Dodaj do ulubionych

ruda dziewczynka

• koronka2012 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 18:45
      Kolor włosów, brwi u noworodka jest niemiarodajny.

Syn koleżanki jest rudy, i ona też się bała, tymczasem nigdy nie stanowiło to żadnego problemu. Miasto duże, więc ludzie przywykli do odmienności.
      • segregatorwpaski Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 21:54
        W klasie (koniec podstawówki) mojego dziecka jest rudowłosy chłopak.
        Ma włosy półdługie, błyszczące, lekkie fale.
        ŚLICZNE!
        Wg klasowych koleżanek - najwieksze ciacho w klasie smile
        Koloru włosów chyba nigdy się nie wstydził, od małego mama wybierała mu bardzo kolorowe ubrania, podkreslające jeszcze pomarańczowy wręcz kolor włosów.
        Teraz 'stylizuje' się sam wink
        Ostatni widziałam go w zielonych spodniach, czerwonej koszulce, pomarańczowych trampkach.
        Nosi tez okulary - soczyście zielone smile
        Nie da się na niego nie zwrócić uwagi, a chłopak kroczy szkolnym korytarzem świadomy wrażneia jekie robi na szkolnych koleżankach wink
        Chłopaki też go lubią smile
        • segregatorwpaski Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 21:54
          eee... no w sensie - chłopaki koledzy, kumple wink
          • majenkir Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 22:05
            segregatorwpaski napisała:
            > eee... no w sensie - chłopaki koledzy, kumple wink

big_grin
    • easyblue Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 22:09
      Ja też ze wsi i wiesz, co mi niedawno powiedziała znajoma pani z pracy?
      "To pani ta ruda dziewczynka? Wygląda olśniewajaco, jak anioł! "
      I coś w ten deseń przed dobrych kilka minut.
      Sama do niej b.często mówię "rudzielcu" - niech nie traktuje tego, jak obelgismile I wiesz, co rusz mi ktoś mówi "przecież ona nie ruda, ona blondynka", "a co ją pani tak brzydko nazywa" big_grin A ja sie cieszę bo jak jej ktoś kiedyś by powiedział: rudzielcu! to spłynie to po niej jak po kaczcetongue_outP
    • daga_j Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 22:12
      Nie czytałam co inne osoby powiedziały ale dla mnie problemu nie ma. Jak włosy myte regularnie to ładne, kolor nie ma znaczenia smile Wręcz na rudym chętniej się oko zawiesi bo to rzadki kolor włosów, z sympatią patrzę.
    • kosmitka06 Re: ruda dziewczynka 28.04.14, 09:37
      Moja 8-latka jest ruda wink Kiedy się urodziła miała ciemne włosy. Obecnie są ciemno rude. Włosy do pasa, grube i gęste. Osobiście nie spotkałam się nigdy ze złośliwymi komentarzami. Wiele osób jej zazdrości, nie są to tylko osoby starsze ale również młode dziewczyny.
      Wyluzuj wink
    • lelija05 Re: ruda dziewczynka 28.04.14, 09:43
      Tylko pozazdrościć, za darmo ma to, za co inne płacą.
      A komentarze? Znam sporo rudzielców i żaden się nie skarżył.
      No ale zawsze można odpowiedzieć, że kolor można zmienić, a na brak rozumu, to sie nie poradzi.
      • thaures Re: ruda dziewczynka 28.04.14, 10:54
        Gdy byłam dzieckiem, na podwórku bawiła się ze mną ruda koleżanka. Miała przezwisko-Ryża
        ( a ja - Okularnica), ale jakoś koloru swojej głowy zbytnio nie przeżywała.
        Spotkałyśmy się jako dorosłe kobiety- jej włosy były niesamowite- rude, gęste- piękne.
        Wydaje mi się,że chłopiec z takim kolorem ma gorzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka