Dodaj do ulubionych

Harry Potter Studio

20.10.13, 18:50
czy któraś z Was była może? Warto sie wybrać? Trzeba wcześniej rezerwować bilety? Lepiej pojechać w piątek niż np w sobotę czy niedzielę np. ze względu na tłumy?
Wybieramy się z 13-letnia córką do Londynu, córka wielką fanką Harrego nie jest ale może warto zwiedzić...
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 19:05
      Wedlug mnie bardzo warto - nie jestem wielkim fanem, ale bardzo mi sie podobalo.

W weekend zawsze sa tlumy wszedzie, moze w piatek przed poludniem bedzie luzniej. Bilety trzeba kupowac ze sporym wyprzedzeniem, wiec juz zerknij na daty, o ktorych myslicie.
      • loola_kr Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 19:34
        Dziękuję!
        Wybieramy się w piatek 1.11, w rezerwacji na razie nie są podświetlone, może jeszcze nie sprzedają na listopad?
        A jak to wyglada - z Londynu na miejsce jest dojaz własny czy jest jakiś transprort? Czy to jest zwiedzanie z przewodnikiem? Ile trwa i czy mozna tam cos zjeść jeżeli to zwiedzanei jest długie?
        Sklep z pamiatkami pewnie jest, można coś ciekawego kupic? np szalik Gryfindoru bo córka cały czas o szaliku wspomina.
        • loola_kr Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 19:38
          żle popatrzyłam, nie ma juz biletów sad
          • dag_dag Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 23:18
            Bilety trzeba wcześniej kupić, ze dwa tygodnie wcześniej, kupuje się je przez internet i odbiera na miejscu, są na konkretną godzinę nawet. W tygodniu luźniej. Ogólnie warto! Ja byłam z córką (9 lat) dwa razy i wybierzemy się ponownie na pewno (moja mała to wielka fanka). Na miejscu jest sklep, ale ceny w przeliczeniu - wysokie. Na miejscu jest też kafejka. Mocno mi się wydaje, że przystanek autobusowy był niedaleko wejścia. Za parking nie dopłaca się.
    • olena.s Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 20:51
      Polecam muzeum dzieciństwa. Sama bym się tymi domkami pobawiła....
      • loola_kr Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 21:11
        dzieki za pomysł! zajrzałam na stronę i córka stweirdziła, ze może być fajnie smile
        • olena.s Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 21:18
          Jest. Jak lubi szmaty historyczne, to polecam tez Albera i Wiktorię. Te muśliny.....
          • loola_kr Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 21:32
            ja zosatnie nam czas to pójdziemy. Jedziemy na pare dni tylko...

a może ktos był tu?
            www.thedungeons.com/london/en/
            • clio_1 Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 23:39
              Ja byłam chyba 15 lat temu - było fajnie, chociaż atmosfera mroczna, nie wiem czy nadaje się to dla 9latki
              • clio_1 Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 23:43
                Sorry, źle przeczytałam i pomyliłam wiek córki - dla 13 latki IMO ok, nie powinna sie bać. Pamietam stamtąd Londyn z czasów Kuby Rozpruwacza - zaułki, smród, dźwięki - i egzekucję z czasów rewolucji francuskiej - fajnie było wink nie jestem tez pewna czy nie było Marii stuart...
      • dag_dag Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 23:24
        A ja nie polecam tego muzeum, jedno z nudniejszych. Te domki to są oczywiście w gablotach szklanych, jak i niemal wszystko.
        Zdecydowanie najlepiej wybrać się do Muzeum Historii Naturalnej i do Muzeum Nauki (dla dzieci szczególnie ostatnie piętro i piwnica), Muzeum Transportu jest też dość fajne.
        • dag_dag Re: Harry Potter Studio 20.10.13, 23:29
          Dwa pierwsze muzea położone są blisko siebie, za darmo. Transportu w ciekawym miejscu, bilet ważny rok, imienny (sprawdzają), chyba kilkanaście funtów - w sumie jak na kilka dni w Londynie to niekoniecznie, chyba że rzeczywiście będzie tak lało, jak to prognozy pokazują wink
          • loola_kr Re: Harry Potter Studio 21.10.13, 10:58
            Muzeum Historii Naturalnej na pewno zwiedzimy, to jako pierwsze córka chciała (ja byłam ponad 20 lat temu i bardzo mi się podobało, zobaczę jak jest teraz), jak niedaleko jest Muzeum Nauki to może tez wstąpimy.

nawet jak będzie lało to parę rzeczy i tak musimy zobaczyć, najwyżej zmokniemy smile
    • nicol.lublin Re: Harry Potter Studio 21.10.13, 01:01
      jak masz wolne miejsca to rezerwuj od razu!!! potem cud żeby dostać miejscówki. ja tak czatowałam w zeszłym roku. miejsce świetne, jak córka zna angielski tym bardziej. jesli nie, kupcie przewodnik. i do sklepiku idźcie przed zwiedzaniem, a nie po.
      tłumy zawsze takie same, bo to są tylko ludzie na daną godzinę. choć faktycznie jest ich trochę.
      • nicol.lublin Re: Harry Potter Studio 21.10.13, 01:03
        juz doczytałam, że nie ma miejsc - sprawdzaj codziennie, czasem coś się zwalnia i natychmiast kupuj.
        i faktycznie mają swój transport, ale nie wiem gdzie to sprawdzić. polecam tam zadzwonic, są bardzo pomocni.
        • nicol.lublin Re: Harry Potter Studio 21.10.13, 01:06
          aha! ceny w sklepiku zabójcze, ale warto, chyba, że zamówisz jej coś wcześniej w necie (dzieci tam dostają korby). jest restauracja a właściwie bar - nic ciekawego. kawa, soki, kanapki.
          miejsce jest na totalnym wypi...wie, wokół nie ma nic.

polecam tez zamek w Warwick pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_w_Warwick
          • gocha500 Re: Harry Potter Studio 21.10.13, 09:57
            Jak cora jest fanka pottera to u nas w polsce bedzie mala atrakcja dla potteromaniakow

anime.com.pl/Tsuru_Japan_Festival,calendar,show,1704.html
            bedzie potter-room ponoc bedzie tiara przydzialu, warzenie eliksirow itp.
            ja tam jade z mloda bo moja 4,5 latka tez mega fanka pottera.
            co do szzalika i gadzetow to sporo znajdziesz na allegro. mojej mlodej np babcia udziergala szalik gryffindoru.
        • loola_kr Re: Harry Potter Studio 21.10.13, 10:54
          Dzięki, będę sprawdzać. W tym tygodniu akurat mają miejsca a potem do 4.11 wszystko zarezerwowane.
          Może mi się uda i ktoś zrezygnuje. za późno się zorientowałam...
          • volta2 Re: Harry Potter Studio 21.10.13, 11:04
            myśmy nie byli, ale dzieci nabrały ochoty i jeśli jeszcze raz do Londona pojedziemy, to sobie nie odmówimy, mimo cen za wstęp.

nie byliśmy w dandżyn, ale raczej warto sądząc z tego, co moi zobaczyli w dandżyn Edynburg, dzieci były zachwycone i chciały mnie tam zawlec i przy okazji zobaczyć pokaz drugi raz.
            i każdy, kto w trakcie pobytu i tuż po nim pytał, co najfajniejszego zobaczyli, to poza tower właśnie te strachy z Edynburga.
            zakładam, że Londyn bliźniaczo podobny w treści i stylu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka