Dodaj do ulubionych

pramolan - która brała?

08.11.13, 12:18
Mam brać ten lek na bóle głowy związane z napięciem i stresem w jakim się znalazłam w ostatnich 3 miesiącach. Nie mam depresji, chce mi się żyć, rano wstaję bez problemu. Bywam poddenerwowana, ale bez przesady. Po zażyciu tego specyfiku o dziwo jestem rozdrażniona wręcz wściekła, ale jednocześnie senna, przytłumiona, a głowę mam tak jakby przyodzianą w kask sad. Biorę od 2 dni. Zastanawiam się czy nie odstawić tego świństwa bo nie jestem sobą po nim. Może z czasem przejdą te skutki uboczne? Jeśli odstawić to co brać na silne bóle głowy związane z napięciem?
Obserwuj wątek
    • kietka Re: pramolan - która brała? 08.11.13, 12:22
      psychotrop na bole głowy?
      na pewno bole zwiazane sa z napieciem nerwowym?
      • penelopa40 Re: pramolan - która brała? 08.11.13, 12:42
        pramolan nie jest psychotropem!
        pramolan jest środkiem ułatwiającym zasypianie, co za lekarz ci go przepisał na bóle głowy???
        to lek przeciwlękowy, przeciwdepresyjny, uspokajający, nasenny....
        • niutaki Re: pramolan - która brała? 08.11.13, 12:50
          jest slaby, nie wiem w jakim stanie jestes, na mnie dzialal jak apap, czyli wcale...
        • 1monia4 Re: pramolan - która brała? 08.11.13, 13:22
          Skoro nie jest psychotropem-to z jakiej jest grupy?
          • default Re: pramolan - która brała? 08.11.13, 14:35
            Jest przecwidepresyjny i uspokajający, więc jest psychotropem.
      • martirad Re: pramolan - która brała? 08.11.13, 12:51
        Tak, poszłam do lekarza bo mam silne bóle głowy związane ze stresem tzw. napięciowe bóle jak po wywiadzie określił je lekarz. Mogę się zgodzić z jego diagnozą bo w ostatnich 3 miesiącach mam powody do silnego stresu i napięcia. Pramolan jednak działa na mnie jak płachta na byka plus usypia mnie.
        • default Re: pramolan - która brała? 08.11.13, 13:15
          Ja łykam pramolan okazjonalnie - jak się wkurw... wink Na mnie działa dokładnie tak, jak tego oczekuję - uspokajam się, nabieram dystansu i znacznie zwiększa mi się poziom wdupiemania. Absolutnie mnie nie otępia, ani nie usypia.
          Ale np. moja córka po połóweczce pół dnia przeleżała jak trup z oczami wbitymi w sufit smile
          Więc widocznie nie każdemu służy - może spróbuj najpierw jakichś delikatnych leków uspokajających, z tych bez recepty ?
          • ania.nie.nie Re: pramolan - która brała? 08.11.13, 13:22
            ja po pramolanie miałam mega bol glowy...wziełam kilka razy na uspokojenie..przed egzaminem na prawko, przed lotem samolotem...zawsze to samo...przestawał działac pojawiała sie migrena
            • black_magic_women Re: pramolan - która brała? 08.11.13, 14:21
              Ja dostałam potwornych zmian na skórze i ledwo mnie dermatolożka z tego wyciągnęła sad Wiem, że to rzadki, ale możliwy objaw uboczny sad
    • triss_merigold6 Re: pramolan - która brała? 08.11.13, 14:48
      Brałam krótko po śmierci matki, żeby jakoś funkcjonować i przetrwać pogrzeb. Skutków ubocznych nie pamiętam, zdaje się że łagodnie przymulał ale o taki właśnie efekt chodziło.
    • zielona.limonka Re: pramolan - która brała? 09.11.13, 00:09
      Lekarka przepisała mi po śmierci mojego taty. Wyciszał mnie i uspokajał, nie miałam po nim bólów głowy ani rozdrażnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka