shumi-mi-las 19.01.14, 08:11 Bylyscie? Podobal sie? Choc trudno tak poprostu powiedziec podoba mi sie o filmach Smarzowskiego...5 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vampire-freak Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 09:22 Jak słyszę nazwisko tego reżysera, to automatycznie włączam blokadę. Jego filmy są tak chwalone, a w gruncie rzeczy wszystkie są takie same. Kojarzą mi się z nimi dwa kolory: szary i czarny. Widziałam tylko zapowiedzi najnowszego dzieła w kinie, ale już po tych kilku minutach miałam dość. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 09:34 na razie nie mam zamiaru oglądać, choć pewnie dobry, jak wszystkie jego na razie nie chcę się dołować i nie tego mi trzeba, ale pewnie wcześniej czy później obejrzę Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 09:46 Wg mnie swietny. Nie tak dobry jak Dom Zly, ale tez wciska w fotel. Ale co najbardziej podziwiam to sposob przeniesienia stylistyki Pilcha na ekran bez zadnego urszczerbku dla ksiazki. To prawdziwa rzadkosc, zwlaszcza ze Pilch ma mocno charakterystyczny sposob narracji. Odpowiedz Link Zgłoś
fituq Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 10:50 > ardziej podziwiam to sposob przeniesienia stylistyki Pilcha na ekran bez zadne > go urszczerbku dla ksiazki. To prawdziwa rzadkosc, zwlaszcza ze Pilch ma mocno > charakterystyczny sposob narracji. tiaaa... zdecydowanie, Pilch to jeden z niewielu autorów których nie dałam rady przeczytać bo strona po stronie była coraz bardziej nużąco-nudna i od początku się dziwiłam za co on Nike dostał. Jeśli film ma taką samą stylistykę to szkoda na niego mojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 11:19 Ja podziwiam go za umiejetnosc bawienia sie czy wrecz smakowania sie w slowach. Czytanie tego jest jak saczenie nomen omen dobrego wytrawnego wina, albo koniaku. W kwestii nike - taka Bator tez podziwiam i lubie, ale jej proza jest jak trzy szybkie strzaly zmrozonej wodki po czym ma sie kaca? Zalezy od nastroju Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.00 Re: pod mocnym aniolem 19.01.14, 11:32 Film pokroju "dom zły", chociaż po zapowiedziach spodziewalam się jakiejś komedii. To opowieść o ludzkich słabościach, o tym jak wydaje nam się, że panujemy nad nimi, a tak na prawdę one rządzą nami. O otoczeniu na dno, dna. Tak swoją drogą - nie spotkałam nigdy takiego alkoholika, ani w rodZinie ani wśród znajomych, takiego przypadku który się tak stoczył. Co do Pilcha to też nie doczytałam żadnej jego książki do końca, w filmie ta Pilchowska treść aż tak BardO nie przeszkadzała. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: pod mocnym aniolem 23.01.14, 21:12 Mnie się podoba kino Smarzowskiego, jest zupełnie w moim stylu, więc na najnowszy film wybieram sie po niedzieli, na razie doczytuję książkę. Odpowiedz Link Zgłoś