default 06.03.14, 09:11 Oraz innych zorientowanych w temacie - czy zakaz wstępu na plażę z psem obowiązuje nad Bałtykiem cały rok czy tylko sezonowo ? A jeśli sezonowo to kiedy wolno ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorcia1234 Re: Pytanie do emam nadmorskich 06.03.14, 09:23 zawsze było sezonowo, zresztą masz tu artykuł na ten temat: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,One-maja-zakaz-wstepu-na-plaze,wid,13686889,wiadomosc.html?ticaid=11251a&_ticrsn=5 Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Pytanie do emam nadmorskich 06.03.14, 09:28 wow, cóż za obszerny "artykuł" Więcej można dowiedzieć się z mojego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Pytanie do emam nadmorskich 06.03.14, 09:24 w Gdańsku nie wolno z psami między 1 maja a 30 września. Tzn ludzie i tak z psami po plaży chodzą , ale w tym okresie łatwiej o mandat. Ja jeżdzę poza sezonem, bo moja psica duża więc ukryć faktu przebywania psa na plazy nie da się za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Pytanie do emam nadmorskich 06.03.14, 09:31 www.popiasku.pl/mapa/?id_kat=64&id_k=64 takich plaż jest więcej na całym wybrzeżu. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Pytanie do emam nadmorskich 06.03.14, 09:56 Chodzi mi raczej o to kiedy można spacerować z psem po wszystkich plażach. Wiem że są plaże "dla psów", ale ja nie zamierzam plażować z psem - w sensie siedzieć z nim na jakimś wyznaczonym kawałku. Dlatego pytam, czy są miesiące, gdy można sobie spacerować z psem wszędzie po plażach, bez ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Pytanie do emam nadmorskich 06.03.14, 11:01 zakaz jest sezonowo, ale tak szczerze mowiac - wszystko zalezy od tego na kogo trafisz. tzn jak w sezonie pojdziesz z psem na spacer w godzinach kiedy teoretycznie przynajmniej nikomu to nei przeszkadza (czyli o 6 rano/21 w nocy), to nikt sie specjalnie czepiac nie bedzie. podobnie jak pojdziesz na spacer w innych godzinach, a na mniej uczeszczanym terenie - czyli nie na plaże "główną", a na jakieś boczne, na ktorych siedzi 10 osob. ale jak trafisz na upierdliwca to i za zimowy spacer o 7 rano, kiedy jak okiem siegnac pusto jest i pies nikomu kompletnie w niczym nie przeszkadza - mandat Ci wlepi i tak uzasadni że cóż. ja w Gdańsku z psem chadzałam na spacery plażowe, najczesciej popołudniami (ok. 18) na plaże boczne i dzikie, ewentualnie trasą Sopot-Gdańsk, schodząc na głównych plażach na promenadę. nikt sie nie czepiał. oczywiscie pies sie na plazy nie wypróżniał, czasami siknął na umocnienia wydm, bo przy dłuuuuugim spacerze cięzko tego uniknąć. nigdy nikt sie nie czepiał, a spotykałam mundurowych dość często. w Mielnie, Unieściu, Dąbkach tez nie. w Kołobrzegu widziałam ze sie czepiali, ale ten konkretny pies siedział na głównej plazy w "godzinach szczytu" i były na niego skargi, wiec raczej nie mieli wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Pytanie do emam nadmorskich 06.03.14, 11:18 Dzięki za obszerne sprawozdanie Czyli tak jak się obawiałam - raczej zawsze idąc z psem po plaży człowiek będzie się czuł jak zaszczuty i z obawą spoglądał na każdego przechodnia ... Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Pytanie do emam nadmorskich 06.03.14, 11:39 nie, serio, bez przesady - jak pojdziesz na spacer na boczne plaze i pies nie bedzie skakał opalającym sie ludziom po głowach czy paskudził na piasek to bedziesz musiała miec ogromnego pecha zeby dostac mandat. nawet jeśli trafisz na patrol na plaży to najpierw Cie poproszą o przejscie z psem w inne miejsce, a dopiero potem beda sie czepiac. wybadaj plaze, ustal ktora w jakich godzinach jest pusta i chodz na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Pytanie do emam nadmorskich 06.03.14, 12:31 Biegam i spaceruję po plaży, wieczorami, nawet w środku sezonu slalomem między amstaffami, jakoś nie zauważyłam biednych zaszczutych mandatami właścicieli. Podczas plażowania w tłumach też psy zdarzały się często. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Pytanie do emam nadmorskich 06.03.14, 12:23 U nas w Świnoujściu jest wyznaczona część plaży dla psów. Okres roku nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś