Dodaj do ulubionych

pieczywo z Lidla

• morgen_stern Re: a ten ciemny słonecznikowy chleb? 24.10.13, 13:07
      Dorota naprawdę nie potrzebuje takiego chamskiego spamu.
    • chicarica Re: pieczywo z Lidla 04.03.19, 20:45
      To są mrożonki, co samo w sobie nie jest jeszcze aż taką tragedią.
      Niestety natomiast większość tych chlebów jest po prostu bardzo kiepska. Mnie się zdarza w szwedzkim lidlu kupować fińskie bułki takie płaskie oraz czasem chleb z orzechami włoskimi.
    • an.16 Re: pieczywo z Lidla 05.03.19, 09:07
      Jest to pieczywo opiekane z mrożonek. Nie kupuję jak nie muszę, chociaż ich chleb słonecznikowy mi smakuje. Mam Grzybki przy domu, a oni pieką w prawdziwej piekarni i dowożą. Bez porównania lepsza jakość.
    • janja11 Re: pieczywo z Lidla 05.03.19, 09:24
      W moim rankingu - pieczywo z Lidla jest najgorsze.
      Paskudne gnioty robione z gotowców.
    • hanusinamama Re: pieczywo z Lidla 05.03.19, 09:41
      Czemu mrozone ma miec jakies swinstwa??? W Lidlu masz liste wypieków z pełnym składem. Zyczyłabym sobie w kazdej piekarni taki wykaz. Akurat mrozenie ciasta nic mu nie szkodzi. Nie traci na wartosciach odzywczyc. Spawdz skład. Ja jem chleb zytni bo jest 100% żytni. Miałam dziecko z alergia na pszenice. Wymiotowała po zjedzeniu nawet najmniejszej ilosci. Zadna z okolicznych piekarni nie była mi w stanie powiedziec na 100% co jest w chlebie bo albo kupują gotowią mieszankę do odpiwku chleba(SIC!!!) albo gotowy suchy zakwas. Z lidla dostałam mailem potwierdzenie ze chleb zytni nie zawiera pszenicy. Ktos naopowiadał wam bajek o szkodliwosci mrozenia ciasta...jestem po chemii spożywczej i bardzo uwazam co jest w skłądach produktów ktore kupuje.
      • czarniejszaalineczka Re: pieczywo z Lidla 05.03.19, 09:55
        jak śmiesz atakować przasądy faktami ?! tongue_out
      • 1012ja Re: pieczywo z Lidla 05.03.19, 12:08
        Mrożone pieczywo jest zawsze na drożdżach. Zdrowiej jest jeść pieczywo na zawkasie ale takie trudniej kupić bo jego przygotowanie wymaga czasu. A czas to pieniądz. I wtedy jest drogie.
        Pieczywo na zakwasie jest lepsze dla flory jelitowej. Kiedyś czytałam fajny artykuł w którym bylo to przejrzyściw wyjaśnione.
      • jola-kotka Re: pieczywo z Lidla 05.03.19, 12:58
        Chodzi o to ze wiekszosc tego pieczywa zawiera chemie.
    • tryggia Re: pieczywo z Lidla 05.03.19, 10:18
      Lubię pieczywo z Lidla. To pisałam ja, prostak z niewyrobionym smakiem.
    • jola-kotka Re: pieczywo z Lidla 05.03.19, 12:55
      Znasz dyskont co ma wlasna piekarnie ? 😀Tak to jest wlasnie z mrozonych gotowcow. Malo tego jest rozpylany specjalny zapach ktory ma cie skusic do kupienia tego super pieczywa. W takich miejscach pieczywa sie nie kupuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka