danielae
31.10.13, 17:49
zrobilam staz i wlasnie otrzymalam propozycję pracy za 3tys zł netto, na rękę. Cieszę się bardzo, bo bez znajomości i jednak całkiem ładne pieniądze. Za jakeś 2lata stawka wzrośnie mi o około 500zł. Mimo wszystko zastanawiam się czy przyjąć pracę czy nie spróbować swoich sił za granicą gdzie stawke proponuja jesdzcze lepsza. Tylko bede tam sama jak palec bez przyjaciol, kompletnie nowe miejsce ale tez nowa przygoda. Nie pytajcie co to za praca bo nie chcę ujawniać. Jednak próbowałybyście poza krajem? w sumie tutaj mnie nic nie trzymie- z chlopakiem sie rozstalam, przyjaciolki mieszkaja rownie daleko wiec czy mam sie tluc 5h pociagiem z polskiego miasta czy 2h samolotem to zadna roznica. Sprobowalabym jednak przygody ale stawka w Polsce tez nie jest zla, zaznaczajac ze przeciez dopiero zaczynam i mam cale zycie przed soba. Sama nie wiem to i to kuszaca propozycja. Praca w Polsce od 8-14:30 czasami 15, poza krajem podobnie stawka ok3 tys euro na poczatek, to w przeliczeniu pewnie wyjdzie podobnie co te 3tys zł tutaj.