26.11.13, 09:46
startują wasze dzieciaki ?
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: alfik 26.11.13, 09:54
      Tak, mój drugoklasista startuje.
    • antyideal Re: alfik 26.11.13, 09:56
      Tak
    • jotde3 Re: alfik 26.11.13, 10:06
      przugotowywaliście ? robili testy z poprzednich lat ? jak szacujecie wynik ?
      • melancho_lia Re: alfik 26.11.13, 10:07
        Mój syn poszedł "na żywioł"- pierwszy raz, niech zobaczy.
        Nie przygotowywałam go specjalnie.
        • antyideal Re: alfik 26.11.13, 10:10
          Moj startuje drugi raz i jak zwykle zero przygotowan,
          chyba nawet nie pamieta, ze zapisal sie i ze to lada chwila wink
      • babunia_wygodka Re: alfik 26.11.13, 10:11
        jotde3 napisał:
        > przugotowywaliście ? robili testy z
        poprzednich lat ? jak szacujecie wynik ?

Moje rozniosą Wasze na strzępy, buahahahaha!
        ;->
        • jotde3 Re: alfik 26.11.13, 10:20
          babunia_wygodka napisała:

> jotde3 napisał:
          > > przugotowywaliście ? robili testy z
          > poprzednich lat ? jak szacujecie wynik ?
          >
          > Moje rozniosą Wasze na strzępy, buahahahaha!
          > ;->

podoba mi sie ta postawa smile hehehehe
    • gazeta_mi_placi Re: alfik 26.11.13, 10:09
      Co to jest alfik? Jakiś kurs przygotowujący do przyszłego zawodu?
      • jotde3 Re: alfik 26.11.13, 10:18
        gazeta_mi_placi napisała:

> Co to jest alfik? Jakiś kurs przygotowujący do przyszłego zawodu?

konkurs matematyczny do którego przygotowanie jak i jego wynik tak przygotowuje do przyszłego zawodu jak i reszta edukacji z tym że bardziej przy jego okazji uczy sie logicznego myślenia przy rozwiązywaniu problemów , tak jego umiejętności jak i odwoływania sie do niego w swych decyzjach i bardziej ma wartość selekcyjną , tak w oczach nauczycieli ( jak zostanie dziecko lauratem ) jak i własnych ( jak dziecko wypadnie dobrze chociaż na tle klasy czy szkoły).
        za jego pomoca dzieci o uzdolnieniach matematycznych zyskuja wiekszą pozycje i szacunek u nauczycieli,kolegów i ich rodziców , co może być bardzo ważne gdy np mają słabą wymowe ( jak mój )
        • ewa_mama_jasia Re: alfik 27.11.13, 11:24
          Nie, to jest konkurs matematyczny z ciekawszymi zadaniami niż w podręczniku. Udział zgodny z wolą dziecka a wyniki - z jego umiejętnościami.
          Mój poszedł prawie na żywioł, tzn. wieczorem pokazałam mu test z zeszłego roku. Rozwiązał wszystkie za 3 punkty, połowę za 4. I była 22ga i kazałam mu iść spać.
          Nie trenowałam z nim specjalnie, będę wiedziała, na ile go stać samego z siebie i jak mu się podobało. Jeśli będzie mu się podobało i podtrzyma chęć uczestnictwa w innych konkursach, to sam zrozumie, że do MATA trzeba będzie się trochę przygotować, żeby osiągnąć przyzwoity wynik. A jak nie, to nie.
      • totorotot Re: alfik 06.12.13, 13:58
        Taką fryzura noszona kilkanaście lat temu przez dziewczyny z zawodowek.
      • totorotot Re: alfik 06.12.13, 14:10

• triss_merigold6 Re: alfik 26.11.13, 10:20
      Tak, w matematycznym. Parę testów zrobił z poprzednich lat.
    • mea8 Re: alfik 26.11.13, 10:21
      Moj drugoklasista startuje po raz pierwszy. Idzie na zywiolsmile Ciekawa jestem jak mu pojdzie.
    • joanna.pio Re: alfik 26.11.13, 13:58
      a jak się zgłasza dziecko do udziału w Alfiku matematycznym? To nauczyciel wybiera, czy sami rodzice zgłaszają?
      • melancho_lia Re: alfik 26.11.13, 14:03
        U nas wisiała lista w szatni, kto chciał ten wpisywał dziecko.
        • kub-ma Re: alfik 26.11.13, 18:39
          Ale nie każda szkoła przystępuje do konkursu.
        • ichi51e Re: alfik 27.11.13, 11:31
          U mojej siostrzenicy (prywatna szkola) dzieci musialy przystepowac do alfikow kangurkow etc. I mialy sie przygotowywac. Mieli nawet douczki pod tym katem. W sumie nawet nie wiem po co ale mus byl.
    • kub-ma Re: alfik 26.11.13, 18:41
      Moje nie, bo szkoła nie organizuje. Ale sama osobiście jutro przeprowadzam w swojej placówce edukacyjnej.
    • dorek3 Re: alfik 26.11.13, 18:47
      Tak,młody właśnie oświadczył, że bierze udział.Nie zrobiła ani jednego testu w ramach przygotowań bo tę światłą decyzje podjął dziś (a konkurs jutro).
      • antyideal Re: alfik 26.11.13, 19:19
        ? na stronie podaja, ze termin zglaszania sie uplynal 13.11
        • dorek3 Re: alfik 26.11.13, 19:22
          Też się zdziwiłam ale ponoć można.
          • kub-ma Re: alfik 26.11.13, 19:28
            Można. Szkoła wcześniej deklaruję liczbę uczestników na danym poziomie. Jeżeli ktoś się wycofał, zachorował itp. to nie ma problemu.
    • inguszetia_2006 Re: alfik 26.11.13, 19:39
      Witam
      Moja też, moja też. Zero przygotowań. Traktuję to w kategorii: spłynie łaska boża, iluminacja, lub nie spłynie i nie będzie iluminacji;-D Sama chciała, zapisała się.
      Pzdr.
      Ing
      • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 08:27
        no to dzisiaj dzień sądu wink
        • dorek3 Re: alfik 27.11.13, 09:29
          Dlaczego Ty to tak przeżywasz? To tylko jeden z wielu konkursików dla dzieci.
        • melancho_lia Re: alfik 27.11.13, 09:34
          Ale co Ty to tak przeżywasz? Jeden z mnóstwa konkursów- pójdzie dobrze to git, pójdzie źle też git. Ważne, ze dziecko chce w takich konkursach brać udział.
          • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 09:42
            ja tak sie dziwie jak gra reprezentacja polski a ludzie jej kibicuje , kupuja bilety , krzyczą i płaczą ( najczęściej ostatni wink .
            tylko że tam ja ich nawet nie znam a tu to mój syn i też wiem jakie to szczęście jak wygrywa i dla niego i dla mnie a przegrana (brak conajmniej wyróżnienia ) to myslenie "co zrobiliśmy nie tak, może lepiej sie już nie da ? . a wskułzawodnictwo i sukcesy uważam za bardzo ważne w rozwoju chłopca .
            • antyideal Re: alfik 27.11.13, 09:48
              Oj, a jak nie bedzie sukcesu ?przezyjesz to ? suspicious
              • melancho_lia Re: alfik 27.11.13, 09:50
                no przecież napisała, że będzie rozkminiać przyczyny porażki
              • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 09:50
                antyideal napisała:

> Oj, a jak nie bedzie sukcesu ?przezyjesz to ? suspicious

jak nie napisze do jutra to wzywajcie karawan wink
                • antyideal Re: alfik 27.11.13, 09:53
                  Wyniki chyba nie beda tak szybko? smile
                  • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 09:56
                    antyideal napisała:

> Wyniki chyba nie beda tak szybko? smile

przynosi mi karte z zadniami i podkreślonymi odpowiedziami .nie czekając na klucz odpowiedzi jestem w stanie sam sprawdzić wink
                • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 20:36
                  jotde3 napisał:

> antyideal napisała:
                  >
                  > > Oj, a jak nie bedzie sukcesu ?przezyjesz to ? suspicious
                  >
                  > jak nie napisze do jutra to wzywajcie karawan wink

odwołajcie ten karawan , jest wyróżnienie smile oczywiscie jak bedzie tak jak pozaznaczał na karcie z zadaniami
                  • antyideal Re: alfik 27.11.13, 20:42
                    Moze komus innemu sie przyda tongue_out
                    a jak trzeba sobie zasluzyc na wyroznienie ?
                    (bo nie wczytywalam sie w regulamin )
                    • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 20:49
                      antyideal napisała:

> Moze komus innemu sie przyda tongue_out
                      > a jak trzeba sobie zasluzyc na wyroznienie ?
                      > (bo nie wczytywalam sie w regulamin )

120 pkt czyli 80 % załatwia sprawe .
                      • antyideal Re: alfik 27.11.13, 20:58
                        Aha, czyli wedle tego co dziecie przytargalo ze szkoly do sprawdzenia
                        jest szansa wink
                        • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 21:01
                          antyideal napisała:

> Aha, czyli wedle tego co dziecie przytargalo ze szkoly do sprawdzenia
                          > jest szansa wink

przytargało już 3 raz . raz było inaczej i niezaznaczone zadanie okazało sie zrobione wiec było lepiej niż sie spodziewałem . miał wtedy laurata .
                          • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 21:03
                            sory, 4 raz.
            • landora Re: alfik 04.12.13, 11:39
              A dziewczynki? tongue_out
    • mamgabi Re: alfik 27.11.13, 09:39
      Moja córa wczoraj pisała po raz pierwszy. Przez weekend przerobiła kilka starych testów żeby się oswoić.
      Czekam na oficjalne wyniki aby porównać jej odpowiedzi. Zastanawiam się czy w 14 nie ma błędu.
      Metrowy sznurek rozcięto na 2 kawałki, z których pierwszy jest o 50 cm dłuższy niż drugi. Ile razy dłuższy od drugiego kawałka jest pierwszy kawałek sznurka?
      a) 2 razy b) 3 razy c) 4 razy d) 5 razy E ) 6 razy
      Czy można na alfiku używać kalkulatory? Na starych testach były takie zalecenia. Od ubiegłego roku nie ma. Córka miała ale pani nie pozwoliła skorzystać.
      • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 09:44
        mamgab

jak to wczoraj ???? on jest dla wszystkich dzisiaj . chyba że mieszkasz w pobliżu lini zmiany daty wink
      • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 09:53
        mamgabi wczoraj to może pani w klasie im zrobiła by sie troche oswoili .?
    • mamgabi Re: alfik 27.11.13, 10:06
      Sama byłam zdziwiona. W pierwszej wersji dzieci miały pisać w poniedziałek. Z uwagi na jakiś inny konkurs przesunięto na wtorek. Prawdopodobnie szkoła nie przestrzega procedury. Dostała wcześniej pytania i zrobiła w dogodnym sobie terminie. Karty z zadaniami dostały do domu. Ktoś nieuczciwy mógł wczoraj nawet tym pohandlować w sieci.
      • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 10:12
        mamgabi napisała:

> Sama byłam zdziwiona. W pierwszej wersji dzieci miały pisać w poniedziałek. Z u
        > wagi na jakiś inny konkurs przesunięto na wtorek. Prawdopodobnie szkoła nie prz
        > estrzega procedury.

czy napewno pisze na tej karcie 2013 alfik ? która to szzkoła ?niewydaje mi sie że dostają wcześniej - chociaż mój dostał wczoraj karte do odpowiedzi , chyba by sobie w domu wpisać nazwisko i sie zaznajomić , co też uczynił .

Dostała wcześniej pytania i zrobiła w dogodnym sobie termin
        > ie. Karty z zadaniami dostały do domu. Ktoś nieuczciwy mógł wczoraj nawet tym p
        > ohandlować w sieci.

pewnie qurde.
        • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 10:35
          kurna , ich regulamin
          16. Testy konkursowe z kartami odpowiedzi i instrukcją dla Szkolnego Koordynatora Konkursu zostaną przesłane do szkół do dnia 22.11.2013 r. W przypadku braku przesyłki w w/w terminie wymagany jest kontakt telefoniczny do godziny 12:00 na nr 71 310 48 17.

czyli to możliwe !!!!! i mimo :
          3. Zawody mają miejsce tylko raz – 27.11.2013 r. w godz. 13:00 - 14:30

i gamonie mogły zrobić wcześniej .
      • lidka73 Re: alfik 27.11.13, 10:16
        Mój też pisze, wczoraj robił sobie dla zabawy zadania z poprzednich lat i przy okazji odkryłam, że nie jestem w stanie rozwiązac większości zadań za 5 punktów. Hmm.. ja wiem, ze jestem humanistką i byłam po ciężkim dniu w pracy i głowa mnie bolała, ale czuję się jak matematyczny tuman. Ile jest zadań i ile czasu?
        • babunia_wygodka Re: alfik 27.11.13, 10:23
          > okazji odkryłam, że nie jestem w stanie
          rozwiązac większości zadań za 5 punktów
          > . Hmm.. ja wiem, ze jestem humanistką i
          byłam po ciężkim dniu w pracy i głowa m
          > nie bolała, ale czuję się jak matematyczny
          tuman. Ile jest zadań i ile czasu?

To że się nie umie rozwiązać prostych zadań matmatycznych nie tylko nie oznacza że się jest humanistą. Kto nie radzi sobie z matematyką z definicji po prostu nie jest humanistą, tylko głąbem, bo humanista jest wszechstronny.
          • ichi51e Re: alfik 27.11.13, 11:34
            Swiete slowa
      • antyideal Re: alfik 27.11.13, 10:20
        Powaznie ? brzmi to cokolwiek nie teges, ciekawe co na to organizatorzy alfika..
      • melancho_lia Re: alfik 27.11.13, 10:44
        Ja bym proponowała jednak zgłosić to organizatorom konkursu- to jest nieuczciwe działanie.
        • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 10:48
          melancho_lia napisała:

> Ja bym proponowała jednak zgłosić to organizatorom konkursu- to jest nieuczciwe
          > działanie.

zgłaszaj smile ja poczekam na wyniki , jak bedzie o włos od kolejnego progu to narobie rabanu . tylko co ja im powiem ? że ktoś tak na forum napisał ?
          w tych konkursach jest tyle miejsca na nieuczciwość nauczycieli że chyba trzeba sie z tym pogodzić .
          • melancho_lia Re: alfik 27.11.13, 10:53
            Ale ja autorce tamtego posta propnuję. Pomysl chwilę zanim napiszesz coś bez sensu.
            I nie przezywaj tego konkursu tak- zaszkodzisz tylko dzieciakowi.
            • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 11:56
              melancho_lia napisała:

> Ale ja autorce tamtego posta propnuję. Pomysl chwilę zanim napiszesz coś bez se
              > nsu.

u niej też pewnie zależy od wyników. po co zgłaszać jak jest zadowalająco . a jeśli ona ma to tak jak ty w d... co po co jej czas tracić ? i po co zaraz ta agresja ? tabletki nie wziełaś ?

> I nie przezywaj tego konkursu tak- zaszkodzisz tylko dzieciakowi.

akurat na niego presja dobrze działa ,inaczej lubi " przysnać"
              • dorek3 Re: alfik 27.11.13, 12:00
                Prezentujesz bardzo schizofreniczne podejście: jak Twoje dziecko ma dobry wynik to Cie nie interesują nieprawidłowości, ale jeśli tylko poszło mu gorzej to fakt że inna szkołą zrobiła konkurs w innym terminie staje się bóg wie jak ważny.

Dla mnie to zwykłe pieniactwo i kombinatorstwo.
                • melancho_lia Re: alfik 27.11.13, 12:01
                  To samo chciałam napisać.
                • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 12:12
                  dorek3 napisała:

> Prezentujesz bardzo schizofreniczne podejście:

a ty zupełne niezrozumienie

jak Twoje dziecko ma dobry wynik
                  > to Cie nie interesują nieprawidłowości, ale jeśli tylko poszło mu gorzej to fa
                  > kt że inna szkołą zrobiła konkurs w innym terminie staje się bóg wie jak ważny.

nie, nie jak mu poszło gorzej .
                  nagrody ( prócz wyróżnienia ) przyznaje sie w zależności od wyników innych . a jak ktoś by umieścił to w internecie i 30 dziaków miało te testy wcześniej to można zapomnieć o lauracie i wtedy moje dziecko ponieść może szkode i reaguje . jak ma wynik na poziomie wyróżnienia to niech inni sie martwią . co mnie to obchodzi. i problem jeszcze w tym że nie trzeba ich umieszczać ogólnie w internecie , wystarczy przez facebuk opublikować wśród znajomych .

> Dla mnie to zwykłe pieniactwo

oszalałaś ? jestem zimny jak głaz wink

>i kombinatorstwo.

że co ? nie jestem społecznikiem i nie zgłaszam jak mnie temat nie interesuje ?
                  sama se zgłaszaj jak chcesz.
                  • ewa_mama_jasia I co, żyjesz? 27.11.13, 17:47
                    Dziecko ma szanse na laureata, czy o zgrozo nie? smile
                    A swoją drogą - biedne dziecko. To co Ty będziesz robił z nim w 5tej i 6tej klasie, chyba obligatoryjnie do wszystkich konkursów kuratoryjnych będzie stawał.....
                    • antyideal Re: I co, żyjesz? 27.11.13, 19:04
                      Ciiii, robi zadania...wink

• jotde3 Re: I co, żyjesz? 27.11.13, 20:41
                      ewa_mama_jasia napisała:
                      > A swoją drogą - biedne dziecko.

szkoda że go nie widzisz teraz . oj jaki on biedny wink))))
    • mamma_2012 Re: alfik 27.11.13, 14:51
      Jeszcze zainteresowanie kangurem jakos moze rozumiem (chociaż strasznie łatwo tam o nieprawidłowości, słyszałam o sytuacji, gdzie z całej szkoły startowała tylko ... corka dyrektorki i osiągnęła jakis rewelacyjny, nagradzany wynik).
      U mojej córki w szkole pisali tego tyle, ze nawet nie wiedziałam, kiedy sa te testy i z jakich przedmiotów. Czasem jakies tam wyróżnienia, czy wyniki bardzo dobre sie trafiały, ale miałam wrazenie, ze to jest zupełna ruletka. Potem na koniec cwierc szkoły było laureatem czegostamwink

Dla mnie jedyne liczące sie konkursy to przedmiotowe kuratoryjne, z etapami.
      Kiedys rozmawiałam ze znajoma, ktora jakośtam egazminowala tych co doszli do ostatniego etapu i mowila, ze normalnie sami czasem sa w szoku jaka wiedzę maja niektóre dzieciaki. Powiedziała, ze niektóre pytania dają bez większych nadziei, ze ktos odpowie, a zawsze znajdzie sie ktos kto odpowie, wiec jak ktos przejdzie przez takie sito to szacunekwink

W nowej szkole jest selekcja (po dwie, trzy osoby z klasy), obowiązkowe przygotowania, duzo pracy, wiec nawet jesli ktos nie zdobędzie dobrego miejsca to przynajmniej sporo sie nauczy i to chyba ma sens.
      • joanna.pio Re: alfik 27.11.13, 19:44
        zależy, co rozumiesz przez "liczące się" - czy udział w konkursie jest dla prestiżu, czy też dla samej możliwości sprawdzenia się.
        • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 20:43
          joanna.pio napisała:

> zależy, co rozumiesz przez "liczące się" - czy udział w konkursie jest dla pres
          > tiżu, czy też dla samej możliwości sprawdzenia się.

dla obu tych rzeczy , a przygotowania są jeszcze dlA umiejętności min. umiejętności pracy dla przyszłej korzyści .
        • mamma_2012 Re: alfik 27.11.13, 21:17
          Prestiżowe to sa ostatnie etapy konkursow kuratoryjnych, olimpiad. O jakim prestiżu mówimy jesli startuje cała szkola albo każde dziecko, którego rodzic zapłaci 10 zł czy wpisze dziecko na listę wiszaca w szatni.
          Takich konkursow chyba nawet nie wpisuje sie na świadectwa (chociaż nie jestem tego pewna) ani nawet nie dostaje sie za nie punktów przy rekrutacji.
          Jest to pewien sposób sprawdzenia sie, taka ciekawsza klasowka. Jesli komuś uda sie wygrać nagroda tez jest miłym akcentem, wyzwanie dla dzieci i nauczycieli.
          W poprzedniej szkole "w sezonie" co kilka dni dzieciaki pisały jakies konkursy, bez żadnego przygotowania (co chyba jest bez sensu)
          Jakby tak corka zakwalifikowała sie do III etapu olimpiady matematycznej chodzilabym dumna jak pawwink
          • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 21:22
            mamma_2012 napisała:

> Prestiżowe to sa ostatnie etapy konkursow kuratoryjnych, olimpiad.

jest mniejszy i wiekszy prestiż . w 3 klasie ten jest max bo nie ma kuratoryjnych ( z tego co wiem )

O jakim pres
            > tiżu mówimy jesli startuje cała szkola albo każde dziecko, którego rodzic zapła
            > ci 10 zł czy wpisze dziecko na listę wiszaca w szatni.

gdzie tak było , w klasie syna startowało 5 osób z 20 w tym 4 najlepsZe i jedna przypadkowa ( nie , nie mój wink hehehe

nie startuje każde dziecko . oczywiście zdarzają
            • mamma_2012 Re: alfik 27.11.13, 21:38
              W szkole mojej córki w konkursach startowali wszyscy, w wielu znanych mi szkołach kryterium udziału w np. Kangurku jest wpłacenie kilku złotych, niestety słyszałam tez o przypadkach, gdzie naprawde dobre dzieci nie startowały, bo rodzice nie wpłacili tych lkilku złotych, a szkola tez sie nie postarala o zasponsorowanie takich osob.
              Zwyczajnie tych konkursow namnozylo sie tyle, z roznych przedmiotow, ze normalny rodzic tego nie ogarnia (no dobra ja nie ogarniam)
              Podoba mi sie strategia w gimnazjum córki, gdzie oprócz selekcji, wymaga sie udziału w kołku, systematycznej pracy nad dodatkowymi zadaniami i wtedy rzeczywiscie dzieciaki na tym moga skorzystać, przygotowuje sie mała grupa, ale efektywnie (niestety moja corka nie podjęła wyzwania)
              • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 21:41
                mamma_2012 napisała:

> W szkole mojej córki w konkursach startowali wszyscy, w wielu znanych mi szkoła
                > ch kryterium udziału w np. Kangurku jest wpłacenie kilku złotych

tak, to jest jedyne kryterium a wypada tak że wpłacają głownie rodzice najlepszych , przynajmniej u nas , w szkole państwowej w dużym mieście .
              • antyideal Re: alfik 27.11.13, 21:48
                Z obserwacji - w alfiku wygladalo to tak, ze u nas w 3 klasie startowalo 5 czy 6 dzieci,
                teraz w 4tej juz tylko 2 najlepszych uczniow z matematyki, nikt kto nie czul sie na
                silach po doswiadczeniach ubieglorocznych do konkursu juz nie podchodzil.
                • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 21:56
                  antyideal napisała:

> Z obserwacji - w alfiku wygladalo to tak, ze u nas w 3 klasie startowalo 5 czy
                  > 6 dzieci,
                  > teraz w 4tej juz tylko 2 najlepszych uczniow z matematyki, nikt kto nie czul si
                  > e na
                  > silach po doswiadczeniach ubieglorocznych do konkursu juz nie podchodzil.

i tak to właśnie wygląda , z tym że u nas konkurs(y) był(y) już w 2 klasie .
    • zebra12 Re: alfik 27.11.13, 18:40
      Nie wiedziałam, że rodzice tak się przejmują tymi konkursami. A ten alfik to żadna renoma.
      • fogito Re: alfik 27.11.13, 21:04
        Nie rodzice tylko jotde3 wink On ma na tym punkcie odlot wink
        • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 21:14
          fogito napisała:
          > Nie rodzice tylko jotde3 wink On ma na tym punkcie odlot wink

twoj odlot to "bułke przez bibułke prze dzwiekach pianinach " wink
          każdy ma taki na jaki go stać wink
          • fogito Re: alfik 27.11.13, 21:18
            jotde3 napisał:

> fogito napisała:
            > > Nie rodzice tylko jotde3 wink On ma na tym punkcie odlot wink
            >
            > twoj odlot to "bułke przez bibułke prze dzwiekach pianinach " wink
            > każdy ma taki na jaki go stać wink

Na pewno. Pianino jednak więcej kosztuje niż przygotowania do Alfika smile Bylebyś go polskiego nie uczył i już będzie dobrze ;D
            • jotde3 Re: alfik 27.11.13, 21:26
              fogito napisała:
              > Na pewno. Pianino jednak więcej kosztuje niż przygotowania do Alfika smile

ale czy wiecej z niego wynika ?to już niech każdy sobie osądzi sam . jednak musi też każdy zrozumieć twojego bzika na punkcie grania na pianinie twojego przygłuchego syna . teraz to już cghyba jasne ?
              • fogito Re: alfik 28.11.13, 06:51
                jotde3 napisał:

> ale czy wiecej z niego wynika ?to już niech każdy sobie osądzi sam . jednak mus
                > i też każdy zrozumieć twojego bzika na punkcie grania na pianinie twojego przyg
                > łuchego syna . teraz to już cghyba jasne ?

Na pewno więcej korzyści z grania niż ze zmuszania do wiecznych testów.
                I lepiej być przygłuchym niż przygłupim. Walisz teksty tak chamskie, że może lepiej byłoby abyś niczego syna nie uczył, bo niewiele masz mu do przekazania.
                • mamma_2012 Re: alfik 28.11.13, 07:53
                  Swoją droga to ciekawe, ze rodzice skarżą sie, ze w szkołach za duzo testów, egzaminów i innych takich, a zachęcają dzieci do udziału w kolejnych i jeszcze nie potrafią podejść do tego bez emocji.
                • jotde3 Re: alfik 28.11.13, 10:33
                  fogito napisała:
                  > I lepiej być przygłuchym niż przygłupim

porównujesz sytuacje swojego syna z sobą sama smile
                  • fogito Re: alfik 28.11.13, 11:17
                    jotde3 napisał:

> fogito napisała:
                    > > I lepiej być przygłuchym niż przygłupim
                    >
                    > porównujesz sytuacje swojego syna z sobą sama smile

Nie. Porównuję z zakompleksionym człowiekiem, który niewiele osiągnął, więc próbuje podnieść swoją wartość poprzez obrażanie cudzych dzieci. Żal.
                    • jotde3 Re: alfik 02.12.13, 07:52
                      fogito napisała:

> jotde3 napisał:
                      >
                      > > fogito napisała:
                      > > > I lepiej być przygłuchym niż przygłupim
                      > >
                      > > porównujesz sytuacje swojego syna z sobą sama smile
                      >
                      > Nie. Porównuję z zakompleksionym człowiekiem, który niewiele osiągnął, więc pró
                      > buje podnieść swoją wartość poprzez obrażanie cudzych dzieci. Żal.

może patrz na siebie słonko wink złapałaś grubego amerykanina siedzisz w domu na jego garnuszku i urodziłaś dziecko z wadą słuchu i krwawieniem z odbytu . no poprostu rewelka , same konfitury wink heheheh
                      • melancho_lia Re: alfik 03.12.13, 10:49
                        Rany, kobieto lecz się....
                        Jesteś żałosna po prostu.
                        • dorek3 Re: alfik 03.12.13, 11:07
                          to facet big_grin
                      • fogito Re: alfik 04.12.13, 10:40
                        jotde3 napisał:

i urodziłaś dziecko z wadą słuchu i krwawieniem z odbytu . no p
                        > oprostu rewelka , same konfitury wink heheheh

Jeśli myślisz, że na forum jesteś anonimowy to możesz się zdziwić. Są granice, po których obrażanie kogoś ma swoje prawne konsekwencje.
                        • jotde3 Re: alfik 04.12.13, 10:48
                          fogito napisała:

> jotde3 napisał:
                          >
                          >
                          > i urodziłaś dziecko z wadą słuchu i krwawieniem z odbytu . no p
                          > > oprostu rewelka , same konfitury wink heheheh
                          >
                          > Jeśli myślisz, że na forum jesteś anonimowy to możesz się zdziwić. Są granice,
                          > po których obrażanie kogoś ma swoje prawne konsekwencje.

po pierwsze sama zaczynasz po drugie spadaj
                          • fogito Re: alfik 04.12.13, 10:55
                            jotde3 napisał:

>
                            > po pierwsze sama zaczynasz po drugie spadaj

Po pierwsze nigdy nie zaczynam, bo staram się nie obrażać nikogo. Nigdy tez nie wyśmiewam się z chorób, niepełnosprawności, ułomności etc. Nie dajesz mi wyboru więc nie bądź zdziwiony.
                            • jotde3 Re: alfik 04.12.13, 11:10
                              ale ja sie nie wyśmiewam smile , ciesze że jedynie że moge ci odpowiedzieć zgodnie z prawdą że posiadanie osiągnięć w postaci męża grubego amerykanina , bycie na jego garnuszku czy urodzenie przygłuchego dziecka z krwawieniem z odbytu nie daje ci prawa sugerowania mi że nie mam własnych osiągnięc , nie pisze o niczym o czym sama kiedyś nie wspominałaś a jedynie pisze o wszystkim jasno w kontekście dyskusji bo twoja sytuacja ma wpływ na twoje opinie i swoją wypowiedż okraszam sympatyczną bużką której jak widać nie doceniasz smile hehehehye
                              • fogito Re: alfik 04.12.13, 11:21
                                jotde3 napisał:

> ale ja sie nie wyśmiewam smile , ciesze że jedynie że moge ci odpowiedzieć zgodnie
                                > z prawdą że posiadanie osiągnięć w postaci męża grubego amerykanina , bycie n
                                > a jego garnuszku czy urodzenie przygłuchego dziecka z krwawieniem z odbytu nie
                                > daje ci prawa sugerowania mi że nie mam własnych osiągnięc , nie pisze o niczym
                                > o czym sama kiedyś nie wspominałaś a jedynie pisze o wszystkim jasno w kontekś
                                > cie dyskusji bo twoja sytuacja ma wpływ na twoje opinie i swoją wypowiedż okras
                                > zam sympatyczną bużką której jak widać nie doceniasz smile hehehehye

Miłej lektury.
                                www.zabezpieczenia.com.pl/publicystyka/naruszanie-dobr-osobistych-na-forach-internetowych
                                • jotde3 Re: alfik 04.12.13, 11:51
                                  fogito 27.11.13, 21:04 Odpowiedz
                                  Nie rodzice tylko jotde3 wink On ma na tym punkcie odlot wink -TU ZACZEŁAŚ

jotde3 27.11.13, 21:14
                                  twoj odlot to "bułke przez bibułke prze dzwiekach pianinach " wink
                                  każdy ma taki na jaki go stać wink

fogito 27.11.13, 21:18
                                  Na pewno. Pianino jednak więcej kosztuje niż przygotowania do Alfika smile Bylebyś go polskiego nie uczył i już będzie dobrze ;D

jotde3
                                  ale czy wiecej z niego wynika ?to już niech każdy sobie osądzi sam . jednak musi też każdy zrozumieć twojego bzika na punkcie grania na pianinie twojego przygłuchego syna . teraz to już cghyba jasne ?

użycie słowa "przygłuchy" jest tak obrażliwe jak może np."murzyn "

fogito
                                  Na pewno więcej korzyści z grania niż ze zmuszania do wiecznych testów.
                                  I lepiej być przygłuchym niż przygłupim. Walisz teksty tak chamskie, że może lepiej byłoby abyś niczego syna nie uczył, bo niewiele masz mu do przekazania.

za to " przygłupi"uż jak najbardziej .
                                  dalej to mi sie już niechce analizować bo miuało by to może sens jakbyśmy wystepowali tu z imienia i nazwiska , wtedy to ja bym ciebie pozwał smile buhehehe

> Miłej lektury.
                                  > rel="nofollow">www.zabezpieczenia.com.pl/publicystyka/naruszanie-dobr-osobistych-na-forach-internetowych

no i ? sama chyba nie czytałaś ale nie potrafisz zrozumieć jakich sytuacji to dotyczy?
                                  • jotde3 Re: alfik 04.12.13, 12:24
                                    wiesz co , zdałem sobie sprawe że zaczełem za ciebie robote smile zrób to końca to zestawienie wypowiedzi z dyskusji i leć do sądu wink tylko żeby od razu cie nie wsadzili wink buhehhehe
                                    • fogito Re: alfik 04.12.13, 12:30
                                      jotde3 napisał:

> wiesz co , zdałem sobie sprawe że zaczełem za ciebie robote smile zrób to końca to
                                      > zestawienie wypowiedzi z dyskusji i leć do sądu wink tylko żeby od razu cie nie
                                      > wsadzili wink buhehhehe

Tak. Ja się nie boję. Pójście na policję nie napawa mnie lękiem.
                                  • fogito Re: alfik 04.12.13, 12:29
                                    jotde3 napisał:

>
                                    > no i ? sama chyba nie czytałaś ale nie potrafisz zrozumieć jakich sytuacji to
                                    > dotyczy?

Pozwól, że specjaliści się tym zajmą i ocenią.
                                    • jotde3 Re: alfik 04.12.13, 12:34
                                      fogito napisała:

> jotde3 napisał:
                                      >
                                      > >
                                      > > no i ? sama chyba nie czytałaś ale nie potrafisz zrozumieć jakich sytuac
                                      > ji to
                                      > > dotyczy?
                                      >
                                      > Pozwól, że specjaliści się tym zajmą i ocenią.

ustal kto im zapłaci jak przegracie smile
                                      • jotde3 Re: alfik 04.12.13, 12:42
                                        i pokaz cały zapis
                                        • fogito Re: alfik 04.12.13, 13:06
                                          jotde3 napisał:

> i pokaz cały zapis

Mam już kilka takich zapisów, bo to nie jest pierwszy raz kiedy obrażasz moje dziecko. Każda dodatkowa obelga powiększa zbiór dowodów.
                                          A o pieniądze się nie martwię.
                                          • jotde3 Re: alfik 04.12.13, 13:56
                                            masz ? i włazisz na wątek który zakładam by obrażać mnie uzywając określenia "odlot " to interesujace . mozna to nawet podciągnąć pod stalking .
                                            • fogito Re: alfik 04.12.13, 14:08
                                              jotde3 napisał:

> masz ? i włazisz na wątek który zakładam by obrażać mnie uzywając określenia "
                                              > odlot " to interesujace . mozna to nawet podciągnąć pod stalking .

Odlot to nie jest obraźliwe słowo, pomimo, że bardzo byś chciał, żeby było.
                                              • jotde3 Re: alfik 06.12.13, 08:50

> Odlot to nie jest obraźliwe słowo, pomimo, że bardzo byś chciał, żeby było.

hmm. np modna ostatnio "pedofilia " też nie a powiedz że pan X ma pedofilie .
                                                ty poprostu nierozumiesz co to kontekst . łazisz za mną po forum i sie czepiasz
                                                np tu gdzie pierwszym swoim wpisem w wątku dajesz niesprowokowana dowód buractwa :
                                                " fogito 13.05.13, 17:25
                                                I nie zapominajmy, że generalnie wszyscy lekarze to samo zło. A teraz proponuję panu powrót na swoją gałąź i zjedzenie kilku bananów. "
                                                oczywiście bedziesz sie upierać że w tym nie ma nic obrażliwego ze sie komuś proponuje zjedzenie zdrowego posiłku na łonie natury wink hehehehe

czepiasz sie tak a w końcy słyszysz prawde i diagnoze swoich problemów a wtedy krzyczysz policja wink jak złodziej który ukradł i krzyczy " łapać złodzieja " smile
                                                ale tak to jest jak sie lanie od taty za często dostawało ( może też po głowie ?co by wiele wyjaśniało )
                                                "fogito 01.10.09, 15:04
                                                Dzieciństwo okupiłam depresją dziecięcą i chorobami
                                                psychosomatycznymi, które ciagną się do dzisiaj."

wydaje sie że wiele sie ciagnie za tobą do dzisiej .a to lanie od ojca i strach przed matką choć oczywiście karygodne to było postępowanie to może miało jakieś powody ?

• totorotot Re: alfik 06.12.13, 15:34
                                              Chłopcze, podciagnij sobie jajka pod brodę, będziesz nie tylko brzmiał ale i wyglądał jak indor.

No, a teraz wypie...j, ciocia Toto mówi pa pa pacanie.
                                    • jotde3 Re: alfik 06.12.13, 08:52
                                      fogito napisała:

> Pozwól, że specjaliści się tym zajmą i ocenią.

specjaliści tylko inni nieco to sie tobą powninni zająć.
        • totorotot Re: alfik 06.12.13, 15:44
          Nie rodzice tylko jotde3 wink On
          ma na tym punkcie odlot wink

Nie odlot tylko laurat
          • jotde3 Re: alfik 09.12.13, 14:23
            totorotot
            patrząc na twoje wpisy min umieszczone tu w tym wątku też przez przypadek to powinnaś zdecydowanie brać lek
    • demonii.larua Re: alfik 28.11.13, 10:40
      Kiedyś moje potomstwo brało udział w Kangurze dla zabawy raczej niz wyniku, jednak w takich konkursach jest zbyt duże pole do nadurzyć czy własnej interpretacji regulaminów, więc dla nas to strata czasu. Rozwijają się matematycznie w inny sposób. Starsze biorą udział w kuratoryjnych, mają stypednia i biorą udział wkonkursach powiązanych z nimi.
      • jotde3 Re: alfik 28.11.13, 10:54
        demonii.larua napisała:

> jednak w takich konkursach jest zbyt duże pole do nadurzyć

to prawda niestety nauczycie może zrobić "laurata" z najwiekszego głąba biorąc jego karte i wpisując właściwe odpowiedzi . w praktyce pewnie czasem w szkołach którym najbardziej na tym zależy (może jakieś prywatne ?) biorą jakiegoś najlepszego teściarza i go troche podrasowują na laurata wink jak i paru innych do poziomu wyróżnienia .

czy własnej interpretac
        > ji regulaminów, więc dla nas to strata czasu.

widziałaś gdzieś w regulaminie jakieś istotne niedociagnięcia ?
        Rozwijają się matematycznie w inn
        > y sposób. Starsze biorą udział w kuratoryjnych, mają stypednia i biorą udział w
        > konkursach powiązanych z nimi.

no oki, a młodsze ?
        • dorek3 Re: alfik 28.11.13, 11:01
          iście smoleńska teoria spiskowa big_grin

I do licha naduŻyć..
        • demonii.larua Re: alfik 28.11.13, 13:39
          Najmłodszy jest w pierwszej klasie więc ma czas smile Niech najpierw ogranie szkołę tak generalnie. Potem jest czwartoklasistka, nie lubi konkursów z matmy za to chętnie bierze udział w omnibusach wszelkich szkolnych. Ona ogólnie jest teraz w fazie tworzenia własnego światopoglądu, racjonalizuje wszystko i nie zamierzam jej w tym przeszkadzać czyt. zmuszać smile
          Ogólnie potomstwo moje jest silne matematycznie (niepojęte to dla mnie, ale może to lepiej), ale ma dość ambiwalentny stosunek do szkoły (im starsze tym silniej to wyłazi) i wszelkich konkursów i tudno na nie drukować własne oczekiwania czy chciejstwo smile
          • jotde3 Re: alfik 02.12.13, 08:08
            demonii.larua napisała:
            > Ogólnie potomstwo moje jest silne matematycznie

ale młodsze 2 szt w żadnych konkursach mat nie startuje ?
            • demonii.larua Re: alfik 02.12.13, 08:33
              Starsza tylko w lidze matematycznej bierze udział, ale bez ciśnienia jakiegokolwiek smile
              • jotde3 Re: alfik 02.12.13, 08:37
                to ile masz dzieci ?
                • demonii.larua Re: alfik 03.12.13, 10:21
                  Cztery sztuki big_grin
      • jotde3 Re: alfik 03.12.13, 08:12
        ile masz dzieci ? bo skora 2 młodsze to 2 i 4 klasa a

demonii.larua napisała:
        Starsze biorą udział w kuratoryjnych, mają stypednia i biorą udział w
        > konkursach powiązanych z nimi.

to masz minimum 4 ? smile albo coś ci sie żle napisało ?
        • demonii.larua Re: alfik 03.12.13, 10:22
          No dobrze liczysz, że cztery big_grin
          Młodsze 1 i 4 klasa, starsze 1 gimnazjum i 2 liceum smile
          • jotde3 Re: alfik 04.12.13, 09:43
            demonii.larua napisała:

> No dobrze liczysz, że cztery big_grin
            > Młodsze 1 i 4 klasa, starsze 1 gimnazjum i 2 liceum smile

gratulacje smile
            • demonii.larua Re: alfik 04.12.13, 10:02
              A dzięki smile
    • sonniva Moja refleksja 03.12.13, 10:44
      Uczcie raczej swoje dzieci dawania sobie rady w życiu, a nie rozwiązywania testów. Życie to nie szkoła.
      To taka moja refleksja po ostatnim artykule zamieszczonym w Rzeczypospolitej nt. nauczania w Polsce i kultu "prymusostwa".
      • melancho_lia Re: Moja refleksja 03.12.13, 10:48
        A ja uważam, ze jak dziecko chce brać udział w konkursach to dobrze dla niego. I na szczęście nie mam pie...a na punkcie wyników. Uda się super, nie uda się, trudno.

Żeby dać sobie radę trzeba próbować różnych doświadczeń, testów także.
        • jotde3 Re: Moja refleksja 04.12.13, 09:45
          melancho_lia napisała:

> A ja uważam, ze jak dziecko chce brać udział w konkursach to dobrze dla niego.
          > I na szczęście nie mam pie...a na punkcie wyników. Uda się super, nie uda się,
          > trudno.

wszystkie cieniasy tak mówią .
          • dorek3 Re: Moja refleksja 04.12.13, 09:50
            Tak mówią ludzie ze zdrowym podejściem.
            • jotde3 Re: Moja refleksja 04.12.13, 10:02
              dorek3 napisała:

> Tak mówią ludzie ze zdrowym podejściem.

tak samo jak nasi kibice jak reprezentacja sie po raz któryś ośmieszyła .
              jakie oni mają zdrowe podejście wink tylko dziwnie sie zmienia gdy zaczynamy wygrywać smilehehe
      • jotde3 Re: Moja refleksja 04.12.13, 09:57
        sonniva napisała:

> Uczcie raczej swoje dzieci dawania sobie rady w życiu, a nie rozwiązywania tes
        > tów. Życie to nie szkoła.
        > To taka moja refleksja

wszyscy uczą , nawet ci co tego nie wiedzą , przez pokazywanie wzorów zachowania i prosty komunikat " nie bądż frajer" wink , nie trzeba do tego dodatkowej aktywności . to taka moja refleksja smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka