Dodaj do ulubionych

Papierowe wydanie gazety

01.05.14, 19:27
Nie wiem czy kupujecie czy nie. Ja mam już swój 15 letni rytuał i w każdy piątek czy sobotę kupuję papierowe wydanie GW i uwielbiam czytać ją z gorącym kubkiem kawy.
Ale nie o tym chciałam napisać.
Tylko jakim wyzwaniem jest w moim mieście kupienie GW.
W sklepie pod blokiem ( STOKROTKA ) GW zawsze jest ukryta pod innymi gazetami. Już się nauczyłam,że należy jej dobrze poszukać. Zawsze przykrywa ją stos gazetek reklamowych typu:nieruchomości itp. Dla kontrastu Gazeta Polska Codzienna wyłożona w centralnym miejscu, dobrze widoczna, obok innych słusznych prawicowych tytułów. Zastanawiałam sie z mężem czy to obsługa czy klient o jedynym słusznym światopoglądzie.
Kiedyś stojąc do kasy z GW w koszyku usłyszałam od młodego chłopaka "niech Pani tego nie czyta, tam kłamią".
Ale szczytem było pytanie urzędniczki z Wydziału Ochrony Środowiska , podkreślam na spotkaniu służbowym, gdzie byłam( reprezentowałam ) stroną postępowania zostałam przez nią zapytana czy czytam Gazetę Polską. Na moje krótkie Nie , usłyszałam,że nie jestem Polką tylko mówię jezykiem polskim bo czytam gazety polskojęzyczne. Odebrało mi mowę.
Gdybym nie reprezentowała klienta złożyłabym skargę.
W małym sklepiku otwartym 24h GW wcale nie sprzedają, odpowiedz obsługi - my takich gazet nie sprzedajemy. I nie wiem "takich" to znaczy codziennych, czy "takich" to znaczy nieprawomyślnych.
Wątek lajt.
Możecie zgadywać co to za miasto.

ps. dzięki temu czytajac GW czuje się taka "niepokorna" suspicious
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Papierowe wydanie gazety 01.05.14, 19:30
      " dzięki temu czytajac GW czuje się taka "niepokorna" - o, matko, kawą się oplułam big_grin
      Bardzo lubię fora gazety, ale papierowe wydanie kupiłam ostatni raz, jak Michnik nawał Kiszczaka "człowiekiem honoru", a wcześniej kupowałam GW od pierwszego numeru.
      • iziula1 Re: Papierowe wydanie gazety 01.05.14, 19:38
        marzeka1 napisała:

> " dzięki temu czytajac GW czuje się taka "niepokorna" - o, matko, kawą się oplu
        > łam big_grin

Ale widziałaś uśmieszek na końcu zdania big_grin big_grin

> Bardzo lubię fora gazety, ale papierowe wydanie kupiłam ostatni raz, jak Michni
        > k nawał Kiszczaka "człowiekiem honoru", a wcześniej kupowałam GW od pierwszego
        > numeru.

O Michniku nie bede się wypowiadać. Uwielbiam Wielowiejską, Olejnik i wielu innych. szczególnie regionalnych dziennikarzy.
        Czasem trzęsie mnie przy niektórych artykułach ale ogólnie lubię GW.
    • kadfael Re: Papierowe wydanie gazety 01.05.14, 19:38
      Ja się domyślam, że to ruch na forum po tych wieściach? big_grin
      www.wykop.pl/ramka/1969756/gazeta-wyborcza-na-skraju-przepasci-przed-agora-najgorszy-rok-w-historii/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka