Dodaj do ulubionych

Torebka marzen

18.02.14, 16:07
Maz chce mi kupic jakas naprawde fajna torebke - wiec poszukuje inspiracji. Jaka torebke kupilaby sobie emama, gdyby pieniadze nie graly roli (i bez zastanawiania sie, czy to moralnie sluszne zeby wydac na torebke np pol pensji czy nawet cala wink?
I moze tez od razu jaka torebke polecilybyscie dla mnie? Idealna bylaby z miekkiej skory, brazowej (sporo jest ladnych torebek w dosc jasnym, naturalnie skorzanym brazie, widze je na dziewczynach na ulicy ale nie w sklepach) lub czarnej (a moze wlasnie nie, moze powinna byc jasna?), moze byc we wzorki, nie za panciowata, raczej nie lakierowana. Taka do pracy ale nie za bardzo nabzdyczona. Zima nosze maly czarny plaszczyk, lubie sukienki (ale raczej dzianinowe lub mniej formalne male czarne niz garsonki), baleriny, czasem jeansy, jestem raczej niska i szczupla. W pracy nie mamy dress code ale jednak duzo kobiet ubiera sie super - niekoniecznie bardzo biurowo ale fajnie (i drogo niestety).
Maz obiecal nawet LV ale nie jestem pewna - podobaja mi sie ich klasyczne modele ale z drugiej strony 1. mam opory przed wydaniem takiej kasy na rzecz w sumie niekonieczna i 2. Ta marka wydaje mi sie troche zajechana przez miliony podrobek (chociaz wlasnie np do jeansow i bialego/czarnego tshirta czy malego sweterka i balerin wygladalaby fajnie).
Utrudnienie: nie mieszkam w PL, jestem w dosc zaawansowanej ciazy wiec do PL polece najwczesniej za kilka miesiecy, firma musi byc miedzynarodowa (batycki i venezia niestety odpadaja sad
Jakies pomysly? (Aha, wcale nie musi byc droga, ma byc fajna smile
Obserwuj wątek
    • aneta-skarpeta Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:23
      nie kupuj LV, będziesz miała napisane na plecach "podróbka"wink

dla mnie firma w zasadzie jest spalona i logo wyswiechtane przez podróbki, a w sumie maja fajne modele

ale jak chcesz przefiukac sporo kasy to może valentino? jak masz być nierozsądna to bądź i oryginalnasmile

https://c-style.pl/wp-content/uploads/valentino-bag.jpg
      • mayaalex Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:29
        O, to jest dokladnie taki styl, o jaki mi chodzilo smile ja jestem raczej rozsadna - ale moze to jedyna okazja w zyciu (drugie dziecko w drodze, niedlugo pewnie bedziemy musieli placic za szkole pierwszego) wiec moze jednak zaszaleje wink
    • lili76 Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:26
      Skoro jestes w ciazy, to moze ta? www.johnlewis.com/storksak-elizabeth-changing-bag-natural/p231108668
      Ubostwiam i do pracy tez nosze kiedy mloda u niani smile Kolor boski (moim zdaniem), jakosc rewelacja.
      • mayaalex Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:31
        W poprzedniej ciazy znalazlam ten model (albo bardzo podobny) tylko w innym kolorze (bardzo ciekawy odcien szarego) i w internecie wygladal bosko, ogladany z bliska juz nie byl taki fajny, ale moze to wlasnie byla kwestia koloru? Dzieki, sprawdze!
    • edelstein Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:35

Michael Kors.
      Mam juz jedna,teraz nie moge sie zdecydowac czy chce LV czy znow Korsa.Mam czas do wiosny na decyzje.

Oprocz tego.
      -Longchamp
      -Hermes
      -Joop
      -DKNY

"Ihr moralischer Kompass ist so im Arsch, ich wäre geschockt, wenn Sie auch nur den Weg zum Parkplatz finden würden."
      • mayaalex Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:54
        Longchamps mam juz dwie, DKNY tez, chcialabym cos cenowo pomiedzy nimi a hermesem... Moze jakis fajny Kors rzeczywiscie. Tez jest ich teraz mnostwo, ale ma sporo modeli wiec mozna wybrac cos mniej popularnego.
    • xyxzza Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:42
      Kors

alboMulberry

alboCeline - kolor przypadkowy

a jak chcesz wydac naprawde sporo to klasykaBirkin
      • mayaalex Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:51
        Ten Kors super - piekny kolor!
        Birkin jest dla mnie psychologicanie nie do przejscia, niestety. Obiecalam sobie, ze ja kupie jak dostane wymarzona prace - i prace dostalam ale po prostu nie bylam w stanie tyle wydac na torebke.
        • aneta-skarpeta Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:55
          naprawdę brałaś pod uwage kupno torby za 10-20 tys euro?
          • xyxzza Re: Torebka marzen 18.02.14, 17:53
            A dlaczego nie, jeśli ją stać?
            • atteilow Re: Torebka marzen 18.02.14, 19:56
              Przecież jej nie stać, bo założeniem jest, że wyda na nią cala pensję
              • xyxzza Re: Torebka marzen 18.02.14, 20:16
                Ale właśnie może ją stać, żeby raz na jakiś czas wydać całą pensję na torebkę wink. Zresztą nie wnikam, dziwi mnie zdziwienie, że ktoś bierze pod uwagę wydanie jakieś tam kwoty na coś. Jak kogoś stać, to może brać pod uwagę i torebkę za 200 000 euro a nie tylko za 20 000.
                • aneta-skarpeta Re: Torebka marzen 18.02.14, 21:22
                  jesli stac kogos na torbę za 10tys euro to nie stawia sobie ograniczeń i ją po prostu kupuje
          • mayaalex Re: Torebka marzen 18.02.14, 18:58
            Za 4500 smile
            • aneta-skarpeta Re: Torebka marzen 18.02.14, 21:22
              aa to się nie liczywink
          • mayaalex Re: Torebka marzen 18.02.14, 18:59
            Aha, i bylam wtedy bezdzietna singielka ktora wlasnie dostala prace marzen - i to z duuuuza pewnoscia dlugoterminowego zatrudnienia.
      • ladnyusmiech Re: Torebka marzen 18.02.14, 23:28
        za nic bym ich nie chciała big_grin
    • kota_marcowa Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:48
      U mnie to działa tak, że łażę sobie po sklepach i oglądam rzeczy (asortyment nie ma znaczenia) i jak coś zaczyna do mnie wołać "kup mnie, kup mnie" to wiem, że to jest to big_grin

I nie raz jak dana rzecz była w pierwszym napotkanym sklepie, a ja potem jeszcze złaziłam całe miasto, to i tak wracałam do tego pierwszego wink
      • kota_marcowa Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:50
        Aha i nienawidzę kupować przez internet, czy w sklepach wysyłkowych. Ja muszę daną rzecz przymierzyć, pomacać, powąchać big_grin Torebka na zdjęciu ładna w dotyku może być ujowa.
        • mayaalex Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:54
          No wlasnie, torebke trzeba pomacac smile
          • viviene12 Re: Torebka marzen 19.02.14, 14:35
            ja lubie Korsa, z mniej formalnych Marc o Polo, a jeszeli lubisz lekko w kierunku Vintage to moze Liebeskind?

Masz racje, torebke trza pomacac
    • fanny Re: Torebka marzen 18.02.14, 16:57
      Jeden z moich konikow smile

Polece Ci torebke, ktora spelnia wszystkie Twoje wymogi a nawet wiecej, bo za cene jednej torebki bedziesz miala dwie!
      Torba jest najlepszej firmy torebkowej swiata (ale nie trzeba sie zapisywac w kolejce), z miekkiej ale bardzo wytrzymalej skory, fantastyczne reczne szycie, jest lekka, jest w dobrym stylu - understatement zamiast "in your face". Ucielesnienie najlepszych tradycji stealth wealth. Taki torebkowy workhorse. No po prostu Double Sens Hermes smile
      belgium-nl.hermes.com/leder/handtassen-en-bagage/dames/handtas/double-sens-16128.html?color_leather=GOLD&back_search=q+Double+Sens+handtas%7Cback_from_product+1
      f.

P.S. Gdyby pieniadze nie graly roli, to ja bym brala te z aligatora wink
      • kamunyak Re: Torebka marzen 19.02.14, 00:07
        > Polece Ci torebke, ktora spelnia wszystkie Twoje wymogi a nawet wiecej, bo za c
        > ene jednej torebki bedziesz miala dwie!

przepraszam cię, ale dla mnie wygląda jak torba na zkupy.
        I po co ci "bardzo wytrzymala skóra", chcesz mieć jedną torebke na całe życie? przeciętna, średniej klasy, torebka wytrzymuje czas, w którym "wypada" ją nosić bez obciachu, a nawet dłużej wytrzymuje. Moje torebki, różniaste, mają 5-6 lat, i są w doskonałym stanie. Niestety, w przypadku niektórych raczej są już zbyt de mode, chociaż mnie niezmiennie się podobają.
        Także szukam czegoś świeżego ale wszystkie prezentowane tu torby są jakieś babciowate i sztywne. Jedynie zalinkowany niżej worek VOOC JC 5-0 spełnia (ewentualnie) moje kryteria. Reszta VOOC jednak zbyt sportowa/męska jak dla mnie, ponieważ jednak w glanach nie biegam.
        • fanny Re: Torebka marzen 19.02.14, 10:38
          kamunyak napisała:

> > Polece Ci torebke, ktora spelnia wszystkie Twoje wymogi a nawet wiecej, b
          > o za c
          > > ene jednej torebki bedziesz miala dwie!
          >
          >
          > przepraszam cię, ale dla mnie wygląda jak torba na zkupy.

Nie ma za co przepraszac, bo przeciez to jest torba na zakupy, tyle, ze bez obciachu mozna ja nosic przez caly dzien do wszystkiego - isc do pracy z dokumentami a wrocic do domu z mlekiem i salata smile

> I po co ci "bardzo wytrzymala skóra", chcesz mieć jedną torebke na całe życie?
          > przeciętna, średniej klasy, torebka wytrzymuje czas, w którym "wypada" ją nosić
          > bez obciachu, a nawet dłużej wytrzymuje.

Jak kupuje torbe, to tak chce miec ja przez cale zycie a potem moc dac jeszcze dziecku. Wiec kupuje takie, ktore nawet jak sie podniszcza - wytra na rogach, poplamia, raczki sie zatluszcza, to firma w ramach serwisu doprowadzi ja w kilka miesiecy do stanu, gdzie wciaz ciesza oko.
          "Wytrzymala skora" w przypadku tej torebki to wlasnie klasyczny hermes clemence, ktory da sie tak odnowic, ze po 30 latach bedzie wygladal jak prawie nowy.
          Ja nie mam problemu z tym, zeby miec jedna torbe na zakupy przez cale zycie. Przeciez ani dla autorki watku ani dla mnie to nie ma byc jedyna torebka w szafie!
          Jesli kos chce sobie kupic wyjatkowa torebke, ma zamiar wydac na nia pol czy cala miesieczna pensje, to z punktu widzenia value for money wydaje mi sie, ze lepiej kupic uniwersalna, ponadczasowa torbe na zakupy, ktora bedzie cieszyc przez cale zycie niz sezonowy model, ktory za kilka lat bedzie pozostawial wrazenie "so 2009" niczym np. wymieniona w tym watku marcie tongue_out
          Jakby pytanie bylo jaka mam sobie kupic torebke na ten sezon, odpowiedz bylaby inna. Zaproponowalabym Sac Du Jour Saint Laurenta jako torbe do pracy, ktora rownie dobrze prezentuje sie z t-shirtem, dzinsami i plaskim obcasem. Jest obecne bardzo na czasie i pewnie jescze przez kilka sezonow bedzie, co nie zmienia faktu, ze to taka tansza wersja birkin i taka juz zawsze pozostanie. Skora sie latwo rysuje, nozki wycieraja i jest strasznie ciezka ale to wciaz bardzo fajna torba wink

f.
    • neffi79 Re: Torebka marzen 18.02.14, 17:14
      temat rzeka,
      mam pełno torebek, róznych marek
      ale ostatnio łazi za mną klasyka od Chanel, pikowanie, ponadczasowy łańcuszek, małe logo
      www.portero.com/vintage-chanel-2-55-10-double-flap-black-quilted-lambskin-leather-shoulder-bag-2.html
      + obowiązkowo wysokie szpilki i skórzane rury
      • mayaalex Re: Torebka marzen 18.02.14, 19:03
        Ta torebka podoba mi sie na innych - ale to zupelnie nie jest cos dla mnie (skorzane rurki i wysokie szpilki tez nie). To tak jak porsche, rozumiem dlaczego fascynuje, design mnie zachwyca ale zupelnie nie marze o takim samochodzie wink
      • fanny Re: Torebka marzen 19.02.14, 10:42
        Dziwna mi sie wydaje chec stylizowania sie w skorzane rury i obowiazkowo wysokie szpilki do tej torebki, ale moze niektorzy lubia taki pretensjonalny wyglad..

Od classic flap, dla doroslej kobiety, preferuje reissue 2.55 w duzym rozmiarze (227). Da sie ja nosic z absolutnie wszyskim, jest calkiem pakowna i nawet w czarnej wersji przynajmniej nie krzyczy z daleka "patrzcie, kupilam sobie moja pierwsza chanelke" tongue_out

Neffi, jesli podoba Ci sie klasyczny model, to moze pojdziesz w Cruise 2014, z ta recznie namalowana obwodka wyglada moim zdaniem rozkosznie
        www.chanel.com/en_US/fashion/products/handbags/g/s.classic-flap-bag-in-grosgrain-with.14C.A01112Y08260C2182.c.14C.html
        Ja chyba juz chyba jestem niestety za stara na ta torebke sad

f.
        • neffi79 Re: Torebka marzen 19.02.14, 12:00
          o niee ja jestem daleka od manifestowania marki logiemsmile
          ta mała jest wyjątkiem, jest klasyczna, dość duże logo pomimo wszystko do przyjęcia. Ta z obwódką też ładna, słodka, jest jeszcze wersja beige ale wygląda troszkę tandetnie i przypomina podróbkę:
          www.portero.com/vintage-chanel-2-55-9-double-flap-beige-quilted-lambskin-leather-shoulder-bag.html
          model 277 jest dla mnie za duży
          p.s. pókim młoda to korzystam, jeszcze troche latek i w skórzanych rurkach + szpilkach na koturnie bede wyglądać żałośniewink
          Nie jest pretensjonalnie, jest elegansko, seriosmile
    • asia_i_p Re: Torebka marzen 18.02.14, 18:53
      Przejrzyj ofertę Fossil - mają takie modele, które da się nosić do pracy, a jednak mają pazurek.
      • mayaalex Re: Torebka marzen 18.02.14, 19:01
        Tak, ogladalam latem w Wloszech i rzeczywiscie byly fajne - i sporo kolorow do wyboru.
      • maggi9 Re: Torebka marzen 18.02.14, 19:01
        Tylko, że Fossil to jednak wysiadają przy Chanelach i Hermesach wink

Fossile są fajne, owszem, sama mam i sobie chwalę ale jakby cena nie grała roli to celowałabym jednak w coś...lepszego.
    • kamelia04.08.2007 Re: Torebka marzen 18.02.14, 19:23
      oczywiście polecam Vuittona, ale ze skóry np. citadine.

Le tanneur jest u ciebie w Belgii, a jak nie to skoczysz do Lille, tam masz wszystko, LV, Hermes, Kenzo, galerie Lafayette, Printemps....

Polecam też taką cyrillusa.

I jeszcze, wprawdzie nie czarna, ani nie brązowa, ale 1-2-3.

W burtonie jest tez ciekawy egzemplarz.

Ewentualnie jeszcze taka z un jour ailleurs
      • sea.sea Re: Torebka marzen 18.02.14, 23:23
        Ze wszystkich wymienionych w wątku propozycji podoba mi się wyłącznie Twój Cyrillus i 1-2-3.
        Kompletnie się nie znam na drogich torebkach, nie wątpię, że te wszystkie tu pokazane są cudownie wykonane i ze wspaniałej skóry, ale wzornictwo większość z nich ma takie, że za darmo bym ich nie chciała nosić... Drogie Bravo, czy coś ze mną nie tak? smile
        • goodnightmoon Re: Torebka marzen 19.02.14, 04:30
          Mnie tez ten watek uswiadomil, ze nie znam sie na torebkach uncertain
          • shumi-mi-las Re: Torebka marzen 19.02.14, 10:40
            A mnie ze poziom zamoznosci na forum jest zaskakujacywink
    • moofka Re: Torebka marzen 18.02.14, 19:46
      zawsze mnie dziwi przy okazji debat o vitonach (szkaradzienstwo) ze sa ludzie ktorzy przy przecietnych dochodach sa w stanie wywalic kilka tysiecy na rzecz zwykla i uzytkowa
      nie mam takiego fetysza na szczescie
      torebki kupuje jak mi stare wyjda
      ma byc duza smile
      wybralabym sredniopolkowa skorzana albo niekoniecznie ofice bag, hobo albo shopera od venezii, batyckiego czy wittchen to juz dla mnie wypas smile
      za reszte pojechalabym w fajne miejsce i sie cieszyla fajnie spedzonym czasem a nie torbom-borbom
      4 i pol klocka za torebke - to juz bym musiala zdurniec big_grin
      • kamelia04.08.2007 Re: Torebka marzen 18.02.14, 21:36
        vuitton nie jest bardziej szkaradny od gucci, czy chanel, a michael kors wcale nie jest piekniejszy od vuittona. Nie ma co ukrywac, ze vuitton jest starannie zrobiony i mucha nie siada. Niechec zyskal przez to, ze jest podrabiany, a jest podrabiany, bo jest lubiany. Tak kolko sie zamyka. Wez oryginalnego vuittona, przyjrzyj sie mu, podotykaj i poprzymierzaj, prezentuje sie znakomicie. Nie upieram sie przy kazdym modelu, ale mozna spokojnie cos dla siebie znalezs w vuittonie.

Vuittton ma jeszcze jedna zalete, ktorej nie ma np. kors czy longchamps. Otoz vuittona mozna sprzedac z palcem w... Na rynku wtornym cieszy sie popularnoscia, a ze nie ma promocji, czy wyprzedazy, to cena uzywanych vuittonow jest raczej wysoka.
    • lusitania2 Re: Torebka marzen 18.02.14, 19:53
      jeśli już musiałaby mieć logo znanej marki, to tę:
      www.saksfifthavenue.com/main/ProductDetail.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524446368861
      • lusitania2 Re: - i w laguna blue. 18.02.14, 19:56

• ha-ya Re: Torebka marzen 18.02.14, 19:57
      Birkin
      • haneke_29 Re: Torebka marzen 18.02.14, 20:42
        Dokładnie smile
    • kkalipso Re: Torebka marzen 18.02.14, 20:43
      Nie wydałabym na torebkę więcej niż 200 a gdyby ktoś podarował mi tak z 1000 to obkupiłaby się, że hej.
      Za mną chodzi ostatnio taka, niebieska. Tania i ładna.
      bagexpress.pl/products/aktowka-elegantki-ultramaryna

W sumie nie napisałaś jaką kwotę przeznaczysz na zakup i ciężko doradzić ale wiem jedno bez polatnia po sklepach się nie obędzie. Ja jak coś chcę kupić to muszę pooglądać, przymierzyć pocieszyć oko dostępnym asortymentem i wtedy jakoś się klaruje co mi się podoba i czego chcę.
    • burina Re: Torebka marzen 18.02.14, 21:02
      Ta torebka ostatnio robi karierę w mediachsmile

https://m.natemat.pl/51fce0b65ee4e3d18f0eff3767b4aab8,641,0,0,0.jpg
    • 18lipcowa3 Re: Torebka marzen 18.02.14, 21:44
      ja tam kocham Birkin Bag
    • piwnicapelnagratow Re: Torebka marzen 18.02.14, 21:58
      Ja to jestem jakaś inna, bo moje wymarzone to na przykład takie:

vooc.pl/pl/p/Torba-damska-na-ramie%2C-worek-VOOC-JC-5-0/134
      vooc.pl/pl/p/Duza-torbaplecak-na-laptopa-VOOC-JC-7-1/121
      vooc.pl/pl/p/Raportowka%2C-torba-na-ramie-VOOC-JC-2-66/130
    • buuenos Re: Torebka marzen 18.02.14, 22:31
      Ja kupuje tylko i wylacznie torby wloskich projektantow, moze nie niszowych, ale boutikowych. Bede jedza, ale zgrzyta mi ,, maz chce kupic``,, nawet pol wyplaty wyda``? Jakies to takie ,, wschodnie´´ obyczaje.-) A moze to moje ,, skrzywione`` postrzeganie swiata?ja sie ciesze z otrzymanych kwiatowsmile Inne rzeczy tez kupujemy,bez zazanaczania,,a teraz ja ci fundne, wybieraj malenka``.
    • loola_kr Re: Torebka marzen 19.02.14, 09:38
      Ja nie lubię małych torebek, ani takich z małymi uszami do noszenia w ręce, ani brązowych.
      Lubie duże, proste torby na ramię.
      mk1
    • atteilow Re: Torebka marzen 19.02.14, 10:46
      Żadna torebka nie posiada takich wlasciwości i zastosowania, zeby stac się obiektem moich marzeń.
    • poppy_pi Re: Torebka marzen 19.02.14, 14:21
      Nie kupuj LV ani Michaela Korsa, są zbyt oklepane! Obejrzy torebki Sabriny Pilewicz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka