Dodaj do ulubionych

Do Chorwacji "w ciemno"?

17.04.14, 16:47
Pomysl z Czarnogórą jednak w tym roku odkładamy, na tapetę wróciła Chorwacja. Nie mamy jednak żadnej rezerwacji i nie potrafimy znaleźć niczego co by nam odpowiadało pod wzgledem lokalizacji i ceny.
Czy wyjazd do Chorwacji w ciemno z dwójka dzieci (14 i 7 lat) w szczycie sezonu (początek sierpnia) to rozsadny pomysł?
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 17.04.14, 16:53
      Dasz radę tylko jak masz wymagania których zadna oferta na portalach nie spełnia to możesz długo szukać.
      • wtopek pomysł średni 17.04.14, 19:20
        no chyba, że masz skromne wymagania

kwaterę znajdziesz, ale czy to będzie fajny apartament z ogrodem, zacienionym parkingiem blisko plaży z której będziesz mogła wejść do wody, to mało prawdopodobne

bardziej klocek z pustaków na "patelni"

Chorwacja w sezonie jest megazatłoczona, zwłaszcza w miejscach bardziej atrakcyjnych, co lepsze kwatery ludzie rezerwują sobie z roku na rok albo przekazują znajomym, albo trzeba takie miejsca rezerwować jeszcze w listopadzie czy grudniu
    • heca7 Re: Tu masz odpowiedź ;) 17.04.14, 18:50
      I to nawet 183 strony odpowiedzi smile
      www.cro.pl/wyjazd-w-ciemno-czy-to-mozliwe-t17807.html
    • na_pustyni Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 17.04.14, 19:18
      bylam tak rok temu, jak chcesz napisz na prv
    • zdzisnadzis Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 17.04.14, 20:56
      To bardzo zły pomysł. Raz jedyny i ostatni rok temu pojechałam bez rezerwacji własnie w tym okresie ( zawsze jezdziłam z rezerwacja), bo pozostałe towarzystwo uparło sie i, bo za drogo i pewnie znajdzie sie cos tanszego i to jeszcze do wyboru do koloru. Efekt był taki , ze stracilismy cały dzień na poszukiwania. Strasznie zmęczeni po podrózy przejechaliśmy 5 miejscowosci ( był nawet problem w Makarskiej , czyli dosyc duzmy miescie), cudem znalezlismy jeden apartament w Baśce, oczywiscie i tak wyszło drozej niz tamci chcieli. Ludzie pukali się w głowy, jesczze dałoby rade na dwie osoby ale raczej nie w jednym miejscu. Tak wiec lepiej nie ryzykowac, bo mozna stracic i nerwy i czas, ktory powinien byc wykorzystany na leniuchowanie.
      • gryzelda71 Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 17.04.14, 21:17
        przejechaliśmy 5 miejscowosci ( był nawet problem w
        > Makarskiej , czyli dosyc duzmy miescie), cudem znalezlismy jeden apartament w
        > Baśce,

Pojechaliście do Makarskiej i cofnęliście się na Krk? współczuje
        • heca7 Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 17.04.14, 22:14
          Baska Voda jest na Riwierze Makarskiej wink
          • gryzelda71 Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 18.04.14, 07:51
            No tak,a Baska na Krku. smile
    • hipinka Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 17.04.14, 21:06
      potwierdzam to, co piszą dziewczyny
      w sierpniu do Chorwacji zjeżdża pół Europy smile
      my zawsze jeździliśmy w ciemno, ale zawsze w lipcu, a to zupełnie inna historia
      • olewka100procent Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 17.04.14, 21:15
        do Chorwacji to tylko w ciemno
        • slonecznik1981 Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 17.04.14, 21:20
          Zwłaszcza w szczycie sezonu i z dziećmi.

Szukanie kwatery w tłumie i upale po ponad 1000 km jazdy...bezcenne...
    • kagrami Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 18.04.14, 08:52
      W ciemno tylko w lipcu.

W sierpniu Niemcy i Włosi mają wakacje - więc raczej zapomnij o czymś fajnym w dobrej cenie.
      • kagrami Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 18.04.14, 08:55
        Chociaż,... nie wiem czego oczekujesz ale znam jedno ciekawe miejsce w Tribunj, ale bez klimy. Cena całe wakacje taka sama, z tego co wiem. Jak chcesz kontakt to pisz na priv.
    • gazeta_mi_placi Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 18.04.14, 09:24
      Schabowe już zawekowane?
      • kostruszka Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 23.04.14, 20:16
        O schabowych to do mnie?
        Jeszcze nie wink

Dziękuję za wypowiedzi - utwierdziłyscie mnie w przekonaniu, że jazda w ciemno w sierpniu to zły pomysł - w takim razie baaaaardzo proszę o sprawdzone namiary.

Nie chodzi o to, ze mamy za duze wymagania (choc jednak w sierpniu klima musi być), ale już kilka razy netowa rezerwacja (wprawdzie głównie w Polsce) okazywała się niewypałem, chcielibyśmy znaleźć coś polecanego przez osoby, które widziały miejsce w realu.

• hipinka Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 23.04.14, 20:31
          jeśli chcesz jechać daleko na południe to ja mam znajomy pensjonat pod Dubrownikiem
          musiałabym tylko poszukać dokładne namiary, ostatni raz byłam tam kilka lat temu
          • kostruszka Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 23.04.14, 20:39
            Dziekuję za zainteresowanie mim watkiem i poproszę na priva namiary smile

• hipinka Re: Do Chorwacji "w ciemno"? 27.04.14, 23:07
              wysłałam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka