gretchen184 18.09.13, 18:38 w automacie na barszczu białym? zostało mi z pół szklanki zawsze piekę na drożdżach,kombinuję tylko z mąkami nie wiem czy na barszczu i drożdżach wyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1357 Re: czy da się upiec chleb 18.09.13, 18:44 Zrób sobie zakwas, to najprostsze i najlepsze do chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: czy da się upiec chleb 18.09.13, 18:54 Na drożdżach to nie jest chleb. A na zakwasie pewnie wyjdzie, ale za smak nie gwarantuję Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: czy da się upiec chleb 18.09.13, 19:12 Tfu! Na barszczu białym miało być. 'A na zakwasie pewnie wyjdzie, ale za smak nie gwarantuję' Odpowiedz Link Zgłoś
myszmusia Re: czy da się upiec chleb 18.09.13, 18:59 sprobuj zrobic z niego zakwas jak ruszy to mozesz zaryzykowac. A najlepiej tak jak wyzej napisane - zrob sobie zakwas normalny to wtedy jest prawdziwy chleb Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: czy da się upiec chleb 18.09.13, 19:40 ale ja nie pytałam o zakwas piekę na drożdżach pytanie brzmiało czy da się pogodzić drożdże z barszczem Odpowiedz Link Zgłoś
barabelka Re: czy da się upiec chleb 18.09.13, 19:50 prędzej upieczesz na żurku, bo jest z mąki żytniej (czyli robiony tak jak zakwas) , a barszcz biały jest na mące pszennej, wiec nie ma to większego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
empatia0 Re: czy da się upiec chleb 18.09.13, 19:54 Absolutnie możesz, bez problemu. Po prost zrób chleb na drożdżach a w ramach płynu dodaj barszcz i opcjonalnie wody. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: czy da się upiec chleb 18.09.13, 20:24 empatia0 napisała: > Absolutnie możesz, bez problemu. Po prost zrób chleb na drożdżach a w ramach pł > ynu dodaj barszcz i opcjonalnie wody. właśnie o czymś takim myślałam-barszcz zamiast wody. w sumie i to płyn i to. tylko nigdy tak jeszcze nie robiłam,trochę mi szkoda składników jakby co. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś