Dodaj do ulubionych

Super pilne - omdlenie

15.12.13, 21:31
Ematki, chyba zemdlałam sad
Umyłam się, chciałam ugotować sobie zupę. I nagle przy kuchni zrobiło mi się jakoś strasznie słabo. Dobiegłam do okna, otworzyłam na całą szerokość - padłam. Ile leżałam - nie wiem, ale zupa zdążyła się w każdym razie zagotować. Pamiętam, że leżę, także świadomości chyba nie straciłam.
Wstałam wyłączyć gaz - wyłączyłam, weszłam do pokoju - padłam znowu. Jak się zebrałam, to już prawie w histerii, że umieram sad
Wczoraj strasznie bolała mnie głowa i miałam lekką gorączkę, ale w drugiej połowie dnia było już całkowicie w porządku, dzisiaj - do teraz też. Ale nie wiem, czy to ma związek, czy raczej to, że nie otworzyłam okna przy kąpieli i przy zupie - a mam piecyk na gaz sad Ale powiedzmy sobie szczerze, zazwyczaj o tym zapominam i takich jazd nigdy nie miałam.

Teraz leżę w łóżku z oknami na całą szerokość. Wciąż coś mi się kręci pod czachą.

Co robić? Pogotowie wzywać? Nie chcę do szpitala, jutro mam zajęcia przecież, no i nie chcę, żeby przyjeżdżali, jeśli to nic poważnego, bo przecież ktoś może potrzebować bardziej niż ja sad Poczekać, aż się nawentyluję i będzie dobrze?
Obserwuj wątek
    • przeciwcialo Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:34
      Sama jesteś? Wezwij lekarza, może to byc coś powaznego.
      • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:36
        Właśnie sama i nie ma kto przyjść sad
    • ella_nl Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:35
      Nadal się źle czujesz?
      Zadzwoń na pogotowie - tam Ci doradzą co robić dalej.
      I pisz jak się czujesz.
    • madzioreck Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:35
      Dzwoń. Jeśli to coś na tyle poważnego, że Cię zabiorą, to w dupie z zajęciami, czy cokolwiek tam masz.
      • verdana Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:37
        Skąd jesteś? Wzywaj pogotowie, a jeśli możesz - idź do sąsiadów i powiadom o sytuacji.
        • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:46
          Kraków.
    • jematkajakichmalo Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:37
      A jakis lekarz pierwszego kontaktu? Niech oceni i zadecyduje? Sama jestes? A maz? Dzieci? Kto inny pod reka?
      • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:54
        Nikogo pod ręką.
    • totorotot Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:42
      Słońce, wezwij normalnie pogotowie, oni po to są. Nie cwaniakuj.
    • melancho_lia Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:43
      Nie kombinuj tylko po pogotowie dzwoń. I nie bagatelizuj, powiedz, ze chyba zemdlałaś, że jak wstałaś to znowu zemdlałaś i źle się czujesz a na dodatek jesteś sama.
      A zajęcia to sobie odrobisz, zdrowie najważniejsze.
      • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:45
        Zadzwoniłam, powiedzieli, żeby iść do szpitala albo zadzwonić do całodobowej przychodni. Zadzwoniłam, każą czekać, że oddzwonią.
        Trochę mi lepiej. Ale kurde, wystraszyłam się sad
        • madzioreck Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:52
          OJP. Wiedziałam, że można liczyć na naszą służbę zdrowia... człowiek dwa razy padł, a oni każą iść do szpitala uncertain
        • klubgogo Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:04
          > powiedzieli, żeby iść do szpitala albo

albo paść po drodze do szpitala, gdzie do rana nikt Cię nie zauważy, super rada.
          • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:10
            Najgorsze, że na taksówkę nie mam forsy akurat sad
            • niutaki taksowka 15.12.13, 22:50
              a na ta taksowke to ile potrzebujesz?
    • dniut Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:48
      kurcze... może straż pożarną zawiadom, powinni mieć takie urządzenie do pomiaru stężenia gazu, na przyszłośc kup miernik- a na razie na pogotowie, i do sąsiadów się odezwij żeby cię przypilnowali...
      • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:53
        Lekarz z całodobowej powiedział, że jedzie. A z tym drugim to nawet nie wiem, czy omdlenie - po prostu grunt mi się spod nóg usunął sad Ale w tym przypadku pamiętam całość.

Jednak mi trochę lepiej jest.
        • ira_07 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:06
          Marusia, w jakiej dzielnicy mieszkasz?
          • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:10
            Prądnik Czerwony. Przynajmniej tak mówi tablica pod przystankiem.
            • ira_07 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:24
              To kawałek ode mnie, niestety uncertain Lekarz na pewno dojedzie pierwszy.
              • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:29
                ...ematki to jednak kochane są.
      • niutaki Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 21:55
        Jesli zdarzylo sie to pierwszy raz to ja bym poszla/pojechala do szpitala. Ja mdleje bardzo czesto, wiec juz do lekarzy z tym nie chodze...
        • barbibarbi Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:06
          ale właściwie skąd takie omdlenia, jaka przyczyna? Ostatnio też miałam zasłabnięcie, zakręciło mi się w głowie tak, że nie mogłam na nogach ustać, poleżałam z nogami w górze przez 15 min i minęło, ale nie wiem jaka mogla być przyczyna. Przestraszyłam się nie na żarty, już myślałam że mam jakiś wylew albo udar, już miałam dzwonić na pogotowie.
    • klubgogo Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:05
      Koleżanka jak po raz pierwszy w życiu zemdlała w pracy, nie pojawiła się przez następne 2 miesiące...
    • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:11
      Coraz mi lepiej i coraz bardziej głupio, że zawołałam jednak lekarza. Trzeba było poczekać. A teraz jeszcze mnie ochrzanią, że niepotrzebnie sad
      • ella_nl Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:16
        Dobrze zrobiłaś Marusia.
      • madzioreck Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:20
        Babo!!!
        Moje siostrze też było głupio, aż w końcu rozwaliła głowę o futrynę padając i trafiła do szpitala - epilepsję ma, jak się okazało.
        Czekaj na tego lekarza i powiedz wszystko, jak było. Zdrowi ludzie nie padają na ziemię ot tak.
        • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:25
          Lekarz był, ciśnienie mam prawidłowe, równowagę utrzymuję - mam coś zjeść (fakt, że niedużo dziś zjadłam) i napić się czegoś słodkiego. I informować, gdyby coś się działo.

Ja pikolę, co to było sad Nigdy więcej. A faceta od piecyka mam zamówionego na jutro.

...i wyziębiony pokój od tych okien na oścież.
      • ira_07 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:27
        Nieprawda! Wiesz - ja w lipcu trafiłam na SOR i też usłyszałam, że przecież nic mi nie jest... następnego dnia mnie przyjęli na oddział i trzymali dwa tygodnie, leczę się do teraz. A też pomyślałam, że pewnie panikuję, a lekarka z POZ-u po prostu dmucha na zimne (ona mnie na SOR wysłała). Nie wiesz jak poczujesz się za 15 minut, a na dodatek jesteś sama.
        • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:31
          To co mam teraz robić? Czekam, aż się melisa zaparzy, myślę, co zjeść (bo zupa poszła się bujać) - ale co dalej? Żaden znajomy, jak na złość, nie odbiera sad Jutro iść... no właśnie, gdzie? Do przychodni? Na SOR? Do autobusu i o domu o tydzień wcześniej, licząc na dobrą wolę wykładowców?
          • madzioreck Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:33
            A cały czas jesteś sama? W sensie, przez ten cały tydzień, co masz być?
            • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:34
              Teoretycznie tak, w praktyce sądzę, że jutro da się kogoś załatwić. Kwestią jest chyba dzisiaj. Kurde, niby mi już lepiej, ale no właśnie: ALE.

Tym bardziej, że wczoraj straszliwie nawalał mnie łeb i miałam to 37,3. Ale zeszło do normalności jeszcze wczesnym popołudniem i wszystko było dobrze sad
            • teliszon Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:37
              A mówiłaś lekarzowi o bólu głowy?
              Żeby jakiś tętniak się nie ujawnił w ten sposób,albo udar.
              Moja koleżanka miała udar w wieku 27 lat,zaczęlo się silnym bólem głowy.
              Tomokomputer by się przydał,by wykluczyć taką opcję.
              Szkoda,że na SOR nie ma kto zawieżć.
              • marusia_ogoniok_102 Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:40
                To było wczoraj i trwało ledwo godzinę po obudzeniu - po tabletce przeszło. Dodatkowo miałam katar pomieszany z kaszlem. Czyli takie jednodniowe przeziębienie.
                • teliszon Re: Super pilne - omdlenie 15.12.13, 22:48
                  marusia_ogoniok_102 napisała:

> To było wczoraj i trwało ledwo godzinę po obudzeniu - po tabletce przeszło. Dod
                  > atkowo miałam katar pomieszany z kaszlem. Czyli takie jednodniowe przeziębienie
                  > .
                  Nie szkodzi,ze wczoraj i tylko godzine.
                  Lepiej dmuchać na zimne,tym bardziej,ze sama jesteś w domu.