Dodaj do ulubionych

skąd tyle jadu???

13.08.04, 11:03
drogie emamy mam do was pytanie, dlaczego kiedy zamiesci się na forum jakis
wątek, który obecnie nurtuję daną osobę (kazdy ma do tego prawo)trafiają się
od razu odpowiedzi pełne jadu, złosliwości,uszczypliwosci i cynizmu???
dlaczego nie mozna sobie pomóc wzajemnie rozwiazac problem bo kazdy ma jakies
doswiadczenia zyciowe.Nierozumiem co sie dzieje z naszym spoleczeństwem, to
jest jakis upadek czy co?wymordujemy się nawzajem?z zazdrosci? głupoty?
wyscigu szczurów za wszystkim?? a moze to ja jestem nienormalana i powinnam
się unicestwic?przykre to nie uwazacie?piszę na tym forum bo widze ,ze was(
tzn nas)jest tu najwiecej i myślę ze włączycie się w dyskusję..pozdrawiam
zyczliwie.
Obserwuj wątek
    • oyate Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 11:08
      Niektóre panie wchodzą tutaj właśnie dlatego żeby popodgryzać, wyrzyć się itp.
      Nie mówię, bo sama wypowiedziałam się na pewen temat dość zgryźliwie ale jak
      słyszę teksty, że dziecko roczne, które nie chodzi jest prawdopodobnie chore to
      mnie szlak trafia.
      Niektóre wypowiedzi są tak nierealne, że czasami trzeba je sprostować.
      A jak ktoś szuka ukojenia, uspokojenia to emamy jeszcze bardziej dołują tą
      osobę! Szczyt szczytów!
      • joasiiik25 Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 11:19
        sama nie wiem....to robi sie nagminne i nieprzyjemne
    • dzindzinka Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 11:32
      Od kiedy obserwuje to forum, dochodze do wniosku, ze wiekszosc bab wredna jest
      i tyle, zwlaszcza wobec innych bab. Kiedys tak nie myslalam.
    • higa Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 11:44
      dokładnie jest tak jak piszesz. w zeszłym tygodniu napisałam post z
      ostrzeżeniem o wodzie Żywiec (bo byłam do niedawna dziennikarzem i PR-owcem i
      dokopałam się do badań niepochlebnych dla tejże wody, o czym był z resztą też
      artykuł w Newsweeku). Chodziło o to, że woda ta ma aprobatę Instytutu Matki i
      Dziecka ale dopiero po przegotowaniu a wielu ludziom nie przychodzi do głowy
      żeby gotować wodę z butelki. Tutaj na forum kilka osób się przejęło bo przecież
      dajemy wodę dzieciom i samę ją pijemy. Watek został jednak przeniesiony na
      salon, gdzie (nie wiem, może się mylę) wchodzą ludzie żeby za przeproszeniem o
      Dupie Maryny pogadać, bo od razu atak frontalny - że nasłana przez konkurencję
      jestem, że nie mam rozumu bo takie głupoty wypisuję. Napisałam że pracuję w
      Banku więc nie mam nic wspólnego z produkcją wód (chyba że "lanie wody" bo
      pracuję w dziel marketingu. Opinie były takie: nie będę słuchał rad jakiejś
      pracownicy Banku! No to się zastanawiam kim trzeba być żeby mieć prawo dzielić
      się z innymi swoimi opiniami. Pracowałam już jako dziennikarz radiowy,
      marketingowiec w kilku miejscach, pracowałam na rzecz zespołu rajdowego mistrza
      Polski (Janusza Kuliga św.p.)i w ogóle trochę rzeczy w życiu robiłam - ale
      jakie to ma znaczenie dla posiadania prawa do podzielenia się z innymi ludzmi
      jeśli mam obawy co do jakiegoś produktu? przeciez napisałam to w dobrej wierze
      bo wydawało mi się to ważne. OK - każdy przeciez może kupować co chce i nie
      dawać wiary badaniom (ile badań tyle opinii i ja to wiem). Ale po co kogoś
      obrażać, opluwać, wyzywać od najgorszych tylko dlatego że napisał taki wątek?
      Nie jestem nasłana przez konkurencję Żywca ale jak czytam takie odpowiedzi to
      zaczynam się zastanawiać czy te osoby nie są pracownikami Żywca, które chcą
      mnie zdyskredytować w oczach innych. Paranoja. Najlepiej siedzieć cicho i gadać
      tylko o pieluchach. Tylko tez bez podawania nazw bo zaraz oplują i oskarżą o
      kryptoreklamę...
      Czasami nie lubię tego forum przez złośliwych ludzi. Że też im się chce tak
      pisać w ogóle...
      Na szczęście dużo się też tutaj dowiedziałam, więc ogólnie jest na plus.
      Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nastawionych do zycia.
      higa
      • fionka3 Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 12:05
        dokładnie. ja zamiescilam haslo ze jestem logopeda - terapeuta i moge pomóc
        jezeli ktos ma problem z wadą wymowy u dziecka to wlasnie mnie zjechano ze
        pewnie mam powiazania z samsonem ( i nie bylo to zartobliwie powiedziane) to
        przepraszam mam rzucic robote i isc na marketing i zarzadzanie bo teraz kazdy
        nauczyciel, terapeuta i ksiadz to pedofil????paranoja. i kiedy czlowiek chce
        dobrze to go ubiją????czasami to jestem za tym zeby alkaida się mocniej
        postarala....
        • higa Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 12:12
          fionkasmile))
          ale Ci ludzie są beznadziejni czasami. gdyby nie to, że jest to na prawdę
          przykre - to można się nieźle usmiać z niektórych insynuacji. ściskam Cię
          serdecznie.
        • bea.bea Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 12:13
          och...tak to juz jest w życiu , że czasem ktoś tobie, a czasem ty komuś...
          myslę że chodzi równiez o formę, ponieważ forum nie musi być kółkiem wzajemnej
          adoracji, ale tez nie musi być krytykanckie, atakujące, pietnujące....
          najtrudniej zaakceptować inne zdanie niż własne...najtrudniej podyskutować,
          prubować przekonać, najłatwiej powiedzieć ja , moje , a wy beeee....
          najlepiej wyznać zasade...prawdziwa cnota rytyk sie nie boi, jesteście fajne
          dziewczyny i te mniej fajne mogą nam .....przekazać
          pozdrowienia...conajwyżej smile))
          • fionka3 Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 12:25
            całuski dla wszystkich malo agresywnych acz stanowczych.wink)))
            • joasiiik25 Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 12:26
              smile a ja sie zamiast pakowac to sobie siedze na forumsad((((((((((
          • muminkowa1 higa:))) 13.08.04, 12:28
            Najlepsze było jak oskarżono Cię ,że jesteś z konkurencjismile))
            Też zastanawiam sie czy na forum są "dzieciate" mamy czy panienki po 12-13 lat
            piszące posty na lekcjach informatyki.
            Widziałam ten ranking wód i wiem coś na ten temat bo mój wujek pracuje
            w "Nałęczowiance"---też wielki wodociągsmile)
            • mamatatam Re: higa:))) 13.08.04, 12:50
              Co z ta Nałęczowianką? Zdradź proszę, bo to moja ulubiona wodasad

Pozdrawiam.
              • higa Re: higa:))) 13.08.04, 12:51
                no wlaśnie - ja też piję Nałęczowiankęsad( w smaku jest dobra....
                • mamatatam Re: higa:))) 13.08.04, 12:58
                  A w czym nie jest dobra? No powiedz, proszę....
            • josik11 Re: higa:))) 13.08.04, 12:52
              zgadzam z tym ze co czlowiek to opinia
              kazdy powienien miec swoje zdanie a nie slepo przytakiwac, tylko ze na tym
              forum takie swoje zdanie jest zle widziane, zazaz sie jest zmieszanym z blotem
              hihih myslalam ze to podpucha lub pisanina nastolatkow ale czy tak jest na
              pewno?
              ja jetsem na tym forum od niedawna i bardzo sobie go chwale (pomijajac klotnie)
              dowiedzialam sie duzo na interesujace mnie tematy, pomagacie mi i wogole
              jestescie kochane
              caluski dla Was - tych normalnych nie szukajacych zwady dziewczyn
    • lady_safira Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 13:16
      cztam to forum od jakiegoś czasu. Koleżanka powiedział ze dopiero jak wróci
      sowa hu hu to sie zacznie - dla jednych to guru dla innych osoba co najmniej
      kontrowersyjna.
      Jednak nie o tym chciałam napisac, jad bierze sie z głupoty innych osób, które
      sa niespełnione bądz też niewyżyte pod różnymi względami: może sa niekochane a
      moze poprostu głupie i zazdrosne.. Zauwazyłam prawidłowość : jeżeli tylko
      któraś sie "pochwali",że: zna się na jakiejś dziedzinie, czy ma też zupełnie
      odmienne zdanie niż ogół na tym forum to zaczyna się nagonka. Może niektóre
      kobiety uwielbiaja napuszczanie jednych na drugich, czy zadymy.
      Według mnie jest to wstrętne.
      Warto zignorować osobę siejąca nienawiść, bo dyskutować warto ale na
      przyzwoitym poziomiebo każdy ma prawo do głoszenia własnego zdania, prawda??
      • muminkowa1 nałęczowianka 13.08.04, 13:25
        Chodzo o to ,że wszędzie "trąbią",że woda pochodzi ze żródełka ---tylko ,że
        przez tyle lat to zródełko już jest bardzo malutkie więc woda jest dostarczana
        ze studni głębinowych z których korzystają również wodociągi.Tak więc jest to
        również typowa"kranówka"lekko wzbogacona minerałami.
        Tym bardziej,że obok produkowana jest również druga woda--Cisowianka więc skąd
        tyle wody w żródełku???
        • frisky2 Re: nałęczowianka 13.08.04, 13:28
          nie straszcie mnie z ta woda... To ja przez tyle lat zywiec pijesad
    • marianka15 Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 14:29
      Wiecie, ja od niedawna śledzę to forum. W zasadzie zaczęłam - przez przypadek -
      od forum mam Aniołków i chorych dzieci i ryczałam czytając wypowiedzi. Zdarzają
      sie tam tak ciepłe słowa, pełne zrozumienia... Ludzie się pocieszają... I
      czytałam też wypowiedzi kobiet walczących o swoje Fasolki (aby wreszcie się
      udało...). I pomyślałam sobie, że to nieszczęścia solidaryzują tamte mamy,
      tworzą bliską więź. My już swoje pociechy mamy, dostałyśmy prezent od losu,
      wiec teraz sie licytujemy, która mądrzejsza, której pociecha lepsza,
      fajniejsza...Mamy tak dużo innych problemów - mniejszych lub większych - że nie
      jesteśmy w stanie sie zsolidaryzować. A tam jest inaczej - one wciąż walczą, to
      jeden i ten sam problem je zbliża...
      Ale może się mylę. Tak tylko sobie myślę. Bo dawno już nie przeżyłam tak
      wielkiego wzruszenia, kiedy przeczytałam dialogi i słowa anonimowych mam
      Aniołkow: przytulam ciebie, jestem z tobą... ONE PO PROSTU WIEDZĄ, CO JEST W
      ŻYCIU NAJWAZNIEJSZE. I wiedzą, co można stracić w jednej chwili...
      • utalia Re: skąd tyle jadu??? 13.08.04, 22:54
        Moze tak jest poniewaz niektore dziewczyny uwazaja, ze nie mamy sie co
        tylko "glaskac po glowie". Widocznie to cos zlego, najlepiej zaraz drasnac w
        polik albo od razu lopatka po glowie wtedy sprawa jest jasna. Utalia
    • ardzuna Re: skąd tyle jadu??? 07.03.18, 20:18
      Pytanie wraca, czas na analizę wcześniejszych odpowiedzi.
      • pani.owiec Re: skąd tyle jadu??? 07.03.18, 20:33
        Czyli nihil novi sub sole wink
    • saszanasza Re: skąd tyle jadu??? 07.03.18, 20:44
      Jezzu, dziewczyny, wy się obudziłyście?! Na tym forum zawsze były żmije, a właściwie sfrustrowani ludzie (nie tylko kobiety) są na wszystkich forach. Poczytajcie sobie chociażby wpisy pod dowolnym artykułem na gazecie, czy fejsbukowe komentarze.
      Cóż, to chyba pokłosie dzisiejszych czasów. Sfrustrowani, samotni ludzie, często bez odpowiedniego zaplecza finansowego, ulegli w życiu codziennym, być może również gnojeni w realu, na forach czują się bezkarni. Mogą być kim tam sobie chcą. A być może taka jest ludzka natura, ktora jest wysoce ograniczona w codziennym życiu przez brak anonimowości.
      Ja czasami jestem jędzą, ale raczej w realu. Jak będę tutaj to w moim przypadku oznacza, że mam zespół napięcia przedmiesiączkowego;-P
      • iwoniaw Re: skąd tyle jadu??? 07.03.18, 21:59
        Jako że wątek jest sprzed lat 14 (a więc jakaś młoda matka dziś pisująca mogła być w chwili jego założenia dzieckiem przedszkolnym/wczesnoszkolnym, którego matka tu "wylewała jad"), więc te "dzisiejsze czasy", których to jest pokłosie są dość pojemne wink - i bardziej tu pasuje przytoczone wyżej nihil novi sub sole big_grin
        • ewa_mama_jasia Re: skąd tyle jadu??? 08.03.18, 07:59
          Tylko ze kiedyś był jeden, dwa konkretne przykłady na poparcie tezy o jądrowej praktyce forum - a w tej chwili masz dowala ki personalne w każdym prawie wątku. Nawet tam, gdzie gdzie dziewczyna prosi o dobre myśli.
          • alpepe Re: skąd tyle jadu??? 08.03.18, 08:09
            Kiedyś nożyce szybciej działały, cała tajemnica.
          • iwoniaw Re: skąd tyle jadu??? 08.03.18, 09:02
            Akurat. Zawsze tak było. Nie pamiętasz tego, bo czytanie starych wyczyszczonych wątków daje złudzenie "no, kiedyś coś gdzieś X pisała chamskiego o matkach, a Y nienawidziła dzieci, ale nie w każdym wątku przecież były jatki" - tymczasem skala wcale nie była mniejsza niż obecnie.
    • lady-z-gaga Re: skąd tyle jadu??? 08.03.18, 08:38
      dobre big_grin
    • fadilla Re: skąd tyle jadu??? 08.03.18, 08:56
      Zauważam, że wtedy kolumny wpisów były węższe wink Taka jedyna różnica w porównaniu z tym co teraz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka