06.11.13, 09:58
"Ale mamy i dzieci 10-letnie, trochę starsze i znam przypadki, gdzie ich życie intymne potrzebowało wcześniejszego zaspokojenia. Same dzieci „wchodziły” do łóżek dorosłych, chcąc być spełnionym. I to był wybór dziecka”.
To dramat dla tych dzieci i czy dorosły może na taki wybór pozwolić (poza tym, że zabrania tego prawo)? Przecież 10-latek nie jest świadomy do końca konsekwencji swoich decyzji!?
- Globalnie można powiedzieć, że pewnie nie. Natomiast w pojedynczych przypadkach świadomość niektórych dzieci może być bardzo dorosła, dojrzała. Są to niewątpliwie wyjątki, niemniej jednak one są. Trzeba wiedzieć, że reguły są regułami, natomiast odstępstwa w jedną, jak i w drugą stronę istnieją. Postawienie takiej tezy, że czasami dzieci prowokują do czegoś, nie jest też tak do końca bezpodstawne.

Tekst linka
Obserwuj wątek
    • dzikafoka Re: Rzyg 06.11.13, 10:01
      A skąd to cytat? Bo jakoś nie po polsku napisany i chyba z kontekstu wyrwany...
      • pieskuba Re: Rzyg 06.11.13, 10:07
        www.wprost.pl/ar/423906/Ksiadz-10-latki-same-wchodzily-do-lozek-bo-chcialy-byc-spelnione/
        Co oni mają w głowach, nie wiem...
        • gazeta_mi_placi Re: Rzyg 06.11.13, 10:10
          Czy policja zajęła się już tym Panem? Skoro zna takie dzieci to wiadomo..
      • maanki Re: Rzyg 06.11.13, 10:09
        Cały wywiad można przeczytać. Link jest w moim pierwszym poście. Tam są różne inne kwiatki jeszcze.
        • merit_p Re: Rzyg 06.11.13, 10:23
          On jest przepraszam wychowawcą?
    • demonii.larua Re: Rzyg 06.11.13, 10:03
      Najpierw myślałam, że niech juz zamkną buzie i się nie wypowiadają - księża katoliccy w sensie.
      Ale im więcej czytam tym coraz bardziej się cieszę, niech się sami utopią we własnym łajnie.
      • kikimora78 Re: Rzyg 06.11.13, 10:16
        Pewnie, pewnie... niech gadają, im więcej się teraz ujawni z takimi pomysłami i opiniami tym lepiej dla dzieci i społeczeństwa. Jeśli odpowiednie służy to zignorują (co mnie nie zdziwi), to przynajmniej ludzie poznają mordy tych debili - to też jakiś zysk.
    • merit_p Re: Rzyg 06.11.13, 10:12
      Koszmar uncertain
    • puza_666 Re: Rzyg 06.11.13, 10:24
      Po raz kolejny przedstawiciel tej organizacji przestepczej (KK) utwierdzil mnie w przekonaniu ze podjelismy dobra decyzje nie wydajac dziecka w szpony tych gnojkow.
      Moje dziecko jest nie ochrzczone do komuni nie pojdzie i cale szczescie
    • dziennik-niecodziennik Re: Rzyg 06.11.13, 10:30
      ohyda. nawet jesli istotnie jakies dziecko czegos podobnego by chciało (bo kto wie, pewnie i tak sie zdarza), to do jasnej cholery od tego dorosły jest dorosłym zeby wiedziec czego mu nie wolno. obrzydliwosc.
      • merit_p Re: Rzyg 06.11.13, 10:33
        Widocznie dorosły też chciał być spełnionym, a skoro mu bachor sam do łóżka wlazł... Tyłek nie szklanka uncertain.
        Noż kuźwa żesz mać.
        • aneta-skarpeta Re: Rzyg 06.11.13, 18:58
          tak odnośnie 10latków, którzy chcą

ostatnio rozmawialam z przyjaciółką, która to była dłuższy czas u swojej rodziny w Niemczech- tam jest 10latka- dziewczynka jak rzepa- wysoka, postawna, wygląda na starszą, ale to w srodku dzieciak

zauważyła, że dziewczynka robi sobie zdjęcia z rąsi- z paluszkiem w buzi, w erotycznych pozach etc- takie jak to widuje się w necie- ala lolitka

i w efekcie burzliwych rozmów wyszło, że to taka moda, w sumie to nie do końca ona wie po co i na co jej tej zdjęcia- po prostu tak się robi, tak jest fajnie- a raz leci pobujać się z dziecmi na huśtawce

i tak sobie myslimy, że jakby tak taki jeden słodki pan omamił to ona chętnie zrobiłaby dla tego pana bardzo wiele i jeszcze uważałąby, że sama chciała

i tak to najczęściej wygląda ta dojrzałość erotyczna 10latków
      • ichi51e Re: Rzyg 06.11.13, 10:35
        No wlasnie. Dorosly i opiekun powinien miec wiecej rozumu. Zreszta moze dziwna jestem ale nie zadawalabym sie w tym sensie z nikim do kogo nie czulabym pociagu (mowie o doroslym bo dziecko to w ogole kosmos) - nawet gdyby do lozka mi sam wlazl i usiadl na glowie. Biedak sie zlitowal nad cierpiacym zwierzatkiem - rzyg.
        • ichi51e Re: Rzyg 06.11.13, 10:42
          Jak to ksiadz sobie wyobraza - wyobrazmy sobie ze przychodzi na parafie dorosly facet i mowi "wie ksiadz... Czuje sie taki samotny... Rodzice sie rozwiedli... Nigdy nie mialem taty... To co da sie ksiadz puknac?" I co ksiadz tez leci dopomoc cierpiacemu?
    • pepitka_cb Re: Rzyg 06.11.13, 11:45
      Polecam felieton Joanny Szczepkowskiej w ostatnich Wysokich Obcasach. Autorka świetnie pokazuje rzekomą "zależność" między sytuacją rodzinną, emocjonalną dziecka a aktami pedofilskimi.
      • aneta-skarpeta Re: Rzyg 06.11.13, 19:00
        możesz coś więcej napisać? nie mogę znaleść w necie
        • pepitka_cb Re: Rzyg 06.11.13, 21:37
          Niestety, wersja internetowa jest tylko odpłatna:
          www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,127763,14868905,Do_Arcybiskupa_Michalika.html
          Ja czytałam w wersji papierowej
    • chipsi Re: Rzyg 06.11.13, 11:48
      ... a teraz udam się wyrzygać...
      • saszanasza Re: Rzyg 06.11.13, 11:51
        chipsi napisała:

> ... a teraz udam się wyrzygać...

to pójdę z tobą....
    • aurita Re: Rzyg 06.11.13, 11:50
      wlos sie jezy na glowie... czy ja dobrze rozumiem, ze (wedlug ksiedza) niektorzy 10latkowie chca zaczac inicjacje seksualna (homoseksualna) i ksieza im tylko w tym pomagaja ??????

Tego czlowieka powinno sie odseparowac od dzieci za same takie mysli, nie wiem czy nie powinno sie tego zglosic na policje: przeciez to potencjalny pedofil uncertain
    • mid.week Re: Rzyg 06.11.13, 11:51
      To, że 10latek może mieć jakąkolwiek seksualność jest chyba zaskoczeniem wyłącznie dla pana Legutko ( i tej grubej wariatki, która się wczoraj produkowała o maszynie CNK w tvn24). Ale robienie z naturalnego procesu dojrzewania wytłumaczenia dla pedofili...
    • kota_marcowa Re: Rzyg 06.11.13, 11:52
      OJP!!!!!

Tego się nawet skomentować nie dauncertain

No rzyguncertain
    • triss_merigold6 Re: Rzyg 06.11.13, 11:53
      Rzyg. Jak to dobrze, że trzymam dzieci z daleka od kk.
    • aandzia43 Re: Rzyg 06.11.13, 14:06
      Używanie słowa "wybór" w kontekście zachowań zaburzonego kilkulatka (czy nawet dziesięciolatka) to chamstwo. Rzyg.
      • merit_p Re: Rzyg 06.11.13, 14:12
        A wybór dorosłego któremu się taki zaburzony "ładuje"? Jak można???
    • default Re: Rzyg 06.11.13, 14:27
      Ja takiej gadki po prostu nie rozumiem:
      Teraz, kiedy mamy całe morze małżeństw rozbitych, a więc rodzin niepełnych, gdzie najczęściej brakuje ojca, będzie się coraz częściej zdarzać, że dzieci bez takich wzorców będą lgnęły do mężczyzn.
      Temat pedofilii jest mocno złożony. Kiedy sprawa zaczynała wypływać, mówiło się o tzw. złym dotyku. To były pierwsze symptomy, na które się zwracało uwagę, dotyczące tego, na co można, a na co nie można sobie pozwolić.

Normalny człowiek w ogóle nie będzie miał takich dylematów, bo normalny człowiek przytuli dziecko czy pogłaszcze je po głowie z czystej serdeczności i bez żadnych podtekstów. I nie przyjdzie mu do głowy, by w ramach "pocieszania" wkładać ręce do majtek dziecka. A w tych idiotycznych dywagacjach jest to tak rozpatrywane, jakby to był naturalny odruch, że jak się dziecko przytula, to od razu budzi myśli erotyczne i problem w tym by temu nie ulec. Jakby wychodzili z założenia, że każdy jest pedofilem, tylko niektórzy umieją się powstrzymać. No nie kumam tego, i już.

A to też dobre, a propos dopuszczalnosci kar fizycznych:
      A co wtedy, kiedy dziecko bije nas?
      - A tak się zdarza?
      - A nie?
      - Mnie moje dzieci nie biją.
      - Nawet jak były małe, nie biły, nie ciągnęły za włosy?

Jasne, dwulatek klepnie cię po twarzy, to z piąchy mu, co se będzie gó...arz pozwalał.
    • jowita771 Re: Rzyg 06.11.13, 14:32
      Zastanówcie się ludzie, do kogo posyłacie swoje dzieci, bo z Bogiem to od dawna nie ma nic wspólnego.
    • srubokretka Re: Rzyg 06.11.13, 14:33
      prosze bardzo , jak roznie slowo mozna zinterpretowac.
      Przypomne, ze najmlodszym (udowodnionym) ojcem jest 13 latek. Pewni zaplodnil, jak mial 12. Kto wie, moze zapladnianie zaczal wlasnie jak mial 10. Moze by sie kumy zastanowily i pryzmat tego co macie w glowach odstawily na bok.
      Ja mialam w klasie buchaja, co juz w 6 klasie kolorowe pisemka chlopakom przynosil. Zeby nie logiczne myslenie rodzicow i twarda reka kolegow, to nie wiadomo jakby skonczyl.
      • mid.week Re: Rzyg 06.11.13, 14:38
        Nikt w tym watku nie neguje seksualności nastolatków, nawet tych najmłodszych. Ale nie może być to argumentem dla obrony zachowań pedofilskich dorosłego człowieka. Rzyg, rzyg, rzyg....
        • aneta-skarpeta Re: Rzyg 06.11.13, 19:05
          to, że dziecko jest osobą seksualną i interesuje się seksem, dotykiem etc nie oznacza, że swiadomie rozpoczyna kontakty seksualne ( chocby z księżmi)

czesto tez dzieci są nadmiernie podekscytoane seksem z powodu złych wzorców, a nie dojrzałości seksualnej

ale tak czy siak- rozpatrwac dojrzałośc sekalną jako usprawiedliwienie kontaktów z dziecmi- masakra
      • default Re: Rzyg 06.11.13, 14:40
        srubokretka napisał:

> (....)
        No i co według Ciebie z tego wynika ? I w jakim celu przytoczyłeś te przykłady ?
      • iwles Re: Rzyg 06.11.13, 15:01

no i ... ?
        ja w 4 klasie rozebrałam prezerwatywę na czynniki pierwsze - czy to znaczy, że chcialam być zgwalcona przez dorosłą osobę ?
        • aurita Re: Rzyg 06.11.13, 15:07
          a ja nie majac ojca, lgnelam do wszystkich facetow.... na szczescie zaden tego nie zinterpretowal jak rzeczony ksiadz... uncertain
          • schere Re: Rzyg 07.11.13, 11:35
            o, to podobnie jak ja, tyle że u mnie braki rekompensował NORMALNY dziadek.
            Dzisiaj dziadkowi dziękuję za trzymanie nas z daleka od księży, a sąsiadom za to że byli zwykłymi wesołymi pijaczkami. A jeden to nawet sklął kiedyś zaczepiającego mnie obcego pana... ho ho ho jaki miał zasób słownictwa.
            Seksualności dzieci/nastolatków nikt nie neguje ale mają swoją ciekawość zaspokajać między sobą, a dorosły który tłumaczy się że został sprowokowany przez dziesięciolatka... no to faktycznie tylko rzyg pozostaje.
      • merit_p Re: Rzyg 06.11.13, 15:25
        A dziewięciolatki zostawały matkami. Oczywiście były na to gotowe - granica jakaś jest, ale można ją przesuwać uncertain.
    • klubgogo Re: Rzyg 06.11.13, 18:20
      Tak, myślałam autentycznie, że zwymiotuję.
    • lauren6 Re: Rzyg 06.11.13, 18:31
      Okropne. Co się dzieje z tymi duchownymi katolickimi to ja nie wiem uncertain
      • aneta-skarpeta Re: Rzyg 06.11.13, 19:06
        obawiam się, że oni zaczynają pokazywać swoją twarz

i pamiętajmy, że te słowa są jakos przemyslane- wiec przefiltrowane ich "zdrowym rozsądkiem", a co sobie naprawdę myslą, stach się bać

oczywiscie mówie o tych, którzy takie mądrości wygadują, bo są przecież dobrzy ludzie między nimi
    • bracia23cmniezmiali Re: Rzyg 06.11.13, 22:32
      hehehe zpadłem z krzezla ze zmiechu wy nie kumacie kziadz ma takie poczucie humoru nie lapiecie jego zartów
    • sofija_biala Re: Rzyg 07.11.13, 08:12
      jestem wstrząśnięta
      Wypowiedź tego człowieka pokazuje, że jest potwornie wypaczony.
      Miałam w liceum religię u fantastycznego księdza. I doskonale pamiętam, jak dobrze i mądrze umiał sobie poradzić z wybuchającą i często świadomie prowokującą seksualnością niektórych dziewczyn z klasy. Potrafił rozładować sytuację mądrym komentarzem uczącym panny rozumu, bez zawstydzania.
      ALe to był człowiek, który rozumiał procesy zachodzące w dojrzewającym nastolatku i nie wykorzystywał ich dla swoich pokrętnych celów.
      A najciekawsze jest to, że kuria wcale nie neguje takiej postawy
      Obrzydliwość i zgorszenie.

• panidemonka Re: Rzyg 07.11.13, 08:25
        Wielki rzyg z obrzydzenia.
        Mną już takie teksty nie wstrząsają, za dużo tego, za często. Niczego innego się nie spodziewam uncertain
    • kropkacom Re: Rzyg 07.11.13, 08:30
      Typowa retoryka pedofilów.
    • demonii.larua Re: Prokurator 07.11.13, 12:10
      wszczął postępowanie w sprawie wypowiedzi księdza. I bardzo dobrze.
    • annajustyna Re: Rzyg 07.11.13, 12:42
      10-latek niech sobie wlazi do lozka doroslego (w co nie wierze), ale dorosly ma miec rozum i zasady i go wtedy stantad wygonic!!!
      • bracia23cmniezmiali Re: Rzyg 12.11.13, 20:17
        a co was to obchodzi nie macie swoich problemów czy co

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka