mearuless 27.04.14, 01:11 szczupla, zgrabna, trenujaca na silowni min 3 ray w tygodniu- do jakiej dlugosci powinna nosic spodnice? nogi ladne, dluuuugie, zgrabne. nie blachara, raczej gora elegancka-marynarka, zakiet. ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bi_scotti Re: kobieta lat 36 27.04.14, 01:21 Mme Lagarde ma zdecydowanie wiecej niz 36 tudziez trudno jej nogi nazwac "perfecyjnymi" a i tak nosi sobie takie dlugosci spodnic jakie (ewidentnie) lubi, wiec niechze nam wszystkim swieci przykladem w podejsciu do tematu, bo co by nie powiedziec, zawsze wyglada presentable Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless Re: kobieta lat 36 27.04.14, 01:29 ale jednak jesteśmy w Polsce. co wypada a co nie? mam nogi lepsze niz niejedna nastolatka, wyżywiona na mc a moja mama ostatnio rzekla " mea!!! masz 36 lat! 2-je dzieci! nie wypada ci nosic tak krótkich spódnic" Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: kobieta lat 36 27.04.14, 01:37 To zależy, czy matka z tych przejmujących się czy wypada, czy raczej z tych delikatnych - może ona Ci coś innego niż 'nie wypada' próbowała powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
nickznikad Re: kobieta lat 36 27.04.14, 02:20 Że raczej dupskiem na ulicy nie powinnaś świecić? Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: kobieta lat 36 27.04.14, 04:07 Że niechybnie podążasz w kierunku 'z tyłu liceum, z przodu muzeum' zamiast 'światowa babka z klasą łamiąca stereotypy swego zaścianka'. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: kobieta lat 36 27.04.14, 04:38 burina napisała: > Że niechybnie podążasz w kierunku 'z tyłu liceum, z przodu muzeum' A co zlego/niewlasciwego w wygladaniu na "swoj" wiek (muzeum ) w krotkiej spodnicy? To sa wszak wszystko kwestie bardzo umowne. Tak dlugo jak kobieta sie dobrze czuje w tym, co ma na sobie to co komu do tego? Powaznie do sprawy podchodzac, to wlasnie kobiety powinny popierac wolny wybor innych kobiet, rowniez w kwestii dlugosci spodnicy A nie tworzyc jakies mity o tym co wypada, co nie etc. etc. Middle Ages, eh ... Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: kobieta lat 36 27.04.14, 10:30 No toć mówię, że matce być może wcale o tę nieszczęsną długość spódnicy nie chodzi. Może łatwiej podeprzeć się czymś w miarę utartym 'nie wypada' niż uchwycić coś nieuchwytnego (np. że córka z uporem maniaka od 20 lat tylko cekiniaste lambadówy nosi). Mi na przykład mama wmawaiała, że nie wypada w sztruksach do szkoły chodzić. Zazwyczaj się nie wtrącała w moje eksperymenty odzieżowe, ale jakoś na temat tych sztruksów jakby bzika miała. Po latach mi wyznała, że moje jedyne sztruksy były wg niej strasznie badziewne i bardzo mnie zniekształcały. Ale po prostu nie chciała mnie w anoreksję wpędzić ani podkopać wiary we własny gust i wymyśliła, że to robocze spodnie i do szkoły nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
mearuless Re: kobieta lat 36 27.04.14, 10:45 burina napisała: (np. że córka z uporem maniaka od 20 lat tylko cekiniaste la > mbadówy nosi). nie, uwierz na slowo ze nie raczej proste albo olowkowe, bez koronek, cekinow i fałdek. usmialam sie > hciała mnie w anoreksję wpędzić ani podkopać wiary we własny gust i wymyśliła, > że to robocze spodnie i do szkoły nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: kobieta lat 36 27.04.14, 10:56 Matki mają swoje racje, których rozum nie zna. Jakby o mnie chodziło, to bym po prostu próbowała dociec, o co mojej chodzi. Jak dla mnie, to możesz nawet te cekiniaste lambadówy nosić, pod warunkiem, że się w nich dobrze czujesz i uważasz za piękną czy też dobrze ubraną. Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: kobieta lat 36 27.04.14, 10:49 Pewnie mogłaby jak Merkel (ciagle w spodniach) Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: kobieta lat 36 27.04.14, 02:13 mearuless napisała: > ale jednak jesteśmy w Polsce. Sie usmialam - dziekuje Zabrzmialo jakbys zakrzyknela "alez przeciez jestesmy w Saudi Arabia!" C'mon, Polska juz w EU od 10 lat - czas skrocic spodnice ... nawet jak sie ma az 36 lat Odpowiedz Link Zgłoś
moonshana Re: kobieta lat 36 27.04.14, 07:14 rech rech rech Mea, cudo moje. mam więcej i noszę krótkie spódnice. ba, w lato biegam w krótkich spodenkach ( szok!) a są krótsze niż zwykła mini. jednak z drugiej strony... 36 lat... to już czas się do trumny przykładać weśśśśś, daj spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: kobieta lat 36 27.04.14, 01:40 Spódnice? Chyba tylko do pracy z dress code albo na plaże. Ponoc najkorzystniej ołówkowa do środka kolana, ale do tego trzeba miec figure - płaski tyłek odpada. Normalna kobieta wklada teraz legginsy albo rurki, nawet te z grubymi nogami, bo i tak nic inneho nie ma w sklepach. Ogólnie rzecz biorać są 4 długosci spódnic dozwolone - do połowy uda, przed kolanu 0 cm, środek kolana i za kolano 0 cm. Reszta to albo babcie (3/4 łydki) albo hippi - do kostek., ale zgrabna wysoka laska będzie dobrze wyglądać w długiej kiecce. Moze powiedz znajomiej, zeby na godzine włączyła TVN style czy inny badziew. Tam podstawy serwują co pół godziny, tak jak pogramy informacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: kobieta lat 36 27.04.14, 07:07 Mam 36 lat i w ogóle bym sie nie zastanawiała, czy wypada i czy jakis koltun sie nie zgorszy. Jedyne co mnie ogranicza to praca, bo jednak mam poczucie obowiązku stroju stosownego do okazji. Dobieram długości sukienek i spódnic pod tym katem, żebym dobrze wygladała, a ze jestem gruba (choć proporcjonalna) to długość do połowy uda odpada noszę albo ciut przed kolano albo do kolana. Dluzej prawie nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: kobieta lat 36 27.04.14, 07:41 Ja mam tyle lat i nogi zgrabne zdaniem otoczenia oraz wlasnym. Jak najbardziej najlepiej wygladam w "do polowy uda" i takie czasem nosze. Czasem, bo nie mam wielu spódnic nad czym ubolewam. Rozkmin wiekowych jeszcze brak ale moze powinnam Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: kobieta lat 36 27.04.14, 09:15 Mam dziesięć więcej. Jestem szczupła i wg niektórych mam niezłe nogi, noszę spódnice dość krótkie. Taką długość, jakby tu napisać, na szerokość dłoni przed kolano. Nie lubię bardzo krótkich i bardzo długich. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: kobieta lat 36 27.04.14, 09:42 Jakie chce A jak chce być hiperpoprawna to imo takie standardowe ciut nad kolano. Choć ja przyznam, że nie rozumiem potrzeby dostosowywania swojego wyglądu do oczekiwań otoczenia (i szczerze mówiąc nie mam do czynienia z otoczeniem, które by takie wymogi jw. komukolwiek stawiało). Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: kobieta lat 36 27.04.14, 09:41 Myślę, że takie do połowy uda możesz spokojnie nosić (ledwo zakrywające tyłek odpadają). Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: kobieta lat 36 27.04.14, 10:48 Odpowiem Ci jako szczupła 48 letnia kobieta: Noszę wszystkie długości. od sporych mini (nie do pracy) po maxi, oprócz takiej "w kolanko" (a fuuuj). Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: kobieta lat 36 27.04.14, 10:52 Ps. Acha, nóg nie mam najcudowniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: kobieta lat 36 27.04.14, 10:53 z niecierpliwoscia czekam na wypowiedz gazeciarza w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: kobieta lat 36 27.04.14, 11:15 Zależy od okoliczności, do pracy raczej nie przed kolano (przynajmniej do mojej pracy), w okolicznościch casualowych może być krócej, ale na tyle długo, zeby nie być ilustracją powiedzonka "wszystko na sprzedaż"; a po domu/własnej działce jak się chce, można i bez spódnicy Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: kobieta lat 36 27.04.14, 13:43 Masz - do trumny to niespecjalnie istotne. Wybierz taką w której będzie Ci się dobrze gniło. Odpowiedz Link Zgłoś
lorelailee Re: kobieta lat 36 27.04.14, 13:40 joanna krupa, edyta gorniak czy JLO wszystko to kobity ok. 35-40 lat i nosza co im sie podoba, wiem ze to gwiazdy itd no ale jesli masz figure jak laska i do tego nie wkladasz miniowy do pracy to przeciez mozesz nosic ? dzis takie zasady nie obowiazuja ze jak masz 40 lat to nie wypada ani mini ani dlugich wlosow nosic. Chociaz mam kolezanki (ja mam 33lata) co wygladaja dzieki fryzurze, stylizacji, nadwadze itd jakby z innego pokolenia pochodzily- na takie stare baby sie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: kobieta lat 36 27.04.14, 13:43 Szczerze mówiąc to nie widzę różnicy pomiędzy bardzo krótką spódnicą, a baleronowatym tyłkiem przeświecającym przez legginsy, które bez obciachu noszą różne mało zgrabne kobieciny. A raczej widzę, na korzyść spódnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: kobieta lat 36 27.04.14, 14:53 Andaba, post startowy: szczupla, zgrabna, trenujaca na silowni min 3 ray w tygodniu- do jakiej dlugosci powinna nosic spodnice? nogi ladne, dluuuugie, zgrabne. nie blachara, raczej gora elegancka-marynarka, zakiet. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: kobieta lat 36 27.04.14, 13:47 Czy bym ważyła 50 czy 150 kg, czy bym miała 20 lat czy 80 nosiłabym się tak jak lubię i tak jak mi odpowiada. Miałabym ochotę na mini, to bym sobie ją założyła. Ale ja jestem mądrą kobietą, nieprzejmującą się opinią innych. Mającym inaczej współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuniedziela Re: kobieta lat 36 27.04.14, 14:00 O raju, ja mam36. Noszę króciutkie szorty i obcisłe koszulki, włosy mam ultrakrótkie. Wyglądam jak rowiesniczka mojego dziecka, tylko drobniejsza. W nosie mam to, co mówi moja mama, że nie wypada, bo mam tyle lat. Pytam ją tylko, czy ją to boli, że się tak ubieram? Póki wygląd pozwala trzeba korzystać, licho wie, ile nam jeszcze zostało. Pupy mi nie widać, biustu prawie brak. Wieku się nie wstydzę, kocham intensywne kolory,w tym kolorowe rajstopy do sspodenek, aha, kwiatek we włosach i getry... Nie do pracy, po pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: kobieta lat 36 27.04.14, 14:44 36 lat i juz zaczynac miec jakies restrykcje wobec siebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Ja, kobieta lat 43 27.04.14, 14:52 nie posiadająca bynajmniej idealnej figury, a której bezsprzecznym atutem są nogi i dekolt, z upodobaniem pokazuje i jedno, i drugie. W Twoim wieku moje mini nie były dłuższe niż do połowy uda - teraz noszę nieco dłuższe, przynajmniej na sytuacje oficjalne Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: kobieta lat 36 27.04.14, 15:04 Jesli do pracy, to generalna zasada: Jak usiadziesz, powinny byc zakryte gorne uda. Inaczej to tzw. szczucie i no go w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: kobieta lat 36 27.04.14, 15:12 W zasadzie są dwie odpowiedzi do wyboru: 1) długość taka na jaką masz ochotę 2) taka, w której najlepiej wygladasz, a to niewiele ma wspólnego z wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: kobieta lat 36 27.04.14, 15:36 Takiej, w jakiej lubi chodzic i w jakiej dobrze sie czuje. Jedyne ograniczenie - ewentualny dress code w pracy (ale tu tez bym nie przesadzala z zachowawczoscia, chyba ze to akurat superwazne, zazwyczaj wcale takie wazne nie jest). Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: kobieta lat 36 27.04.14, 16:37 Szczerze mówiąc kobiety w zbyt krótkich kieckach wyglądają wg. mnie zdzirowato, nawet jeśli mają zgrabne nogi. Jeszcze pół biedy na imprezie, ale tak normalnie na co dzień, czy do pracy to po prostu nie wygląda dobrze. Nie rozumiem tego parcia, żeby tak wszystko na wierzch wywalać, to samo z biustami. Można mieć super figurę i ubierać się z klasą a nie koniecznie pokazywać od razu wszystkie "atuty". Odpowiedz Link Zgłoś