Dodaj do ulubionych

wojna ze szwagierka!!!!

11.08.04, 15:55
Wiecie, z siostra mojego meza nie ukladalo sie od samego poczatku. Po prostu
byla zazdrosna o niego, bo byl jej ukochanym braciszkiem. Caly czas starala
sie byc wobec mnie opryskliwa i zlosliwa. Znosilam to bo kochalam męza
najbardziej na swiecie. Jednak cala ta chora sytuacja sprawila ze uprzedzlam
sie do niej tak, ze teraz jak zbliza sie do mojej 7 tyg coreczki, to mnie
szlag trafia. Nie wiem, co mam zrobic, aby trzymac ja z dala ode mnie. dotad
udawalo mi sie jej nie zauwazac, ale odkad mamy w domu Skarb, nie sposob
pozbyc sie natręta. Co mam robic w takiej sytuacji. Dodam, ze jej stosunek do
mnie sie wcale nie zmienil. Pomozcie!!!!!!
Obserwuj wątek
    • kubusala Re: wojna ze szwagierka!!!! 11.08.04, 15:59
      To,że Wy się nie lubicie nie znaczy,że nie bedzie super ciocią dla Twojego
      dziecka. Obserwuj, jak bedzie miała na małą dobry wpływ to wyluzuj trochę,
      przyda się jak nie bedziesz miała mała z kim zostawićsmileWalka z teściową,
      bratowa itp nie ma sensu, są i będą, jakos trzeba żyć.
      • mamaestery Re: wojna ze szwagierka!!!! 11.08.04, 16:09
        w pierwszym odruchu chcialam ci napisac zebys wprost powiedziala albo dala jej
        do zrozumienia ze nie jest mile u was widziana,skoro ciebie nie toleruje to
        dlaczego czastke ciebie (twoje dziecko) ma ubostwiac,jakim prawem???????!!!
        ale
        bylam w takiej samej sytuacji..i ciesze sie ze wprost nie powiedzialam co mysle
        o szwagrze(chodzilo o brata mojego meza a nie siostresmile )bo teraz z perspektywy
        czasu widze ze robilam krzywde corce izolujac ja od wujka,on sie w koncu
        zmienil,dorosl ,zalozyl swoja rodzine ,ma swoje dziecko i stosunki miedzy nami
        sa poprawne a nasza corcie uwielbia,wiec dlaczego mam jej ograniczac dostep
        zywej,zdrowej milosci??smile))))))dlatego proponuje,jezeli jestes
        starsza/madrzejsza porozmawiaj z nia,to lepsze niz klotnie,zimna
        atmosfera,wyjasnij sytuacje ....
        pozdrawiam
        • moonicaa Re: mamoestery!!! 11.08.04, 16:12
          MAMOESTERYsmile
          dziekuje Ci za mądre i pocieszające slowa. Moze faktycznie trzeba to
          przeczekacsmile Pozdrawiam
    • moonicaa Re: wojna ze szwagierka!!!! 11.08.04, 16:10
      Kubusalo!
      Wiesz, nieraz chcialam sie przelamać, ale ona w widoczny sposob mnie olewa i za
      kazdym razem jak idziemy gdziez z mazem i dzieckiem, to ona zatrzymuje sie i
      ciagle ta sama nawijka : Jaka Ty sliczna, podobna do tatusia, coreczka
      tatusia, itd... a ja - POWIETRZE. A wiec na pewno nie zostawie dziecka z kims,
      kto zachowuje sie w taki sposob, obgadujac mnie jeszcze przed innymi...!!
      Uwazam, ze trzeba miec troche godnosci. Poza tym teraz ma, na co zasluzyla! Nie
      chce, aby moje dziecko mialo kontakt z TAKĄ ciociĄ!! ie lubimy sie tak bardzo,
      ze nawet zrezygnowalam z brata jako ojca chrzestnego, zeby tylko ona nie byla
      chrzestna. Pogodzic sie z nia nie da, probowalam!!!!!
    • kubusala Re: wojna ze szwagierka!!!! 11.08.04, 16:16
      Hmm to dla mnie cos nowego zazwyczaj to zony są zazdrosne o siostry mężów, gdyż
      często braciszkowie po wyprowadzeniu się z domu wynagradzają siostrzyczkom
      krzywdy z dzieciństwa. ale może tez byc odwrotnie. Szczerze ci współczuję, to
      pewnie tworzy niezdrowa atmosfere, bo jak znam zycie Twój mąz aż takiego
      problemu nie widzi..
      • niunia44 Re: wojna ze szwagierka!!!! 11.08.04, 18:10
        Moniceo!
        A juz myslałam ze tylko ja mam takie problemy. Siostra mojego męża jest tak
        samo równie beszczelna, zawsze mnie ignorowała, bo zabrałam jej brata (jej
        autorytet). Brata którego jak to kiedys powiedziała wychowała na własnej
        piersi...i mase mase takich głupich tekstów. Wiesz co mogłabym bardzo dużo
        opowiadać na ten temat. Powiem Ci że ja przez jej bezczelność nieraz płakałam.
        Ale nie bede Was tu zanudzać tym, Monicea jak chcesz pogadac na ten temat , to
        odezwij sie na e-mail gazetowy.
        Pozdr. Ewa
        • moonicaa Re:Do niuni 44!!!!!!!! 11.08.04, 22:49
          czy moglabys mi podac Swoj mail bo nie bardzo wiem jak do Ciebie napisac.
          Bardzo bym chciala z Tobą porozmawiac, mysle ze sie rozumiemysmile Czekam na
          odpowiedźsmile
    • umasumak Re: wojna ze szwagierka!!!! 12.08.04, 11:26
      Oj szwagierki czasem bywają gorsze od teściowych wink). Teraz mam tylko szwagra,
      ale mój pierwszy mąż ma siostre i muszę powiedzieć że panna zalazła mi za
      pazury nieźle. Nie miałam nigdy konfliktów z pozostałą częścią rodziny mojego
      eksa, z nią niestety tak. Ale na pocieszenie Ci powiem, że w ostatnich latach
      mojego pierwszego małżeństwa, to właśnie ona była moją prawdziwą ostoją i z nią
      się najlepiej dogadywałam. Ona też najbardziej rozpaczała z powodu rozpadu
      naszego związku i winą obarczała mojego małżonka. Tak też bywa. Przede
      wszystkim nigdy nie dopuść, do otwartej kłótni, czasem lepej przemilczeć, niż
      wdawać się w konflikty. Nie wciągaj też męża w dyskusje na temat siostry.
      Pamiętaj, że to jego rodzina. Ale nie daj sobie też "dmuchać w kaszę" i nie
      pozwól żeby Ci wlazła na głowe. Wtedy będzie MUSIAŁA zacząć się z Tobą liczyć i
      zobaczysz, że nabierze do Ciebie szcunku. A o to przecież chodzi prawda?
      Pozdrawiam.
      • moonicaa Re: do umasumak 12.08.04, 13:00
        Dziekuje! Wlasnie o to chodzi.Tylko co mam zrobidc, kiedy ona nie chce sie
        zmienic, a jak jej cos powiem, to wtedy tesciowie stają za nią??
    • gosiaczek73 Re: wojna ze szwagierka!!!! 12.08.04, 14:07
      Ja też nie przepadam za szwagierką. Nie lubię plotek więc właściwie nie mamy o
      czym rozmawiać. Też bardzo wiele spraw mnie denerwuje. Ale wiesz co? Od
      jakiegoś czasu staram się nie przejmować. Będę zdrowsza.
      A ona niech się obraża na mnie za to, że nie zaprosiłam jej na grila (nie
      odzywała się 2 tygodnie). Co mi tam.
      • niunia44 Re: wojna ze szwagierka!!!! 12.08.04, 19:26
        Moniceo podaje Co mój adres email niunia44@gazeta.pl.
        Pozdr. Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka