Dodaj do ulubionych

nowa estetyka

09.04.14, 11:38
tak sobie patrzę na reklamę Playa, ktora wyskakuje mi na górze i na panią Przybylską, a raczej na jej brwi....kiedys takie brwi były obciachem i nosiły je tylko stare, niedowidzące babcie
ewentualnie ofiary zbyt mocnej henny zrobionej przez kosmetyczkę, ale to było tragedią i powodem do wstydu
a teraz nawet jasne blondynki noszą czarne glizdy na czole, w dodatku z dumą: patrzcie, stac mnie, walnęłam se brwi permanentne
jako żeście wszystkie młodsze ode mnie, powiedzcie starej babie: powinno mi się to podobać? mam się przyzwyczaić i nie marudzić? big_grin
Obserwuj wątek
    • bri Re: nowa estetyka 09.04.14, 11:46
      Przybylska na raka chorowała/choruje. Na tej reklamie ma pewnie na głowie perukę, i możliwe, że faktycznie narysowane brwi. Mimo to moim zdaniem wygląda pięknie.

Poza tym niektórzy mają takie brwi zupełnie naturalnie, np. ja. Grube, równe, gęste i ciemne, dużo ciemniejsze niż kolor włosów na głowie. Powinnam sobie wyskubać, żeby Ci nie było przykro?
      • lady-z-gaga Re: nowa estetyka 09.04.14, 11:51
        ja nie czepiam sie Przybylskiej, bo domyslam się, że jej po chemii mogły brwi wypaść
        chodzi mi samo zjawisko, czyli modę, ktora jest paskudna, urody nikomu nie dodaje i nie pasuje do twarzy
        a przede wszystkim - wali po oczach sztucznością, tak samo jak napompowane usta
        • bri Re: nowa estetyka 09.04.14, 11:55
          Moim zdaniem Przybylska wygląda w tej reklamie pięknie. Nie rozumiem do czego w ogóle pijesz. To wcale nie są jakieś szczególnie grube brwi. Rzekłabym wręcz, że cieńsze wyglądałyby idiotycznie.
          • lady-z-gaga Re: nowa estetyka 09.04.14, 12:02
            powtórzę jeszcze raz: Przybylska wygląda dobrze, ale brwi ma idiotycznie niepasujące do twarzy, wygląda jakby do jej portretu dorwało się dziecko z czarną kredką
            nie pisałam, że za grube, ale za ciemne
            no i widzę, ze to faktycznie nowa estetyka, skoro poza mną nikogo nie razi
      • lady-z-gaga Re: nowa estetyka 09.04.14, 11:54
        poza tym wybacz, ale potrafię odróznić prawdziwe brwi od czarnego barwnika wstrzykniętego pod skórę
        no i czarne brwi a do tego np ufarbowane na jasny blond włosy rzadko dają dobre połączenie
        • bri Re: nowa estetyka 09.04.14, 11:56
          Pokaż może jakąś fotkę tego, co uważasz za odpowiednie połączenie, bo jeśli Przybylska Ci się nie podoba, to zastanawiam się, co uważasz za ładne.
          • vilez Re: nowa estetyka 09.04.14, 14:12
            Tak, fotki się przydają.
            Wraca moda lat 50-60? w pewnym momencie mojja mama (jasna blondynka) miała taką szaloną brew wink do krwistoczerwonych uściech i fryzury typu wieża robiło to ...heh...wrażenie big_grin
    • atteilow Re: nowa estetyka 09.04.14, 11:47
      Czepiasz się, Przybylska dobrze wyglada.
    • cosmetic.wipes Re: nowa estetyka 09.04.14, 11:55
      Daj spokój. Wyflamastrowane brwi to pikuśbig_grin

Popatrz na usta glonojadów, sparaliżowane botoksem czoła, wypadkogenne platformy - to dopiero "moda".
      • lady-z-gaga Re: nowa estetyka 09.04.14, 12:17
        I właśnie o to mi chodzi, że epatowanie sztucznością przestało byc obciachem, już nikt nie stara się, żeby poprawki urody robic dyskretnie i z gustem. Pół biedy, kiedy robi to gwiazda, ktorej wygląd jest na sprzedaż, a cel, jak wiadomo, uświęca srodki. Ale przenoszenie tej mody na ulice daje efekt karykaturalny.
        • bri Re: nowa estetyka 09.04.14, 12:35
          O tak, naturalność zawsze była w cenie, teraz dopiero takie te baby dziwnie zmalowane chodzą. Kamon. Jak sobie popatrzę na zdjęcia mojej matki i jej koleżanek z młodości to one dopiero się malowały. Pudełko cieni do powiek i tuszu do rzęs w tydzień potrafiły wymalować.

https://1.bp.blogspot.com/-XLSZ33pl35w/UD-zEB3BxtI/AAAAAAAAKrM/XscC6L3jX2E/s1600/get+this+look+1960s+makeup.jpg
          • cosmetic.wipes Re: nowa estetyka 09.04.14, 13:33
            Zamalowanie zawsze można zmyć, botoksu z plastikowej twarzy nie wyssiesz.
    • kropkacom Re: nowa estetyka 09.04.14, 11:59
      Az zapytałam wujka Google. Ona wygląda pięknie i ma raczej cienkie brwi.
      • yvona73pol Re: nowa estetyka 09.04.14, 12:08
        Tajki sobie tatuuja brwi na stale, takim zielonkawo-fioletowawym tuszem, nitki to nie sa. O dziwo, wygladaja dobrze wink

Chyba ostatnio moda na bardziej krzaczaste jest. A moje, zawsze ciemne (blondynka jestem) robia sie z wiekiem coraz jasniejsze, i nie, nie siwieja wink tylko jakos tak... blondzieja?
    • sitniczek Re: nowa estetyka 09.04.14, 12:07
      Myślę, że jest ok. Jej akurat pasuje, zdarzają się też i blondynki z ciemną oprawką oczu. Ale fakt, czasem nastolatki jak siekną po gałach makijażem i strojem, to masakra. I dwudziestki, czasem 30-tki, potem człowiek niedowidzi.....
    • vilez Re: nowa estetyka 09.04.14, 12:20
      W sensie, że bardziej grube, krzaczaste, bardziej "naturalne"? jesli tak, top to lubię, byle nie za ciemne (w sensie- krucze u blondynki np.). Sama, jako blondynka, mam ciemną oprawę, gęste brwi i uważam to za ozdobę.
      Oczywyście nei chodzi o opcję na Brzeżniewa wink
      • lady-z-gaga Re: nowa estetyka 09.04.14, 12:27
        . Sama, jako blon
        > dynka, mam ciemną oprawę, gęste brwi i uważam to za ozdobę.

Ja tez uważałabym to za ozdobę, gdybym miała.

https://image.ceneo.pl/data/products/22277222/i-makijaz-permanentny-brwi-lub-ust-albo-oczu-kreski-gorne-i-dolne.jpg

czegos takiego nie uważam za ozdobę, nie jestem aż tak nowoczesna smile
        • vilez Re: nowa estetyka 09.04.14, 14:03
          Aaaaa... hm...okropne (nie wiedziałam, o co chodzi). Pasuje do arabek, li i jedynie.
    • maggi9 Re: nowa estetyka 09.04.14, 12:38
      Przybylska ma źle dobrany kolor włosów. Ten blond wygląda koszmarnie. Powinna zmienić kolor włosów a nie brwi. Ona naturalnie jest taka ciemnawa, więc brwi jej pasują.

Zresztą ja sama brunetką nie jestem raczej szatynko-blond i mam naturalnie czarne brwi. co mam cobie rozjaśniac?
      • lady-z-gaga ostatni raz 09.04.14, 12:49
        bo w nieskonczoność nie chce mi się wyjaśniać:
        poruszyłam w tym wątku temat kruczoczarnych ( a nie ciemnych), sztucznie domalowanych ( a nie prawdziwych) brwi
        różnica jest widoczna gołym okiem, a to, co sztuczne, powinno byc robione z umiarem - przynajmniej moim zdaniem
        jesli ktoś chce dyskutowac o makijażu teraz i dawniej, albo o urodzie Przybylskiej, to wolna wola, ale ja się nie włączę, bo nie o to chodziło
        • maggi9 Re: ostatni raz 09.04.14, 12:57
          Częstym błędem jest po prostu zbyt mocne podkreślanie brwi i tyle. Szczególnie źle wygląda jak są mocno wypełnione - kredką, farbką. Bo jeśli same włoski są zafarbowane henną to nawet blondynce jakoś to będzie pasować.
        • aneta-skarpeta Re: ostatni raz 09.04.14, 16:39
          ale ona w reklamie play nie ma króczoczarnych, ma tylko na bilbordach- domalowane photoshopem, a to co innego

w reklamie wygląda tak
          https://s.afterparty.pl/i/anna-przybylska-w-reklamie-play-MAIN_NO_LOGO-89081.jpg
          • edelstein Re: ostatni raz 09.04.14, 18:09

Ma normalne brwi,pasujace do jej kolorytu,a ze zrobila sie na blond to wyglada to slabo.Co do mocno podkreslonych brwi.Z racji multi Kulti na ulicach mam mozliwosc sie przyjrzec i niektorym typim urody takie brwi pasuja.To zalezy Od kolorytu cery,koloru wlosow ,oprawy oczu i rysow twarzy.
    • lilly_about Re: nowa estetyka 09.04.14, 13:31
      Mnie się to nie podoba, no ale Przybylska nie jest z natury blondynką, a natury nie oszukasz wink
    • melancho_lia Re: nowa estetyka 09.04.14, 13:44
      Ja akurat nie rozumiem i nigdy nie rozumiałam wyskubywania brwi. naprawdę tragicznie kobity wyglądają z takimi wyskubanymi. Jeszcze rozumiem osoby, które mają jedną brew, ale większość kobiet ładniej wygląda w swoich naturalnych brwiach.
    • attiya Re: nowa estetyka 09.04.14, 13:54
      no właśnie zawsze unikałam smolistych pasków na czole tongue_out
      rozumiem, że można delikatnie kredką pociągnąć ale widać czasem trzeba olejną pomalowac tongue_outsuspicious
      • konwalka Re: nowa estetyka 09.04.14, 14:04
        ja mam tak gupio sad
        karnacja- beznadzieja i dno; wyglądam jak personalna z młyna, a opalam sie idiotycznie
        włosy- mysli srodkoweuropejski
        oczy- szare
        i do tego włoskie, kruczoczarne, gęste brwi uncertain
        • vilez Re: nowa estetyka 09.04.14, 14:14
          i brzydko? czemu? jak je podregulujesz (co by krzacory nei wystawały), to fajne jest. Możesz je przyszarzać lub rozbrązowić.
    • rhaenyra Re: nowa estetyka 09.04.14, 14:11
      lepsze takie niz cienutkie wyskubane kreseczki
      • vilez Re: nowa estetyka 09.04.14, 14:13
        jeden szit
    • naomi19 Re: nowa estetyka 09.04.14, 14:14
      lubie wyraziste, grube, z piekna linia brwi
      jestem naturalna blondynka (nie farbuje) i najlepiej wygladam w takich wlasnie intensywnych, najlepiej... czarnych! ew. czarno-brazowych

najgorsze dla mnie to zbyt wygolone, cienkie niekształtne brwi, zepsują nawet najładniejszą twarz
      • lady-z-gaga Re: nowa estetyka 09.04.14, 16:00
        ...Małgorzata Kożuchowska, Gwyneth Paltrow, Tilda Swinton, Meryl Streep, i jeszcze wiele blondynek uchodzących za tzw ikony stylu (to oczywiście rzecz gustu, czy się komus podobają, ale dobrego smaku i elegancji nie sposob im odmowić)
        jakoś nikt nie uważa, że w ich wizerunku brakuje uczernionych brwi smile
        • naomi19 Re: nowa estetyka 09.04.14, 16:16
          skąd wiesz, że nikt na całym świecie tak nie uważa? rozmawiałaś ze wszystkimi ludźmi na świecie o brwiach Małgorzaty Kożuchowskiej? big_grin
          • lady-z-gaga Re: nowa estetyka 09.04.14, 16:27
            faktycznie, przesadziłam big_grin na tym forum na pewno znajdzie się niejedna, co by im kruczoczarne brwi domalowała, żeby były ładniejsze tongue_out
            • naomi19 Re: nowa estetyka 09.04.14, 17:23
              'moja prawda jest najmojsza' nawet w kwestii brwi?
        • demonii.larua Re: nowa estetyka 09.04.14, 19:19
          Kożuchowska z tymi cieniznami wygląda jakby ich wcale nie miała big_grin
    • ichi51e Re: nowa estetyka 09.04.14, 19:42
      A czyli to jednak Przybylska...
      Zastanawialam kto to i czy to nie ona ale wierzyc mi sie nie chcialo...
    • pochodnia_nerona Re: nowa estetyka 09.04.14, 21:16
      Wiem, o co chodzi założycielce, te brwi wyglądające, jakby były narysowane (kontur) cienkopisem i wypełnione czarnym markerem. Zmora atakująca w przychodniach (panie rejestratorki), strasząca z oblicz sprzedawczyń, czyli kolejny koszmar urodowy, który został ochoczo podchwycony przez spragnione pięknego wyglądu panie.
      Co ciekawe, takie urodowe obciachy są charakterystyczne dla pewnego typu kobiet, które zawsze wybiorą to, co najtandetniejsze. Czasem zastanawiam się, dlaczego tym kobietom nie przychodzi do głowy umalować się tak, żeby nie było za bardzo widać, a jednocześnie wyglądać naprawdę korzystnie. Bo kto przy zdrowych zmysłach jest w stanie zachwycać się taką sztucznizną?
      • bei ee, bardziej obciachowe są niteczki:) 09.04.14, 21:55
        Mój syn zapytał mnie, czy ciocia to rysuje sobie te brwi korzystając z CYRKLA?

Jak cyrklem- zapytałam?smile
        A on- no opiera cyrkiel na nosie i zakresla łuki nad oczamismilesmile
      • nolus Re: nowa estetyka 10.04.14, 10:00
        Te brwi są fatalne,a już w zestawieniu z jasnymi blond włosami po prostu straszą. Nie rozumiem wyboru tak baardzo niedopasowanej stylizacji,ale w przypadku Przybylskiej chodzi o zatuszowanie spustoszenia na twarzy,jakiego dokonała choroba nowotworowa.

Ale co do tego typu brwi generalnie,to masz sporo racji,w tym co piszesz. Tego typu brewki to moda trafiająca do okreslonej grupy społecznej, która reprezentują przede wszystkim ekspedientki,kasjerki,kosmetyczki bądź pracownice solarium. Do nich to trafia, bo makijaż musi być WIDOCZNY - im więcej,ciemnej i bardziej sztucznie,tym lepiej. I ten gust się nie zmienia pomimo kasy...
        https://s1.kozaczek.pl/2013/12/15/1-46-R1.jpg

• girl.anachronism Re: nowa estetyka 10.04.14, 10:08
      Chodzi o te?

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/fs.siteor.com/gsmonline/articles/photo1s/74384/large/play_przybylska_2m.jpg?1396613898

No są dosyć ciemne, ale kruczoczarne na pewno nie wink A jeśli chodzi o kształt - teraz taka moda nastała, że wiele kobiet nosi mocno podkreślone "ekierki" - przyjęło się, że to są idealne brwi, i to wcale nie w jakimś mało reprezentacyjnym środowisku. Moda jak moda wink Jednym to pasuje, innym nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka