Dodaj do ulubionych

WO extra o sadystach

27.04.14, 17:18
Wpadł mi dziś w ręce artykuł w WO extra (całość w wersji papierowej)

Wbrew temu, co dotychczas sądzono, internetowi hejterzy, nie są normalnymi ludźmi, którzy „mają gorszy dzień” i muszą odreagować. W „realnym życiu”, poza Internetem to jednostki mocno zaburzone, ale nie aspołeczne czy antyspołeczne.

Hejterzy są gorsi niż psychopaci! To sadyści. Sadysta nie łamie norm społecznych, poza tymi, które mają na celu skrzywdzenie innej osoby. Sadysta czerpie przyjemność z zadawania cierpienia, podczas gdy psychopata dąży do celu, a to, że kogoś krzywdzi to tylko środek do jego osiągnięcia. Sadyści zazwyczaj są smutnymi ludźmi, którzy radość osiągają tylko w momencie krzywdzenia innych. Jednak poziom radości, jaki osiągają po zrobieniu komuś krzywdy, nie jest nadmiernie wysoki. Ledwo dobija do tego, co normalny człowiek osiąga chociażby wówczas, gdy jest dobry dla innych.

Z tekstu jasno wynika, że taki hejter, to nie jest wcale jakiś tam zagubiony zakompleksiony szary człowieczek, którego „nikt nie lubi”, więc się anonimowo wyżywa. To realnie zły, okrutny człowiek, którego należy się wystrzegać nie tylko w Internecie.

Hejterzy raczej nie zdają sobie sprawy, że są sadystami. Oni po prostu myślą, że inni są głupi, to im się należy. Z tego wynika, że taki hejter to potencjalny przestępca, który w zaciszu domowym stosuje przemoc psychiczną, fizyczną lub obie naraz wyłącznie dla przyjemności. Nie zdziwiłabym się gdyby taki internetowy hejter realnie bił swoje dzieci, znęcał się psychicznie i fizycznie nad własną rodziną dla czystej przyjemności.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 17:30
      A otwarli Wam już Tesco on line?
    • totorotot Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 17:50
      Ameryki nie odkryli, to przecież oczywiste.
      • gazeta_mi_placi Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 17:54
        Nieprawda, niektórzy mają mnie tu za hejtera a nikogo nie biję i nie znęcam się psychicznie.
      • sueellen Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 17:58
        No własnie nie. Większość jednak sądziła, że te wredne złośliwe trolle to tylko mali nieszczęśliwi ludzie zamknięci w swoich małych brzydkich mieszkankach, zakompleksieni, niesmiali, bezradni. Tymczasem w rzeczywistości mogą "żyć pełnią życia", mieć przyjaciół, znajomych, dobrą pracę, ciekawe życie. I tylko jeden "defekt" robi z nich potworów. Problem w tym, że to na co pozwalają sobie w Internecie, to nic w porównaniu z tym kim są w realu.
        • gazeta_mi_placi Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 18:17
          Szczanie w banie.
          Hejterzy (tak samo jak np. matki dzieciom, osoby wykonujący określony zawód, rudzi, alkoholicy, Polacy, Hiszpanie) są po prostu różni.
          Są i takie osoby jak pisałaś (zakompleksieni, marna praca, małe mieszkanie, bez przyjaciół) jak i ci żyjący pełnią życia i na gołe oko normalni.
          Tyle w temacie.
          • gazeta_mi_placi Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 18:20
            I jeszcze jedno, osoba ze skłonnością do przemocy fizycznej nie będzie siedziała na necie aby komuś dokuczyć, ona do "satysfakcji" będzie potrzebować realnie komuś przyłożyć np. żonie, psu itp.
            Artykuł jest krzywdzący dla osób które niekiedy złośliwie krytykują czyjąś głupią wypowiedź.
            Ktoś Ci dogadał (całe mnóstwo osób) np. w Twoim głupawym wątku typu "Otwarli Wam Tesco on line" to najlepiej zwyzywać go od psycholi wyładowujących się w realu na bliskich lub damskim bokserze itp.
            • rosapulchra-0 Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 18:31
              Biedny gazeciarz, musi się tłumaczyć ze swojego hejterstwa na forum. Dziwy, panie, dziwy!
              • triss_merigold6 Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 19:52
                Płacą mu za to.
            • mid.week Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 20:15
              gazeta_mi_placi napisała:

> Artykuł jest krzywdzący dla osób które niekiedy złośliwie krytykują czyjąś głup
              > ią wypowiedź.

ciężkie jest życie hejtera ehhh... sad
              • sueellen Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 09:54
                Az byłam ciekawa kogo ściągnęłam do tego watku skoro ja widze tylko 5 wypowiedzi, a na głównej stronie forum wyświetla się 16 tongue_out Największy minus wygaszania hejterów jest taki, że czasem drzewko się kupy nie trzyma.
    • triss_merigold6 Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 18:19
      Sądzę, że przeciętny internetowy hejter znęca się najwyżej nad postaciami w grze komputerowej, w przerwach między waleniem konia pod red tube.
      • sueellen Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 19:43
        tylko i wyłącznie dlatego, że współczesny system prawny, sposoby prewencji oraz normy społeczne nie pozwalają sadyście "żyć pełnią życia".
      • rosapulchra-0 Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 19:48
        triss_merigold6 napisała:

> Sądzę, że przeciętny internetowy hejter znęca się najwyżej nad postaciami w grz
        > e komputerowej, w przerwach między waleniem konia pod red tube.

To źle sądzisz. Na tym forum jest mnóstwo hejtu, ale niektóre panie nie chcą go nawet widzieć, tylko uważają, że to takie niewinnie złośliwe komentarze.
        • anaspa Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 19:58
          A zgadzam się w zupełności smile Mój eks uwielbiał trollować na necie i niestety okazał się popieprzonym sadystą... Oczywiście nigdy mnie nie uderzył ale hmm... kiedy opadły mi klapki z oczu to zobaczyłam w nim potwora, który uwielbia psychicznie wykańczać ludzi i odkąd jestem sama to każdego dnia dziękuję kobiecie która mi go zabrała smile
          Niech się z nim męczy...
        • gazeta_mi_placi Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 19:59
          Jak ktoś się głupio wypowiada albo głupio wywyższa np. tylko z powodu wyjazdu za granicę to i w realu jest obśmiewany przez otoczenie, racja, często za plecami bo nikt lub rzadko kto w realu burakowi nie powie, że jest burak albo jego zachowanie wieśniackie (mimo, że jest) tylko za plecami obgada i wyśmieje.
          Ja ciekawa jestem czy emigrantki (to tylko przykład, bo głupich wypowiedzi i zachowań na tym forum jest więcej) wobec znajomych czy rodziny w Polsce też tak się wywyższają i ciągle porównują i ciekawe czy ich znajomi to akceptują.
          • rosapulchra-0 Re: WO extra o sadystach 27.04.14, 22:07
            twoje teorie są tak prawdziwe, jak ja jestem primabaleriną.
            • anaspa Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 12:55
              Oj ja bym tam uważała smile gazeta wyślę Ci jakiś oddział specjalny ninja i każą Ci tańcować jezioro łabędzie smile
    • mindtriper Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 10:25
      Ale to dla mnie oczywiste.
      Na tym forum przyglądam się dwóm, trzem osobom, które są aktywne i mocno zaangażowane w atakowanie innych.
      Reszta też od czasu do czasu sobie uleje (ja też, nie wybielam się), ale styl tamtych osób, sposób prowadzenia myśli, forma dialogu świadczy o głębszym zaburzeniu.
      Jestem pewna, że gdyby na osobności zadać kilka konkretnych pytań (o to jak znoszą nudę, sprzeciw, jak radzą sobie z emocjami, o to jakie reakcje wzbudzają w innych, pewnie skrajne itd.) to na bank potwierdziłyby moją hipotezę i zaburzeniach osobowości.

A z drugiej strony - co z tego. Ludzie są różni. Wolę świra w necie niż w domu, tu nic mi nie może zrobić.
      • sueellen Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 10:38
        Sadysta w necie to nie problem. Komputer możesz wyłączyc, świra wygasić (np na forum), nie odpowiadać. Ale tak na zdrowy rozum, jezeli komus się ulewa w necie, to niby dlaczego nie miałoby się "ulewać" w zyciu codziennym? Nie mam na mysli od razu katowania dziecka ale np bezkarne atakowanie słowne, wyzywanie, poniewieranie bezbronnego dziecka, starej matki itd? Taki człowiek na zewnątrz może być całkiem miły, sympatyczny, ale kiedy zostanie sam na sam z kims słabszym od siebie... aż ciarki przechodzą na mysl że taki ktoś za zamknietymi drzwiami poniewiera własnym dzieckiem dla czystej przyjemności.
        • mindtriper Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 10:46
          Czasem osoba zaburzona traktuje swoje dziecko jak jakąś cenną własność i niekoniecznie rzuca nim o ścianę, ale za to w jakiś sposób znęca się nad innymi.
    • morgen_stern Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 10:51
      Sue nadal przeżywa swój wątek kulinarny wink
      • sueellen Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 10:55
        o, jeszcze morgen chamówa się uchowała. Przynajmniej nie masz dzieci - bye, bye tongue_out
        • morgen_stern Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 11:05
          Trafiona zatopiona.
          Moja droga, skoro już chcesz perorować i wymądrzać się na temat chamstwa w necie, popracuj nad swoją postawą, bo właśnie zepsułaś cały kaznodziejski efekt.
          Dawno nauczyłam się, że te, które najgłośniej i najczęściej pieją na forumie o chamstwie zwykle same mają spory brudek za paznokciami, tylko ładnie lakierem przykryty wink ale wystarczy pogrzebać i wyłazi. Z tobą łatwo idzie smile
          • sueellen Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 11:24
            Nie morgen. Czasem krytykuje ludzkie moim zdaniem złe wybory, które mogą nieźle schrzanić życie (np emigracja z dziećmi w ciemno, bez przygotowania). NIGDY nikomu nie dowalałam złośliwie i dla przyjemności, zwłaszcza gdy ten ktoś jasno i wyraźnie informował, że czuje się bardzo źle. Nie mogłabym czegoś takiego zrobić. Ty mogłaś i zrobiłaś to z premedytacją i z przyjemnością. Bo tak. Chcesz wiedzieć czy mnie Twoje wpisy wtedy zabolały? Owszem - zabolały. Byłam wtedy bardzo zdołowana, roztrzęsiona, zmęczona. Tego dnia udało Ci się zdołować mnie jeszcze bardziej. Jesteś z siebie zadowolona? Dla mnie jesteś sadystką czy Ci się to podoba czy nie. Dlatego zostałas dodana do wrogów i od dziś znikasz mi z pola widzenia. Więcej nie zrobisz mi przykrości.
            • morgen_stern Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 11:34
              I dlatego ty teraz z premedytacją napisałaś mi tez coś w twoim mniemaniu przykrego? Paradne.
              Wiesz, nie twierdzę, że nie byłam wtedy złośliwa, ale dziewczyny dobrze napisały za co ci się nazbierało - za to przemądrzalstwo i pouczanie innych, a akurat w temacie kulinariów powinnaś się była wstrzymać. A teraz to po prostu robisz histerię jak rosa i nie zatykaj mi ust twoim chorym ojcem i jak to byłaś roztrzęsiona, bo to chwyt poniżej pasa. Jak byłaś taka roztrzęsiona trzeba był osobie darować dyskusje na ematce, od wczoraj tu jesteś? Jesteś hipokrytką i histeryczką i tyle.
              • sueellen Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 11:46
                Miałam cichą nadzieję na przeprosiny. O naiwności.

Sadyści uważają, że inni sa głupi, przemądrzali, więc słusznie trzeba im dowalić - to słowa za artykułu. A jak się ich ofiara poskarzy, to jest histeryczką i sama sobie winna bo nie powinna wchodzić na ematkę tylko siedzieć cicho. Rozumujesz jak ci co oskarżają ofiarę gwałtu że sama sobie winna, bo w spódnicy paraduje. Tyle, że tym razem to Ty jestes nie tylko oskarżycielem ale i "gwałcicielem".

Nie sil się na odpowiedź. Już nie przeczytam.
                • morgen_stern Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 11:49
                  Taa, nie przeczytasz tongue_out Teraz jeszcze zostałam sadystą o umyśle gwałciciela, opanuj się dziewczyno. A co do przeprosin - uważasz, że za mega chamski tekst "dobrze, że nie masz dzieci" powinnam ci podziękować? Oczekujesz kurtuazji, sama ją zastosuj. Tak, jesteś hipokrytką.
                  • rosapulchra-0 Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 12:46
                    Aa!! Czyli załapałaś w końcu, że to działa w obie strony?
                    • morgen_stern Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 13:19
                      Spasuj rosa. Akurat ty w tym temacie też nie powinnaś się wypowiadać tonem pouczenia, zwłaszcza ty wink
                      • rosapulchra-0 Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 14:05
                        Absolutnie nie pouczam. Daleka jestem od tego, właśnie ze znanych ci powodów.
          • rosapulchra-0 Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 12:14
            Ej, no nie przesadzaj. Akurat Sue do chamówy to daleko.
        • cherry.coke Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 13:55
          sueellen napisała:

> o, jeszcze morgen chamówa się uchowała. Przynajmniej nie masz dzieci - bye, bye
          > tongue_out

Ot, sadystka sueellen big_grin
    • mary_lu Re: WO extra o sadystach 28.04.14, 13:36
      Ponieważ u Wiesia Baryły miałam zawsze piątki, to się wypowiem big_grin

Morgen nie jest sadystką.

W wątku kulinarnym było mało sadyzmu wynikającego z osobowości danych nicków, więcej mechanizmów grupowych, które, niestety, sama wywołujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka