Dodaj do ulubionych

Jak się robi lody - TVP ABC

01.05.14, 10:57
Nie, nie ze śmietany...

Moje dziecko chore zalega przed tv i "się uczy".

Lody robi się z syropu glukozowego, stabilizatora, tłuszczu i mleka w proszku.

Tak bez komentarza i na wesoło - obrazki z fabryki, z uśmiechniętym panem "Tak właśnie powstają lody!"

Mniam!
Obserwuj wątek
    • run_away83 Re: Jak się robi lody - TVP ABC 01.05.14, 12:09
      A moje dziecko niedawno robiło w szkole czekoladę - z kakao, tłuszczu kakaowego i cukru. Robili też ciasteczka z owsianki, ludziki i zwierzątka z pokrojonych warzyw łączonych wykałaczkami, jakieś kanapki, jakieś szaszłyki. Szkoła realizuje jakiś program zdrowego żywienia czy cuś. Jest zakaz przynoszenia słodyczy, chipsów, gazowanych napojów i tym podobnego barachła.

Ostatnio na spacerze młodemu skończyla się woda w bidonie i poszlismy kupić coś do picia. W sklepie wpadł mu w oko napój w puszce (bo miał obrazek z angry birds), stwierdziłam xe raz kiedyś może sie napić, co mi szkodzi. Kupiłam, spróbował i oddał mnie - niedobre, za słodkie tongue_out
    • run_away83 Re: Jak się robi lody - TVP ABC 01.05.14, 12:29
      Ahha, a co do lodów, to od paru lat jadam coraz rzadziej. Przestały mi smakować, prawie wszystkie mi zajeżdżają margaryną. Fuj.
      • yuka12 Re: Jak się robi lody - TVP ABC 01.05.14, 19:28
        Polecam organiczne lody waniliowe Yeo Valley. Czasami mozna je kupic za polowe ceny, bo normalnie sa dosc drogie. Dosc smaczne sa Co-operative Truly Irresistible. Odkad mam maszyne do lodow i tak najczesciej robie domowe (np. truskawki podgrzane z cukrem i schlodzone + kremowka + troche soku z cytryny + ew. mleko).
        • yuka12 Re: Jak się robi lody - TVP ABC 01.05.14, 19:30
          Truskawki lub inne owoce jest dobrze zmiksowac z reszta skladnikow i dobrze schlodzic zanim sie je doda do maszyny.
    • ga-ti Re: Jak się robi lody - TVP ABC 01.05.14, 20:58
      Oglądaliśmy.
      Może to stary program, dziś taki brak 'ekologii' by nie przeszedł wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka