Dodaj do ulubionych

Małgorzata Tusk w Kropce nad i

27.11.13, 11:19
www.tvn24.pl/kropka-nad-i,3,m/malgorzata-tusk-maz-placze-ogladajac-krola-lwa,374863.html
oglądałyście?
Chyba lepiej , gdyby milczała.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 11:31
      Nie oglądałam, ale słyszałam że zdradzała Donka i miała od niego odejść gdy była w ciąży, a jego konkurent był kandydatem na prezydenta miasta (nie wiem czy wygrał).
      • mx3_sp Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 11:33
        jedna z bogatszych bezrobotnych w kraju. Zaradna jest, zazdroszczę tego.
        • iuscogens Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:29
          Trzeba przyznać, że jest jakiś smaczek w tym, że mężuś podwyższył wiek emerytalny kobiet o 7 lat (przy fatalnym rynku pracy, szczególnie dla młodych i starszych osób) a żonka od x lat jest zawodową bezrobotną.
          • oqoq74 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:05
            Osoba bezrobotna to taka, która chce pracować a tej pracy nie ma, a żona premiera nie pracuje, bo nie chce. To jest różnica. Gros ematek nie pracuje i jest na utrzymaniu męża, ale nie określa się ich mianem bezrobotnych.
            • iuscogens Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:28
              Ech, określenie "zawodowa bezrobotna" było ironiczne.
              • oqoq74 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:39
                Ja rozumiem, że wszystko co dotyczy PO budzi Twoją odrazę i niechęć, ale doprawdy nie rozumiem po co do polityki i rozwiązań emerytalnych mieszać to czy żona premiera pracuje czy nie.
                • iuscogens Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:47
                  Budzi, przyznaję.
                  Ty nie rozumiesz, inni za to widzą pewną ironię. Szczególnie kobieta w wieku około 50 lat, która ma przed sobą sporo lat do emerytury i przeżywa zderzenie z rynkiem pracy. Przypominam, że za podniesieniem wieku miało iść wsparcie dla osób starszych na rynku pracy.
                  • oqoq74 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 16:46
                    Oczywiście, bo jak ktoś się z Tobą nie zgadza, to nie rozumie.
    • paul_ina Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 12:15
      Jak dla mnie żenua miesiąca - a może nawet żenua 2013. Dostała zadanie 'ocieplenia wizerunku' Donia i tak ociepliła, że wyszło że to idiota. Skecz nad skecze - Doniu płacze na Królu Lwie.
      Komentarze internautów - Polska pełna jest dzieci, których rodzice na suchą bułkę nie mają, a premier płacze na Disneyu. Inne propozycje - żeby zapłakał na polskimi emerytami, dzisiejszymi i przyszłymi.
      • paul_ina Idiota wżeniony w kretynkę. 27.11.13, 12:16
        Rozwijając myśl.
      • ichi51e Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 12:31
        Tak jest przewaznie. Kiedys szef mojego tz zrobil swieta dla rodzin w celu ocieplenia stosunkow i sie okazalo zw szef czekoladki co zona miala (uwaga!) dla elfow schowane wyjada big_grin dodatkowo palnela tez ze sie z hh spotyka...
      • lady-z-gaga Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 12:43
        Skecz nad skecze
        > - Doniu płacze na Królu Lwie.

Lubię go. Ja tez płakałam na Królu Lwie. smile

> Komentarze internautów - Polska pełna jest dzieci, których rodzice na suchą buł
        > kę nie mają, a premier płacze na Disneyu.

Zarzut wymyślony przez idiotów i dla idiotów.
        • paul_ina Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 12:51
          Jak miło, że lemingi czuwają.
          • triismegistos Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 12:54
            Serio uważasz, że tylko lemingi nie uważają za skandaliczne oglądanie bajek Disneya? Serio?
            • paul_ina Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:09
              Serio myślisz, że to o Disneya chodzi? Serio?
              • vilez Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:36
                Och, Palikot już to rozstrzygnął:
                "Dlaczego Donald płacze na królu Lwie?- Bo to opowieść o utracie władzy".

Donald i Król Lew wejdą do języka big_grin Już widzę te memy: "Nie płakałem na Królu Lwie" smile))
                • ichi51e Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:19
                  Mem nie plakalem po Mufasie istnieje od dawna. I cala seria mega twardzieli ktorzy plakami tez byla.
              • triismegistos Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:46
                A nie? Nie, nie lubię Tuska, nie lubię peło, nie głosowałam nawet na platfusów w ostatnich wyborach, ale też uważam, że " Komentarze internautów - Polska pełna jest dzieci, których rodzice na suchą buł
                > kę nie mają, a premier płacze na Disneyu.
                " to zarzut idiotów dla idiotów.

Jestem lemingiem?
                • iuscogens Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:54
                  Może i głupi argument, ale bardzo często używany. Przy referendum w Wawie też się dowiedziałam, że gdyby nie referendum to byśmy mieli nowe szkoła/przedszkola/szpitale/cokolwiek *
                  * niewłasciwe skreslić
                  • triismegistos Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:58
                    Porównianie kosztu biletu do kina z kosztami referendum mnie powaliło big_grin
                    • iuscogens Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:32
                      Przecież w sprawie chlipiącego Donka nie chodzi o cenę biletu do kina.
                      • triismegistos Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:37
                        Ale przecież nie piszemy o ogólnej ocenie pontyfikatu Donka, tylko o zżymanie sie na króla lwa w kontekście głodnych emerytów.
                        • iuscogens Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:49
                          No więc właśnie, argument bez związku, taki typowo emocjonalny. Tak samo miało było z tymi szpitalami co ich nie wybudowano przez referendum. Sensu to to nie miało, ale miało podziałać na emocje. Ja tylko napisałam, że często się stosuje taki mechanizm.
                          • triismegistos Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:17
                            Tyle tylko, ze czepianie się niepotrzebnego (moim zdaniem oczywiście) referendum i kosztów tegoż, a czepianie się, ze Donek całkowicie prywatnie, i to jeszcze w daaawnych czasach kupił sobie bilet do kina to zupełnie co innego.
                            I szczerze? Takie gadki bardziej pomagają peło niz szkodzą, bo normalni ludzie nie lubiący tej bandy nierobów stydzą się stawiania w jednym szeregu z pacanami pomstujacymi na kino. Albo powstańców w metrze big_grin
                • paul_ina Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:56
                  Sprawdź sobie:
                  www.miejski.pl/slowo-Leming
    • menodo Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 12:16
      No, chyba tak, bo dopóki, gdy nie zaczyna mówić - prezentuje się nieźle.

Przykre, bo być może to całkiem fajna osoba (książki ani wywiadów z nią nie czytałam), ale po prostu przed kamerami zjada ją trema , więc plecie trzy po trzy; nie mogli jej zrobić jakiegoś treningu medialnego?
      • kariwitch00 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:04
        Zgadza się ja uwazam że to jest fajna rozsądna babka , ładnie też wygląda problemem jest to że jest niemedialna. Nie wszyscy mają tę umiejetność co nie znaczy że trzeba na niej wieszać psy z tego powodu.Poza tym Donald co by nie myslec o polityce jaką prowadzi ,uwazam jest absolutnie mówca doskonałym, najlepszymw polsce więc w cieniu takiego męza zawsze bedzie wypadac się blado.
        • mx3_sp Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:11
          ale to nie obliguje do pisania "książek". Swoją drogą uważam Kaczyńskiego za lepszego oratora.
        • menodo Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:52
          Zgadza się ja uwazam że to jest fajna rozsądna babka , ładnie też wygląda probl
          > emem jest to że jest niemedialna .Nie wszyscy mają tę umiejetność co nie znaczy że trzeba na niej wieszać psy z tego powodu."

No wiesz, ale można by powiedzieć: sama się prosiła. Po co to nagle to parcie na szkło? Na pewno nie świadczy o rozsądku. Dziwne to dla mnie.
          • iuscogens Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:01
            Jak to po co?? Sondaże lecą.
            A po co był ślub kościelny przed wyborami prezydenckimi???
            Żona boi się, że jak Donek przegra wybory to cała rodzinka straci źródło utrzymania.
            Całkiem logiczne działanie, tyle że wykonanie nie wyszło.
            • oqoq74 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:08
              Nawet jeśli przegra wybory, to nie sądze by obecny premier z polityki się wycofał, więc argument o utracie zarobków od czapy.
              • iuscogens Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:33
                No proszę Cię, możliwości, koneksje, znajomości sa jednak o wieeele większe jak się jest u władzy. Tu nie chodzi o suchą pensję, która wpływa na konto.
                • oqoq74 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:41
                  Oczywiście, tylko zdaje się, że z koneksji i możliwości korzystają w ogóle wszyscy przy jakiejkolwiek władzy - vide działania wszystkich posłów i innych urzędników.
                  • iuscogens Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:51
                    No wiadomo, dlatego napisałam, że działanie Donkowej jest logiczne. Ale wiadomo też, że premier ma władzę i możliwości większą niż poseł czy urzędnik. Jest o co walczyć z jej perspektywy że tak powiem.
                    • oqoq74 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 16:50
                      Jak się poczyta o ostatnich wyczynach różnych posłów i urzędników, niekoniecznie z PO, to zaczynam wątpić kto ma większe możliwości.
                    • paszczakowna1 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 19:05
                      >Ale wiadomo
                      > też, że premier ma władzę i możliwości większą niż poseł czy urzędnik. Jest o
                      > co walczyć z jej perspektywy że tak powiem.

Mylisz się. Finansowo znacznie lepiej być posłem lub urzędnikiem (tez nie najwyższej rangi). Wtedy ma się dostęp do tłustych kąsków w rodzaju rad nadzorczych i prezesowania fundacjom. (O mniej legalnych źródłach dochodu nie wspomnę.) Ministrowie (premier też) ograniczeni są prawnie.

Bycie byłym premierem jest pewnie całkiem atrakcyjne z tego punktu widzenia...
            • menodo Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:12
              Całkiem logiczne działanie, tyle że wykonanie nie wyszło. "

No dla mnie właśnie nielogiczne - bo szanse powodzenia takiego projektu - biorąc pod uwagę fundusze jakimi dysponuje PO - łatwo było przewidzieć.
              A tak - no jednak wiocha wyszła sad

Kogo tam oni zatrudnili? Partacka robota.
          • kariwitch00 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:01
            No dobrze ale w ten sposob to można powiedzieć o kazdej, o Wałęsowej rowniez po co się pcha niech sie zajmuje wnukami, Jola niech nie udaje eksperta w TV tylko zajmie się rodziną,tyle że Danutę na jej szczescie media kupiły i naród przyswoił no tak bo taka prostolinijna kobita a takich się lub co jej bedziemy dowalać.. natomiast na Małgorzatę Tusk okresla się tempą i każe jej sie przymknąc i to jest przegięcie, taka prawda.
            • kariwitch00 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:03
              cd bo niby czemu ma sie przymknąć, bo nie jest medialna?Bzdura.
              • menodo Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:37
                > cd bo niby czemu ma sie przymknąć, bo nie jest medialna?Bzdura."

Bo robi wiochę mężowi?
            • menodo Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:34
              natomiast na Małgorzatę Tusk okresla się tempą i każe jej sie przymknąc i to jest przegięcie, taka prawda. "

No, nie wiem czy ona jest "tempa" , błyskotliwa specjalnie też mi się jednak nie wydaje, ale jej aspiracje są chyba wyższe wyższe niż przypadku Danuty ( ten regał z książkami, ten tenis, ten kot... ) - może porównywalne z Jolą, no ale co kto lubi.
    • gretchen184 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 12:25
      porażka
      miałam o niej zdecydowanie lepsze zdanie-dopóki się nie odzywała publicznie.
      a już zabiła mnie tekstem,że jak facet się rozpłacze to jest to sukces kobiety...
      • mx3_sp Sama przyznała, że to wypociny 27.11.13, 12:45
        takie tam do poczytania przez kobiety ( Środa pewnie nie omieszka przeczytać), za to szacun dla niej. Niech już lepiej na tego tenisa jeździ a nie do tv.
    • vilez Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 12:48
      Słabo wypadła. Zdenerwowana i jakby agresywna. I głupoty niestety, waliła. Z tremy wyjdzie z czasem, ale te głupoty to mogą jej zostać.
      Nie wiem, po co opisuje takie osobiste rzeczy. Znaczy się wiem wink ale to się zemści. Nie wiem, po co w takiej skali.
      Słabego mają PRowca.
    • peggy_su Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:01
      W szoku jestem, że jej jakiś dobry PRowiec nie powstrzymał.
      Pani sama przyznaje że marzyło jej się napisanie książki o czymkolwiek, o sobie najłatwiej, a w przyszłości może będzie o Sopocie albo coś. Takie tam, dla kobiet, o życiu.
      Czyli nie mam nic ciekawego do opowiedzenia ale zamarzyło mi się bycie pisarkom.
      • volta2 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:25
        I w ramach ocieplania wizerunku nawet do olejnik ja po wladowalo?

Nie ogladalam, ale ze akcja promocyjna zaakrojona szeroko, to sluchalam jej w radiu, mowila do rzeczy, stylem bardzo potocznym, bez ę i ą i kreowania sie na pania z wielkiego swiata. Taka kobita z sasiedztwa. W samm raz do ploteczek.

Z wywiadu u olejnik tylko czytalam opis na gazecie i chyba jej poszlo duzo gorzej.

Ale mamy cos wspolnego ze soba, tyz mnie maz utrzymuje i tyż płakał na krolu lwie.
        • peggy_su Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:58
          No spoko, może być miła, ale interesująca niespecjalnie.
    • mid.week Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:19
      Nie ograniam moim mózgiem opisywania i upubliczniania takich prywatnych przeżyć. Jestem w stanie zrozumieć, że to działanie ma wywołać zamierzony efekt i prawdopodobnie tak się stanie. Równie prawdopodobne jest też to, że ten efekt odbije się im czkawką.
      Nie jestem też targetem ksiązki i tego typu wyznań. Czuję sie zażenowana kiedy żona premiera (albo byłego prezydenta) informuje, że mąż ją zdradzał czy tam ona jego, że płacze na bajkach i dłubie w nosie jak nikt nie patrzy. I nie wiem co bardziej mnie żenuje - treść, forma, sam fakt czy rozdźwięk między dotychczasowym wyobrażeniem o p.Tusk a tym co usłyszałam z jej ust.
      • volta2 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 13:32
        Moze chciala byc jak walesowa?
        Jednak odbior zupelnie inny, jak widac
        • peggy_su Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:08
          Tylko że o Wałęsowej wiadomo było od dawna że prosta kobieta, nikt się ąę nie spodziewał. A w książce wyszło że sympatyczna. Sporo w życiu przeszła, 8 dzieci odchowała. Dodatkowo opowiadała o ciekawych czasach i o mężu który w tamtych czasach sporo jednak znaczył. Od razu byłam ciekawa jej książki.

Donald Tusk 20-30 lat temu nie był znaną osobą której życiorys jakoś specjalnie mnie ciekawi. A pani nie opowiada o tle historycznych wydarzen, tylko że sie nudziła w domu i zakochała w innym. Czasy najnowsze czyli okres rządów PO, katastrofa smolenska - takie wspomnienia mogą być interesujące za kolejne 20-30 lat, już z jakiejś perspektywy. Nie teraz kiedy podejrzewać można raczej zabiegi wizerunkowe.
          Poza tym Donald Tusk jest inteligentny, wygadany, spodziewałabym się przy nim jakiejś ciekawej osobowości. Pani która od lat jest bezrobotna raczej mu wizerunek psuje niż ociepla.

Dwie książki żon, niby to samo a jednak co innego.
    • wies-baden Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:10
      Byłam zażenowana, jak słuchałam jej u Olejnik ( swoją drogą mogła jej odpuścić, jak widziała, że Tuskowa bezrefleksyjnie i bez przesiewania klepie osobiste wynurzenia). Nie rozumiem, jak facet z dużym wyczuciem i klasą funkcjonuje w związku z taką dziunią? Powiedzcie, jak to działa?
      • vilez Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:15
        On nie jest facetem z dużym wyczuciem. On ma spryt do władzy. Jest na jej poziomie. Ona też ma pewien spryt, tyle że nie polityczny.
        • wies-baden Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:37
          Acha.
      • oqoq74 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:22
        Nie rozumiem, jak facet z dużym wyczuciem i klasą funkcjonuje w zwi
        > ązku z taką dziunią? Powiedzcie, jak to działa?

NIe mam zamiaru jej bronić, bo ani mnie ziębi ani grzeje. Chciała książkę napisać napisała, zapraszają do tv przychodzi i mówi to co myśli. Jednym się podoba innym nie. Książki nie czytałam i nie zamierzam.
        Ale w przeciwieństwie do niektórych wcale nie uważam, że żona premiera to musi być specjalista pr. Owszem powinna mieć pomoc, ale może wcale jej nie chciała, może uważała że sobie świetnie poradzi.

Jest całe mnóstwo facetów, którzy mimo klasy i obycia funkcjonują z kobietami, z którymi dzieli ich przepaść mentalna.

• iuscogens Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:37
          Jest całe mnóstwo facetów, którzy mimo klasy i obycia funkcjonują z kobietami,
          > z którymi dzieli ich przepaść mentalna.

ale to raczej nie przykład Tusków. Oni prezentują raczej podobny poziom.
          • oqoq74 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:43
            Tego nie wiesz. Opierasz się tylko, tak jak większość ludzi na przekazach medialnych - mniej lub bardziej rzetelnych.
            • iuscogens Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:54
              No oczywiście, że opieram się na swojej opinii, nie trzeba chyba zaznaczać na czerwono co jest opinią a co faktem. Jesteśmy chyba (jeszcze ??) po starej maturze i potrafimy to rozpoznać, nie?
              • oqoq74 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 16:54
                Nie, nie trzeba zaznaczać na czerwono. Ale też nie trzeba czepiać się kobiety, tylko dlatego, że ma męża premiera z nielubianej partii.
        • wies-baden Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:39
          Możę uważała, ale sobie nie poradziła.
    • ghrtth Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 14:58
      O Boże, wypadła fatalnie.
      • kariwitch00 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:13
        CZy Danuta Wałęsa to jest jakiś wielki intelekt czy jej męza naród kocha i ma za co byc mu wdzięczny? Nie, ludzie nie lubiąWałęsy ale ksiazke przetrawili mimo ze autorla wybitną postacią nie ejst i nie poraza inteligencją.
        Wiec dlaczego o Małgorzacie Tusk mowi się że tak zle? Przecie to jest absurd jakiś.
        • vilez Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:17
          Bo książka Wałęsowej była jednak szczera, a książka Tuskowej to ustawka. Przynajmniej na razie na to wygląda.
          • vilez Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:19
            Tu fajna recenzja, Tygodnik Powszechny
            • kariwitch00 Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:26
              ja uwazam że sie postac kupuje gdy sie ją lubi, Danuta to jest ten sort co Piotrek Zyła więc bedzie miała akceptację narodu, Maria Kaczynska tez była bezrobotna gospodynią i jakos nikt jej z tego zarzutu nie robił, bo była medialna i lubiana. Dlatego wszystkei opinie na temat Małgorzaty Tusk są nieobiektywne,wynikają z niecheci do jej męza oraz z tego ze rzeczywiscie jest niemedialna w związku z tym ma problem z dobrym zrobieniem poromocji swojej ksiązki.Zatem argumenty o bezrobonych idiotkach są żenujące i zupełnie z d.
              • wies-baden Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:36
                Bardzo się mylisz. Głosuję na PO i lubię Tuska, natomiast wspomniany wywiad to porażka.
                • paul_ina Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:41
                  Tfu! [znak krzyża]

big_grin
    • vilez Re: Małgorzata Tusk w Kropce nad i 27.11.13, 15:51
      Zaczyna się wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka