glomeria 14.09.13, 14:56 Bo się za mało młodym zajmuje. I mówi że zmęczony jest bo miał ciężki tydzień. Czasem mam ochotę wysłać go gdzie pieprz rośnie. To się poskarżyłam! O! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
libretinka Re: mąż mnie wpienia 14.09.13, 17:47 Łącze sie wy bólu, moj niby zajmuje sie dużo wiecej ale ciagle 1/5 tego co ja. Od ciągania małego coś mi sie z kręgosłupem zrobiło, od kilku dni boli jak cholera. Mały zreszta woli spędzać czas ze mną bo ja w przeciwieństwie do męża poświęcam mu 100% uwagi i syn nie musi walczyć o uwagę z tv czy komputerem. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: mąż mnie wpienia 14.09.13, 18:25 To Ty idź do pracy zawodowej i utrzymuj całą rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
glomeria Re: mąż mnie wpienia 14.09.13, 18:34 Od razu zakładasz, że nie pracuję tylko dlatego że zajmuję się dzieckiem w domu. Wyobraź sobie że pracuję i do tego zawsze bo mam własną firmę więc nigdy nie mam wolnego. Mój mąż myśli chyba że ja muszę wszystko robić a,on tylko jak nie jest zmęczony tak jakbym ja miała jakiś wybór. Ja muszę zawsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_sobie_2 Re: mąż mnie wpienia 14.09.13, 20:34 Nic nie musisz. No chyba, ze tak go nauczyłaś, że wszystko musi być zrobione, ze ty to zrobisz najlepiej, że jesteś cyborgiem, który nie jest nigdy zmęczony, że zrobisz wszystko i dopiero odpoczniesz - jak starczy ci an to czasu oczywiscie. Ja siedze na wychowawczym a i tak bywam zmęczona i wtedy tego nie ukrywam, nie mam chaty na błysk i nigdy nie miałam, maz nawet czasem sprząta. Nie ma też problemu z zamówieniem obiadu z restauracji mimo, że ja "siedzę" w domu z dzieckiem. Synem też mąż zajmuje sie ledwo wróci z pracy. Mały sam wyciąga rączki i jak tata znika na chwilę żeby się przebrać w domowe ciuchy jęczy i chce na rączki. Synek i tak zasypia o 20 i wtedy jest parę godzin spokoju. Bo zasypiamy dopiero koło północy. Tak to u nas jest i nikt nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: mąż mnie wpienia 14.09.13, 19:47 Częściej wychodź z domu zostawiając dziecko z tatusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_sobie_2 Re: mąż mnie wpienia 14.09.13, 20:40 Racja, wychodź, wychodź. Jak lubisz basen to wyskocz mówiąc, że bardzo boli cię kręgosłup i to ci pomoże. Idź na zakupy, do fryzjera czy kosmetyczki, na kawę z koleżanką. Jesteś nie tylko matką ale też kobietą. Ja od początku dużo wychodziłam zostawiając małego z tatą. Mial okazję dobrze go poznać i oswoić się z jego obsługą Teraz nie mam już takiej wielkiej potrzeby wychodzenia bez dziecka, wystarczy raz na tydzień. Jest już starszy więc na kawę na przykład mogę go spokojnie zabrać Odpowiedz Link Zgłoś