a.nancy 18.02.14, 10:16 jakiej muzyki słuchają "dzisiejsze" małolaty? przede wszystkim chodzi mi o polskie zespoły. czy disco polo to obciach? a którzy "celebryci" są dla nich autorytetami, kogo chcieliby naśladować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gretchen184 Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 10:20 mój ma 16 lat.ulubiony zespół to Skrillex i jemu podobne Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 10:32 A disco polo nie było w jakimś momencie obciachem? Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 10:49 KTOŚ jednak tego słucha zdaje się, że nawet sporo osób ciekawa jestem, czy małolaty Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 10:54 Małolaty raczej nie. Obstawiam, że jednak starsze osoby. Plus jak dla mnie nieśmiertelne acz niezrozumiałe " bo na weselu to można puścić i potańczyć" jakby do innej muzyki się nie dało tańczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 10:43 Starszy rzadko słucha polskiej muzyki, ewentualnie Coma i Kult, bardzo lubi Illusion. Ostatnio podrzuciałam mu kilka kawałków Proletaryatu, mówi że da się Reszta to Slipknoty, Toole i inne Disturbed. Starsza córka lubi Bednarka, kręci się też powoli wokół regowych tematów. I ma fazę na Annę Jantar (śpiewa na okrągło) Oraz uwielbia Evanescence i Within Temptation. Celebryci im nie imponują, z czego chyba się nawet cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 10:47 Nikt inny się nie liczy - 14 latka Odpowiedz Link Zgłoś
rhodesian_ridgeback Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 10:50 Mój rapu, hip-hopu i gdzieś mi się jakiś ciężki metal czasami przewinie. Zespołów nie znam, ale wnioskując z rzadka słyszanych rodzimych k... i ch... sądzę, że część z nich jest polska. Próbuję go nieco oswajać z Nirvaną, Heyem, Kultem i innymi moimi upodobaniami z młodości. Najlepiej z nich przyswaja Nirvanę Jak dotąd żaden celebryta, ani inna wirtualna postać nie została dla Młodego autorytetem. Ma w miarę poukładane pod deklem, więc raczej opiera się na wzorcach, które ma blisko i są realne. Disco polo w życiu nie słuchał i mam szczerą nadzieję, że nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 11:02 Cóż, mój ma dopiero 12 lat, więc słucha tego, czego słuchają rodzice (Hej, Myslovitz, Kazika, Nirvane, Davida Bowie itd.). Sam słucha Imagine Dragons, Radiohead). Zero disco polo. Na chwilę obecną. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 11:11 córka 13 lat z polskich to chyba tylko HappySad. Wybieramy się na koncert w marcu i Czesława czasem. Lubi Nirvanę, Duft Punk, Green Day, Eminema, Cypress Hill... ale może ostatnio coś się zmieniło. Nie chce naśladować żadnego celebryty, wykonawcy tacy jak One Direction czy Bieber powodują gęsią skórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dot.netowa Dziedzictwo gustów ;) 18.02.14, 11:44 Mój Młody (12l.) w pełni podziela moje gusta muzyczne i słucha tego co gra w domu od zawsze - najwięcej polskiego hip-hopu - tylko kilku wykonawców/producentów, O.S.T.R. (Król ), Pezet, Grubson, PMM, cały projekt "Równonoc" Donatana - polecam całość, nie tylko "My, Słowianie" , od pierwszego jutubowego nagrania obserwujemy też młodzika B.R.O. Poza tym polska, dobra muzyka np. Dżem jest bardzo lubiany, Jantar, Krajewski itp. No i... klasyki disco polo Może nie nagminnie, ale lubimy oboje pośpiewać i 'przytupać' w trakcie mycia garów lub w aucie np. - od razu robi się głośno, zabawnie i po prostu radośnie. I nie mam z tym problemu jak spora część znanych mi ludzi- nikt nie słucha takiego 'wieśniactwa' a wszyscy znają na pamięć Jeśli chodzi o znanych ze ścianek to nie ma takich. Młody nie zna Pirogów, Grycanek, Majdanów, Siwiec i podobnych. Jestem pewna, że kilkuletni brak tv w domu tutaj się przysłużył. Za to za Ostrowskim poszedłby w ogień a.nancy napisała: > jakiej muzyki słuchają "dzisiejsze" małolaty? przede wszystkim chodzi mi o pols > kie zespoły. czy disco polo to obciach? a którzy "celebryci" są dla nich aut > orytetami, kogo chcieliby naśladować? > Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 11:49 córka miała fazę na Strachy na lachy, ale to była moja zasługa. i trochę polskiego rocka. a teraz to Podsiadło, Dawid Kwiatkowski, Bednarek. I Cezik ! z zagranicznych- One direction, i wszystkie hity z Eski, a piosenka Happy, o mamuniu, do wyrzygu. ostatnio widzę, że przesłuchuje sobie Avici (sama bardzo lubię Avici, słucham wszystko jak leci. i dobrze się przy tym sprząta )) ) Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 12:01 żadne tam smecidelka, i żadne cukierkowe polo lalalaala tany tany Słuchają ciężkiego brzmienia, rock, gothic ,czasami hip hop(ale tego mniej )ostre i mocne dźwięki dominują. Zespołów nie będę wymieniać, bo jest ich sporo Jeszcze od niedawna jedno z moich mocne tranc/haus/elektro cholera wie jak to się pisze . Odpowiedz Link Zgłoś
hellulah Re: mamy nastolatków... 18.02.14, 12:52 Nie powiem, bo to bardzo charakterystyczny zestaw - i muza, i autorytety. Disco polo zawsze dobre dla beki na pewnym etapie imprezy, tyle mogę powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś