asiarol 14.08.04, 23:52 emamy od kiedy( ile dziecko miało lat) zaczęłyście prać rzeczy waszych dzieci w proszku do prania dla dorosłych? Czy po tej zmianie nie pojawiła się wysypka? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_jed1 Re: pranie w "dorosłym" proszku 15.08.04, 09:33 Czesc. Ja na pranie w zwykłym proszku rzeczy małego przestawiłam się jak mały miał trochę ponad rok (14 m-cy o ile dobrze pamiętam). Sensacji żadnych nie było, z tym że ustawiałam dodatkowe płukanie. Wysypki i tym podobnych brak. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marianka15 Re: pranie w "dorosłym" proszku 15.08.04, 09:51 Prałam w proszkach dla alergików przez 1,5 roku aż stwierdziła, że one bardziej ciuszki zapuszczają, niż piorą! Zaryzykowałam i przestawiłam się na vizir, ale z dodatkowym płukaniem. Nic sie nie działo. Nawet teraz, gdy zaczyna sie słyszeć o licznych uczuleniach na ten proszek wśród dorosłych, ja piorę w nim nadal i jest w porządku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: pranie w "dorosłym" proszku 15.08.04, 10:06 jak mała miała może z pięć miesięcy... Oczywiście zawsze dodatkowe płukanie albo i dwa. Proszki: dosia i ariel. A te dziecięce lovele i inne to nie dopierały... Odpowiedz Link Zgłoś
semali Re: pranie w "dorosłym" proszku 15.08.04, 11:21 Bieliznę osobistą typu: body, koszulki, majtki cały czas piorę w Jelpie lub w płatkach (córka ma bardzo delikatną skórę) i raczej nie będę z tego rezygnować. Natomiast pozostałe ubranka zaczęłam prać w zwykłym proszku plus odplamiacz gdy dzieci miały ponad pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: pranie w "dorosłym" proszku 15.08.04, 11:53 jak Mlody skonczyl jakies 9-10 mies. nie pamietam dokladnie. kiedys skonczyl mi sie Jego proszek, wiec wrzucilam na probe z naszymi ubraniami. nie bylo zadnej reakcji alergicznej, wiec od tamtej pory piore w zwyklym. Odpowiedz Link Zgłoś
mradford Re: pranie w "dorosłym" proszku 15.08.04, 15:20 od pierwszego tygodnia zycia.Dopiero po 3 miesiacach kolezanka mi zwrocila na to uwage: "to ty nie pierzesz w proszku dla niemowlat?".Nigdy nie bylo zadnych sensacji,zadnych wysypek.Aha,raz musialam zalozyc malemu swiezo kupione body bez uprzedniego prania,bo bylismy na dluugich zakpach i wszystko przemoczyl do suchej nitki.Wiec zalozylam to co kupilam.Efekt-plamy na calym ciele, swiad, podawalam wapno i inne takie,zeszlo dopiero po 10 dniach.No ale to wina substancji konserwujacej a nie proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
larenata Re: pranie w "dorosłym" proszku 16.08.04, 09:27 Jak Maja skończyła 3,5 miesiąca wrzuciliśmy jej ciuszki z naszymi do pralki. Proszek Vizir. Nic Majusi ne jest i nie było ku mojej wielkiej uldze, bo dotychczas prałam ręcznie jej ciuszki na bieżąco w Loveli. Tak więc koniec z ręcznym praniem ) Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: pranie w "dorosłym" proszku 16.08.04, 10:29 ja zaczelam prac od kiedy maciek skonczyl miesiac.bez dodatkowago plukania normalnie z plynem do plukania tak jak dla nas.bez wysypek i innych reakcji.jezeli sie boisz zaczac prac od razu zacznij dosypywac po trochu. mama macka Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: pranie w "dorosłym" proszku 16.08.04, 10:32 Jak moje córeczki miały około 4 miesięcy. Po prostu nie stać mnie było na proszek dla dzieci (a swoją drogą czemu są takie drogie?).Używałam tanich jak Dosia, Rex, i pukałam w Lenor sensitive Odpowiedz Link Zgłoś
elasz4 Re: pranie w "dorosłym" proszku 16.08.04, 11:05 Ja kupiłam 3 kg albo 6 kg proszek do prania dla dzieci i jak go zużyłam to zaczęłam prać w proszku dla "dorosłych" i tak jest do dzisiaj. Mój synek nie ma żadnego uczulenia i nigdy nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
kopiejka7 Re: pranie w "dorosłym" proszku 16.08.04, 18:02 od urodzenia a nawet przed; uznalam ze jak bedzie mial uczulenie to sie bede martwic i zmienie proszek; od poczatku tez uzywalam "doroslych" plynow do plukania; pralam tez od razu z naszymi rzeczami bo nie wymyslilam rozsadnego patentu na wypranie kilku malych łaszków zajmujacych tyle miejsca w pralce co wieksze skarpety; nigdy sie nic stalo i nie sadze ze dlatego ze mamy jakies super szczescie w zyciu; o ile wiem jak bylam mala nie bylo w polsce loveli itd. i jakos sobie te nasze matki poradzily; oczywiscie jesli dziecko ma problemy uczuleniowe to inna sprawa, ja po prostu na poczatek zalozylam, ze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: pranie w "dorosłym" proszku 17.08.04, 12:03 tak samo jak kopiejka- zawsze mialam na podoredziu proszek dla dzieci ale wszystko piore w proszku dla doroslych od wiekow i zadne z moich dzieci nie mialo alergii. Jakby mialo to bym kombinowala Odpowiedz Link Zgłoś