Dodaj do ulubionych

Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy?

08.10.13, 14:44
Niewłaściwa postawa często wyzwala się, kiedy dziecko szuka miłości. Ono lgnie, zagubi się i jeszcze tego drugiego człowieka wciąga - mówił abp Józef Michalik pytany przez dziennikarzy o ostatnie doniesienia na temat przypadków pedofilii wśród duchownych.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14742181,Abp_Michalik__Wielu_molestowan_udaloby_sie_uniknac_.html#BoxSlotII3img
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: 08.10.13, 14:46
      A myslalam, ze juz nic mnie nie zdziwi jesli chodzi o KK.
      Faceta po.jebalo normalnie.
      • antyideal Re: 08.10.13, 14:53
        Rece opadają.
      • kietka Re: 08.10.13, 14:56
        nie ma co komentowac, szukanie winy w ofierze, takie to chrzescijanskie.

mysle, ze koscil jest pełen dewiantów i to lobby bedzie sie mocno bronic.
        Nie szokuje wiec wyniesienie JPII na ołtarze, ostatni bastion nie moze tak po prostu paść.
      • yenna_m Re: 08.10.13, 16:31
        a ja se myślę, że facet ma jakiś problem z własną seksualnością

nie pierwszy raz gość broni pedofila

widać rzeczywiście uważa, że sam fakt "lgnięcia" do kogoś dzieciaka jest już usprawiedliwieniem dla gwałtu na dzieciaku
      • agaja5b Re: 08.10.13, 16:45
        Może pytania nie dosłyszał?wink
    • dziennik-niecodziennik Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 14:55
      juz pisałam na maglu. obrzydliwe i ohydne. mam nadzieje ze abp bedzie załował swoich słów. nie ze mu sie cos stanie, nie - ze po prostu zrozumie co za paskudztwo powiedział.
      oby.
      • merit_p Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:26
        Ja jestem ciekawa, co oni mówią "w kuluarach" skoro takie sformułowania padają jako oficjalne wypowiedzi. Niestety bardzo dużo to mówi o stopniu oderwania od rzeczywistości szanownych arcypasterzy i specyficznie pojmowanej moralności uncertain.
        Osobiście nie sądzę, żeby wyrwała mu się myśl nieuczesana. To jest przemyślana i pewnie przedyskutowana odpowiedź uncertain. Dla mnie koszmar w czystej postaci.
    • maadzik3 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 14:55
      ale sk....syn
    • lelija05 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 14:55
      Jak mu nie wstyd.
      Jeszcze zapomniał wytłumaczyć skąd pedofilia się bierze, ale pewnie wkrótce to nadrobi i dowiemy się, że to wina -...
      • merit_p Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 17:14
        Tuska wink
    • gazdzinazdaleka Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 14:56
      To w sumie chyba nic nowego, kobieta (jako ofiara, rzecz jasna) jest winna gwałtu, dziecko - pedofilii.
      • kietka Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 14:58
        840 "lajków" chyba w seminarium przerwa na kompa.
        • gazdzinazdaleka Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:05
          No wszystkie kończyny opadają...
    • ichi51e Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:00
      Dziecko szukalo milosci bo rodzice zaniedbywali wiec ksiadz mu penisa podal?

Bez sensu.
      • kietka Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:03
        tak, bo rece miał zajete wyciaganiem po kase.

mysle, ze za takie poglady powinien byc pociagniety do odpowiedzialnosci w swojej organizacji.
    • kawka74 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:07
      Muszę przyznać, że gimnastyka intelektualna (???), jaką uprawiają niektórzy księża, żeby ominąć temat pedofilii albo (jeśli już nie da się ominąć) odwrócić kota ogonem, jest nieprawdopodobna.
    • gazeta_mi_placi Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:08
      Ręce opadają na te czerwono-czarno-purpurowe szmaty.
    • woman_in_love należałoby skontrolować komputer tego pana, gdyż 08.10.13, 15:10
      takie wypowiedzi jak jego są podejrzane
      • vilez Re: należałoby skontrolować komputer tego pana, g 08.10.13, 15:36
        To było o oświadczenie przygotowane przez Michalika i podane dziennikarzom. Nie tam jakieś zwykłe "chlapnięcie" (co też byłoby skandaliczne, no ale). Tak, że...
    • vilez Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:10
      Spokojnie. To Eu-geniusz Michalik.
      To się powtarza w każdym kraju- taka reakcja kleru. W każdym jednym. Oni są chyba niewyuczalni, nawet we własnym interesie. W każdym razie powinni tego Eu-geniusza odizolować na trwałe od mikrofonu.
      • ichi51e Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:13
        Jak ktos tam napisal w komentarzach takie przypadki powinni w klatce po festynach obwozic uncertain
      • morekac Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 17:28
        Sami powinni się odizolować od mikrofonu dla dobra KK. Lepiej nie komentować wcale niż komentować w ten sposób...
    • adellante12 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:13
      Chrońcie biednych pedofilów w sutannach przed wszymi złymi dziećmi!!!!!!!
      • vilez Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:15
        I płaćcie im odszkodowania za to w co ich wciągnęły wasze dzieci.
    • adellante12 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:15
      Do tej pory na bramie miałem tabliczke "Uwaga zły pies"
      Czas zawiesić "Księży nie wpuszczam Uwaga małe dzieci..."
      • yenna_m Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 16:32
        10/10
    • barbibarbi Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:15
      Ścierwa w sukienkach.
    • kroliczyca80 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:16
      Pan arcybiskup chyba sam został perfidnie "wciągnięty" przez jakieś złe dziecko uncertain
    • merit_p Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:24
      To jest żałosne.
    • woman_in_love dzieci to zło,a te z invitro to już w ogóle Frank- 08.10.13, 15:28
      -ensztajny, jak powiedział jego kolega Pieronek.
    • aandzia43 Ale squ...el! n/t 08.10.13, 15:30

• podkocem Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:30
      Nie wierzę, że cos takiego powiedział!
      To teraz winne jest dziecko bo lgnie i rodzice bo się rozwiedli? A biedni księża wiedzeni na pokuszenie przez tych grzeszników. Nie, no to po prostu MUSIAŁO być wyrwane z kontekstu i przekręcone - inaczej stracę wiarę w ludzi.
      • vilez Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:38
        To już możesz ją stracić. Przygotował oświadczenie na zimno i na piśmie i podał je dziennikarzom.
        • sanciasancia Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 15:46
          > To już możesz ją stracić. Przygotował oświadczenie na zimno i na piśmie i podał
          > je dziennikarzom.
          Konrad Wallenrod, imho.
          • kasia191273 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 16:18
            mnie zastanawia, że w Polsce nie da się w zasadzie skompromitować

dotyczy to polityków, którzy po wielu aferach i skandalach są jak wańka wstańka, pojawiają się po jakimś czasie w kolejnej odsłonie

a i teraz KK- to jest skandal, fatalna wypowiedź, a przecież wiemy, że nic to nie zmieni, ludzie pofurczą na forach i się rozejdzie po kościach

• cherry.coke Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 16:42
              kasia191273 napisała:

> mnie zastanawia, że w Polsce nie da się w zasadzie skompromitować
              >
              > dotyczy to polityków, którzy po wielu aferach i skandalach są jak wańka wstańka
              > , pojawiają się po jakimś czasie w kolejnej odsłonie
              >
              > a i teraz KK- to jest skandal, fatalna wypowiedź, a przecież wiemy, że nic to n
              > ie zmieni, ludzie pofurczą na forach i się rozejdzie po kościach

Iles tam lgnacych dzieci przeciez tego pana w pierscien pocaluje w tym tygodniu, a parafianie beda sie potykac o siebie godnie przyjmujac biskupa. Rozgrzeszac ich bedzie pan autorytet.

A przeciez jednostce zdrowej moralnie takie slowa nie przeszlyby przez mysl, a co dopiero przez usta.
              • kasia191273 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 17:00
                to dla mnie niepojęte

czytam różne reakcje Polaków i przecież widać, że ludziom rozumu nie brakuje ani przyzwoitości

ci sami ludzie zasilają jednak ten Kościół, swoją obecnością, datkami, przynależnością, prowadzają tam dzieci

ja się już dawno ostatecznie pożegnałam, nie chodzę, ślub mam cywilny, dzieci nieochrzczone, ale wokół tyle osób, niby rozumnych, niby krytycznych, a jednak nie powoduje to w nich obrzydzenia i jakiejś refleksji/decyzji, że należy się odciąć od tej hipokryzji

• ledzeppelin3 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 18:49
                Iles tam lgnacych dzieci przeciez tego pana w pierscien pocaluje w tym tygodniu
                > , a parafianie beda sie potykac o siebie godnie przyjmujac biskupa. Rozgrzeszac
                > ich bedzie pan autorytet.
                >
                > A przeciez jednostce zdrowej moralnie takie slowa nie przeszlyby przez mysl, a
                > co dopiero przez usta.

Bardzo trafne, niestety
            • claudel6 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 16:54
              i ani jedna osoba z twardego elektoratu KK od Kościoła nie odejdzie. skoro biskup tak mówi, to tak pewnie jest.
              • twoj_aniol_stroz Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 09.10.13, 09:48
                Kościół jest Boży szczęśliwie a nie Michalikowy big_grin
          • claudel6 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 16:52
            big_grin
      • yenna_m Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 16:34
        dziś rozmawiałam z sąsiadką, która jako młoda kobieta pracowała w domu dziecka

większość dzieci w tym domu dziecka to były dzieci księży i zakonnic (tak mnie dziś poinformowała)

jeśli w każdym DD kiedyś tak było, to co się dziwić
        pani jest starszej (ale nie totalnie leciwej) daty
        się kobieta napatrzyła na moralność katolicką
    • zolla78 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 16:28
      Na miejscu jakiś rodziców dziecka molestowanego przez księdza, zgłosiłabym się do prawnika o napisanie mi 1) oskarżenia prywatnego o zniesławienie, a może nawet pomówienie, że swoim nieodpowiedzialnym rodzielstwem skłoniłam dziecko by uwiodło biednego księdza 2) pozwu o zadośćuczynienie o naruszenie moich dóbr osobistych.
      A sama póki jestem jeszcze niewypisana z KK oficjalnie, zastanowię się czy nie złożyć zawiadomienia o popełnienie przestępstwa obrazy moich uczuć religijnych przez tego ...aż szkoda przekleństw na takiego kogoś. Swoją drogą mógłby ktoś zorganizować taką akcję. Jaby Policję zalała fala zawiadomień o popełnieniu przestępstwa przez tego gada, to może być coś do nich dotarło.
      Najgorsze jest to, że już niezależnie czy rzeczywiście to dokładnie chcieli napisać w tym oświadczeniu czy tak "niefortunnie" to sformułowali, to pewnie rzeczywiście tak myślą.
      • vilez Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 16:39
        Warto wiedzieć, że na tym tle właśnie (na tle takich reakcji kleru) w Niemczech zaczęła się fala masowych apostazji w obu kościołach. No i wtedy Najjaśniejszy BXVI wprowadził zmiany w odpowiednich kanonach, by "apostazja nie była możliwa".
        Taka była dojrzała reakcja Benedykta na to wszystko.
      • bri Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 16:50
        Serio ta wypowiedź nagle uraziła Twoje uczucia religijne? Czemu akurat ta, czemu akurat teraz?
        • vilez Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 16:56
          Bo szczytująca jest- ta wypowiedź? Bo może to kropla, która przeważa czarę?
        • zolla78 Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 17:03
          Tu akurat nie o moje uczucia religijne chodzi. Tylko, że jeżeli na podstawie jednego zawiadomienia o taką obrazę Doda i Nergal są ciągani po sądach od już lat i nawet skazywani przez niektóre, to gdyby na te słowa tego gada wpłynęło kilkaset takich zawiadomień i powłóczył się z nimi po sądach, to może być coś do niego dotarło.

I podejrzewam, że ten pan rzeczywiście obraził uczucia religijne wielu katolików. Bo gdyby ktoś kto jest repreznetantem mojej religii mówił, że winną grzechu jest ofiara a nie grzesznik, to przecież wali to w podstawy mojej wiary i ośmiesza mój Kościół.

Chociaż tak od strony prawnej to za najbardziej możliwy uznałabym pozew o naruszenie dóbr osobistych.
    • tanebo Wszyscy się mylicie 08.10.13, 16:50
      To co powiedział ten pan ma swoje korzenie w historii. Po pierwsze - zauważcie że on ma ze 60 lat. Księdzem został ponad 40 lat temu. Po drugie - w tamtej epoce uważano że seks to zło. Zło personalne. Ksiądz nie może być źródłem zła. Kto pozostaje? Dziecko. Zauważcie że to nie jedyna taka postawa księży. Tylko kler uważa że homoseksualizmem można się "zarazić". Że można zostać uwiedzonym wbrew swej woli. Każdy zdrowy na umyśle człowiek współczesny na takie stwierdzenie popuka się w głowę. Jestem dorosły, świadomy . Znam mężczyzn przystojnych. Przyznam bez bicia że mogę określić który facet jest brzydki a który ładny. Ale nawet Brad Pitt w żaden sposób mnie nie podnieca. Natomiast księża uważają że to nie ma znaczenia. Podobnie jest z pedofilią. To ofiara uwodzi czystego księdza. Podobnie jest z różnymi innymi formami seksualności - to złe kobiety uwodzą czystych księży...
      • lelija05 Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 16:59
        Wypowiedź powinieneś zatytułować - On się myli
      • vilez Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 16:59
        Tak to właśnie jest. A cały świat chce zniszczyć czysty kościół, podnosząc rzadkie problemy pedofilii. Tak to się kręci.
        Słynna była wypowiedź niemieckiego abpa nazwiskiem MIXA, że winna jest temu rewolucja obyczajowa lat 60-tych. To świecki świat uwodził czystych do tej pory księży. On to mówił poważnie.
        • vilez Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:01
          Tu trochę o tym
        • kasia191273 Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:04
          ale w innych krajach KK jest już tylko zjawiskiem marginalnym, właśnie dlatego, że tyle razy się skompromitował, w Niemczech, w Holandii- ludzie odpłynęli z kościołów, co nie znaczy, że poziom społecznej przyzwoitości jest niższy niż w Polsce

zaryzykuję, że jest wyższy, mimo że świecki
          • z_lasu Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:09
            > zaryzykuję, że jest wyższy, mimo że świecki

sciana
      • merit_p Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:13
        Nie można zakładać powszechnego idiotyzmu wśród hierarchów. Za to ich wyrachowanie i przekonanie o idiotyzmie i sterowalności odbiorców tych wypowiedzi niestety jest faktem.
        • vilez Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:14
          Ciekawe, czy będzie kolejna konferencja prasowa "tłumacząca" wink
          • tanebo Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:17
            Tylko co mnie obchodzą tłumaczenia tych panów?
            • vilez Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:17
              Mnie interesują big_grin
              • tanebo Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:18
                Wolę obejrzeć jakiś teatr.
          • paskudek1 Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:52
            Już są tłumaczenia. To była wypowiedź ad hoctaki lapsus językowy. Dodaktowo zahaczył o wychowanie seksualne w przedszkolach. O lapsusie mówił niejaki Kloch a o tym wychowaniu seskualnym w przedszkolach to już wypowiedź Michalika. Innymi słowy: zajmijmy się cierpieniem dzieci spowodowanym rozwodami a wychowanie seskualne to zuo
            • merit_p Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:55
              Gdzie te tłumaczenia? Chętnie poczytam big_grin
              • vilez Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 18:18
                W telewizorni były.
            • cherry.coke Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:56
              A jak cierpienie i zagubienie dziecka jest spowodowane urodzeniem sie mlodszego rodzenstwa, albo smiercia rodzica? To na kogo wtedy zwalamy ksiezowskie gwalty? big_grin
              • merit_p Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:56
                No jak to na kogo - na kobiety.
            • tanebo Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:57
              To oderwanie od rzeczywistości Kościoła dotyczy już nie tylko seksu. Przypominam sobie historię jakiegoś dziecka które chyba zaginęło. Rodzina biedna, rodzice na bezrobociu, po podstawówce, żyją z zasiłków i prac dorywczych. Komentarz Kościoła? Powodem jest... brak sakramentu małżeństwa. Wszystkie pięć członków mi opadło.
        • tanebo Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:16
          Poniekąd. Co im pozostaje? Jeśli ktoś przyszedł do mnie i powiedział że Bóg chce żebym przestał oddychać to dostałby z misia. Gdyby powiedział że mam przestać jeść? To samo po góra pięciu dniach. Ale gdy powie że koniec z seksem? Bez seksu da się żyć. A jeśli komuś możesz coś narzucić to już jest władza.
          • merit_p Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:22
            To troszkę nie tak. Zasady wyznacza Magisterium KK, nie biskupi. Kto je tak naprawdę ułożył - Bóg czy ludzie, to już inna para kaloszy wink.

• tanebo Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:32
              No to chciałbym porozmawiać z tym "Bogiem"
              • merit_p Re: Wszyscy się mylicie 08.10.13, 17:56
                Wątek o ludziach, nie rozmydlajmy wink
    • merit_p Terlikowski tym razem nie broni 08.10.13, 18:10
      i nie tłumaczy....

www.fronda.pl/blogi/contra-gentiles/tego-sie-nie-da-obronic,35661.html
      No koniec świata jak nic...
      • merit_p Re: Terlikowski tym razem nie broni 08.10.13, 18:12
        Ale za to inny komentarz z forum Frondy - na poważnie:

Świat zwariował, teraz wariuje Polska. Pedofilia jest złem. To nie ulega wątpliwości. Ale pedofilia to nie jest największe zło, jakie może spotkać człowieka. Takie jest życie, że może nas spotkać coś niezbyt przyjemnego. Codziennie ludzie giną w wypadkach, codziennie ludzie stają się kalekami w wyniku wypadków. Codziennie ludzie dowiadują się, że są chorzy na raka.

Ofiara pedofila miała to nieszczęście, że spotkała na swej drodze chorego człowieka. Inny miał nieszczęście, że wjechał w niego kierowca, który nie zachował ostrożności, bo myślał o swoim chorym dziecku.

Dość mam tego biadolenia ofiar. Ludzie! Nie spotkało Was nic szczególnego. Pomyślcie o ofiarach wojny. Mieli nieszczęście znaleźć się w określonym miejscu i czasie. Tak jak Wy. Dokładnie tak, jak każdy człowiek. Taki jest los człowieka!!! Wcześniej czy później każdego coś spotyka.

Ludzie współcześni zdziecinnieli. Mają pretensje do wszystkich o wszystko. Do rodziców, nauczycieli w szkole, pracodawców, i kogo tam tylko chcecie.

Możecie rzucać na mnie gromy, ale odważnie Wam mówię, że pedofilia nie jest największym nieszczęściem człowieka.

Dziś pedofilia po prostu jest na topie. Jutro będzie coś innego.

Jakże daleko nam do starożytnych, którzy potrafili odważnie, z godnością wyjść naprzeciw życiu takiemu, jakie jest. I nie biadolili. I nie robili z siebie ofiar.

"Po owocach ich poznacie" uncertain
        • merit_p Re: Terlikowski tym razem nie broni 08.10.13, 18:15
          I jeszcze wypowiedź - podobno zakonnika

Przeczytałem całą wypowiedź ks. Arcybiskupa i chyba zrozumiałem, o co mu chodziło. Jak na razie mało kto się zastanawiał, skąd się biorą osoby o skłonnościach pedofilskich. Gdzieś już to czytałem, że często są to osoby skrzywdzone w dzieciństwie. Gdy dorastają, same krzywdzą innych

OJP
          • triismegistos Re: Terlikowski tym razem nie broni 09.10.13, 09:37
            To akurat prawda jest.
          • merit_p Re: Terlikowski tym razem nie broni 09.10.13, 10:08
            Naprawdę?

www.dw.de/sk%C4%85d-si%C4%99-bior%C4%85-sk%C5%82onno%C5%9Bci-pedofilskie/a-16314703
            Fizyczne zmiany neurologiczne w mózgu powstają jako skutek nieszczęśliwego dzieciństwa?
            Powiedz jeszcze coś o leczeniu homoseksualistów i będzie komplet.
        • morekac Re: Terlikowski tym razem nie broni 08.10.13, 19:24
          Ciekawe, jakim byłby stoikiem w obliczu własnego nieszczęścia. Aż mam ochotę skopać mu tyłek, aby to sprawdzić.
        • jowita771 Re: Terlikowski tym razem nie broni 09.10.13, 06:37
          > Ale za to inny komentarz z forum Frondy - na poważnie:

A tego, to pasowałoby, żeby ktoś zgwałcił. I wtedy można byłoby go z czystym sumieniem pocieszać, że to przecież nic takiego, są na świecie wojny, inne nieszczęścia. Tacy ludzie nabywają mądrości dopiero, jak czegoś doświadczą. Życzę mu mądrości.
          • joa66 Re: Terlikowski tym razem nie broni 09.10.13, 07:57
            Przyznam się, że też mnie kurza taka reakcja: jest zło, a zawsze się pojawi ktoś kto powie "ale...."

Wczoraj w TV był ksiądz Oko, który każde zdanie o wypowiedzi Michalika kwitował "ale na Dworcu Centralnym jest siatka pedofilów, dlaczego o tym nie mówicie" "Ale wśród celebrytów jest tylu pedofilów, dlaczego..."
            • merit_p Re: Terlikowski tym razem nie broni 09.10.13, 10:16
              Należy pisać o księżach "dobrych i pięknych" a nie jakichś pedofilach. A fu sad
      • tanebo Re: Terlikowski tym razem nie broni 08.10.13, 18:12
        Radio Ma ryja też milczy...
        • ekaczmarczyk Re: Terlikowski tym razem nie broni 08.10.13, 18:15
          Sie pojawilo pare minut temu m.onet.pl/wiadomosci/kraj,byh7x
          • merit_p Re: Terlikowski tym razem nie broni 08.10.13, 18:17
            Z przeproszeniem sratatata.
          • jowita771 Re: Terlikowski tym razem nie broni 09.10.13, 06:41
            Pan się ewidentnie nie spodziewał takiej ostrej reakcji, więc się wycofuje.
    • tanebo Lapsus językowy 08.10.13, 18:15
      Już mają wytłumaczenie.
      • merit_p Re: Lapsus językowy 08.10.13, 18:17
        Kot odkręcony ogonem puścił bąka. Czyli przestawiamy go znowu pyszczkiem do frontu uncertain
      • attiya Re: Lapsus językowy 08.10.13, 18:43
        za duży szum powstał i pan biskup musi chwilowo wycofać się z jedynie słusznego komentarza
    • vilez Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 18:22
      No nie mówiłam? Właśnie ks., Sowa OBJAŚNIA big_grin
      Otóż, Michalik zrobił odważny krok naprzód, zaczynając rozmowę na ten temat.
    • attiya Re: Czy biskupi to już całkiem na głowę są chorzy 08.10.13, 18:27
      a gdzie dyżurne obrończy nie jedynie słusznej drogi i swoich biskupów? Bo na pewno zaraz usłyszmy, że nie o to im chodziło - jak z papieżem - i że bredzimy i nie wiemy co mówimy/piszemy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka