29.09.13, 21:51
spośród gwiazd, gwiazdek i celebrytów czyj styl lubicie i świadomie bądź też nieświadomie naśladujecie? ja uwielbiam luz i rockową nutke w stylizacjach Mai Sablewskiej , chyba sobie zakupie jej ksiażkę , aaa ostatnio namiętnie ogladam jej programsmile
Obserwuj wątek
    • bei Re: stylowo 29.09.13, 21:53
      Ja też lubię rurki, ramoneski, botki smile, stylizacje Sablewskiej te na codzien są takie dla mnie smile
    • mruwa9 eee....ze co? 29.09.13, 21:54
      zaden.
    • x.i Re: stylowo 29.09.13, 21:56
      najbliżej mi do tych gwiazdek przyłapanych w Wal-Mart, w dresach i z kubkiem kawy.. ale to raczej przypadkowe działanie, a nie wzorowanie się smile
    • aandzia43 Re: stylowo 29.09.13, 21:59
      Być jak Renata Przemyk wink
      • opium74 Re: stylowo 29.09.13, 22:07
        Tańczyć na stole zadzierajac kiecke? wink
        • aandzia43 Re: stylowo 29.09.13, 22:16
          Hehe, zdarza się. Poza tym zesłał mnie Bóg wink Nie naśladuję z premedytacją jej stylu. Kiedyś złapałam się na tym, że nieświadomie zmierzam w tym kierunku.
      • vilez Re: stylowo 29.09.13, 22:20
        Śpiewać- tak, ale wyglądać to już tak se. Ona się zatrzymała w czasie.
        • aandzia43 Re: stylowo 29.09.13, 23:00
          Nie zatrzymała się w czasie, bo nie nosi tego samego, co 20 lat temu, tylko konsekwentnie trzyma się pewnego stylu. Nie ma już czystej czerni, glanów i krótkich spódnic, krótkich włosów, są zwiewne kiecki, długie włosy, długie spódnice, biżuteria, trochę koloru. Ale zawsze jest dominująca czerń, oszczędność w dodatkach, gładkie fryzury, surowość i dystans.
          • duola77 Re: stylowo 30.09.13, 00:37
            Przemyk w długich włosach? aż sobie wygooglam confused
    • vilez Re: stylowo 29.09.13, 22:19
      Lubię styl Sablewskiej. Ma gust.
    • ciastko_z_kota Re: stylowo 29.09.13, 22:21
      Oj nie, program Mai Sablewskiej jest dla mnie niestrawny, nastawiony na łatwą jazdę po emocjach, trącący "Rozmowami w toku". Pierwsza babka do stylowej przemiany to desperacko próbująca wyżywić dziecko smutna prostytutka.. no sorry, to nadaje ton całej serii.

• lola211 Re: stylowo 29.09.13, 22:29
      Dla mnie inspiracja jest coco chanel ,mala czarna, perły,prostota i elegancja.Nie celebrytki czy wspolczesne gwiazdy.
    • beataj1 Re: stylowo 29.09.13, 22:45
      Celebrytki nie. Jakos mało na mnie robią wrażenia.
      Kocham za to styl dziewczyny prowadzącej bloga Elfie szaty (poza długaśnymi sukienkami i płaszczami których nie lubię).
      Za parę jej sukienek jestem gotowa oddać duszę smile zwłaszcza za tą białą.
      https://elfka.pl/wp-content/uploads/2011/06/bcz.jpg
      https://elfka.pl/wp-content/uploads/2011/07/elfka_truskawki1.jpg

To dzięki niej uszyłam sobie petticoat i noszę ją latem do kolorowych sukienek koniecznie z sutą spódnicą.
      No i ja też darze Star Treck niezdrowymi uczuciami smile
      • triss_merigold6 Re: stylowo 29.09.13, 23:02
        Raz na ludowo. ;D Taka Maryna ze młyna.
        • beataj1 Re: stylowo 29.09.13, 23:21
          Nie ludowo a retro. Kocham lata 40 i 50 w modzie kobiecej. Nie było bardziej stylowych i kobiecych czasów.
          Jak czasem oglądam zdjęcia sukienek z tamtych czasów zawsze jestem zachwycona detalami i sposobem szycia. W żadnych innych czasach kobiecość nie była tak wielbiona i podkreślana.
          Za Maryne też się w sumie nie obrażę bo ostatnio oglądałam łowicką spódnice i bym nie pogardziła - tylko cholerstwo strasznie ciężkie. A już haft kaszubski bardzo lubię smile - Tak taka biała spódnica z haftem kaszubskim ...
          Stanowczo za Maryne sie nie obrażę smile
          • aandzia43 Re: stylowo 29.09.13, 23:31
            W żadnych innych czasach kobiecość nie była tak wiel
            > biona i podkreślana.

Ekhmm... lata 50-te to kobiecość mocno zinfantylizowana. Faceci wielbiący ten rodzaj kobiecości to dla mnie pedofile. Ale co kto lubi smile Mnie kręcą lata dwudzieste.
            • beataj1 Re: stylowo 29.09.13, 23:37
              W ogóle nie brałam pod uwagę facetów w kwestii wielbienia kobiecości. To mi i tylko mi ma sprawiać radochę ubieranie się w wisienki i haleczki. Faceci są tu elementem zbędnym. Zresztą już od dawna nie ubieram się pod męski zachwyt. Dało mi to tyle wolności i przyjemności że aż sama jestem zdziwiona.
              Co do lat 20 to dla mnie koszmar i dramat. Ale to dla mnie bo obiektywnie muszę przyznać że styl był spójny i ciekawy.
              Ja po prostu w tym stylu ciuchów wyglądałabym strasznie, koszmarnie i upiornie - nie ta figura, twarz i ogólny styl. Ponieważ jest mi z tym stylem absolutnie i całkowicie nie po drodze nie jestem w stanie wykrzesać w sobie zachwytu smile
              • bi_scotti Re: stylowo 30.09.13, 00:37
                Jako dziewczynka zakochalam sie w kreacjach AH w "Funny face" i w roznych momentach zycia wlasciwie wszystkie (z pewnymi, drobnymi zmianami) powtorzylam procz sukni slubnej wink Moja mama tez sie tak ubierala, jej zdjecia zdobia kolejne mieszkania mojej corki, ktora do tej babci nie jest podobna i wciaz czasem tego zaluje smile
                • aandzia43 Re: stylowo 30.09.13, 01:23
                  No dobra, Audrey to Audrey, jej nawet lata pięćdziesiąte zaszkodziły wink Klasyka, dużo czerni i oszczędność środków wyrazu. Lubię.
            • totorotot Re: stylowo 30.09.13, 09:11
              > Ekhmm... lata 50-te to
              kobiecość mocno
              zinfantylizowana. Faceci
              wielbiący ten r
              > odzaj kobiecości to dla mnie
              pedofile.

Chyba zbyt mocne słowa.
              Poza tym kobiety nie były infantylne, kurczę, MM imfantylna? Taka poza, modulowany głos, wystudiowana gestykulacja, bycie słodką i grzeczną. Ta maniera jest do zaobserwowania czasami wśród dzisiejszych pań lat 60 wzwyż. One lubią np. słodko obejmować i przytulać obce osoby. Często pod spodem są okropne, ale tu nie ten wątek, prawda smile

My, kobiety 21. wieku mamy inną pozę, sposób bycia i fajnie byśmy obaczily go kiedyś w jakimś watasku.
              • beataj1 Re: stylowo 30.09.13, 09:18
                MM generalnie jest ciekawym przypadkiem. Miała w sobie jakąś taką delikatność i słodycz która zmieniała jej odbiór. Jest taka sukienka w wisienki w której wyglądała pięknie. Ta sama sukienka na współczesnych kobietach wygląda wulgarnie. I to się tyczy bardzo wielu jej strojów - nawet ikonicznej białej sukienki - na niej wygląda lekko i ładnie. Na współczesnych naśladowczyniach - tanio.
                • aandzia43 Re: stylowo 30.09.13, 11:15
                  MM była cudem. KAŻDA próba naśladownictwa, w każdych czasach skazana jest na niepowodzenie i wulgarny efekt. Chociaż wiele jej sukinek ma krój na tyle klasyczny i uniwersalny, że kobieta o poprawnej, kobiecej sylwetce i delikatnej buzi będzie się w nich dobrze prezentować. Pod warunkiem, że nie będzie się robić na MM i pozostanie sobą, czyli po prostu miękką kobietką.
              • aandzia43 Re: stylowo 30.09.13, 11:25
                Nie chodzi o to, że były czy nie były infantylne. Pewnie były różne. Chodzi mi o modę wówczas obowiązującą. Pierwszy sezon "Mad mana" to rok 1960. Nowy York, panie w wiodącej agencji reklamowej w wieku różnym i różnych typów urody noszą się jak dziewczyneczki: sukienki na halkach, końskie ogonki, kokardki, falbanki. Fuj, dobre dla nastolatek, a i to nie wszystkich. Ale czas płynie, moda się zmienia i następne sezony ogląda się przyjemniej od strony estetycznejwink Swoją drogą świetny serial, również w warstwie scenograficzno-kostiumowej.
          • totorotot Re: stylowo 30.09.13, 08:56
            Sztuczne piersi i nie, kobiecość nie była wielbiona...

Ta blogerka sama to szyje?
            • beataj1 Re: stylowo 30.09.13, 09:15
              Akurat zaklinowane sukienki nie są uszyte przez nią. Ale od jakiegoś czasu sama szyje i muszę przyznać że bardzo fajnie jej wychodzi.
              • hellulah Re: stylowo 30.09.13, 11:25
                Dzięki za przypomnienie tego bloga, kiedyś przeglądałam, potem zapomniałam, jak się zwie smile
      • vilez Re: stylowo 30.09.13, 07:07
        Jak dla mnie- never.
      • mid.week Re: stylowo 30.09.13, 09:18
        Uszyła też Fionę big_grin

https://elfka.pl/wp-content/uploads/2013/06/elfka_zielone_wdzianko8.jpg
        • beataj1 Re: stylowo 30.09.13, 09:20
          Jak napisałam dla mnie osobiście długie kiece nie są ok. Nie pasują mi i tyle. Ale do jej stylu pasują. Spójna jest. Że nie wspomnę o tym że trzeba umieć coś takiego uszyć. Nie pogardziłabym takimi umiejętnościami.
          • triss_merigold6 Re: stylowo 30.09.13, 09:24
            Po prostu ona jest słusznej budowy, biuściastą tęgą babą i uznała, że zamiast maskować będzie eksponować walory.
        • antyideal Re: stylowo 30.09.13, 09:22
          O bosze..... smile
    • gretchen184 Re: stylowo 30.09.13, 06:48
      no cóż- Sablewska od lat wygląda identycznie-czyli jak kloszard,zero stylu i śladu elegancji czy klasy. no i 80% klonów na ulicach.wg mnie oczywiście.
      ja uwielbiam jak kobieta ubiera się trochę w męskim stylu-garnitury w stylu Marleny Dietrich, półbuty, koszule.
      nie wiem kto się tak ubiera,nie śledzę celebrytek i gwiazd aż tak bardzo.
      • vilez Re: stylowo 30.09.13, 07:09
        > w męskim stylu-garnitury w stylu Marleny Dietrich, półbuty, koszule.

A to akurat też lubię. Sama się tak noszę (czasami) smile
        • gretchen184 Re: stylowo 30.09.13, 07:14
          marzyłam,że do ślubu pójdę w takim garniturze-do dziś żałuję,że nie wyszło
      • gulcia77 Re: stylowo 30.09.13, 09:00
        Co do Sablewskiej - zgadzam się w 100%.
        W ogóle jakoś nie potrafię w Polsce znaleźć kogoś, kogo styl by mnie zachwycił.
        Osobiście ubieram się jak połączenie Joan Jett i Audrey Hepburn. Czyli do dość rockowego stylu (skóra, koszule, dżinsy). często noszę stylowe dodatki, czyli skórzane rękawiczki, kapelusze, jedwabne apaszki. Nie jestem "fashionistką" (brr! Jak ja nienawidzę tego słowa!), ale myslę, że od lat mam dość spójny styl i taki trochę ponadczasowy.
    • 18lipcowa3 Re: stylowo 30.09.13, 09:11
      Maja S wygląda jakby ubrania wyjęła ze śmietnika albo zdjęcia z dziada na dworcu, mimo że pewnie są metkowe i dobrej jakości. Ten styl jest okropny, uroda i figura Mai mogłaby być lepiej eksponowana. To już w X Faktorze lepiej ją ubierali.
      Nie kupuję ubioru na kloszarda, tak samo nie kupuję glanów i bojówek u kobiety- fuj.
      Jak dla mnie w PL mistrzyni ubioru to Kożuchowska.
      Za granicą Lopez i Kardashian ale mi się bardzo podoba seksowny look , one nawet na sportowo mają ten styl, a nie ala chłopczyca.
      • 18lipcowa3 Re: stylowo 30.09.13, 09:12
        jezu co ja pisze
        miało byc zdjęła z dziada na dworcu
        i na pewno są markowe a nie metkowe
      • 18lipcowa3 Re: stylowo 30.09.13, 09:12
        a dodam że bardzo fajnie i stylowo ubiera się Edyta Herbuś i Ola Kwaśniewska
        • 18lipcowa3 Re: stylowo 30.09.13, 09:13
          No i Górniakowa ...też cudna jest jesli chodzi o styl ubioru
      • vilez Re: stylowo 30.09.13, 09:26
        > Jak dla mnie w PL mistrzyni ubioru to Kożuchowska.

A ić...toż to ciotka na imieninach.
        • 18lipcowa3 Re: stylowo 30.09.13, 11:52
          vilez napisała:

> > Jak dla mnie w PL mistrzyni ubioru to Kożuchowska.
          >
          > A ić...toż to ciotka na imieninach.

No nie żartuj, miałam kilka fajnych kreacji, żadne tam ciotkowate.
      • puza_666 Re: stylowo 30.09.13, 12:20
        Eeeee te wszystkie Herbusie, Kozuchowskie i Kwasniewskie to jedakowo grzecznie ubrane klony. Nie jestem jaksa mega fanka stylu Sablewskiej ale rockowy look bardzo mi sie podoba, zadan z tych grzeczniutkich ciotek by sie tak nie ubrala.
    • lilly_about Re: stylowo 30.09.13, 11:39
      Małgosie: Socha i Kożuchowska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka