Dodaj do ulubionych

kawowstręt po grypie

05.02.18, 10:05
I jak sobie z tym poradzić? Kawka rano a potem około 16 to były moje ulubione pory dnia a teraz mnie odrzuca na samą myśl. Ok - w trakcie choroby to pewnie dobrze, ale teraz, po chorobie nadal sad

Ostatnim razem "straciłam" w ten sposób papierosy (a lubiłam palić i kilka razy próbowałam wrócić ale się nie da, od razu rzyg...), a teraz jeszcze kawa, buuuuuuuu...

Mam nadzieję, że wróci mi jeszcze ochota, a tym czasem siedzę nad robotą z butelką wody i chyba zaraz zasnę...
Obserwuj wątek
    • aguar Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 10:08
      A w ciąży nie jesteś?
      • same-old_mona Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 10:22
        Właśnie? Ja w obydwóch ciążach jako pierwszy objaw miałam kawowstręt. Zapach kawy z rana to murowany paw.
      • hopsi-daisy Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 10:28
        Nie jestem i nie będę...
    • mdro Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 10:21
      Mnie w czasie cięższych chorób od kawy (i wielu innych rzeczy) odrzuca i niekiedy trochę trwa, zanim mi kawa zacznie smakować jak dawniej. Może jeszcze nie całkiem doszłaś do siebie? Na razie przerzuć się na herbatę wink.

(A za papierosy dziękuj sile wyższej wink).
    • anel_ma Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 10:45
      mi chęć na kawę wróciła po dwóch tygodniach,
      wiec spoko, jest dla ciebie nadzieja wink
      • misoune Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 10:47
        Ja też zawsze w chorobie mam wstręt do kawy.
        Poyem smak wraca.
    • mari.sol Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 10:47
      U mnie wróciła po trzech latach chyba...
      • hopsi-daisy Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 10:50
        Oj! to wybieram 2 tygodnie tongue_out
    • solejrolia Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 11:00
      Miałam tak. I to było super bo przez kilka tygodni udało mi sie nie pić kawy wcale. Kawa szkodzi mi sad i powinnam zrezygnowac całkowicie, ale wiecie, nałóg, i lubię ten smak, to powolutku wracam. I nie potrafię tego zmienić.
      Ale dobrze że chociaż te kilka tygodni mój żołądek i reszta rozpoczęła sobie od kawywink
    • jak_matrioszka Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 11:05
      Herbate sobie zrob.
    • kozica111 Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 11:40
      Mi przeszło po około 10 dniach, też miałam po grypie.
    • hopsi-daisy Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 11:49
      A jak wam przeszło? Próbowałyście co jakiś czas, jakby się przyzwyczaić? Czy po prostu pewnego dnia obudziłyście się z myślą, że "teraz muszę kawę"?
      • mdro Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 11:55
        U mnie to działa tak - wstaję, idę do kuchni, wstawiam wodę, patrzę na puszkę z kawą i już wiem, czy mnie jeszcze odrzuca, czy już nie wink. Choć ostatnio miałam okres, kiedy już mnie nie odrzucało, ale pierwszą kawę wylałam, bo była niesmaczna. Po kilku dniach już smakowała tak, jak powinna.
    • lodomeria Re: kawowstręt po grypie 05.02.18, 12:03
      Przeciążona trzustka albo wątroba (leki, czosnki, przeciwciała i martwe wirusy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka