Dodaj do ulubionych

Magia swiat

10.10.13, 15:00

Sklepy zadbaly,by zepsuc mi swieta.Od trzech tygodni wszedzie sa bombki,renifery,slodycze i jest ich co raz wiecej.Pierwszy raz zaczelam,sie cieszyc na swieta(wynik wzruszenia chlopa i cirplych slow),a tu doopa,z kazdym kolejnym zobaczonym reniferem co raz bardziej mi odchodzi ochota.Znicze stoja obok bombek.Niedlugo choinki Beda juz w sierpniu.
Tez ktos jest zdegustowany bombkami w pazdzierniku?czy tylko ja taka dziwna jestem?

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
Obserwuj wątek
    • zlotarybka_1 Re: Magia swiat 10.10.13, 15:02
      ja byłabym zdegustowana, ale w Polsce to chyba "sezon" po 1 listopada się zaczyna. Na razie nikt jeszcze nie szaleje.
      • edelstein Re: Magia swiat 10.10.13, 15:17

W tamtym roku sie tak zaczynal,w tym przelozyli juz na poczatek pazdziernika.Uwazam,ze po pierwszym listopada to i tak,wczesnie,ale teraz to masakra,3miesiace z bombkamitongue_out
        • gazeta_mi_placi Re: Magia swiat 10.10.13, 16:06
          W sklepach w Polsce nie widuję jeszcze bombek i Mikołajów ( Lidl, Biedronka, osiedlowy, Jubilat, Alma).
      • mid.week Re: Magia swiat 10.10.13, 15:32
        E tam - w Lidlu i Carrefoure już sa kalendarze adwentowe, ozdoby, mieszanki cukierków w świątecznych opakowaniach (pewnie zeszłoroczne) itd.
    • gryzelda71 Re: Magia swiat 10.10.13, 15:03
      U mnie jeszcze nie ma świąt grudniowych.
      • mamaoskarka18 Re: Magia swiat 10.10.13, 15:15
        W kauflandzie świąteczne słodycze są już od tygodnia albo dwóch
        • konwalka Re: Magia swiat 10.10.13, 15:18
          kasa, misiu, kasa...

ps. czy tylko ja przeczytalam "za kazdym zboczonym reniferem"?suspicious
          • rhaenyra Re: Magia swiat 10.10.13, 15:31
            tez zobaczylam zboczonego renifera big_grin
            • edelstein Re: Magia swiat 10.10.13, 16:03

big_grin moze byc zboczonybig_grin
              • adellante12 Re: Magia swiat 10.10.13, 20:30
                Zboczony by cię nie wkurzał!! smile
    • ichi51e Re: Magia swiat 10.10.13, 15:23
      A co z halloweenem? U nas jest rak ze najpierw dekoracja halloweenowa potem swiateczna...
      • edelstein Re: Magia swiat 10.10.13, 15:58

Dynie ukryte miedzy zniczami i bombkami.Latarnie na swietego Marcina tez juz sa i to mi przypomina o konflikcie interesow moich i syna.On,chce na pochod i potem zbierac cukierki,a ja chce poczatek karnawalu swietowac.
        Ehhh

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
    • guderianka Re: Magia swiat 10.10.13, 15:25
      Ja jeszcze nie widziałam. W PL najpierw jest 1 listopada-i to jest dla nas ważne święto, dlatego od końca września sklepy wyposażone są w asortyment cmentarny. A po 1 listopada zacznie się "magia świąt"- tylko wtedy i zimno będzie, i może śnieżno-więc bardziej pasuje..
      • edelstein Re: Magia swiat 10.10.13, 16:01
        Znicze tez sa,brakuje tylko zajacow.
        Ludzie sie pobuntowali,bo towar swiateczny lezy i nikt nie kupuje
        • mysia125 Re: Magia swiat 10.10.13, 18:38
          delstein napisała:

> Znicze tez sa,brakuje tylko zajacow.

Rozejrzyj sie po bilboardach, wlasnie trwa akcja reklamujaca milkowe jajka z czekolady z kremem do wyjadania lyzeczka. Trzy ostatnie sezony byly to typowe jajka wielkanocne...
      • eo_n Re: Magia swiat 10.10.13, 16:05
        Poza marketami to w sklepie Tchibo widziałam ozdoby świąteczne uncertain
        Pierwszy raz z Gwiazdką w październiku zetknęłam się w Belgii wiele lat temu. Wtedy naprawdę przeżyłam szok. Teraz mnie to nie rusza. Jakoś w głowie coraz bardziej odrywają mi się święta od sklepów - ozdoby rytualnie wyciągamy ze strychu lub robimy same z córką. Prezenty przez net i też nie w grudniu.
        Gwiazdka w październiku, jak i od 2 listopada jest głupia, ale przestałam się przejmować wink

Może po prostu utworzyliby całoroczne sklepy świąteczne - na jednym regale zające, na drugim Mikołaje, na trzecim dynie, potem znicze... i co tam jeszcze trzeba wink
        • eo_n Re: Magia swiat 10.10.13, 16:11
          eo_n napisał:

> Poza marketami to w sklepie Tchibo widziałam ozdoby świąteczne uncertain
          W Polsce. W Tesco chyba też coś było, ale nie dam sobie ręki uciąć.
    • jematkajakichmalo Re: Magia swiat 10.10.13, 16:11
      Tak. Dzis weszlam do wielkiego sklepu meblowego... na srodku stala choinka wysoka na 4 pietra uncertain Masakra. Wokol nie tylko regaly zawalone bombkami, swiecidelkami, czekoladami.
      • edelstein Re: Magia swiat 10.10.13, 16:16

Tak zle to chyba jeszcze nigdy nie bylo.Naprawde ktos potrzebuje bombek w pazdzierniku?
    • panirogalik Re: Magia swiat 10.10.13, 17:48
      W październiku jeszcze nie widziałam ale pewnie by mi to nie przeszkadzało. Z tym, ze ja lubię cały ten świąteczny, chiński badziew i nie mogę się doczekać kiedy powystawiam, powywieszam w oknach uzbierane duperele.
    • basiastel Re: Magia swiat 10.10.13, 17:54
      Jak byłam w Kanadzie, to pod koniec listopada pytali mnie, czy mam już popieczone ciasta świąteczne. Choinki były już dużo wcześniej, do wyboru do koloru, nawet czarne, sztuczne oczywiście.
    • vilez Re: Magia swiat 10.10.13, 17:58
      W Lidlu już sprzedają świąteczne ciasto i świąteczne herbatniki cynamonowe big_grin
    • memphis90 Re: Magia swiat 10.10.13, 20:04
      U mnie póki co reniferów nie ma, ale ostatnio miałam meeeeeega doła, dosłownie dół życia - i zaczęłam sobie w kółko puszczać "Merry Little X-mas". Na nastrój pomogło smile
    • jola-kotka Re: Magia swiat 10.10.13, 23:37
      Ja nie widziałam jeszcze w sklepach tego asortymentu może u mnie jeszcze czekają.
      • eraz-lilipop Re: Magia swiat 11.10.13, 00:18
        W UK zaczatki towaru swiatecznego. Najzabawniejsze jest to ze niektorych produktow na polkach juz nie ma. W supermarkecie dynie leza kolo ozdob choinkowych.
    • aakita Re: Magia swiat :))) 11.10.13, 00:38
      Trzeba poczekać aż ustawodawca wyda stosowny przepis tak jak to miało miejsce w przypadku zbyt głośnych reklam w tv.
      Tamto było ostrym przegięciem i to też, a że w Polsce wszystko co nie jest zabronione jest dozwolone, to potrzebna wyższa instancja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka