Dodaj do ulubionych

"My Słowianie"

06.01.14, 21:47
Niemieccy internauci zachwyceni polskim teledyskiem. "Najsubtelniejsza polska ironia"

To jak hit czy kit? Słyszałam , że na Eurowizję mają posłać tongue_out
Podoba wam się ?
Tańcujecie przy tej piosence bo ja z córką tak - ona zwłaszcza. A słowa zna na pamięć smile

Mnie się podoba.
muzyka.onet.pl/niemieccy-internauci-zachwyceni-polskim-teledyskiem-najsubtelniejsza-polska-ironia/lkbz8
Obserwuj wątek
    • d.d.00 Re: "My Słowianie" 06.01.14, 21:49
      Mnie się podoba jak CLeo jest ubrana. Najlepsza bluzka z tekstem "ciężko jest lekko żyć" tongue_out
      • d.d.00 Re: "My Słowianie" 06.01.14, 21:50
        I jeszcze - mój roczniak lubi, jak się te panie w spodnicach kręcą, jest taki fajny rzut z góry wink
        • kkalipso Re: "My Słowianie" 06.01.14, 21:53
          Moja tera oglądała na YT i mówi - Mamo cycki widziałam big_grin
    • yenna_m Re: "My Słowianie" 06.01.14, 21:55
      za kazdym razem jestem zazenowana...
      bardzo zazenowana...
    • agnieszka77_11 Re: "My Słowianie" 06.01.14, 21:56
      Nie podoba mi się, choć niestety wpada w ucho.
    • zazou1980 Re: "My Słowianie" 06.01.14, 21:57
      Mojej córce też się podoba, wczoraj na zakupach w kerfurze śpiewała przez większość czasu...
    • mamako2216 Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:00
      Nie podoba mi się ani piosenka ani teledysk .Nie wiem czym tu się zachwycać.
    • stacie_o Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:01
      nie. żenada do kwadratu.
    • semihora Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:04
      Nie mam takiego poczucia humoru, nie rusza mnie.
    • kropkacom Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:05
      Ładne dziewczyny big_grin
    • gato.domestico Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:05
      jak na eurowizje to super smile przynajmniej jest rytm, ladne dziewczyny, kolorowo...odmiana po smetach polaków na eurowizji
      • bi_scotti Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:10
        Dostalam to chyba listopadzie od boyfriend'a mojej corki z prosba o liste polskich wsi, w ktorych takie biusty rosna wink Ten link krazy wsrod pokolenia moich dzieci glownie z komentarzami, ze trudno zrozumiec dlaczego rodzice (z naciskiem na: tatusiowie!) wyemigrowali z Polski tongue_out Az sama jestem zdziwiona, ze te humor jest tak latwo transferable pomiedzy nacjami i pokoleniami. Cool.
    • enatealie Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:06
      Paskudny teledysk, a muzyka iście nadaje się do remizy. Widzę podskakujących w jej takt jurnych, wiejskich młodzieńców i rumiane dziewuchy.
    • sarah_black38 Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:12
      kkalipso napisała:

> Niemieccy internauci zachwyceni polskim teledyskiem.

Co tylko potwierdzi stereotyp Polski za granicą, że u nas chaty kryte strzechą, baby w maselnicy masło ubijają i zamiast miotły drapaka z chrustu mają. Żenada. Piosenka, jak piosenka. Teledysk jest do bani. Śmiesznie i niestereotypowo byłoby , gdyby te ludowe motywy i skądinąd ładne kobiety pokazane były na tle nowoczesnych dróg, pięknych zabytków i krajobrazów. A tak panie ... skansen i zaścianek Europy tongue_out
      • kkalipso Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:23
        Powiedz , że żartujesz to byłoby bardziej żenujące .
        • sarah_black38 Re: "My Słowianie" 07.01.14, 14:18
          kkalipso napisała:

> Powiedz , że żartujesz to byłoby bardziej żenujące .

Nie ,,doradziłam" matce chorego dziecka ani zdradzanej żonie. Napisałam swoje zdanie na ten temat, jeżeli się z nim nie zgadzasz to twój problem tongue_out
      • totorotot Re: "My Słowianie" 07.01.14, 00:28
        Ojojoj, a co powiedzą o usa po obejrzeniu teledysków maclemora smile)
        • bloopsar Re: "My Słowianie" 07.01.14, 01:16
          > a co powiedzą o usa po obejrzeniu teledysków maclemora

Że tam modnie jest się ubierać w ciucholandach?? big_grin
      • mnb0 Re: "My Słowianie" 08.01.14, 13:01
        > Śmiesznie i niestereotypowo byłoby , gdyby te ludowe motywy i skądinąd ładne kobiety pokazane były na tle nowoczesnych dróg
        Ze co niby - te panie mialyby stac przy drodze?
      • gzesiolek Re: "My Słowianie" 10.01.14, 11:51
        No i...

Aha tak dla Twojej wiadomości drapaki z chrustu i masło z maselnicy (tylko że elektrycznej) to wciąż normalka na polskiej wsi i nie widzę w tym nic złego...

A sam teledysk... gorszy niż piosenka a i piosenka marna...
        Ale chyba wole panie niż ziomali w kapturach na tle blokowisk, a tak wygląda 80% polskich teledysków w ostatnich latach...
    • na_pustyni Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:16
      Donatan kojarzy mi sie z ta tandetnie piekna pania, co jej sie mleko (tak, ma byc dwuznacznie) z kacika ust ulewa (to chyba inny teledysk). 10-letnia kuzynka jest jego fanka.
    • madzioreck Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:19
      Jak znam życie, to ematkom się nie spodoba. Wiocha, żenada i co tam jeszcze.
      Dla mnie bomba smile
    • edelstein Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:35
      Puscilam na duzym ekranie,po minucie chlop zazadal wylaczenia "goffna".Ja powiem szczerze, polski powinnam rozumiec,a ni cholery nie jestem w stanie doslyszec co one tam mamrocza.
      Jedyne czym mozna sie zachwycac to pieknymi cycami,pieknych kobiet.
      A Heinrich Heine to z mojego miasta jesttongue_out

"Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden."
      • kkalipso Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:45
        Za pierwszym drugim razem też nie jarzyłam , ale teraz hi

Cleo! Donatan! Ref: My, Słowianie, wiemy, jak nasze na nas działa,
        Lubimy, jak poruszasz tym, co mama w genach dała.
        To jest ta gorąca krew, to jest nasz słowiański zew.
        My, Słowianki, wiemy, jak użyć mowy ciała,
        Wiemy, jak poruszać tym, co mama w genach dała.
        To jest ta słowiańska krew, to jest ta uroda i wdzięk!

1. Mamy to, czego nie ma nikt inny.
        Cenimy ten naturalny kształt.
        Wódeczka lepsza niż whisky i giny.
        Najlepsze u nas, cokolwiek byś chciał.

My na swojskiej śmietanie chowane,
        Delikatne, rumiane jak chleb.
        Nie ma lepszych od naszych Słowianek,
        Ten, kto widział i próbował, ten wie!

Ref:
        My, Słowianie, wiemy, jak nasze na nas działa,
        Lubimy, jak poruszasz tym, co mama w genach dała.
        To jest ta gorąca krew, to jest nasz słowiański zew!
        My, Słowianki, wiemy, jak użyć mowy ciała,
        Wiemy, jak poruszać tym, co mama w genach dała.
        To jest ta słowiańska krew, to jest ta uroda i wdzięk!

To, co nasze jest, najlepsze jest, bo nasze jest! (to!),
        To, co nasze jest, najlepsze jest to nasze, wiesz?! (to!)
        To, co nasze jest, najlepsze jest, bo nasze jest! (to!)
        To, co nasze jest, najlepsze jest to nasze, wiesz?!

2.W genach mamy to, czego nie ma nikt inny,
        Zjeżdżają do nas z wielu świata stron.
        Tu dobra wódka i dobre dziewczyny,
        Szukaj u nas idealnych żon.

A nasze Panie nie mają kompleksów,
        Bo nie mają powodów ich mieć.
        A w teledysku nie ma podtekstów,
        Jak nie wierzysz, to pojedź na wieś!

• edelstein Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:56

Nie porywa mnie.
        • vilez Re: "My Słowianie" 07.01.14, 09:28
          smile
        • ola Re: "My Słowianie" 07.01.14, 11:04
          łał, poezja normalnie. Ktoś się wysilił, pewnie długo nad tym myślał wink
        • baba67 Re: "My Słowianie" 07.01.14, 13:57
          A ja dosluchalam tak
          My Slowianie wiemy jak woda (wuuda)na nas dziala
          Wiemy ze jestesmy tu bo mama doopy dala
          (ale przyznaje ze jakis gimnazjalista podspiewywal to innemu na przystanku podejrzewam ze wersja nie jest oryginalna ale pasuje do teledysku)
      • annajustyna Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:47
        A co ma Düsseldorf do tego? Mnie wnerwia skrzekliwa barwa glosu wokalistki. Zdecydowanie wole Balkanice (link dla chlopa Edel):
        • edelstein Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:52

Heinrich Heine o ktorym sie rozspisuja w artykule jest rodowitym Düsseldorfczykiem.
        • d.d.00 Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:53
          Hit u mojego synka!
      • nickznikad Re: "My Słowianie" 07.01.14, 14:02
        bo do tego trzeba mieć poczucie humoru i jaka taką inteligencję ktorej tobie i twojemu wyraźnie brakuje
        • edelstein Re: "My Słowianie" 07.01.14, 14:21
          Juz ci pisalam,zmien nicka.Moze "beznadzieja"albo"brak intelektu"bedzie wolnybig_grin
          Bo" bez znaczenia" juz zajety.

"Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden."
    • tanebo Re: "My Słowianie" 06.01.14, 22:36
      Oczywiście że nie kit. Ponoć portugalskie firmy oficjalnie wysyłają do Polski tylko kawalerów. Boją się pozwów porzuconych żon.
      • gazeta_mi_placi Re: "My Słowianie" 07.01.14, 09:39
        Tak? To chyba dopiero po tej tragedii w Krakowie gdzie Portugalczyk dymał mężatkę (on też żonaty), mąż tamtej wysłał go na wycieczkę na krakowskie Tonia, w jedną stronę dla niego.
        Osierocił trójkę dzieci.
    • riki_i Re: "My Słowianie" 06.01.14, 23:13
      O tak, subtelne jak Oktoberfest big_grin
      • vilez Re: "My Słowianie" 07.01.14, 09:55
        Przecież takie właśnie ma być big_grin
    • jagienka75 Re: "My Słowianie" 06.01.14, 23:14
      mnie sie nie podoba.
    • szamanta Re: "My Słowianie" 06.01.14, 23:39
      w ogóle nie zwracałam uwagi na tą piosenkę ani na teledysk, mój mąż mówił ze jedna scenka mu się podoba ( ta z tym mlekiem- typowe myślenie faceta ,w wszystkim widzi podteksty :p )
      Ten teledysk i piosenka osiągnęła to co chciała, rozgłos i sławę ,o to im chodziło, konkretnie o to . To zupełnie nie moje klimaty, absolutnie , ja się w tym nie lubuje, ale jak leci to nie lecę na łep ani szyje, aby przełączyć. Pruderia chodząca ze mnie żadna, dorosła baba ze mnie , ale ubóstwiać, czy podziwiać ani jazgot urządzać i psy wieszać nie mam zamiaru
    • hermenegilda_zenia Re: "My Słowianie" 07.01.14, 00:00
      Do Sylwestra udawało mi się tego nie usłyszeć, choć podobno ten "hit" szaleje na youtubie i w radiu. Dla mnie niestety dno - warstwę muzyczną litościwie pominę, natomiast tekstem pewnie brandzlują się panowie z ONR i innych tego typu ruchów narodowych. Wideo skrojone na potrzeby tych najbardziej prymitywnych jednostek, coś a la "ekipa z Warszawy".
      • klawiatura_zablokowana Re: "My Słowianie" 07.01.14, 22:21
        >tekstem pewnie brandzlują się panowie z ONR i innych tego typu ruc
        > hów narodowych.

Tekst jak i melodia oraz teledysk to oczywiście postmodernistyczna przeróbka, ale estetyka jak najbardziej ludowa. A ludowość to właśnie to, czym ta piosenka jest: skoczna melodia, tekst z podtekstami seksualnymi, chwalenie się walorami, humor nieco przaśny.
        Taka jest nasza ludowość, więc ONRy nie mają tu absolutnie nic do rzeczy. Polecam ci ostatnie wers "jak nie wierzysz, to przyjedź na wieś".

Niestety to, co ludowe zostało w Polsce bardzo zdegradowane, stąd ten zamęt u zażenowanych mieszczuchów, którzy zapatrzeni w folklor innych narodów strasznie się wstydzą swojego. Piosenka to wyśmiewa, jednocześnie wprowadzając ludowość radosną, witalną, seksualną i pewną siebie. Czyli prawdziwą. I za to chyba ją Polacy pokochali. Jakoś inne narody słowiańskie się tej ludowości aż tak nie wstydzą.
        • lajente Re: "My Słowianie" 08.01.14, 10:27
          klawiatura_zablokowana napisała:

> Niestety to, co ludowe zostało w Polsce bardzo zdegradowane, stąd ten zamęt u z
          > ażenowanych mieszczuchów, którzy zapatrzeni w folklor innych narodów strasznie
          > się wstydzą swojego. Piosenka to wyśmiewa, jednocześnie wprowadzając ludowość r
          > adosną, witalną, seksualną i pewną siebie. Czyli prawdziwą. I za to chyba ją Po
          > lacy pokochali. Jakoś inne narody słowiańskie się tej ludowości aż tak nie wsty
          > dzą.

Bardzo ładnie napisane smile
    • peggy_su Re: "My Słowianie" 07.01.14, 00:09
      Podoba mi się i mnie bawi. A jeszcze bardziej bawią mnie ludzie odbierający ten kawałek wprost i na serio wink
      • majaaleksandra Re: "My Słowianie" 07.01.14, 00:31
        a przecież nie bez powodu zaczyna sie ostrzeżeniem "farmaceutycznym".
        Polski skansen w rytmie wymarzonym dla dancehallu to po prostu czad.

Ale męska albo i rasta odpowiedź rządzi....
      • totorotot Re: "My Słowianie" 07.01.14, 00:31
        Podoba mi się i mnie bawi. A
        jeszcze bardziej bawią mnie
        ludzie odbierający ten
        > kawałek wprost i na serio wink

10/10

Ja tam kłamstwa nie widzę, Polki są najpiękniejsze na świecie i trzeba to podkreślać. smile
        • edelstein Re: "My Słowianie" 07.01.14, 12:37
          Taaa widac to po konkursach miss i ilosci polskich modelek.
          Polki nie da najpiekniejsze na swiecie,na tym Forum tylko kedna dziewczyne mozna zaliczyc jako b,ladna i jest to sabka.Reszta jest przecietna.

• nickznikad Re: "My Słowianie" 07.01.14, 14:03
            Tia, ty jesteś tak piękna, że tylko arabusy cię chcą
            • edelstein Re: "My Słowianie" 07.01.14, 14:12

big_grin Oooo to,juz nie mam dziecka z polakiem.Jak to sie szybko zmieniabig_grin
          • gazeta_mi_placi Re: "My Słowianie" 07.01.14, 16:08
            Figurę modelki ma około 3% kobiet, ale ja nie o tym.
            Może i modelek jest więcej w innych państwach, ale już na zwykłej polskiej ulicy znajdziesz więcej ładnych dziewczyn (niekoniecznie o figurze modelki) niż gdzie indziej, nawet jeśli być może żadna nasza modelka nie odniosła spektakularnego sukcesu.
            Mamy ładne rysy twarzy, na tle Niemek i Angielek nie jesteśmy jeszcze tak tragicznie jak one zapasione.
            W urodzie odnośnie Europy ewentualnie jeszcze Ukrainki mogą nam robić konkurencję.
            Jak byłam na wakacjach za ichnią granicom ja i jeszcze jedna Polka (matka dwójki małych dzieci) na tle tamtejszych Niemek (lat około 20, choć ciężko stwierdzić przy takim zapasieniu) i Angielek mogłyśmy robić za miss.
            Młode dziewczyny, a uda jak trzy nasze, opony na brzuchu, koszmar...
            • edelstein Re: "My Słowianie" 07.01.14, 16:12

Dawno w Nirmczech nie byles gazeta.Teraz wiekszosc dziewczyn to szczuple laski.
              • gazeta_mi_placi Re: "My Słowianie" 07.01.14, 16:14
                No tak, coraz więcej Polek tam zjeżdża.
                • edelstein Re: "My Słowianie" 07.01.14, 16:24

Bzdura kompletna,wrecz przeciwnie,po wprowadzeniu pracy bez pozwolenia zaskoczyla mala ilosc emigrantow z Polski.Niestety Prawda jest taka,ze polki tyja,a niemki chudna,bo od dobrych 10lat poswieca sie tutaj duzy ilosc kasy na edukowanie spoleczenstwa w zakresie zywienia
                  • gazeta_mi_placi Re: "My Słowianie" 07.01.14, 16:37
                    Może statystyki się zmieniły, mniej więcej trzy lata temu pokazywały, że Niemcy są w krajach UE najtłustszym narodem.
                    Może w ciągu tych trzech lat schudli? Nie mnie oceniać, osoba z dalszej rodziny niedawno pojęła sobie za żonę tamtejszą Helgę - dziewczyna lat 24, waga ze 100 kg na gołe oko sad
                    Bezdzietna jeszcze. Co tu wiele dodawać?
                    • zlosliwiec.zlosliwiec Re: "My Słowianie" 12.01.14, 10:56
                      Coś ci za mało Gazeta płaci, albo może nie liczysz godzin i lat w daremnej próbie zatrzymania upływu czasu. W rankingach otyłości Niemcy wypadają całkiem przyzwoicie.

www.businessinsider.com/fattest-countries-in-europe-obesity2011-9?op=1
                      www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2012/12/04/which-europeans-are-fattest-laziest-and-drink-most-in-charts/

www.expats.cz/prague/article/weekly-czech-news/czech-republic-fattest-country-in-europe/
                      > niedawno pojęła sobie za żonę tamtejszą Helgę - dziewczyna lat 24, waga ze 100
                      > kg na gołe oko sad

Swoją drogą trąci kompleksem to obrzydzanie Niemek przez Polaków. Oczywiście Helga musiała mieć na imię, tak jak każda Polka to Mariolka.
                      • gazeta_mi_placi Re: "My Słowianie" 12.01.14, 13:57
                        Nie, imię miała inne, ale kto wie kto na forum zagląda i może zakumać, więc zmieniłam imię na rzecz wątku.
                        Może jeszcze prawdziwe nazwisko podać?
              • arkanna Re: "My Słowianie" 07.01.14, 19:12
                no musze sie z toba zgodzic . Wszystkie takie posagowe w tych strojach ninja . A wiadomo ze czern wyszczupla.
          • pantegram Re: "My Słowianie" 13.01.14, 00:56
            Polki bardzo o siebie dbają. Naprawdę, bardzo widać to na ulicach - są ładnie ubrane, uczesane, umalowane, pachnące... nie to co panowie - wstyd!
            O ile wśród pań jest wiele obiektywnie zgrabnych kobiet o ładnej buzi i zadbanych, o tyle wśród panów - za gruby, za chudy, za niski... a jak w sam raz to ubiera (i zachowuje się) jak menel albo jak gej.
            Skutek jest taki, że np. ja osobiście dużo częściej i chętniej zawieszam oko na paniach, aniżeli na panach, bo po prostu w przypadku pań jest na czym oko zawiesić, a w przypadku panów - naprawdę niekoniecznie (oczywiście zdarzają się też przystojni Polacy, ale jest ich proporcjonalnie tyle, co brzydkich Polek - czyli mało).
            I myślę, że właśnie to dbanie o siebie sprawia, że Polki są postrzegane zarówno przez nasz naród, jak i obcokrajowców, jako wyjątkowo atrakcyjne.
            Co do Niemek słyszałam właśnie, że po prostu o siebie nie dbają - prawdopodobnie tam uważa się kobietę "wypindrzoną" za próżną, pustą - u nas panie nie mają takich zahamowań, a wręcz przeciwnie - wygląd traktują jako swoją wizytówkę (czyli musi być schludny i estetyczny, bo jak nie... to świadczy to o brakach danej osoby)
      • olena.s Re: "My Słowianie" 07.01.14, 06:40
        Ale można dostrzegać ironię i mimo to uważać utwór za miałki lub wulgarny.
        • vilez Re: "My Słowianie" 07.01.14, 09:31
          Bo to jest okropne w wyrazie. Ale i dobre big_grin
        • gazeta_mi_placi Re: "My Słowianie" 07.01.14, 09:37
          Wulgarny? Bez przesady, w co drugim amerykańskim teledysku więcej nagości i seksu niż w tym.
          • peggy_su Re: "My Słowianie" 07.01.14, 10:14
            O raz sie z gazecia zgodzę tongue_out
          • agni71 Re: "My Słowianie" 07.01.14, 10:16
            Dziwna logika, przez to, że inne są równie wulgarne, ten nie robi się mniej wulgarny. Chyba, ze chodzi o fakt stępienia wrażliwości odbiorcy?
            • gazeta_mi_placi Re: "My Słowianie" 07.01.14, 10:23
              Nie są równie wulgarne, ale bardziej. Wystarczy przez chwilę pooglądać program typu MTV.
              Słowianki w długich spódnicach to przy tamtejszych teledyskach cnotki niewydymki.
              • olena.s Re: "My Słowianie" 07.01.14, 12:45
                Wulgarność nie zależy od stopnia rozebrania, tylko od tego, jak to np.* rozebranie jest podane.
                Taka Josephine Baker tańcząca sto lat temu w Moulin Rouge w bananowej spódniczce (wyłącznie, zdaje się) nie była wulgarna. Szokująca - tak. Wulgarna - nie.

*Mówię np., bo ta zasada odnosi się też do innych form ekspresji. Na przykład ordynarny zwrot może nie być wulgarny w pewnych sytuacjach, ale używany jako przecinek, bez sensu i potrzeby staje się zwykłym błotem.
                • lajente Re: "My Słowianie" 07.01.14, 14:37
                  olena.s napisała:

> Wulgarność nie zależy od stopnia rozebrania, tylko od tego, jak to np.* rozebra
                  > nie jest podane.
                  > Taka Josephine Baker tańcząca sto lat temu w Moulin Rouge w bananowej spódniczc
                  > e (wyłącznie, zdaje się) nie była wulgarna. Szokująca - tak. Wulgarna - nie.

Sądzisz, że gazeta miał/a na myśli Josephine Baker?
                  • gazeta_mi_placi Re: "My Słowianie" 07.01.14, 15:58
                    Nie, prędzej teledysk tego typu:

www.youtube.com/watch?v=V5bYDhZBFLA
                  • olena.s Re: "My Słowianie" 07.01.14, 18:02
                    A, nie. Sądzę, że nie.
            • olena.s Re: "My Słowianie" 07.01.14, 12:04
              CHodzi wyłącznie o to, że w Ameryce murzynów biją. Zlekceważ.
              • gazeta_mi_placi Re: "My Słowianie" 07.01.14, 16:01
                Nie biją, ale odnośnie teledysków z dużą ilością golizny i seksu są lepsi od nas.
                Naprawdę nie widzisz morza nagości i seksu wypływającego z przeciętnego popowego współczesnego amerykańskiego teledysku?
                Mi to zresztą nie przeszkadza.
      • edelstein Re: "My Słowianie" 07.01.14, 12:33

Nie odbieram tego wprost i na serio,bo nie jestem w stanie zrozumiec co oni tam mamrocza,az temat musialam znalezc,by wiedziec z czym sie to jebig_grin
      • pantegram Re: "My Słowianie" 11.01.14, 15:46
        A wg Ciebie żeby ten teledysk się nie podobał, to trzeba go odbierać "wprost i na serio"? Serio? Sorry, ten teledysk nie prezentuje jakiegoś poczucia humoru wymagającego jakiejś mega erudycji, by go nie zrozumieć, a wręcz przeciwnie. Każdy zrozumie, co reprezentują obficie i często pojawiające się na ekranie cycki.
        Skok na kasę.
        I to mi się w tym klipie nie podoba. Jest kiczowaty i tandetny przez to, że autorzy poszli po najmniejszej linii oporu - będą cycki, będą okejki.
        Chociaż akurat za wykorzystywanie folkowych nut mają u mnie plusa, bo ja lubię te klimaty, ale zdecydowanie bardziej w połączeniu z dobrym instrumentalem (jak w folk metalu), a nie disco-polową nutą (kolejny powód, dla którego uważam teledysk za tandetny i dziwię się, że ludzie tak bez żenady śpiewają to w autobusach, kiedy jednocześnie Ci sami ludzie na ogół wyśmiewają fanów disco polo - a to ten sam poziom).
        • pantegram Re: "My Słowianie" 11.01.14, 16:02
          Może jeszcze doprecyzuję, bo wyraziłam się niejasno - osobiście nie widzę nic złego w słuchaniu disco polo. Jest to łatwo wpadająca w ucho, przyjemna, lekka muzyka, doskonała do tańca. Świetna do zabawy. Co nie zmienia faktu, że tandetna pod względem technicznym (tzn. uboga warstwa muzyczna, proste słowa). Nikt nie określi tej muzyki jako arcydzieła, bo ma na to zbyt prostą budowę. Mimo tego doskonale rozumiem, że można taką muzykę lubić i cenić ją sobie, właśnie ze względu na tą prostotę.
          Natomiast irytuje mnie, kiedy ktoś uważa, że to wstyd bawić się przy muzyce disco polo, a jednocześnie puszcza z komórki lub śpiewa w autobusie* "My Słowianie", które IMO reprezentuje bardzo podobny do disco polo poziom (łatwe do zapamiętania słowa, wpadająca w ucho, nieskomplikowana muzyka i całość zrobiona wręcz "dla jaj").
          *Samo puszczanie z komórki muzyki w autobusie również mnie niesamowicie irytuje.
    • aga.r.72 Re: "My Słowianie" 07.01.14, 00:22
      serio nie cierpię tej piosenki uncertain
    • sanciasancia Re: "My Słowianie" 07.01.14, 00:50
      Do mnie nie trafia. Ale ja mam kij w d*pie.
    • semida Re: "My Słowianie" 07.01.14, 01:35
      Mi się podobawink
    • beverlyja90210 Re: "My Słowianie" 07.01.14, 02:10
      Ja sie wylamie bo mnie sie bardzo podoba, uwielbiam przy niej tanczyc,super teledysk lubie takie wpadajace w ucho piosenki, choc musze przyznac ze uslyszalam ja po raz pierwszy niedawno

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka