Dodaj do ulubionych

Uszczerbek na urodzie

22.01.14, 11:46
Poniosłyście jakieś uszczerbki na urodzie w związku z ciążą i porodem? Mnie po pierwszej ciąży została fatalna skóra na brzuchu. Tu pomóc może już chyba tylko chirurg plastyczny. Druga jeszcze w toku ale już wiem, ze zostaną mi po niej żylaki na prawej nodzeuncertain W otoczeniu mam tylko kilka kobiet którym po ciążach została nadwaga, ale to jest moim zdaniem łatwiejsze do opanowania niż moje deficyty.
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 11:50
      rozlazłe mięśnie na brzuchu po dwóch cesarkach...
      pomimo tego że nie mam nadwagi, brzuch mam zbyt duży względem pozostałościsad
      • kietka Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 11:51
        niestety rozstepy na brzuchu.
        operacji sie boje, a mozna by cos tam poprawic smile
        no w bikini juz nie poparaduje smile
        • mag1982 Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 11:54
          Ja nawet zdecydowałabym się na plastykę brzucha ale nie mam pewności, że bieżąca ciąża jest ostatnią. Szkoda wydać kasę jak za kilka lat efekty mogą być zniweczone.
      • mag1982 Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 11:52
        Ja właśnie szczupła jestem (a przynajmniej byłam po pierwszej ciążywink) i ten brzuch się fatalnie odznaczał. Moje ukochane proste sukienki musiały pójść w odstawkę.
      • giokonda.it Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 12:23
        Saszanasza mam to samosad ale myślę,że to po ciąży nie przez cesarki.
        • ichi51e Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 13:18
          Wygooglejcie sobie diastasis recti. To jest wyleczalne i to wcale nie operacyjnie.
    • gaskama Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 11:52
      Karmiłam dwa lata, więc po przerwaniu biust nie wrócił do tej idealnej jędrności sprzed ciąży. Ale to może dlatego, że przed ciążą ważyłam 62 kg a rok po urodzeniu syna 55 kg (schudłam 20 kg w ciągu roku przez karmienie i restrykcyjną dietę, młody był alergikiem). Poza tym żadnych zmian nie zauważyłam.
      • mx3_sp Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 11:58
        biodra się poszerzyły.
    • joana.mz Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 12:03
      żylaki niestety
      i trochę mi się kości rozeszły - spojenie
      i plamka na czole - na szczęście da się ją usunąć wit C

O skórze na brzuchu nawet nie myślę - ciekawe jak będzie wyglądała po trzeciej ciąży. Na szczęście rozstępów nie mam.
      • ibelin26 Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 12:11
        Obwody talii i bioder się powiększyły, a waga ta sama co przed ciążą. I zęby się posypały.
      • pederastwa Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 12:33
        > i plamka na czole - na szczęście da się ją usunąć wit C

Też mam taką plamę pociązową. Jak sie ją usuwa witaminą C? U kosmetyczki, czy można domowymi sposobami?
    • mary_lu Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 12:15
      Mam stopy większe niemal o rozmiar. Tyle fajnych butów poooszłooo. Ale i jest zaleta - tak mnie to wkurzyło, że przeszło mi maniactwo butowe smile
      • dziennik-niecodziennik Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 12:41
        mam to samo smile u mnie pół rozmiaru, ale wiekszosc starych butów niestety won. a nowe jakos oszczedniej kupuję...
      • bei Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 12:42
        Mam tylko bliznę po CC, ale to tylko kreska pozioma 8,5 cm.
        Nie mam rozstępów, nadmiaru kg, fałdek.

Po pierwszej ciąży wyrobilo sie większe wcięcie w tali, ale to plus nie minus.
        Z krotkoterminowych to wylazenie wlosow po ciąży.
        • ashraf Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 13:07
          U mnie to samo.
      • d.d.00 Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 16:06
        Dokładnie tak!
    • a.nancy Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 12:37
      nie
      poza +5 kg do wagi sprzed ciąży, ale liczę na to, że się szybko pozbędę tongue_out
    • mirkad Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 12:57
      moje ukochane długie włosy - naturalnie kręcone, baaaaaaaardzo gęste;
      hormony + stres (córka urodzila się w 29 tc) doprowadzily do wypadania tak mocnego, że miałam łyse prześwity; męczyłam wlosy i siebie niemal 3 lata, wypróbowałam niemal wszystkie kuracje i specyfiki; w końcu niestety ścięłam; ponoć wyglądam młodziej, na pewno zupełnie innaczej, nowe uczesanie jest praktyczne (wlosy nadal się kręcą, więc idę spać z mokrymi, rano wstaję, wgniatam piankę i fryzura ok), ale jakoś żal jak patrze na stare zdjęcia
      no i niestety, po tych wszystkich stresach i leczeniu depresji, totalnie zmienił mi się charakter: stałam się wybuchową zrzędą - histeryczką, choć pracuję mocno nad pohamowaniem się
      • agniesia1973 Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 13:04
        Mi również poleciały włosy. Miałam dosyć mocno kręcone włosy. Po ciąży zaczęły wypadać i przestały się kręcić. Wydaje mi się jednak, że u mnie nie tyle sama ciąża miała wpływ na stan włosów ale niedoczynność tarczycy. Poza tym została blizna po cc.
    • vilez Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 13:06
      Zasadniczo nie. Przez jakiś czas miałam kilka cm (2-3) więcej w talii, ale to minęło.
      Mam centymetrowa przerwę w mięśniu brzusznym (tym pionowym), ale na "urodę" brzucha to nie wpływa (nie widać, ja to czuję, gdy się tam pomacam).
      Szyjkę mam zmasakrowaną, ale tego też nie widać wink
      Rozstępy- brak, cycki ok (mimo ponad dwuletniego karmienia).
      Z tym, że ja po ciąży ważyłam mniej, niż przed, więc może to z tego...
      • mag1982 Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 13:13
        U mnie na stan skóry pewnie wpłynęło to, że przed ciążą byłam wąziutka w talii a dziecię ważyło prawie cztery kg i leżało tak, że brzuch miałam ogromny. Bliznę po cc też mam ale słabo widoczną.
    • stacie_o Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 13:21
      Ale będzie pożywka dla Gazeciarza, jak wróci.
      • ichi51e Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 14:03
        Noe chce wsadzac kija w mrowisko ale moim zdaniem zbrzydniecie poporodowe ma dwie przyczyny - 1.blizny (rozstepy cc pekniete szyjki naciecia i inne konsekwencje losowe) 2. Zbrzydniecie powodowane brakiem ruchu (lub zlym ruchem) i wzrostem masy. Tyle i nie ma co sie oklamywac. Rozciagnieta skore mozna wlozyc miedzy bajki - skora ludzka to nie gumka to zywa tkanka ktora caly czas sie odnawia. Wrzucic miesnie zrzucic tluszcz i tyle.
        • mag1982 Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 14:11
          Mnie lekarka powiedziała, że niestety ze skórą jest jak ze sparciałą gumą w majtkach - do pewnego momentu się rozciąga ale jak się rozciągnie za bardzo to już nigdy nie odzyska dawnego kształtu.
        • ashraf Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 15:31
          Co do meritum zgadzam sie z toba, ale z ta skora to jednak nie do konca - jezeli ktos przytyje w ciazy ze 30 kg i na dodatek pojdzie mu w brzuch, to skora moze juz sie nie skurczyc do dawnych rozmiarow.
          • mag1982 Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 15:35
            Ja przytyłam "tylko" 16 kg a wystarczyło.
            • ashraf Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 15:42
              Jednak szansa na powrot skory do normy przy 16 kg a przy 30 kg jest inna... co nie znaczy, ze nie zdarzaja sie przypadki, kiedy po 12 kg pomoze tylko plastyka brzucha. Ktora pewnie bym sobie zrobila (po ostatniej ciazy), gdybym miala taki problem.
              • mag1982 Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 16:31
                Jak już się ugruntuję w przekonaniu, że urodziłam wszystkie dzieci to może sobie zafunduję.
              • ichi51e Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 18:31
                Brzuchem to przewaznie nie chodzi o skore tylko o rozstep miesni ktory mozna wyleczyc - zdarzyc sie moze kazdemu lacznie z facetem. Dziecka do tego rodzic nie trzeba.
    • kroliczyca80 Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 15:54
      Prawie wszystko mi wręcz wyładniało suspicious Jestem szczuplejsza, mam mniej w biodrach, bardziej płaski brzuch i zgrabniejsze nogi. Tylko cyce utraciły dawną jędrność nad czym ubolewam każdego dnia sad
    • to_ja_tola Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 19:26
      niestety...
      chyba kilogramy,to pikuś,przy reszcie musze nieźle namachać,żeby wróciło do normy sad
    • klubgogo Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 21:04
      Nie poniosłam. Owszem, brzuch nie jest już taki jak dawniej, ale przemiana materii też słabsza, więc coś tam się drobnego w minitłuszczykach odkłada wink źle nie wygląda w każdym razie.
    • ghrtth Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 22:55
      Rozstępy, nieco wystający brzuch i łyse prześwity na głowie.
      Do tego karmienie piersią - efektu można się domyślić.
    • kkalipso Re: Uszczerbek na urodzie 22.01.14, 23:04
      Nie nie mogę narzekać . Do porodu szłam ważąc 62 kg.
      Brzuch , piersi ok może po drugim byłoby gorzej nie wiem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka