mi_placi Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:28
            Ropuchy?

www.pudelek.pl/artykul/56431/zakoscielny_ma_nowa_dziewczyne_ladna/
            www.google.pl/imgres?imgurl=http://polskifilm.com.pl/wp-content/uploads/2013/06/doro.jpg&imgrefurl=http://polskifilm.com.pl/22-czerwca-urodziny-marcina-dorocinskiego/&h=579&w=426&sz=39&tbnid=X-WN3BcLt3lzSM:&tbnh=99&tbnw=73&prev=/search%3Fq%3Ddoroci%25C5%2584ski%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=doroci%C5%84ski&usg=__O410VXYf599lcX_kPuXnDGdZdis=&docid=cnjWcMBqiJjt-M&sa=X&ei=u7gDUvywB8WFOOiQgMgP&sqi=2&ved=0CEgQ9QEwAw&dur=2987#imgdii=X-WN3BcLt3lzSM%3A%3Bu_HUR0W5yZXimM%3BX-WN3BcLt3lzSM%3A
    • yenna_m Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:03
      nie wiem, ja lecę jedynie na Polaków (od lat na tego samego tongue_out )
    • mary_lu Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:05
      Mamy niezłe powodzenie za granicą, więc dlaczego się ograniczać?

Z mieszanek z "odległymi" genetycznie facetami jest zdrowsze potomstwo, więc jeszcze biologia pcha.
      • rhysmeyers22 Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:14
        no np sa zadbani ,potrafia zadbac o kobiete,nie leza doopami do gory z piwskiem w lapie oczekujac obslugi jakby byli niewiadomo kim ,sa lepiej sytuowani itp.
        pisze generalnie ,wiadomo ze tu i tu zdarzaja sie wyjatki.
        aha -to o hiszpanach i francuzach ,z panami typu arab czy murzyn kompletnie mi nie po drodze ,zupelnie nie moj target ani moja estetyka.
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:25
      Hm, pomyślmy... Może panowie z innych krajów (tych bardziej równouprawnionych) nie są wychowywani w przeświadczeniu, że są książętami, którym wszystko się należy? Że kobieta to od sprzątania, gotowania i bachorów jest? I oczywiście usługiwania misiowi. Poza tym Polacy nie doceniają swoich kobiet ani gestem, ani czynem, ani słowem.
      Oczywiście są wyjątki, ale wszystkie zajęte przez ematki.
      A jeśli chodzi o facetów z egzotyczną urodą, cóż, jest to uzasadnione biologicznie.
    • paszczakin Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:26
      ii, takie podejscie ma sie tylko mieszkajac w kraju..

Poznajac lepiej te inne nacje wychodzi na to, ze polskiego gentelmenstwa wieeeeekszosci brak.. Oczywiscie jesli porownujemy ludzi na pewnym poziomie wink
      • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:34
        No ja akurat podróżuję, mieszkałam za granicą i planuję znów wyemigrować.
        A w dodatku jak się np. mieszka w Krakowie lub w okolicach, to można sporo obcokrajowców poznać i nie mówię tu tylko o turystach, jest mnóstwo zagranicznych firm w Krk, w których pracują obcokrajowcy.
      • rhysmeyers22 paszczakin 08.08.13, 14:39
        no to ciekawe ,bo moj maz jest hiszpanem i znam mnostwo jego kolegow rowniez i w hiszpanii i we francji ,jest dokladnie tak jak mowie.
    • lauren6 Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:28
      Biorąc pod uwagę film z sąsiedniego wątku to sama prędzej poleciałabym na pustego habibka z fajnym ciałem, niż na misia z PL... który w gruncie rzeczy ma równie pusto pod sufitem.
    • loola_kr Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:32
      nie wiem, ja nie umówiłabym sie z obcokrajowcem wink
    • aniorek Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:48
      gazeta_mi_placi napisała:

> mają Panowie z innych narodowości, że Polki na nich lecą?
      > Ja obstawiam tak:

stan gazeciarz przed lustrem, to zrozumiesz, dlaczego Polki leca na obcokrajowcow.
    • ciezka_cholera Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:54
      Wiesz Gazetko, ze w gruncie rzeczy Twoje rozwazania sa seksistowskie. Mezczyzni zadko kiedy musza sie tlumaczyc ze swoich upodoban i gustow dotyczacych plci przeciwnej - podobaja im sie drobne Tajki lub posagowe Nigeryjki a nie krowiookie Jagny znad Wisly - OK, nikt nie doszukuje sie osmego dna. Jesli zas kobieta woli sniadych niz bladych, a juz niedajbuk nie leci na golodupcow jak pszczola do kwiatkow, to znaczy, ze jest glupia. Krotko. Nie wie co dla niej dobre - jest glupia i pazerna. Odwroce wiec Gazeto Twoje pytanie: dlaczego jesli kreci mnie szkocki akcent to musze to w jakikolwiek sposob uzasadniac? Ot pododba mi sie i tyle. Wolno mi, nieprawdaz, tak jak panom wolno preferowac szczuple i rudo-blade na ten przyklad.
    • mytka82 Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 14:57
      Murzyni, Arabowie i cała reszta tego typu leci na każdą babkę. Nieważny wygląd ani osobowość. A taka pasztetowa, jak widzi, że lecą na nią no to potem gada, że jej się tacy podobają.
      • ma_dre Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 16:55
        Glupio gadasz, w Polsce tez jest pewna klasa facetow, kotrzy leca na kazda babke, a to ze z obcokrajowcow znasz tylko taki sort, to juz twoja strata. Widocznie obracasz sie wsrod ludzi na podobnym poziomie... Prymityw leci na wszystko, byleby ...

Ja tam poznalam i Murzynow, i Arabow z klasa, zapewniam cie ze nie slinili sie ani na mnie ani na zadna inna babke. Zachowywali sie zupelnie normalnie.
        • gazeta_mi_placi Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:20
          A ktokolwiek w ogóle się na Twój widok ślinił?
    • olena.s Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:14
      Sugestie oczywiście prymitywne, ale cóż....
      Polacy są zdaniem światowym o wiele mniej atrakcyjni fizycznie od Polek, więc to oczywiste, że Polki chętnie będą skakać poza swój 'pool'. Zwłaszcza, że są bardziej wykształcone od mężczyzn.
      Ale najważniejsze jest to, że sa jakkolwiek inni od rodaków (wzrost, kształt czaszki, koloryt, doświadczenie, horyzonty, światopogląd, poczucie humoru).
      • mytka82 Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:19
        Ale wykształcone i atrakcyjne Polki nie polecą na Arabów ani Murzynów.
        • jematkajakichmalo Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:23
          A te co leca na tych habisiow to niby co? Niestety w wiekszosci laski wyksztalcone i to jest wlasnie najbardziej zdumiewajace.
          • lauren6 Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:58
            Wykształcenie w dzisiejszych czasach nie zawsze idzie w parze z inteligencją.

Inteligentna laska nie poleci na smsa: "angel I love you" przesłanego przez pana poznanego dzień wcześniej na dyskotece.
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:24
          Nie zaśmiecaj wątku, rasistko.
        • olena.s Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:31
          Bzdura.
      • heet_joe Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:22
        A nie sądzicie, że to zasługa mediów? Od dziecka jesteśmy wychowywane na zagranicznych filmach. Oglądamy w nich świetnie ubranych Francuzów, podróżujących po całym świecie Niemców, Amerykanów w białych domkach, całujących żony przed pracą i nie zwracających się do nich nie inaczej niż Honey. Same żyjemy w biednych miastach, bo ilu ludziom powodzi się jak przeciętnemu Niemcowi? Polskie kino kocha pokazywać patologię, ile mamy filmów o tych fajnych Polakach? To wszystko kształtuje nasz mózg. Albo tak mi się wydaje smile
        • olena.s Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:32
          Nie. Inność jest ciekawa i pociągająca, frapuje bardziej niż to, co znajome. Za blondynką latać będą jak szaleni w krajach brunetów, za śniadą polecą biali, i tak dalej.
          • bei Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 15:57
            Moja znajoma- przepiękna i mądra- dziewczyna- wyszla za egipcjanina ( rodowitego Aleksandryjczyka)
            Znala go 8 lat, po slubie są juz z 15 lat.
            Poznali się w Hadze, mieszkają w Polsce.
            On jest bardzo dobrym człowiekiem, chrześcijaninem, to on zarabia na dom.

Inne nacje- nie ma różnicy kto z jakiego kraju pochodzi- jeśli charakter ma odpowiedni smile
            • wtopek Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 18:23
              zapewniam cię, że inaczej zaczęłaby tańczyć po wyjeździe Egiptu big_grin
    • ma_dre Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 16:38
      Moj ma cos czego nie masz ty : rozum. Ale nie sadze by bylo to zwiazane z narodowoscia. Twoj swiat jest plytki jak kaluza blota. To co piszesz jest po prostu i po ludzku obrzydliwe, te twoje k...skie insynuacje. No ale rozumiem ze mierzysz innych swoja miara... Zal cie.
    • barbibarbi Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 17:56
      Tak, oczywiście gazeta, polscy mężczyźni są najlepsi - przystojni, zamożni, kulturalni, obyci, zadbani, schludni, opiekuńczy, z klasą, spokojni i zrównoważeni. Cud miód.

Te co lecą na inne nacje, to jakieś niedorozwinięte emigrantki ze zmywaka, wiadomo, patologia.
      To chciałeś usłyszeć?

To teraz powtarzaj sobie codziennie przed snem 100 razy: "jestem przystojny, kulturalny, obyty, zadbany.......itd". Może się ziści.
    • ola Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 18:36
      Ja właśnie wróciłam z Niemiec i jestem zachwycona facetami.
      Zadbani, uśmiechnięci, bez względu na wiek. W większości blondyni czyli mój typ.
      Niestety - zła wiadomość i dla Niemek i dla Polek - ogromna liczba tych facetów, zwłaszcza powyżej 50-tki (czyli tych przy forsie) paraduje po ulicach z Filipinkami lub Wietnamkami w wieku okołomaturalnym (gdyby oczywiście myślały o zdawaniu matury). I tak idee narodowosocjalistyczne po 70 latach legły w gruzach ostatecznie.
      • gazeta_mi_placi Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 18:41
        To ich córki.
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 19:14
          Gazecia, jak serio chcesz się dowiedzieć, czego nie mają Polacy zajrzyj sobie do wątku pana z liśćmi i poczytaj o dziurze. Powiedziałabym, że podobnym "poczuciem humoru" legitymuje się większość Polaków. A potem zdziwienie, że Polki nie chcą krajanów.
        • ola Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 21:37
          Ich corki to te 5 latki z kucykami i skosnymi oczami, ktore petaja sie pod nogami
    • rosapulchra-0 Re: Co takiego czego nie mają Polacy 08.08.13, 20:08
      gazeta_mi_placi napisała:

> mają Panowie z innych narodowości, że Polki na nich lecą?
      > Ja obstawiam tak:
      >
      > Niemcy/Francuzi - gruby portfel
      > Egipcjanie/Tunezyjczycy/Bobowie z hotelu Roma - grubą gadkę i zero oczekiwać co
      > do wyglądu/wieku/osobowości "wybranki", coś w stylu ogłoszenia matrymonialnego
      > które raz widziałam w gazecie: "Szukam kobiety (...), wiek, wygląd i waga - ni
      > eistotne big_grin "
      > Afrykańczycy - grube co innego wink

A masz grubo poprzestawiane pod kopułą suspicious
      I tak zupełnie szczerze odpowiedz, co cię obchodzi kto, gdzie, z kim i za ile?
      Ja wiem, że nie masz własnego życia i net ci tylko został, ale żeby aż się cudzą doopą interesować?? confused

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka