beverly1985 Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 22.10.13, 20:02 Ciast bez kremu nie lubię. A tylko takie robiła babcia. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 22.10.13, 20:30 Witam Serników nie lubię i suchych drożdżowych. Poza tym zjem wszystko. Nawet tort ociekający alkoholem i przesłodzony do granic, polukrowany i takie tam. Czasami czerpię przyjemność z jedzenie niejadalnych tortów. To zależy od tego, czy jestem przed "wiadomo czym", czy po. Jak przed to zjem i odkryję jeszcze nieznaną głębię smaków;-P Tak jakbym traciła kubki smakowe słone całkiem, a zyskiwała słodkie w jakiejś dziwnej konfiguracji/kombinacji. Czym słodziej tym czuję większą "ekstazę". Dosłownie. Aż mi się ciepło robi z radości w środku;-D Torty nafaszerowane tłuszczem i cukrem są wtedy po prostu niebiańsko pyszne. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 22.10.13, 20:32 Nie lubię pieczonego sernika oraz zwykłej szarlotki. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 22.10.13, 20:45 Ja generalnie zjem wszystko, co podadza i uprzejmie pochwale, bo grzeczna jestem ale jak mam wybor to ZADNYCH domowych wypiekow czy innych tam deserow robionych przez jakas the best pania domu - podobnie jak jedyne dobre jedzenie, to jedzenie z knajpy, tak jedyne dobre ciasta to z cukierni albo z najpodlejszego sklepu Unikam tych co sie krusza i smieca typu cokolwiek na tzw. ciescie francuskim, cokolwiek z bezami, biszkoptami, faworki etc. Sernikom mowie "nie" z wyjatkiem tzw. wiedenskiego i zapiekanego sera z rodzynkami. Nigdy sobie nie kupie jakichs wynalazkow typu plesniak, skubaniec, stefanka czy inna pavlowa - bleee ... Paczki moge zjesc wylacznie z sentymentu w czasie wizyty w Krakowie na tej samej zasadzie jak kupie bagla z sola zeby sie poczuc jak za dawnych lat Nie lubie tez tzw. lekkich tortow z bita smietana i owocami - zawsze sie czuje oszukana - tort to ma byc tort - przede wszystkim ma miec czekolade i alkohol ... i ma czlowieka uczynic troche przymulonym, przyspanym, rozkosznie roleniwionym ... what's the point w jedzeniu "lekkiego" tortu? Ale once again: jak czestuja, to jem i nie marudze. Za to gdy sama wybieram to faktycznie wybiorczo Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 22.10.13, 21:29 przedwczorajszych Odpowiedz Link Zgłoś
rhysmeyers22 Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 22.10.13, 23:04 nie cierpie murzynka,piernika , mazurka,ciast przekladanych jakims gownianym tlustym kremem,eklerek,bez , jakichs ciast rafaello snickers,wtf,za to uwielbiam z bita smietana i swiezymi owocami i wszelkie czekoladowe -np tort sachera ,o jeszcze pavlova jest pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 22.10.13, 22:38 Sernik i makowiec fuuuuj Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 22.10.13, 22:40 nie przepadam za makowcem, jedząc mam wrażenie, że mam w buzi ziemie oraz ciast z bitą śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 22.10.13, 22:44 Wyjątkowo nie lubię sernika, makowca i keksów czy babek, nienawidzę ciasta biszkoptowego ble. Nie lubię ciast kupnych. Lubię kruche ciasta, szarlotkę, ciasta z masami byle nie na biszkopcie. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 23.10.13, 00:18 Zjadam wszystkie jak leci i rzadko grymaszę, ale jeśli mam wybór to raczej tylko w ostateczności skuszę się na ciasto francuskie, suchy biszkopt z galaretką, cokolwiek z kokosem. Torty, nawet bardzo słodkie i przekładane uj wie czym też zjadam, ale zazwyczaj poprzestaję na jednym kawałku. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 23.10.13, 00:51 Nie lubie ciast, w ktorych za duzo sie dzieje np. przekladance z kremami, do tego warstwa dzemu, albo owoce w srodku, a na wierzchu jeszcze jakas bita smietana, galaretka i ciag dalszy dekoracji. No porzygac sie idzie. A juz jakies wynalazki typu lekka bita smietana (oksymoron) z owocami na lekkim ciescie to jakies ochydztwo. Lubie wszelkie suche, jednorodne ciasta: babka piaskowa, albo suchy biszkopt Od biedy drozdzowe ze sliwkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 23.10.13, 02:10 Aaa zapomniałam. Nie cierpię ciast z dżemem lub powidłami fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 23.10.13, 07:50 W zasadzie jak mam cisnienie na slodkie zjem prawie wszystko. jestem zdania, ze jak ktos zrobil ciasto ze swiezych skladnikow, nie spalił to kazde jest dobre. dla mnie takie wyliczanki ze jeden nie tknie ciasta z serem drugi z makiem sa bez sensu. jakbym juz musiala wybrac jakie ciasto jest niezjadliwe to wygrywa tzw "tort" czyli sztuczny biszkopt + tzw bita smietana, na to rzucone owoce do dekoracji - taki dziwoląg mozna znalezc w wiekszosci cukierni i niestety domow. i dlatego tez nie dziwie sie, ze tak duzo osob pisze, ze nie znosi tortow. zakladam sie o kazde pieniadze, ze znakomita wiekszosc z tych osob nie ma zielonego pojecia jak przepyszne moga byc torty w tysiacach wersji smakowych. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 24.10.13, 13:27 Oszalałaś chyba z tym spamem, będę klikać w kosz do skutku. Powiedz szefostwu, że tylko wk.. ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 24.10.13, 14:12 Nie lubię ciast z dodatkiem kaw i z ciężkimi ,tłustymi kremami. Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: No a jakich ciast NIE lubicie? 24.10.13, 14:17 z galaretką i innych trzęsących się w ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej a sękacze? 24.10.13, 14:21 Nigdy nie zrozumiem ich fenomenu. Suche toto i zapycha tak że od razu się czka Odpowiedz Link Zgłoś