Dodaj do ulubionych

szukam narodowców- znacie?

12.11.13, 16:11
jestem mocno zaszokowana wczorajszymi wydarzeniami sad
i probuje sobie uzmyslowic, czy sa tacy w moim otoczeniu.
jacy to ludzie? znacie jakiś?
kiedys na wakacjach spotkalam jednego- smieszne jest nawet to, że sie troche polubilismy. wygolony, 3 wygolonych synów, informatyk po.... folozofii PAT-cie (Uniwersytet Papieski w Krakowie). na wysokim stanowisku, wiem, ze doskonały manager, dobry kolega. chyba by kamieniami nie rzucał sad

i tak, wielu studentów kierunków typu prawo, administracja, historia, nauki polityczne wykazuje ewidentnie zainteresowanie tymi klimatami. niespotykane (przynajmiej ja nie spotkalam) na ścisłych kierunkach, czy tez ekonomicznych.
znacie jakis? a moze... eee, nie e-matka czy e-ojciec tam nie byli, prawda???
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 16:14
      Znałam paru w okresie nastoletnim - wielu skinów (to nie to samo)-teraz jednego-ale on w ogole jest zaburzony
    • ichi51e Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 16:43
      Znam. Zarzuc temat orla bialego plus haslo "jaram sie jak tecza na pl. zbawiciela" na fejsie to okaze sie ze i ty znasz...
      • di_kormia Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 16:54
        zarzuciłam. nie znam smile
    • demonii.larua Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 16:46
      W młodości na studiach znałam kilku, którzy uważali się za elytę narodu. Poglądy przejmowli z pokolenia na pokolenie (rodziny adwokackie), tacy piewcy idei ONR - zawsze miałam z nich bekę, bo powszechnie wiadomo jakie pochodzenie mieli Rossman i Mosdorf big_grin
      I znałam jeszcze jednego narodowca całkiem do niedawna - był moim znajomym kilka lat.
      Facet był normalny, znaczy od początku nie krył się z homofobią, ale generalnie taki kolega no i do wódki i do normalnego pogadania. Moralnością też nie grzeszył i specjalnie się z tym nie krył. Mieszkał sobie na emigracji grzejąc dupsko w słońcu i tylko opowiadał jak tam mu cudownie big_grin
      Ale przyszedł kryzys, emigrancki domek stał się krajem z porażająco wysokim bezrobociem i wrócił pan do ojczyzny. I chyba z tych wyrzutów sumienia, że ojczyznę zostawił popierdzieliło się chłopu we łbie. Nagle zafascynował się ONR, stał się przesadnie bogobojny/wierzący, z czasem zaczął głośno wyrażać swoje nacjonalistyczne poglądy. W ciągu kilku miesiecy panu kompletnie zmieniło sie pod kopułką, a kiedy wysłał mi wielkanocne życzenia z przykazem, że mam iść do kościoła (big_grin), bez żalu zrezygnowałam z tej znajomosci.
    • triss_merigold6 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 16:47
      Nawet jeśli znałam w czasach studenckich (z racji wspólnych studiów), to nie utrzymuję kontaktów.
    • redheadfreaq Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 16:56
      Po tym, jak koleżanka z klasy kilka lat temu wysłała mi zaproszenie na "Marsz Niepodległości", przejrzałam kilka pokrewnych stron i przerzedziłam kręgi znajomych. W sumie z liceum ze trzy albo cztery osoby by się w tym klimacie znalazły, plus na stówę jeden kolega ze studiów, miły chłopak swoją drogą.

Pewien uroczy pan, do którego kiedyś robiłam maślane oczy poczęstował mnie kiedyś tekstem, że jest dumny, że jest biały. Gwałtownie mi zauroczenie przeszło.

Plus jeszcze paru znajomych jednego z eksów, skrajne, wieczne pijane debile. Znajomość oczywiście urwała się w raz z zakończeniem związku.

Ach, był jeszcze pewien miły facet, który strasznie się o mnie martwił, bo mu się ubzdurało, że się zadurzyłam w jego koledze. Później dowiedziałam się, że jest wokalistą w jakimś bielszym niż śnieg zespole metalowym i zwątpiłam (przypuszczam, że gdyby wiedział, że mam korzenie żydowskie, to nie byłby taki zatroskany).
      • rhaenyra Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:03
        nie znam
        przynajmniej w realu nikt sie nie przyznaje
    • landora Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:03
      Znam, jednym z opętanych PiSowców jest, niestety, mój własny wujek. Staram się nie poruszać tematów politycznych, a jego zapędy ignoruję, póki starcza mi cierpliwości. Najgorsze, że on jest w sumie naprawdę dobrym człowiekiem, tylko ma nieco nierówno pod kopułą. Na szczęście nie jeździ do Warszawy palić tęczy, tylko w gębie jest mocny.
      • triss_merigold6 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:05
        Tak to i ja znam - mąż siostry eksa. Świetny ojciec, udanym małżeństwem są, ogarnięty życiowo ale jak schodziła rozmowa na tematy polityczno-historyczne, to gość odlatywał.
      • naplaze Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:31
        > Znam, jednym z opętanych PiSowców jest, niestety, mój własny wujek.

Ale narodowcy mają poglądy na prawo od PiSu, z resztą oni często krytykują PiS.
        • keszurka Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 22:54
          że za liberalny? big_grin
    • vilez Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:06
      Wielu znam. Nie są moimi bliskimi znajomymi, ale wiem, kim są.
    • naplaze Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:08
      Jeden kolega z tzw. elitarnego liceum miał poglądy zbliżone do ONRu, słuchał zespołu "Honor" i jeszcze jakiegoś w tym stylu, a w trzeciej klasie ogolił się na pałę. Z ciekawości aż sprawdziłam, co robi: jest architektem, projektuje świetne wnętrza, wygrywa konkursy. Nie wie, jakie ma dziś poglądy.
      • echtom Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:38
        > miał poglądy zbliżone do ONRu, słuchał zespołu "Honor" i jeszcze jakiegoś w tym stylu,

Też znam paru takich 20-latków z otoczenia moich córek. Ale oni tylko w gębie mocni i na żadną zadymę by nie poszli wink
        A swoją drogą to przykre, że zdarzają się całkiem ogarnięci ludzie z paranoidalnymi poglądami.
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:33
      Znam, facet jest doktorantem na UJ.
    • cherry.coke Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:33
      Zdefiniuj narodowca. Jesli to taki lysy byk z narodowym tatuazem, to nie znam zadnego. Jesli to taki, co na FB radosnie wkleja fotki zniszczen i marszu z racami tudziez zlote mysli Cejrowskiego, to jak sie okazuje znam sporo. Mysle, ze tych pierwszych nie jest duzo, ale tych drugich bardzo duzo, a to od nich zalezy ogolny klimat, a nie od subkultur.
      • vilez Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:43
        Historia, politologia, socjologia- sporo prawicowców. Z tym, że drugi biegun na tych kierunkach również liczny. Dzieje się big_grin
        • vilez Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:44
          jeszcze prawo
          • di_kormia Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:48
            jak napisałam, ma takie same obserwacje.
            prawo i historia, jak najbardziej.
            • keszurka Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 22:56
              To przypomniałyście mi jeszcze jednego - tym prawem.
              Na pewnej randce wysłuchiwałam tyrad na temat Tuska i na kolejną nie poszłam.
              Nosz, ludzie, przy drinku o polityce...?
      • di_kormia Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:47
        cóż, oba podgatunki mnie interesują.
        tak BARDZO dużo ich jest?
        bo ja sie cały czas łudzę....
        • cherry.coke Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 17:55
          di_kormia napisała:

> cóż, oba podgatunki mnie interesują.
          > tak BARDZO dużo ich jest?
          > bo ja sie cały czas łudzę....

Jest to ewidentnie duza, liczaca sie grupa, ktora swobodnie prezentuje poglady na otwartym forum.
    • lauren6 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 18:03
      Znam, a jakże. Wszyscy po dobrych uczelniach, w szczególności prawie na Uniwersytecie Warszawskim.
    • adellante12 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 18:04
      Ale szukasz kogoś z uczestników tego spędu czy ludzi o ultraprawicowych pogladach??
      Ja od zawsze byłem zwiazany z ruchem skinheads.
      • morgen_stern Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 10:13
        Cytat> Ja od zawsze byłem zwiazany z ruchem skinheads.

Ach tak, to wiele wyjaśnia... ksenofobia, skrajna agresja, homofobia, mizoginia, wszystko się pięknie łączy. Zrzucili cię tu na desant, czy jak? Co ty tu w ogóle robisz? Brrr, nie pisz już do mnie więcej na priva, nie chcę mieć z takimi ludźmi nic wspólnego.
    • adellante12 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 18:13
      Problem polega na tym że większośc z was nawet nie ma pojecia kim są narodowcy. To taki wasz Voldemort... Boicie się tego czego nie znacie, a strach nie pozwala wam poznać.
      Zapozyczajac słowa Triss - stawiam dolary przeciwko orzechom ze wiele z was zna takie osoby tylko problem z tym że my mamy swoje poglady swoją filozofie zyciową i nie, wcale nie oznacza to jakiegoś idioty w szaliku i kominiarce rzucajacego kamieniami zasłaniajac sie tłumem.
      • gulcia77 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 18:17
        Ja się boję kraju, jaki wam, narodowcom się marzy. Miałam okazję dużo z jednym ONR-owcem porozmawiać. I taka filozofia mnie po prostu przeraża.
      • di_kormia Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 18:22
        chcesz powiedziec, że głaby w polityce, ktorzy okreslaja sie mianem narodowcó kłamia?
        chcesz powiedziec, ze wczorajsza szarża nie była firmowana przez narodowców?
        rozumiem, z ejestes jednym z nich. dziekuje za głos. odejdz w pokoju.
      • vilez Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 18:54
        Tak jak druga strona na lewaka? I skłotowca? I anarchistę?
        Zmartwię Cię - ja znam. Dobrze znam. Nie wiem, czemu masz tu ludzi za głupców.
        • vilez Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 18:54
          ..Zna ("Z' wypadło) lewaka...
        • adellante12 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:05
          Wiesz, ćwierć wieku temu nie kto inny a lewacy i komuniści usiłowali wmówić całemu swiatu że jest tylko jeden własciwy i jedynie słuszny pogląd jedyna słuszna ideologia... Zapytajcie waszych dziadków, pewnie to oni słali kartki z zyczeniami do Wujka Stalina... Dziekuje za lewaków, wymordowali tylu ludzi że faszyści przy nich to kółko rózańcowe...
          • vilez Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:39
            Omg, naprawdę aż takie uproszczone widzenie prezentujesz??? Reductio ad Stalinum.
            • redheadfreaq Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 22:36
              Tak, wszelkie skraje wymagają bardzo ograniczonego rozumowania, inaczej te piękne, nabrzmiałe patosem i wielkimi słowami teorie runęłyby w proch i pył. Dla ludzi ze skrajów (obu) mogę być kimkolwiek - lewakiem, mordercą, skrajnym narodowcem, żydomasonką, kosmitą i tchórzofretką. Opinie przypadków psychiatrycznych mnie nie interesują.
          • misterni Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 22:45
            Chrzanisz. Mój dziadek, moi rodzice zawsze byli w opozycji. Dziadek siedział w więzieniu za Stalina. Rodzice brali czynny udział w działalności NSSZ Solidarność, mieliśmy drukarnie "bibuły" w domu, ukrywaliśmy poszukiwanych w stanie wojennym. Każde pukanie czy dzwonek do drzwi stawiało nas na równe nogi. W liceum, w połowie lat 80' pisałam referaty z historii na postawie literatury podziemnej - dobrze że nauczyciela i klasę miałam z tej samej opcji, bo inaczej moi rodzice i ja mielibyśmy ogromne problemy. Bardziej antykomunistycznej atmosfery niż u mnie w domu znaleźć już nie można było.
            I cholera, nie podoba mi się to, co się dzieje. To co wyprawiają narodowcy, ich poglądy mnie przerażają. Takie same zacietrzewione betony z nich, jak komuchy.
      • demonii.larua Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:09
        > Problem polega na tym że większośc z was nawet nie ma pojecia kim są narodowcy.
        Problem polega na tym, że narodowcom się wydaje że wystarczy przekonać bandę bezmózgich kiboli do burd i naród ciemny sie nie połapie kto tak naprawdę za tym stoi big_grin
        • adellante12 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:11
          Weź dziewczynko dowiedz sie cokolwiek na temat ideologii i teorii faszyzmu to bedziemy mieli o czym rozmawiać..
          • demonii.larua Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:22
            Uuuu stary... dziewczynkować to sobie możesz żonie czy kogo tam masz.
            Jak Ci brakuje argumentów, to trzymaj twarz w ryzach i milcz po prostu.
            • adellante12 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:24
              Ale argumentów na co??? Argumentowac mozna z kimś kto ma chocby odrobine wiedzy i nie placze podstawowych pojeć.
              • demonii.larua Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:27
                To może przeczytaj jeszcze raz co napisałam zanim zaczniesz się ciskać.
          • ma_dre Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 14:00
            mnie g...niarzu wystarczy ze oceniacie ludzi po kolorze skory, pochodzeniu, religii i orientacji seksualnej i juz nie mamy o czym rozmawiac
        • edelstein Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:26

Ooo mamy teraz juz teorie spiskowa,wow.
    • edelstein Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 18:48

Tak znam i podzielam wiekszosc ich opinii.
      Nie jest to prawnie zabronione.
      • di_kormia Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 18:55
        aha. nie, nie jest zabronione. dopóki nie prowadzi to do prześladowań lub palenia instalacji artystycznych. lub do wojen. lub do eskalacji miedzynarodowej polityki poprzez atak na ambasade.
        dziwnym trafem jest to domena narodowców...
        • lusitania2 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:00
          di_kormia napisała:

> dziwnym trafem jest to domena narodowców...

przynajmniej w naszej części świata.
          Edelstein ma jednak zerowe pojęcie o prawie. I o historii.
          Np. o tym, co narodowi socjaliści w Niemczech robili z takimi rasowymi kundlami, jak ona.
          • adellante12 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:10
            To samo co wasi lewicowi socjalistyczni rodacy ze swoimi pobratymcami...
          • edelstein Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:23
            Ciekawa jestem Jak bardzo ty jestes rasowabig_grin
            -
            "Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
          • dzikafoka Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 23:16
            obawiam się, że to narodowcy znają lepiej historię od reszty społeczeństwa. jakże zdurniałego niestety.
            tak, znam narodowców, porządni, wykształceni, normalni ludzie, a nie kibole jak prezentuje to TVN i GW.
            • misterni Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 01:33
              dzikafoka napisała:

obawiam się, że to narodowcy znają lepiej historię od reszty społeczeństwa. jak że zdurniałego niestety.

Jasne. Prawdziwi patrioci, wykształceni, nie to co reszta, otępiała i zdurniała. Taką dyskusją wiele się nie osiągnie. suspicious

tak, znam narodowców, porządni, wykształceni, normalni ludzie, a nie kibole jak
              prezentuje to TVN i GW.

Pewnie i tacy są, tylko powiedz mi, nie wstyd im iść w jednym szeregu z tymi kibolami?
              Bo przecież to podczas marszów narodowców te burdy się obywają.
        • adellante12 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:09
          Lewacy : miliony zagłodzonych na Ukrainie, miliony wymordowane na terenach byłego ZSRR, Chiny, Wietnam, Kambodza, Kuba Wenezuela, Boliwia, pół Afryki.... Lewactwo jest cudne.. Chyba ze wg was Lenin, Stalin Castro Che Guevara Mao Zedong to byli prawicowi narodowcy....
          • marychna31 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:11
            to chyba musisz zdefiniować "lewaka"wink
            Mieszkaniec squotu to lewak i Stalin to lewak?
            • adellante12 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:15
              A to już sobie sama definiuj albo dopasuj rzeczywistość do pogladów własnych.
              Poczytaj dzieła Lenina, Marksa a dowiesz sie na czym polega lewctwo. Jedną z podstawowych teorii jest brak własności prywatnej = ssquoterzy bardzo chetnie anektuja dla własnej komuny cudzy teren - Wujaszek Stalin robił to samo ino ze skalę miał znacznie wiekszą, nie bawił sie w domy nieruchomości brał całe kraje.
              • adellante12 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:17
                Oczywiscie tak samo krzewił oświatę i czynił republiki szczęśliwe mlekiem i miodem płynace..
                Czego to wyraz wasi rodzice i dziadkowie dawali na dorocznych pochodach 1 maja smile
                • eilian Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:44
                  Jak już się tu objawiłeś, to weź chłopie wytłumacz mi jedną rzecz, bo nijak tego pojąć nie mogę. Jak człowiek, mieniący się "prawdziwym Polakiem" może w jakikolwiek sposób nawiązywać do Hitlera, nazizmu, wykonywać faszystowskie gesty, powiewać hitlerowską flagą, no jak?! Bo przecież to jest tak absurdalna sprzeczność, że trzeba być jakimś totalnie ograniczonym umysłowo debilem, żeby to nie zgrzytało, żeby nie przyszła do łba taka refleksja.
                  Pamiętam jak parę lat temu na jakimś polu namiotowym sąsiadowaliśmy z grupą skinów, od chwili kiedy zaczęli wyciągać ręce w geście "5 piw proszę" w kierunku flagi ze swastyką to mnie frapuje.
                  • cherry.coke Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 21:09
                    Odkad uslyszalam o Zydach-skinach, to nic mnie juz w tej kwestii nie zdziwi.
                  • marychna31 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 21:21
                    Pewnie Hitler tez był lewakiem....
              • keszurka Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 23:02
                Z tych dwóch doktryn, które sobie tutaj ładnie prezentujesz reprezetuję dziwnym trafem jakąś trzecią, pewnie Ci nie znaną.
                • chipsi Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 12:47
                  Tłumaczysz baranom że jest więcej kolorów niż tylko czarny i biały. Niby tak oczywiste a oni nie przyswajają big_grin
            • memphis90 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 20:10
              Wszystko, co nie jest z najprawszej części strony prawej jest już stroną lewą.
            • redheadfreaq Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 22:42
              Nie ma co dyskutować - ponieważ na prawo od takich jak on jest tylko ściana, to dla niego każdy, kto śmie myśleć inaczej, będzie lewakiem. Pozwólmy mu żyć w swoim małym, czarno-białym światku...
              • keszurka Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 23:04
                Jakże mi się marzy, żeby za moje wszystkie problemy odpowiedzialni byli geje, Żydzi, lewacy i TVN - jakież życie byłoby prostsze...
        • edelstein Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:20

Rozczulasz mnie,moze warto by bylo jednak zdefiniowac narodowca,bo poki co dla niektorych to Taki gosciu w szaliku,ogolony na lyso z koktajlem molotowa w rece.
    • lusitania2 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 18:57
      znam
      Intelektualne zera, odreagowujące frustrację na swoich rodzinach
      • edelstein Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:28
        Ja wiem,ze chcialabys by wszyscy byli tacy Jak ty,niestety nie bardzo Maly ochote byc intelektualnymi zerami,by dotrzymac ci towarzystwabig_grin
        • basia_400 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 21:28
          Do szkoły, pajacykowie (do edel). Polska język - trudna język, ale nie jest to usprawiedliwieniem dla tego, w jaki sposób piszesz.
          • edelstein Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 07:58

Jak tam mezus,dalej woli prostytutki od ciebie?
    • tosterowa Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:02
      Znam i to duuuużo więcej niż osób o poglądach lewicowych. Większość jednak normalna;P
    • sumire Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:36
      znam dwóch. z jednym pracuję - bardzo młody chłopak jeszcze, więc ufam, że wyrośnie z tych poglądów. drugi to wykładowca akademicki. fachowiec w swojej dziedzinie, ale poglądy 'po godzinach' ma zatrważające: całemu złu świata winni Żydzi i muzułmanie (i geje oczywista), którzy tylko spiskują celem wzięcia białej rasy pod pantofel i powinno się ich... tu się może zatrzymam.
      • edelstein Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 19:59

No nie Ma sie czego bac,hehe,w Kreuzbergu nie wolno juz obchodzic BN oficjalnie,by muslemom nie przeszkadzac.Wlasnie zastanawiaja sie nad likwidacja dnia swietego Marcina,bo %:&*'&€€* czuja sie dyskryminowani.U kolezanki w przedszkolu juz sie swietuje zuckerfest na koniec ramadanu,co bedzie nastepne,sam ramadan?

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
        • gazeta_mi_placi Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 08:20
          Jeszcze trochę Edelstein a na ulicę będziesz musiała wychodzić w szmacie na łbie bo jak nie to dostaniesz baty i to zgodnie z prawem bo nie można bezkarnie obrażać czyjejś religii gołą głową.
          • edelstein Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 08:47

Dzieki takim Jak jematki jest to bardzo mozliwe.Narodowcow to one poznaja Jak sie im islamisci do doopy dobiora.
            • sumire Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 08:58
              taak, w poniedziałek w moim mieście na gościnnych występach był taki jeden mistrz, co stwierdził, że imigracja z krajów Trzeciego Świata to żydowski spisek mający na celu zagrabienie Europy, a ta powinna zostać biała i radykalna. zwracam uwagę na ostatnie słowo.
    • memphis90 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 20:04
      Znam narodowca jednego, tj. nie znam osobiście, ale to syn koleżanki z pracy. Po studiach, niedawno ożeniony. Na manifestacjach ponoć bywa, ale to nie jest typ w kominiarce, on inteligent wink Koleżanka super fajna, więc co burda w stolicy, to ma słuchane w pracy, który to jej synuś był - ten z kastetem, czy z płytą chodnikową... Z samym chłopakiem nie rozmawiałam, a już na pewno nie na tematy polityczne. Mam zagwozdkę, bo nijak dzieciak takiej fajnej, życiowej babki nie pasuje mi do młodzieży wszechpolskiej...
    • mindtriper Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 21:04
      Moja matka.
      Poglądy narodowościowe zdecydowanie.
      Ale jednocześnie antykościelne.
      • misiaczki3poszlysiej Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 21:30
        Znamy.
        Poglądy mam prawicowe, zatem siłą rzeczy z narodowcami się nie raz zdarzyło dyskutować.
        Duża wiedza historyczna,polityczna, zawsze pełen szacunek miałam i mam nadal, dla tej wiedzy.
        Szaliki?
        Kominiary?
        Wam się chyba narodowcy z niewielką bandą 'wszystkorozpier..laczy' pomylili.
        A nie, nie Wam się pomylili, tefałenowi się tak ogłosiło, wyście tylko łatwo łyknęli.
        Szłam w marszu, wokół ludzie normalni, spokojni, rodziny z dziećmi, osoby starsze, zero tych Waszych kominiarek - tych tłumów tefałen nie pokazywał, bo czym by się ludziska podniecali, na co by pogardliwe 'fuuuu' mówili.
        • kropkacom Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 21:35
          > Szłam w marszu, wokół ludzie normalni, spokojni, rodziny z dziećmi, osoby stars
          > ze, zero tych Waszych kominiarek - tych tłumów tefałen nie pokazywał, bo czym b
          > y się ludziska podniecali, na co by pogardliwe 'fuuuu' mówili.

Tak, to była animacja komputerowa te ludzie w kominiarkach. Spisek.
          • misiaczki3poszlysiej Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 21:02
            Tłum, z którym dumnie podążałam nie miał kominiarek, nas - normalnych ludzi, nie chuliganów było mnóstwo, by iść z 'zakominarkowanymi' trzeba się było o to postarać. Bo nie twierdzę, że nie było ich wcale, ale to zdecydowana mniejszość była.
            O, a sama widziałam jak w nasz tłum z jakiejś bocznej uliczki wpadło kilkoro. No tyle, że mało sprytnie poprzebieranych, jednakowe policyjne sweterki mieli wink
            A jeżeli chodzi o spisek... to, że ktoś potrafi na rzeczywistość patrzeć nie przez pryzmat tefałenowskiej poprawności politycznej... można uznać za kolejną teorię spiskową - o ile inaczej się nie potrafi.
            Potrafię to zrozumieć, sama dość długo dawałam ciała naiwnie wierząc, że ta cała gadka o jednej, wielkiej, wspólnej Europie nie jest jedynie hodowaniem sobie kolejnych pokoleń pszczółek-robotnic, w imię pseudo-wolności, dających dupy wielkim korporacjom. Teraz, po wielu przemyśleniach wiem, że na flagach europejskich winny łopotać symbole marek, a my wciskając się w to przedsiębiorstwo z ograniczoną odpowiedzialnością sprzedaliśmy swoją tożsamość narodową... i to mnie smuci.
            • gulcia77 Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 22:19
              Hodowanie sobie pszczółek-robotnic to normalna praktyka, wystarczy nie dać sobie wmówić konsumpcjonizmu, a Ci to nie grozi. Natomiast pieprzenie o tożsamości narodowej w sytuacji, w której przywódcy narodowców nie potrafią się posługiwać biegle językiem polskim i do tego marzą o jednolitych poglądach całego narodu i jeszcze chrzanią coś o roli kościoła w historii tegoż narodu zakrawa o pusty śmiech.
              • panpaniscus Re: szukam narodowców- znacie? 14.11.13, 13:24
                O to to, pszczólki robotnice - wszystko jedno, czy pod sztandarem marki, czy państwa. Jedno i drugie równie ogłupiające i zniewalające.
    • heca7 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 21:42
      Właśnie przed godziną się dowiedziałam, że prawie były mąż mojej szwagierki jest narodowcem. Ba! polazł nawet na pochód. Ale na szczęście nic nie nabroił uncertain
      • heca7 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 22:52
        A, no właśnie. Skończył prawo na UW wink Ale nie wiem czy to jakaś prawidłowość. Ja też skończyłam i nie jestem tongue_out
    • keszurka Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 22:51
      Znam jednego. Fajny, do pogadania, dla mnie przemiły facet. A z drugiej strony stricte narodowiec, a wręcz taki Płoń, tęczo płoń. Nie wiem skąd mu sie to wzięło, bo poznaliśmy się w zaangażowanych chrześcijansko kręgach.

Drugi masakra. Mówią na niego Hiti - od Hitler, stroni od ludzi, oczytany w Ziemkiewiczu i innych temu podobnych, mądry chłop a jednocześnie zdeklarowany antysemita i homofob do potęgi. Przystojny, fajny i taka kicha. No...
      To tyle, co znam w moim środowiskusmile

Może jeszcze trochę mój tata, ale raczej nikogo by nie pobił, on tylko siedzi na swoi stołeczku i narzeka na cytuję: "prywaciorzy je*anych"big_grin
      Poza tym nieszkodliwybig_grin
    • dzikafoka Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 23:17
      znamy i cenimy.
      • marina2 Re: szukam narodowców- znacie? 12.11.13, 23:32
        jestem mamą narodowca.wczoraj był na marszu. ma rozległą wiedzę historyczną i planuje być prawnikiem .
        • misterni Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 00:58
          Identyfikuje się ze swoimi kolegami, którzy dokonali tych zniszczeń?
          • marina2 Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 09:04
            nie,nie identyfikuje się z prowokatorami z dachu Przychodni.w jego stronę dachowcy rzucali koktajlami.
            • misterni Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 12:42
              A identyfikuje się z tymi, co zaatakowali ambasadę rosyjską? CO spalili tęczę na Placu Zbawiciela? Co niszczyli auta i drzewa? Jeśli tak, to współczuje syna.
              • marina2 Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 13:45
                nie identyfikuje się z chuliganami
                • misterni Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 14:19
                  No ale to właśnie wśród narodowców oni byli.
                  • marina2 Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 18:12
                    no i?
                    nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi .coś szczególnego w związku z moim synem?
                    czy to jakaś oboczność?chcesz mi udowodnić,że mój syn jest chuliganem?
                    nie dasz rady
                    • misterni Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 20:09
                      Ja nie twierdzę, że jest chuliganem. Pytam czy i w jakim stopniu identyfikuje się z bandytami, którzy spalili tęczę i napadli na ambasadę. Bo przyznasz, że to trochę dziwne, żeby kulturalnemu młodzieńcowi takie zachowania nie przeszkadzały?
                      • marina2 Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 21:18
                        wiesz fakt,że ludzie stojący na dachu Przychodni rzucali w jego stronę koktajlami bardzo mu przeszkadzał.jak myślisz czy byli to jego koledzy narodowcy?
                        ja twierdzę,że nie. w marszu szli bardzo różni ludzie .nie tylko ci ,którzy szufladkują się jako narodowcy.w dużym stadzie zawsze znajdą się czarne owce.
    • marianna1970 Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 07:54
      Cenzura działa znowu piszę
      Po prostu obracacie się w lewackim gronie i nie znacie prawdziwych patriotów.
      A wy jestescie Le Mingi.
      Le Ming to postać całkowicie fikcyjna, wykorzystywana przez reżim do prania mózgów młodemu pokoleniu. Jest gejem i korpo, czyta tylko jedyną właściwą gazetę i ogląda jedyną właściwą telewizję. Rodzinę uważa za relikt przeszłości, a posiadanie dzieci za niepotrzebną fanaberię, przecież można mieć pieska. W programach Powiatowego i Ąckiego dowiaduje się jak ma myśleć, kogu lubić, a kogo nienawidzić. Nie wie kto to Mickiewicz i Sienkiewicz, ale zna Harry Pottera, Tolkiena i film Pokłosie. Jak trzeba to biegnie głosować na kandydatów wskazanych przez jedynie słuszną gazetę, a jak każą iść na grzyby to idzie. Płaci regularnie raty kredytu we frankach, są wysokie, więc pracuje w korpo po 12 godzin na dobę. Na wakacje jeździ tylko w miejsca uznane przez jedynie słuszną gazetę za osom.
      Wiele reżimów miało swojego bohatera, który stawał się wzorem dla zwykłych ludzi. Reżim Mao miał Lei Fenga, prostego żołnierza który robił dobre uczynki, wielbił Mao i socjalizm. Obecny reżim stworzył Le Minga, korpo-geja, który kocha konsumować na kredyt i ma w wielofunkcyjnym odbycie takie wartości jak rodzina, naród, patriotyzm i tradycja.
      • misterni Powiedz proszę, jakim ty jesteś patriotą? 13.11.13, 08:19
        Napisz o swoich horyzontach, które masz chyba niezwykle szerokie, skoro krytykujesz źródła wiedzy innych.
        • krejzimama Re: Powiedz proszę, jakim ty jesteś patriotą? 13.11.13, 09:17
          Takim jest patriotą, że nie potrafi nic od siebie napisać od siebie tylko przekleja teksty Rybińskiego.
          Tego Rybinskiego który jest guru prawaków w kwestiach ekonomii.
          Tego guru, którego fundusze tracą i tracą. Taki z niego gurusmile
          • marianna1970 Re: Powiedz proszę, jakim ty jesteś patriotą? 13.11.13, 09:48
            Może to nie był mój tekst ale bardzo trafny piszę po prostu o was Lemingach ludziach bez własnego zdania, zapatrzonych w kasę i bez zasad moralnych.
            • misterni Re: Powiedz proszę, jakim ty jesteś patriotą? 13.11.13, 12:39
              A ty masz własne zdanie? Bo jakoś tego nie widać. Bezrozumnie powtarzasz obraźliwe teksty i uzurpujesz sobie prawo do jedynie słusznego twoim zdaniem modelu patriotyzmu.
              Wstyd. I proszę cię bardzo, Moją Polską sobie gęby nie wycieraj, bo Polak z ciebie jak z psiej doopy trąba.
              • marianna1970 Re: Powiedz proszę, jakim ty jesteś patriotą? 13.11.13, 13:28
                A jaka jest przyszłość twojej Polski zalew homoseksualizmu małżeństwa pedalskie, aborcja na życzenie eutanazja walka z kościołem to ja w takiej Polsce nie chce mieszkać
                • misterni Re: Powiedz proszę, jakim ty jesteś patriotą? 13.11.13, 14:23
                  A, to uważasz, że to jest jedyna alternatywa dla twoich skrajnych poglądów? Oświecę cię, od liberalizacji homoseksualistów nie przybędzie, aborcji i eutanazji również. Warto to sobie uświadomić i przestać chuliganić dla "dobra ojczyzny"
      • feel_good_inc Jeżeli szukasz leminga, to przejrzyj się w lustrze 14.11.13, 09:56
        Nie potrafisz napisać nic sensownego poza cytowaniem któregoś z prawackich guru.

Wierzysz w mitycznego leminga, wroga który czyta i żyje słowem Wyborczej tak jak ty żyjesz słowem swojego wodza/księdza/łotewer. Jesteś żałosną ofiarą indoktrynacji, której wódz znalazł wroga, na którego możesz przelewać wszystkie swoje żale i który jest odpowiedzialny za twoją niedolę.

Już to przerabialiśmy, narodowy socjalizm to nic nowego w naszych okolicach - wycieranie mordy patriotyzmem i szukanie sobie wyimaginowanych wrogów, to zawsze była wasza domena. Dobrze to zresztą podsumował jeden z waszych idoli:
        "Oczywiście, zwykli ludzie nie chcą wojny, [...] ale w końcu to przywódcy kraju określają politykę i zawsze łatwo jest pociągnąć za sobą ludzi, niezależnie, czy jest to demokracja, faszystowska dyktatura, parlament czy dyktatura komunistyczna.[...] Mając głos czy go nie mając, ludzie zawsze mogą być podporządkowani przywódcom. To łatwe. Jedyne, co trzeba zrobić, to powtarzać ludziom w kółko, że są atakowani, oraz potępić pacyfistów za brak patriotyzmu i narażanie kraju na niebezpieczeństwo. To działa w każdym kraju."
    • gazeta_mi_placi Re: szukam narodowców- znacie? 13.11.13, 08:24
      A Tadek? Jak myślicie? Ten raper z Krakowa.
      • gazeta_mi_placi Re: szukam narodowców- znacie? 14.11.13, 09:33
        Od tego:

www.youtube.com/watch?v=F5JSOntAyys

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka