crackusek 01.03.14, 21:26 Pojawiają się tu takie medyczne pytania czasem. Wiecie coś o tym? Czy po operacji jest duże prawdopodobieństwo, że osobie poprawi się, wróci czucie i będzie chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebra12 Re: RZS 01.03.14, 21:51 RZS jest chorobą degeneracyjną, postępującą. Nie ma na nią lekarstwa, można jedynie spowolnić jej postępy. Operacja o ile pomoże to nie na zawsze. Wszystko zależy od stanu pacjenta i tempie rozwoju choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
naplaze Re: RZS 01.03.14, 23:07 Czy po operacji jest duże prawdopodobieństwo, że osobie popra > wi się, wróci czucie i będzie chodzić? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasssannndra Re: RZS 08.03.14, 20:30 No chyba po to się tą operacje robi, by pomóc, by osoba wróciła do względnej sprawności. Nie będzie tak sprawna jak osoba zdrowa, ale będzie w stanie poruszać się. Oprócz operacji ważna jest rehabilitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: RZS 09.03.14, 08:19 kasssannndra napisała: > No chyba po to się tą operacje robi, by pomóc, by osoba wróciła do względnej sp > rawności. Nie będzie tak sprawna jak osoba zdrowa, ale będzie w stanie porusza > ć się. Oprócz operacji ważna jest rehabilitacja. Mylisz się, operację robi się po to żeby chirurg i szpital zarobił Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: RZS 08.03.14, 20:48 Nie wiem czy i na ile operacja pomoże. Wiem natomiast, że odpowiednio dobranymi lekami można doprowadzić do remisji choroby (tak jak u mnie). Ponad rok "leczyłam się" u reumatologa, który faszerował mnie sterydami. Znalazłam w necie poradnik dla chorych na RZS, trafiłam do autora poradnika i po 4 miesiącach było już lepiej. Teraz nie odczuwam bólu, funkcjonuję najnormalniej w świecie (a nie byłam w stanie nakrętki z butelki odkręcić), sterydy odstawiłam, czekam aż minie wystarczająco dużo czasu, żebym mogła odstawiać pomału leki. Jeśli ta osoba jest pewna, że lekarz zna się na RZS (co wcale nie jest takie oczywiste), umie to leczyć, niech da się kroić. W przeciwnym wypadku niech szuka lekarza, który NAPRAWDĘ umie leczyć RZS. Odpowiedz Link Zgłoś
kasssannndra Re:kawad 08.03.14, 21:13 Czy ten lekarz przyjmuje w Gdańsku?Jaki jest koszt wizyty? Czy masz RZS seropozytywne? Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re:kawad 08.03.14, 21:19 Przyjmuje w Gdyni. Koszt 79 zł (pracuje w prywatnej przychodni). Jeśli chcesz dam Ci namiary na maila. Nie wiem czy mogę tu je podać. Odpowiedz Link Zgłoś
kasssannndra Re:kawad 08.03.14, 21:36 dobra, pisz na gazetowy kasssannndra@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bei Kawad 09.03.14, 10:21 Bardzo proszę, przyślij mi kontakt do Twojego lekarza. Moja teściowa choruje, Gdynia daleko, ale zawozłabym ją do dobrego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ola33333 Re: Kawad 09.03.14, 10:29 Kawad, a moglabys choc w skrocie napisac jak Cie ten lekarz leczy? Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: Kawad 09.03.14, 21:21 Jeśli chcecie namiary piszcie do mnie na mail gazetowy. nie będę podawał tutaj nazw leków, bo jeszcze ktoś na własną rękę zacznie się leczyć. Nie chcę brać za to odpowiedzialności. Ogólnie rzecz biorąc jeden lek u mnie nie działał, mam teraz łączone trzy leki, które wpływają na przebieg choroby i doprowadziły do remisji. Gdy miną 2 lata i dalej będzie dobrze, będę schodziła z tych leków. nie biorę sterydów ani niesterydowych leków przeciwzapalnych, nie ma już potrzeby ich brać. Funkcjonuję normalnie, w zasadzie nie mam popuchniętych stawów, żyję jak każdy zdrowy człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: Kawad 09.03.14, 21:23 kawad napisała: > nie będę podawał tutaj nazw leków, Oczywiście "nie będę podawałA bo ktoś zaraz powie, że jestem facetem Odpowiedz Link Zgłoś
leeah Re: RZS 09.03.14, 09:07 też brałam sterydy i leki przeciw malaryczne, od 5lat skupiam się intensywnie na swojej diecie, unikam nabiału z laktozą i stosuję naturalną terapię przeciw pasożytom. Od około 5lat nie biorę leków, nie mam żadnych zmian, czuje się świetnie, działa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasssannndra Re:leeah 09.03.14, 20:40 leeah mogłabyś do mnie napisać na adres gazetowy lub podać swój meil bo miałabym kilka pytań do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś