mindtriper 10.09.13, 22:36 Bo ja zjadam całe, zero ogryzków. A są takie ludzie, co się temu dziwujo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Kto zjada jabłko w całości 10.09.13, 22:37 Ja się dziwuję ;p nie zjadam w całości bo mnie te łuski co przy pestkach są drapią w gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: Kto zjada jabłko w całości 10.09.13, 22:39 A wiesz jak potem te łuski fajnie współpracują z brzuchem? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 08:23 Ja mam dobrą współpracę z brzuchem i bez tych łusek Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: Kto zjada jabłko w całości 10.09.13, 22:39 Moja starsza córka. Ale ma już oficjalny zakaz, bo ja mam wkręta, że to chyba niezdrowe (?). Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 01:07 zdrowe pestki zawierają związki zapobiegające powstawaniu komórek nowotworowych Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Kto zjada jabłko w całości 10.09.13, 22:40 Ten drewniany patyczek też zjadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 07:14 Ja z patykiem ale arbuzy i kiwi tez jem ze skorka. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Kto zjada jabłko w całości 10.09.13, 22:42 A ja elegancko kroje jablko na kawalki. Nie jem tak brzydko, gebowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: Kto zjada jabłko w całości 10.09.13, 22:45 Dobrze, że są tacy ludzie jak ty I paluszek przy filiżance obowiązkowo odchylony. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Kto zjada jabłko w całości 12.09.13, 00:51 O tak! A arbuza kroje w kosteczke I jem widelcem . A moi jedza jak ludozercy, a sok cieknie im po brodach, blee..... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 22:55 Moja mama i corka tak ją. Kroją sobie na łódeczki, na talerzyk. Rozczula mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Kto zjada jabłko w całości 10.09.13, 22:43 moj facet kiedys nawet z ogonkami zjadlal Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Kto zjada jabłko w całości 10.09.13, 22:43 Jablko ogryzam i wysysam na maksa, ale jednak nie daje rady, za to z gruszki sostaje tylko ogonek Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Kto zjada jabłko w całości 10.09.13, 22:45 Ogonkow nie jem. Ale "za to" jem z uwielbieniem nadgnile wisnie i czeresnie, w ogole lubie zgnilki Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 00:44 Z jedzonych przeze mnie jabłek mało co zostaje - ogonek i łuski głównie. Odpowiedz Link Zgłoś
soczek_bez_gazu Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 01:28 Ja nie, ogonek zostawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 02:35 Mój mąż. Te łuski są okropne, bleee Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 03:15 ja , ja!!! ale pod warunkiem ze jablko naprawde bylo smaczne i jem je w miejscu nie -publicznym. Moje dzieci w zyciu nie zjadlyby ogryzka , nawet nie zjedza jablka ze skorka. Wogole z jablka obranego to zjadaja 30% i mysla ze to juz po jablku Odpowiedz Link Zgłoś
noem.i77 Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 08:49 Ja zjadam w całości, ale tylko niektóre gatunki do tego się nadają. Niektóre jabłka mają zbyt sztywne i niezjadliwe łuski. I czasem jam arbuza z pestkami. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_wiem_nie Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 08:54 ja, zostawiam tylko ogonek. Arbuza jadam z pestkami, winogrona też. No i śliwek nie otwieram, aby sprawdzić, że są wege Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 10:17 Ja. Jak się rozpędzę, to razem z ogonkiem I mam tak od czasów młodzieńczych. Odpowiedz Link Zgłoś
vinda Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 12:06 Zawsze pochłaniałam jabłka w całości, z ogryzkiem, pestkami i ogonkiem. Natomiast zawsze przerażali mnie ludzie, którzy obgryzają jabłko na pół centymetra dookoła, i łup do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 12:10 Mój mąż - tylko ogonki zostawia - rozkłada wszędzie po domu co mnie doprowadza do szału. Ale to i tak lepiej, że same ogonki a nie ogryzki Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 12:34 zjadam łącznie z ogonkiem. czereśnie i wiśnie z pestkami natomiast. Odpowiedz Link Zgłoś
anmoko Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 14:56 Ja! a moj maz nie moze sie nadziwic, jak mozna.... Patyk zostawiam. Aha, zjadam tylko swoje ogryzki, cudze mnie brzydza Odpowiedz Link Zgłoś
konkurentka-pewnej-pani Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 15:51 Nie wiem, co gorsze, szypułki czy łuski. Z gruszki zostawiam szypułkę i ogonek, bo nie ma łusek przy gnieździe nasiennym. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia-83 Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 22:44 Mi ogonek zawsze zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Kto zjada jabłko w całości 11.09.13, 22:51 Ja jem może z 10 jabłek na rok, nie jem w całości, ale czasami lubię skubnąć pestkę , taki fajny, gorzki smak. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Kto zjada jabłko w całości 12.09.13, 00:42 Z ogonkiem. Lubię smak pestek. Mój ulubiony rarytas, to środek pestki od brzoskwini. Ale do niego dobieram się tylko wtedy, kiedy pestka jest pęknięta. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Kto zjada jabłko w całości 12.09.13, 01:25 obgryzam na maksa, ale jednak jakis tam ogryzek zostawiam. jak jablko dobrze dojrzale, czyli pestki w srodku grzechocza, to wydlubuje je i tez zjadam. moje dzieciaki za to delikatne i zycza sobie, zeby im zrobic "kwiatuszek z jabluszka", czyli pokroic na osemki i wyciac srodek. w koncu zanabylam sobie ustrojstwo, ktorym robie "kwiatuszek" jednym ruchem. o takie cos: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90152999/ Odpowiedz Link Zgłoś