andaba 01.03.14, 11:09 1. Czy forinty można kupić w każdym kantorze, czy trzeba szukać w jakimś miejscu gdzie turystów więcej? 2. Czy wymiany w kantorze może dokonać osoba niepełnoletnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: Pytania o kantor 01.03.14, 11:26 Wysłałam Ci linka do jednego z krakowskich kantorów, tam jest nr tel, mozesz dopytać. Moi nastoletni synowie bez problemu wymieniali pieniądze w kantorze, myślę, że do tej pory te nieduze sumy nie wymagają obstawy dorosłych. Nie wiem, czy kazdy kantor ma forinty, sprawdź kurs w bankach, moze być tak, ze nie ma różnic i opłacalny będIe zakup w banku- gptam już jest pewne, ze dokonasz zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Pytania o kantor 01.03.14, 11:54 Mnie kantory kojarzą się z takimi budkami, jak z frytkami, nie myślałam, że mogą mieć telefony Zadzwoniłam, tam gdzie zalinkowałaś, a zachęcona sukcesem poszukałam bliżej nas i też mają. Dzięki. Przy okazji rozbawiłam faceta kwotą, którą chcę zakupić. Przez chwilę nie mogliśmy się dogadać Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pytania o kantor 01.03.14, 15:24 Na wycieczkę dziecku niewiele trzeba ( tak domniemywam, ze latorośl wojazować będzie?) Odpowiedz Link Zgłoś
irmaopa Re: Pytania o kantor 27.04.14, 20:15 Z forintami to jest różnie, wiem że np. tutaj można wymienić. Ale warto sie też poorientować w kursach, bo może się okazać, że taniej będzie w PL kupić ojro albo dolary i wymienić na miejscu. Nie wiem jak jest teraz, bo na Wegrzech byłam milion lat temu, ale to zależy od koniunktury, więc sprawdź sobie. A jako małolata dużo jeździłam (bo jako młoda mam to już wcale niestey...) i nie pamiętam, żeby ktokolwiek się mnie pytał o dowód, nawet jak miałam ze 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Pytania o kantor 27.04.14, 20:31 Podobno w Krakowie najbardziej opłacalnie można nabyć walutę (różnego rodzaju) w kantorze Baksy na ul. Królewskiej, na pewno mają tam forinty, byłam z miesiąc temu. Odpowiedz Link Zgłoś