Dodaj do ulubionych

Gra o tron

02.04.14, 02:13
Która ogląda? Jak nastroje przed kolejnym sezonem? wink.
Jak zabiją Tyriona, to ja już dalej nie oglądam tongue_out

https://www.andrzejrysuje.pl/wywiad-roku/
Obserwuj wątek
    • ola Re: Gra o tron 02.04.14, 07:05
      Jak zabiją Tyriona, to ja już dalej nie oglądam tongue_out

To akurat łatwo przewidzieć. Wystarczyło książkę przeczytać
      • boo-boo Re: Gra o tron 02.04.14, 13:02
        "To akurat łatwo przewidzieć. Wystarczyło książkę przeczytać"

Uwielbiam ten tekst......
        Nie każdego kręci najpierw czytanie książki, a potem oglądanie- nie każdy ma czas na czytania labo ochotę.
        Jak już przeczytałaś i wiesz co będzie to nie przewidziałaś.
        • alienka20 Re: Gra o tron 02.04.14, 15:08
          No właśnie.
          Ja zaczęłąm oglądać w styczniu za namową nie-męża. On sobie odświeżył, a ja poznałam serię. Chyba w tydzień obejrzeliśmy całą serię - wszyscy akurat chorowaliśmy, potem krótka wycieczka do Polski, więc czasu było pod dostatkiem.

A książki od jakiegoś roku mnie usypiają - nieważne, jaka by nie była ciekawa - dwie strony maks i odpadam.

I kibicuję, żeby ktoś w końcu zabił tę pi...dę Joffreya tongue_out
    • triismegistos Re: Gra o tron 02.04.14, 07:49
      Nie będę spojlować. Nie będę spojlować. Nie będę spojlować.
      • rhaenyra Re: Gra o tron 02.04.14, 07:56
        big_grin
    • lilek Re: Gra o tron 02.04.14, 08:41
      Czekam niecierpliwie mimo, że mam przeczytane wszystkie części. Jakie to ciężkie, by nie zdradzać co dalej wink zwłaszcza, że emek który równiez jest fanem bazuje tylko na serialu.
    • joxanna1 Re: Gra o tron 02.04.14, 08:57
      ja czekam, ale chcę obejrzeć cały sezon na raz, tak, że jeszcze trochę poczekam.

bardziej zresztą zależy mi na książce.
      • czarna_kita Re: Gra o tron 02.04.14, 08:59
        Czekam, mimo iż czytałam big_grin
        • wioskowy_glupek Re: Gra o tron 02.04.14, 09:25
          Te które jak ja przeczytały całość wcale nie powinny się czuć takie bezpieczne w temacie tego kto zginie wink
          4 część oparta jest bowiem na 2 części Nawałnicy mieczy, dalszych tomów oraz częściowo na podstawie tego co będzie w tomach, które Martin dopiero pisze.
          -
          "Zdajesz sobie sprawę, że próbujesz uzyskać racjonalną odpowiedź od czegoś, czego mentalność jest mieszaniną mentalności prymitywnego wieśniaka i odczuć autystyka, i co nigdy nie będzie w stanie zrozumieć sytuacji innej niż ta której samo doświadczyło?" ~ kosheen4
    • sueellen Re: Gra o tron 02.04.14, 09:31
      kiedy nowy sezon? komu kibicujecie? Ja blondynie zdecydowanie i Tyrionowi (gdyby chciał zostac królem) - moze jeszcze zachce smile
      • wioskowy_glupek Re: Gra o tron 02.04.14, 09:45
        07.04.14 premiera

Kibicuję Tyrionowi i Aryi, Dany powinna sobie siedzieć ze smokami w wolnych miastach az dorośnie i się ogarnie.

-
        "Zdajesz sobie sprawę, że próbujesz uzyskać racjonalną odpowiedź od czegoś, czego mentalność jest mieszaniną mentalności prymitywnego wieśniaka i odczuć autystyka, i co nigdy nie będzie w stanie zrozumieć sytuacji innej niż ta której samo doświadczyło?" ~ kosheen4
        • sueellen Re: Gra o tron 02.04.14, 09:52
          ona cały czas dorasta, staje się coraz mądrzejsza i sama już doszła dalej niz kiedykolwiek doszedłby jej mąż. Ma ambicje i otwarty umysł, owszem, popełnia błędy, jest jeszcze trochę naiwna, ale uczy się szybko i stale rośnie w siłę.
          • wioskowy_glupek Re: Gra o tron 02.04.14, 13:40
            Mam inne zdanie, to mentalna idiotka w typie Sansy tylko bardziej okrutna i dzika. Sama nie wie czego chce, nikogo nie słucha. Nie przygotowana ani na życie z mężczyzną ani na władzę w wieku 14 lat.
            -
            • rhaenyra Re: Gra o tron 02.04.14, 14:39
              tia jasne
              taka glupia nieprzyotowana
              a ze sprzedanej niewolnicy wlasciwie stala sie krolowa i matka smokow
              rzeczywiscie idiotkasuspicious
              • alienka20 Re: Gra o tron 02.04.14, 15:02
                Też tak myślę
                Dziewczyna jest inteligentna, potrafi odróżnić prawdę od iluzji. Świetnie sobie poradziła w Wieży Magów.
                Panowanie nad smokami to taki pikuś przecież tongue_out.
                Potrafi wykorzystywać swoje atuty i zdobytą wiedzę.
                A na początku miałam ją za taką płaczącą mameję tongue_out.
                • wioskowy_glupek Re: Gra o tron 02.04.14, 16:11
                  Czytałaś książkę? W którym konkretnie momencie ona panuje nad smokami?
                  Zlituj się matką smoków to ona była jak były małymi smoczkami.

• alienka20 Re: Gra o tron 02.04.14, 17:03
                    Dobra, nie czytałam, nie będę się sprzeczać i robić z siebie głupka.

Ale według serialu Sansa nie dorasta Danaerys do pięt. Nie jest nawet w połowie tak sprytna jak ona i nie ma ani cienia charyzmy.
                    Już Arya radzi sobie lepiej na byle zakręcie.
                    Jest po prostu bezdennie głupia jak Theon Greyjoy wink.
                    Myślę, że nawet jeśli czuje się poniżona małżeństwem z Tyrionem, to i tak ma szczęście, że nie jest takim obleśnym dziadem jakim mógłby być.
                    • wioskowy_glupek Re: Gra o tron 02.04.14, 17:15
                      Ona się w książce jeszcze gorzej zachowuje wobec Tyriona uncertain Narzeczeństwo z Joffreyem niczego jej nie nauczyło. Jak była głupia tak jest smile
                      Fakt przy niej Dany to ostoja mądrości i zaradności.
                  • rhaenyra Re: Gra o tron 02.04.14, 17:18
                    wtedy kiedy lata suspicious

kurde to sa mlode skomi niedawno sie w koncu wykluly
                    ona pierwsza od ponad 200 lat dosiada smoka !!!!
                    a jest w sumie tylko mloda dziewczyna
                    wszyscy przed nia lacznie ze zdobywca i jego siostrami mieli stare i juz wytresowane smoki a do tego wsparcie rodzin

czyli ujezdza swiazaka nie majac zadnej wiedze odziedziczonej po pokoleniach

i to jest niby malo ?????
            • rhaenyra Re: Gra o tron 02.04.14, 14:41
              i kogo niby mialaby sluchac?
              • morgen_stern Re: Gra o tron 02.04.14, 15:00
                To jakieś bzdury, nie dyskutuj z nią tongue_out
                • wioskowy_glupek Re: Gra o tron 02.04.14, 17:23
                  Bzdury powiadasz ? To może konkretniej:

Uwaga spoilery !

Dziewczyna nie jest w stanie nawet ogarnąć się z kim chce się przespać z Dario czy może z Jorrahem czy może jeszcze ze swoim mężem nr 2.

Nie podejmuje sensownych decyzji militarnych, zamiast przeć do Westeros ze smokami, sieje ferment w wolnych miastach. Owszem decyzja dobra, gdyby potrafiła zrobić z nieskalanych i niewolników armię. Ona dopuszcza jednak do buntów, nie potrafi dobrać ludzi którzy w jej imieniu będą rządzić. Ufa nieodpowiednim ludziom, nie słucha Jorraha.
                  Jej próżność zaspokaja jedynie, nazywanie jej matką i uwalnianie niewolników, którzy potem wikłają się w konflikty.
                  Dopuszcza do wyrzucenia Jorraha za to mota się w romanse. Nie potrafi nawet zapanować nad smokami, które jej uciekają jak tylko nie są pozamykane na 2 spusty.

Zaiste - strateg roku...

• rhaenyra Re: Gra o tron 02.04.14, 17:27
                    joraha mialaby sluchac ?big_grinbig_grinbig_grin
                    kiedy ?
                    kiedy powiedzial jej zeby sprzedala jajka ?
                    kiedy powiedzial zeby nie szla w ogien ?
                    kiedy miwil zeby sie "sprzedawala" smoka ?

zarabisty doradca big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

przenie teraz do westeros to bylaby najglupsza rzecz jaka moglaby zrobic
                    na szczescie nie jest wioskowym glupkiem big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

a z kim sie bzyka to jej sprawa tongue_out
                    krolowa tez ma prawo do rozrywki tongue_out
                    • wioskowy_glupek Re: Gra o tron 02.04.14, 17:46
                      Kiedy jej dobrze radził między innymi ostrożność...
                      W większość kłopotów by się nie wpakowała gdyby nie on.

> przenie teraz do westeros to bylaby najglupsza rzecz jaka moglaby zrobic
                      > na szczescie nie jest wioskowym glupkiem big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Jak już to chyba parcie ? nie wioskowe głupki powinny to wiedzieć tongue_out
                      No cóż wioskowym głupkiem może i nie jest ale też żadną królową nadającą się na żelazny tron.
                      Akurat teraz parcie na Westeros jest świetnym momentem. Wszyscy jej konkurenci się biją.
                      Joffrey, jego "ojciec" i prawdopodobnie obaj jego bracia nie żyją. Cersei jest w rozsypce, Tywin nie żyje, Tyriona nie ma. Starkowie rozsypani. Boltonowie i reszta drą łacha między sobą o wplywy. O nowym Targaryenie jeszcze nie wie, ale raczej nie jest on groźny. W dodatku do Westeros płyną robić rozróbę żmijowe bękarcice.

Akurat wymarzony moment na uderzenie, gdyby zajęła się tresurą smoków a nie ciupcianiem big_grin
                      • rhaenyra Re: Gra o tron 02.04.14, 17:58
                        somo moze wytresowac tylko jednego
                        jeden smok moze miec wielu panow (kolejnych)
                        ale jedna osoba moze dosiadac tylko jednego skoma ( bylo czytac uwazniej tongue_out)
                        no i zostaje przepowiednia o 3 lgowach
                        wiec sama ani teraz ni cholery nie moze wyruszyc
                        no i ma poddanych w wolnych miastach i nie moze ich teraz porzucic

a skad dany ma wiedziec dokladnie co sie dzieje w westeros suspicious?
                        internetu tam nie ma suspicious
                        • wioskowy_glupek Re: Gra o tron 02.04.14, 23:16
                          Smok ma 3 głowy ale zdaje się matkę tylko 1 smile poza tym przecież ona wcale na nim latać nie musi, żeby zrobić rozpierduchę.

>> a skad dany ma wiedziec dokladnie co sie dzieje w westeros suspicious?
                          > internetu tam nie ma suspicious

Ale jakby nie pogoniła Jorraha to by miała inf na bieżąco.

Zdajesz sobie sprawę, że próbujesz uzyskać racjonalną odpowiedź od czegoś, czego mentalność jest mieszaniną mentalności prymitywnego wieśniaka i odczuć autystyka, i co nigdy nie będzie w stanie zrozumieć sytuacji innej niż ta której samo doświadczyło?" ~ kosheen4
      • rhaenyra Re: Gra o tron 02.04.14, 09:50
        kibicuje sansie

zeby w koncu umarlasuspicious
        ale niestety nie ma tak dobrzetongue_out
        • marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron 02.04.14, 10:19
          Seconded it!
          Żeby jeszcze nie było mi jej tak szkoda. sad
    • maja.london888 Re: Gra o tron 02.04.14, 10:09
      Ja też nie mogę się doczekać, a kibicuje Khalesi. Tyrion i Arya to też moi faworyci. Książki nie czytałam, telewizora nie mam, więc będę musiała szukać w necie.
    • marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron 02.04.14, 10:18
      Jonowi kibicuję, ale on chyba ma małe szanse, ludzie za bardzo go lubią, no i spoilery nie wróżą mu dobrze sad Ale wierzę w niego smile

Poza nim Aryi i Dany (<3).

Powoli zbliżam się do połowy "Starcia królów".
    • lilek Re: Gra o tron 02.04.14, 10:41
      no to ja dziwna chyba jestem, bo kompletnie nie leży mi postać ani Johna, ani Aryi. A Sansa w sumie obojętna... Oczywiście Tyrion rządzi, ale też i Jamie ma moją sympatię.
      • akitis Re: Gra o tron 02.04.14, 10:48
        a ja bardzo lubię filmowego Varysa
        • alienka20 Re: Gra o tron 02.04.14, 15:10
          O ja też wink
          I te jego rozmowy z Baelishem wink
    • male_a_cieszy Re: Gra o tron 02.04.14, 12:17
      Czekam już na kolejny sezon, ale nie obejrzałam jeszcze dwóch ostatnich odcinków poprzedniego sezonu bo wiem co się tam stanie, a nie chce tego oglądać big_grin Ale chyba w weekend łyknę te dwa żeby spokojnie oglądać kolejne.
      • wioskowy_glupek Re: Gra o tron 02.04.14, 13:43
        Fajny jest też Cebulowy rycerz i żmijowe bękarcice wink
        -
    • morgen_stern Re: Gra o tron 02.04.14, 13:59
      Zaczęłam oglądać to dla "Danny", bo mi się na zdjęciach podobała i tak zostało wink uwielbiam ją. Dziewczyna daje radę, to jakieś herezje o niej to powyżej. Nie mogę się doczekać nowego sezonu.
    • eliszka25 Re: Gra o tron 02.04.14, 15:34
      przeczytalam juz wszystkie ksiazki, ktore sie ukazaly i po prostu umieram z ciekawosci, jaki bedzie kolejny sezon w tv. zdradzac nie bede, bo ksiazki z filmem nie do konca sie pokrywaja, dlatego tym bardziej nie moge sie doczekac, zeby porownac.

zaczelam od ogladania filmu, a po ostatnim sezonie nie moglam sie doczekac, co bedzie dalej i przeczytalam wszystkie czesci, a raczej polknelam big_grin. kibicuje tyrionowi i dany. troche tez sansie, bo w ksiazce jest o wiele bardziej sensowna niz w filmie. moim zdaniem zrobili krzywde tej postaci, bo w ksiazce wcale nie jest taka placzliwa idiotka.
      • corka.bossa Re: Gra o tron 02.04.14, 16:17
        demotywatory.pl/4315299/Polak-zwyciezyl
        • eliszka25 Re: Gra o tron 02.04.14, 18:18
          no i zepsulas mi przyjemnosc z oczekiwania na final! po co mam ogladac film i czekac na ksiazke, skoro wiadomo, jak sie skonczy big_grin
      • alienka20 Re: Gra o tron 02.04.14, 17:06
        eliszka25 napisała:
        > moim zdaniem zrobili krzywde tej postaci, bo w ksiazce wcale ni
        > e jest taka placzliwa idiotka.
        Mówisz wink.
        Niestety pod względem głupoty i naiwności zrównali ją z młodym Greyjoyem wink.
        • wioskowy_glupek Re: Gra o tron 02.04.14, 18:07
          Bo ona jet równie głupia co on, tylko mniej płaczliwa. Z tym że to dziewczyna więc jej przystoi big_grin
    • na_pustyni Re: Gra o tron 02.04.14, 17:08
      Lubie Jamiego i Tyriona. Z dziewczyn nie mam faworytki - a juz wiem, zdjecie ponizej. A kibicuje oczywiscie Edowi S.https://d1fgn7wex1bhjn.cloudfront.net/assets/tarantulaV2/embedded_images/1364295249_34336_diana-rigg-lady-olenna-redwyne-reina-de-las-espinas-juego-de-tronos.jpg
      • black_magic_women Dla wielbicielek (urody)Dan 02.04.14, 20:22
        lula.pl/lula/51,111795,15716978.html
    • m_incubo Re: Gra o tron 02.04.14, 20:54
      > Która ogląda? Jak nastroje przed kolejnym sezonem? wink.
      > Jak zabiją Tyriona, to ja już dalej nie oglądam tongue_out

Booooooze, to wy nic nie wiecie, nic nie wiecie. A ja wam nie powiem tongue_out
      • rhaenyra Re: Gra o tron 02.04.14, 21:06
        wiemy wiemy tongue_out
      • marusia_ogoniok_102 Re: Gra o tron 02.04.14, 21:11
        Oj tam, oj tam big_grin
        https://24.media.tumblr.com/d3c485fffcf66f1a2e8d0b50d79c70cf/tumblr_n03bx2ODsl1r3jsrko1_500.jpg
        Źródło obrazka
    • lauren6 Re: Gra o tron 02.04.14, 21:31
      Tyriona lubie, ale nie tego z ostatniego tomu. Kibicuje Dany i absolutnie nie zgadzam sie z opinia, ze jest glupia. Jest mloda i niedoswiadczona, ale jak na taka gowniare osiagnela wiele i to tylko dzieki sobie. Jona nie trawie, dla mnie to bezplciowa pie.... Arya jest ok, Sansa sie wyrabia.
    • pszczolaasia Re: Gra o tron 03.04.14, 10:07
      ogladamogladamogladam...smile czekamczekamczekamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka